HTC Touch Pro z ORANGE Czy warto ??

• 66 Odpowiedzi
  • 8329 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: HTC Touch Pro z ORANGE Czy warto ??
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 08, 2008, 18:22:13 »
no tak sie reklamuja niektorzy sprzedajacy na allegro ;)

Tu oczywiście masz rację - widziałem taką aukcję na allegro ale żeby to była prawda to raczej wątpie bo support automapy wydaje się o takiej aukcji nic nie wiedzieć ;)

No chyba że sprzedający dorzuca gratis 1 rok przedłużenia subskrybcji.

Z ciekawości zapytałem jednego sprzedawcę na allegro jak to jest z tą automapą. Facet przyznał się, że w sumie to sam nie wie i myślał, że jest na dwa lata. Więc przed zakupami na allegro pytajcie dokładnie zanim kupicie :)

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 09, 2008, 21:57:55 »
Bo to jest taki chwyt marketingowy.... nie jest tak jak piszemy ale mogłoby być.

Powinni dodawać tekst "Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantujemy że opisy nie zawierają błędów"  :ok:

A odpowiadając na pytanie postawione w temacie - myślę ze warto. :ok:
Ja mam i nie narzekam - niestety wciąż mam problem ze zdjęciem simlocka (brak czasu)

Ale reasumując - ofertę orange:
+ zestaw samochodowy
+ roczna subskrypcja programu Automapa
+ cena (około 1400zł za zestaw na wolnym rynku ;) )
+ brak wyraźnych ingerencji w soft

- małe logo Orange z tyłu obudowy
- zdjęcie Cid locka teoretycznie wiąże się z utratą gwarancji
(chociaż i na to są sposoby - przyklejony wątek)
- Rom Orange nie należy do najszybszych
- brak darmowej opcji zdjęcia simlocka (koszt około 60zł)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 10, 2008, 12:20:16 »
Nie ma w AM opcji licencji na 2 lata. Przedłuża się co rok.

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 10, 2008, 15:47:19 »
Nie ma w AM opcji licencji na 2 lata. Przedłuża się co rok.

Stwierdzone już 3 posty wcześniej ale dzięki za info  :E
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 10, 2008, 15:54:58 »
Dobre pytanie. Po kilku tygodniach używania TouchPro, wgrywaniu różnych romów, okazuje się że nie warto (sic!). Mimo potężnego procesora to muł a do tego wyposażony w nakładkę 3dTF, niefunkcjonalną, brzydką i wolną. Mój Kaiser chodzi o wiele szybciej, Wizard na romie H3r 6.1 PLK chodzi szybciej a TP tylko epatuje tanimi efekcikami w rodzaju pogodynki czy przesuwania paluszkiem zdjęć. Każda próba ucieczki od tego nieszczęsnego interfejsu to porażka. Każde secondtoday, każda inna nakladka jeszcze bardziej go spowalniają i psują. Nic nie działa jak powinno. Pomijając  akcelerację bo tego nie używam, wcześniejsze modele są bardziej konfigurowalne. Z rozpaczy wyrzuciłem 3dTF  resetując TP podczas customizacji. Od tygodnia testuję maszynkę bez 3dTF i jak na razie nie znalazłam większych problemów prócz braku funkcji zmiany wielkości tekstu czy zdjęć kółkiem wokół keya. Pewnie można to dograć (nie szukalem). Dodatkowo mocniejsze czy energiczniejsze zamknięcie klawiatury sprzętowej skutkuje samoistnym resetem. Pewnie to wada fabryczna mojego egzemplarza. Ogólnie wykonanie tela pozostawia wiele do życzenia. Wyglądem przypomina mi stylistykę amerykańską lub niemiecką czytaj tandetną. O baterii nie wspominam przez litośc dla producenta. Tragedia. Ładuję w domu, w samochodzie, rozglądam się za akumulatorem kieszonkowym aby TP ładować podczas spaceru a i tak prądu starcza na pół dnia. Przyciski głośności umieszczona tak że nie sposób uniknąć przypadkowego naciśnięcia. Rozmawiając trzeba uważać aby telem nie dotknąć twarzy bo coś przypadkiem włączymy czego akurat nie chcemy. Ogólnie nie jestem zadowolony, raczej rozczarowany, niczym szczególnym pozytywnym mnie ten telefon nie zachwycił. Wyrzucone pieniądze.

*

Offline ja678

• 10
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 10, 2008, 16:49:53 »
Mam zamiar wlasnie kupic HTC TP z orange(chyba na allegro najwiecej z orange), a ze mam plusa to w planie jest zdjecie sim locka.(nawiasem piszac to z tad:http://www.imei-check.co.uk/). Wyzej przeczytalem, ze mozna zdjac sim locka i nie stracic gwarancji. Jak to mozliwe?

