Grzejący się TP.

• 10 Odpowiedzi
  • 990 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawek.c

• 38
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO, HTC HD2, HTC EVO 3D
Grzejący się TP.
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:52:11 »
Witam.
Mam problem z moim TP. W czasie pracy nawigacji urządzenie grzeje się w górnej części (tu gdzie aparat) do tego stopnia, że wyłącza się wyświetlacz. Wyświetlacz zaczyna migać tak że raz pokazuje obraz a raz jest cały czarny. Wygląda to na przegrzewanie procesora. Dość dziwny objaw. Chciałem zapytać czy ktoś też się spotkał z takim problemem, bo jeśli nie to tylko serwis :-(.
Pozdrawiam.
S.C.
HTC HD2, HTC EVO 3D

Odp: Grzejący się TP.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:03:55 »
Rafałek po włączeniu wifi potrafi się u góry nagrzać, ale nie może to mieć wpływu na jego funkcjonowanie. W Twoim przypadku radzę się przygotować na wymiane płyty głównej, niemiła rzecz dla tych co simlocka zdejmowali (jeszcze raz trzeba zdjąć)

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:14:20 »
Juz byl jakis temat o grzaniu sie sprzetu.
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline slawek.c

• 38
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:27:26 »
Temat był, ale dotyczył grzejącej się baterii. Ale niestety i tam skończyło się na wymianie płyty głównej. :-(
HTC HD2, HTC EVO 3D

*

Offline michallus

• **
  • 111
  • Sprzęt: HD2, SGN
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:14:44 »
Miałem ten sam problem, TP chwile pochodził następnie padł doszczętnie.
Problem u mnie wystąpił po podłączeniu nie oryginalnej ładowarki (sh*t) od Larka.
Wymienili mi płytę oraz baterię (zgłosiłem, że jest bardzo słaba)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2009, 19:59:17 »
ludzie koleka pisze ze to tylko podczas nawigacji a wy go straszycie wymiana plyty :P !! kazdy ma taki problem kiedy jedziemy autem a uzywamy nawigacji przez ok godz przy pelnym sloncu!!

pislame kiedys na ten temat w dziale automapa i koledzy poradzili aby wlozyc pomiedzy podstwake a telefon buala kartke ktora bedzie odbijala promienie sloneczne  i dojechalen na nawigacji nad morze bez jednej zwiechy!!

problem polega na nagrzaniu sie telefonu -  uzywaniem nawigacji + promienie sloneczne

zaistnaluje sobie program tbattery ( linki sa w watkach nizej odnosnie baterii ) i sprawdz sobie temeperatyre baterii napewno bedzie wysoka

*

Offline slawek.c

• 38
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:25:27 »
Czyli ten typ tak ma. Rzeczywiście dzieje się tak tylko przy nasłonecznieniu. W domu wszystko ok. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 21:33:18 wysłana przez slawek.c »
HTC HD2, HTC EVO 3D

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2009, 22:48:13 »
nie ten typ tylko każda nawigacja :) niema za co

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:45:34 »
Ja dorzucę jeszcze jeden sposób na ochłodzenie, mam uchwyt do TP do kratki wentylacyjnej i jak jest mu za gorąco to otwieram wylot kratki i wieje na niego klimatyzacją. Sposób na 100% działający, bo w pierwszą stronę jak jechałem w trasę to TP był tak gorący że go prawie dotknąć nie szło, a jak z powrotem otwarłem wylot powietrza z kratki to był w normalnej temperaturze, może tylko minimalnie był ciepły.
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline zajc3f

• **
  • 145
  • Sprzęt: prosiak zwany rafalkiem
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:59:48 »
a jakiej firmy masz to mocowanie bo sie rozgladam za takim czyms :D

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 09, 2009, 14:30:16 »
Głowica uchwytu samochodowego HR + Ramię do kratki wentylacyjnej firmy HR ( http://www.allegro.pl/item588899334_uchwyt_ramie_hr_do_kratki_wentylacyjnej.html )
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)