Jak wejść w "start" z klawiatury...

• 3 Odpowiedzi
  • 1967 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wejść w "start" z klawiatury...
« dnia: Grudzień 02, 2008, 17:16:42 »
Witam. Znów mam mały problem i pytanie. Po zmianie opcji czułości w advanced conf. po restarcie TP nie działa dotyk na ekran. Aktywny jest tylko malutki prawy górny róg ekranu i tapnięcia działają tylko tam. Mogę więc sobie tylko zamykać programy :P Raz już mi się cos takiego zdażyło i nie pomogły soft resety ani nic podobnego. Instalowałem od początku ROM. Teraz jednak wolał bym sie dostać do ustawień i uruchomić kalibrację ekranu i spróbować w ten sposób przywrócić prawidłowe działanie ekranu. Problem jednak w tym, że nie mam pojęcia jak wejść w menu "start" z klawiatury  :E Poruszając się kursorami i enterem wszystko działa, kalendarz i temu podobne ale nie potrafię wejść w "start". W PC na klawiaturach mamy sprytny klawisz "Windows" który uruchamia menu start ale jak to zrobić w Rafałku? Proszę niech mnie ktoś oświeci bo już chyba wszystko kliknąłem a menu start się wcale nie rozwinęło :)

*

Offline brent

• **
  • 174
  • Sprzęt: Cala kolekcja :)
Odp: Jak wejść w "start" z klawiatury...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2008, 18:31:25 »
Zakladam, ze do startu chcesz wejsc w celu odpalenia jakiegos programu. Wyslij sobie mailem link do programu, ktory chcesz uruchomic, po czym odpal link. Mozesz pewnie tez recznie wpisac adres w Operze, ale tego mi sie nie chcialo sprawdzic.

Link musi miec format:
file://localhost/sciezka/plik.exe

Na przyklad:
file://localhost/Storage%20Card/Program%20Files/HaaliReader.PPC.ARM.exe

Jak widac, spacje zastepujesz %20. Opera zapyta sie, czy nagrac czy uruchomic, wybierasz klikajac kursorami na klawiaturze Open i po sprawie.
W kolekcji m.in.: N9210i, Clie665, SPV, MDA3, FS720, A925, N9300, Qtek 8300, TYtN 1&2, iPhone2G, G900, Eee901, Raphael, E63, i780, i8000, i5700, C6-00, Kindle3G, iPhone4, Milestone, NookColor, SGS2

*

Offline Czaba

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2008, 18:34:48 »
Zainstaluj na kompie My Mobiler, zsynchronizuj przez usb i można z poziomu kompa to zrobić

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2008, 18:55:09 »
Czaba mój mistrzu! Dziękuję   B) Już ekran wyrównany i wszystko śmiga jak należy. Dziękuję Wam za szybkie rady. Forum jak zwykle niezawodne :)
Pozdrawiam użytkowników.