jaka folia ochronna do htc touch pro ?

• 14 Odpowiedzi
  • 2264 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaka folia ochronna do htc touch pro ?
« dnia: Maj 26, 2009, 07:42:40 »

Odp: jaka folia ochronna do htc touch pro ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2009, 07:53:21 »
wlasnie mialem wymieniany wyswietlacz i zastanawiam sie nad folia

http://allegro.pl/item627846751_hit_lustro_dotykowa_folia_ochronna_htc_touch_pro.html - mysle nad taka.LUB

http://allegro.pl/item631529584_folia_ochronna_poliweglan_htc_touch_pro.html

co polecacie ?

Na kolejnym już telefonie używam folii Brando clear (też jest na Allegro). Sprawdza się znakomicie.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2009, 08:27:58 »
True, wcześniej miałem i tą z seryjnego opakowania i jakiegoś no name a teraz brandao i to tak jak przesiadka z wagonu z bydłem do pierwszej klasy euro city ;)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2009, 11:02:39 »
zgadzam sie z kolega wyzej jesli chcesz miec dobra folie ktora mozna zawsze sciagnac przemyc izalozyc bez zadnego kleju ma jej nie byc widac to polecam tylko i wylacznie folie firmy brando i tylko dla modelu touch pro nie widac paluchów uzywałem tych foli w kazdym z moich telefonów i ani razu sie nie zawiodłem

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2009, 11:16:56 »
modelu touch pro nie widac paluchów
Ale chyba tylko na matowej? Na błyszącej to raczej każdje paluchy będzie choć troche widać.

Ja póki co urzywam oryginalnej z zestawu i też jest dobra, na tych fotkach to te wynalazki z alledrogo paskudnie wyglądają. I porada dla kupujących nigdy folii z klejem jak już inni pewnie pisali.

*

Offline DaaN

• 3
  • Sprzęt: HTC TP
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2009, 18:31:36 »
polecam folie brando

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 26, 2009, 23:28:24 »
Od zakupu TP używam folii Brando i szczerze nie zamieniłbym jej na żadną inną. Miałem uniwersalne do Artemisa i Brando jest nie porównywalnie lepsza!

A co do tych aukcji to współczuje tym co kupili folię "lustro". Po pierwsze efekt ten ma działać jak ekran jest wyłączony, a na zdjęciach widać, że działa nawet na włączonym ekranie. A pod drugie palma wole używać i korzystać z jego funkcji, niż się w nim przeglądać (do tego używam klasycznego lustra w łazience).

Tak więc, tylko Brando. A to czy matowa czy nie to już kwestia gustu. Mam matową i jest super :ok:

*

Offline notorious23

• 4
  • Sprzęt: HTC TP
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2009, 20:54:09 »
to ja podepnę się pod temat, obie folie to Brando ale którą wybrać ?  :mysli:

http://www.allegro.pl/item654012700_folia_brando_htc_touch_pro_ultra_clear.html

Folie Brando występują w dwóch odmianach: Protector Plus oraz Protector Ultra Clear. Pierwszy model cechuje doskonała ochrona przed odbiciami i refleksami świetlnymi, a dzięki specjalnej powierzchni operacje wykonywane rysikiem przypominają pisanie po kartce papieru. Z kolei drugi z wymienionych modeli wspaniale oddaje wszystkie kolory prezentowane na wyświetlaczu, a jego powierzchnia przypomina gładką taflę szkła.

od razu napiszę, że nie chce uzyskać efektu lustra.
Wybierać jedną z nich, czy macie inne sprawdzone? (tylko Brando mnie interesuje)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 08:13:06 wysłana przez notorious23 »

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 07, 2009, 11:04:49 »
Sam musisz sobie odpowiedzieć co bardziej Ci odpowiada - mniejsze refleksy na ekranie w słoneczne dni czy lepsze kolory wyświetlacza. Ja osobiście wybrałem Protector Plus i, jak już wcześniej pisałem, jestem bardzo zadowolony.

Co do innych to nie polecam, w szczególności uniwersalnych. A czy są inne od Brando to nie wiem.

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 07, 2009, 13:00:20 »
Ja posiadam Protector Plus <matowa> brando. Wczesniej miałem tą oryginalna. Różnica w ogladaniu jest spora, ale jeśli chodzi o prace, to z matowa o wiele wygodniej.
Matowa tez jest troche widoczna, tak jak by szary wyswietlacz.
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline bizum

• **
  • 114
  • Sprzęt: Galaxy Tab, BB9300, 9810, N900
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 10, 2009, 10:01:33 »
kupilem matową Brando. Super sprawa ale mam wrażenie że rysik bardziej się na niej slizga niż na oryginalnej :) Np, gdy wciskam jakaż ikonkę w MenuStart - WM6.5- to jak nie mam go (rysika) pod kątem 90 do powierzchni to ma on tendencję do przesuwania się w kierunku przeciwnym do pochylenia :)
A tak poza tym to jest super, w końcu w słońcu coś widać i nie ma tylu odcisków po palcach :D

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 10, 2009, 12:25:37 »
Jedyna dobra folia to Brando.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 10, 2009, 14:17:36 »
No wiem ze brando ale konkretniej model ? ultra clear ?

*

Offline bizum

• **
  • 114
  • Sprzęt: Galaxy Tab, BB9300, 9810, N900
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 10, 2009, 15:42:41 »
protector pro - matowa

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 11, 2009, 09:36:21 »
mam folie 3MK, pakuja po 2 ale jest dosc niedokladnie przycieta :D na wyswietlacz za waska a z gory wystaje i trzeba przycinac, na przyciski rowniez nie pasuje i nie przylega przy kółku. strasznie sie rysuje