HTC TOUCH PRO z usa

• 10 Odpowiedzi
  • 1575 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC TOUCH PRO z usa
« dnia: Maj 07, 2009, 23:18:24 »
Witam.

Mój kuzyn który mieszka w USA ma zamiar przysłać mi HTC TOUCH PRO. Ma zainstalowany Microsoft Windows Mobile 6.1 Software ,
1. Czy istnieje spolszczenie do w/w systemu.
2.Jak wygląda sprawa z sim-lokiem?? Jak go odblokować ??

Dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam

*

Offline chavie

• *
  • 65
  • Sprzęt: spv m2000 => Raphael
Odp: HTC TOUCH PRO z usa
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2009, 23:39:00 »
raczej u nas będzie robił tylko za palmtopa

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2009, 08:26:31 »
Witam.

Mój kuzyn który mieszka w USA ma zamiar przysłać mi HTC TOUCH PRO. Ma zainstalowany Microsoft Windows Mobile 6.1 Software ,
1. Czy istnieje spolszczenie do w/w systemu.
2.Jak wygląda sprawa z sim-lokiem?? Jak go odblokować ??

Dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam

Kolegi powyżej nie słuchaj z tego co wiem to powinien działać. Zakres GSM TP 900 1800 1900

" Istnieje pięć głównych standardów GSM, różniących się przede wszystkim używanym pasmem radiowym i rozmiarami komórek: GSM-400, GSM-850, GSM-900, GSM-1800 (nazywany także DCS), i GSM-1900 (nazywany także PCS). GSM-850 i GSM-1900 wykorzystywane są w większości państw Ameryki Północnej i Południowej. W pozostałej części świata, używany jest standard GSM-900/1800."

pkt 1 nie ma najmniejszego problemu są polskie romy

pkt 2 simlock można ściągnąć za około 100 zł nie chce na forum promować żadnej z firm, wystarczy w googlach wpisać simlock touch pro i cała piękna lista się pojawia

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2009, 11:52:04 »
Trzeba uważać bo jest jeszcze wersja cdma, z kórej w polsce nie będzie raczje jak korzystać oprócz palmtopa. Wersja z gsm będzie działać, nie mam tylko pewności czy 3g będzie można korzystać, bo tam jest 1900, a u nas 2100. W europejskim roomie a właściwie to radiu nie ma wyboru umts 1900. Trzeba by gdziesz poszukać co o tym mówią.
Co do ściągania simlocków, to z amerykańskich sieci jest to bardzo tanie 2-5$ na ebayu można kod kupić.

Aha i Fuze (bo zdaję sie żę to tak sie w usa nazywa) ma inną klawiature, bez cyferek u góry, jak by ktoś nie wiedział http://www.upenn.edu/computing/provider/pda/images/wm/HTC_FUZE.jpg
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 11:59:23 wysłana przez krystianb »

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2009, 15:59:01 »
Co do simlocka to dorzuce swoje 2 grosze, nie trzeba placic 100zl za zdjecie w pl... wystarczy kupic 1 lepsza karte 'turbo sim" "x-sim" itp na allegro i omija simlocka, uzywam tak TP z orange i karte simplusa 2 miesiac i nie zauwazylem zadnych problemow na romach wm6.5 jedynie system sie troszke dluzej czasem wpisuje a no i do TP nie trzeba ciac dziury w karcie sim bo jesli sie umiejetnie wlozy to chip karty wystaje na zewnatrz portu i wszystko dziala bez problemu.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 11, 2009, 12:41:33 »
Witam ponownie.

Wiem już co nieco więcej o tym HTC.

Jest to wersja CDMA
Odblokowany simlock

Zgodnie z postem "krystianb" CDMA w Polsce nie będzie działać, ale czy zmiana radio rom zmieni CDMA na gsm?

pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 11, 2009, 12:53:44 »
ale czy zmiana radio rom zmieni CDMA na gsm?

Z tego  co tu wyczytałem, to zmiana romu na taki od gsm na 99% przerobi rafałka w cegłe którą moża sobie porzucać ewentualnie porozsuwać i nic więcej. CDMA na gsm przerobić się nie da inne bebechy. Jak byś się dobrze przyjrzał to niektóre wersje w usa nie mają nawet kamery z przodu.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 11, 2009, 13:14:27 »
CDMA i GSM mają inne moduły radia, więc nie przerobisz. CDMA w Polsce używa tylko Sferia, a i tak przeróbka z amerykańskiej sieci na inną jest trudna (bądź niemożliwa, nie badałem osobiście).
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 11, 2009, 14:42:30 »
Co do simlocka to dorzuce swoje 2 grosze, nie trzeba placic 100zl za zdjecie w pl... wystarczy kupic 1 lepsza karte 'turbo sim" "x-sim" itp na allegro i omija simlocka

czy mozesz podaj mi linka do licytacji lub podac model  mysle ze kazdemu moze sie przydac taka informacja

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 11, 2009, 15:29:05 »
To, że w Sferia używa CDMA w niczym nie pomaga - Sferia wcale nie musi "przyjąć" tego urządzenia do swojej sieci, bo standardów CDMA tez jest kilka (a Sferia w ogóle ma mieszankę, bo część urządzeń jest bez kart SIM, a te nowe, nomadyczne, mają już teraz SIMa).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 11, 2009, 23:28:03 »
Owszem, dlatego piszę, że jest trudne lub niemożliwe :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4