Moje trzy grosze, mam właśnie TP z orange, z tym, ze cały zestaw kupiłem w komisie. Już pierwszego dnia odkryłem problem z guzikiem back (strzałka), który objawiał się pojawianiem dziwnej czerwonej poświaty na ekranie po wciśnięciu wspomnianego guzika. Następnego dnia wylądował w crc, skąd po 24h go odebrałem. W sumie gdyby tylko serwis był trochę bliżej centrum to rewelacja. Została wymieniona płyta i jakiś detal. Wcześniej miałem Etena M700 i też na samym początku wylądował w serwisie nie odbyło się to jednak w tak ekspresowym tempie. W sumie moja ocena TP bazuje na doświadczeniach z M700 i niedługim okresie używania TP. Sama konstrukcja TP w porównaniu do M700 to niebo a ziemia, biorąc do ręki TP ma się wrażenie, że to zupełnie inna klasa urządzenia niż M700. Dla mnie klawiatura w TP jest wzorcowa, naprawdę dodanie oddzielnych klawiszy z cyferkami bardzo ułatwia życie.
Jeżeli chodzi o nakładkę TF3D to działa bez zastrzeżeń, nie mam żadnych opóźnień ani niczego takiego. Zaczynam sie do niej przyzwyczajać i jest dla mnie fajniejsza od SPB Shell-a. Jestem zaskoczony, ze taki cukierkowy interfejs radzi sobie tak dobrze.
Niestety nie jechałem jeszcze z Automapą, nic nie powiem o lagach ale fixa łapie do minuty. Nie mam się do czego przyczepić, może do akumulatora, ale od kiedy zaznaczyłem w opcjach telefonu, żeby rozłączał połączenie H,G3,GPRS w momencie kiedy jest w "sleep mode" jest całkiem ok. Tzn. po dwóch godzinach w kieszeni nie ubywa mi 10 %

Chyba największy problem to wydajność grafiki ale jeżeli ktoś nie jest fanem gier na PDA to jest to bez znaczenia. Mam nadzieję, że uda się to rozwiązać software-owo bo to bolączka wszystkich nowych HTC...
PDA w pełni odblokowane, aktulny soft:
Rom: ROMeOS² v1.51
Radio: 1.08.25.20M1