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 10, 2008, 21:09:44 »
Dobre pytanie. Po kilku tygodniach[ciach] blebleble [ciach] Wyrzucone pieniądze.

Rany, nie wiedziałem że ludzie mogą mieć aż takie problemy....

Jedna rada - sprzedać telefon. Może dzięki temu będziesz bardziej zadowolony z życia.  :ok:
Gdyby mnie sprzęt tak przygnębiał to napewno bym go nie trzymał.

A tak na marginesie temat dotyczy sprzętu z Orange a nie TP jako takiego.

Niestety sam TP ma sporo wad mimo że wydawałoby się że powinien być bardziej dopracowany niż Diamond a wcale tak nie jest. Resety przy zamykaniu klawiatury to nie jest normalne zachowanie tego modelu więc polecam kontakt z serwisem. Natomiast nie wiem co uważasz za tandetne w budowie tego sprzętu..... hmmm... No i to że pół dnia wytrzymuje bateria to raczej nie jest normalne - może wina ROMu? No chyba że używasz GPS - wtedy norma. A to że przy rozmawianiu trzeba uważać.... jak każdy tel z dotykowym ekranem, więc raczej nie jest to minus TP jako takiego.

Mam zamiar wlasnie kupic HTC TP z orange(chyba na allegro najwiecej z orange), a ze mam plusa to w planie jest zdjecie sim locka.(nawiasem piszac to z tad:http://www.imei-check.co.uk/). Wyzej przeczytalem, ze mozna zdjac sim locka i nie stracic gwarancji. Jak to mozliwe?

Jeśli zdejmujesz simlocka kodem to nie tracisz gwarancji gdyż nie ma w tym przypadku ingerencji w oprogramowanie. Czasami serwisy przyjmują do naprawy gwarancyjnej nawet telefony ze zdjętym CID'em....

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 11, 2008, 00:25:03 »
@ DRIFT-r
ROm qsqi a nie orange ( od razu wyrzuciłem) , o serwisie mnie nie informuj albo czytaj ze zrozumieniem. Resety to wina najprawdopodobniej taśmy więc serwis. A jeżeli Tobie wystarcza 3dTF i osiągi na sprzęcie przy użyciu tej zakładki to fajnie i powinieneś się cieszyć. Bo mnie NIE wystarczają. No, ale nie każdy ma takie same oczekiwania od bądź co bądź sprzętu za grube pieniążki. Poza tym moje uwagi dotyczyły MOICH spostrzeżeń i MOICH oczekiwań od następcy Kaisera. Więc oszczędź sobie porad co mam zrobić ze swoim sprzętem i nie baw się w psychoanalityka konfabulując o stresach i problemach innych. Wątek dotyczy jak sądzę opinii użytkowników o TP i w tym temacie się wypowiadałem. Zapewniam Cię iż jestem doświadczonym userem i doskonale poruszam się w materii technologi IT. A jeśli czegoś nie wiem to czytam, czytam i jeszcze raz czytam. Tobie też to polecam serdecznie.   

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 11, 2008, 17:14:35 »
przy rozmowie nie musisz uwazac bo ekran jest automatychnie wylaczany po nawiazaniu rozmowy takie cos dawalo juz orange w kaiserze.

Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 11, 2008, 17:41:24 »
To jak jest w koncu z ta bateria ile powinna wytrzymac przy srednim uzytkowaniu dziennie (5min rozmowy 20 sms'ow 30min na WiFi pstrykniecie pare fotek) bo także sie zastanawiam nad tym sprzetem ale nie widzi mi sie codzienie wieczorem ladowac telefonu :-/

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 11, 2008, 19:30:33 »
Dobre pytanie. Po kilku tygodniach używania TouchPro, wgrywaniu różnych romów, okazuje się że nie warto (sic!).

Kurde, potrafisz zniechęcić :)
A byłem juz przekonany... Naprawdę nie warto się przesiadać z Kaisera? Właśnie sobie wymyśliłem, że ze względu na ceny HD póki co przejściowo kupię sobie TP, ale mnie dość dobrze od tego odwiodłeś.... Mnie tez nie kręci TF3D, wolę zdecydowanie sprawdzonego Pocketplusa, który jest superwygodny i w pełni konfigurowalny. Oczekiwałem przede wszystkim przyspieszenia i większej swobody przy dużej ilości uruchamianych programów, ale z Twojego posta widzę, że to tak nie do końca...

I kurde zaś mam zdrapkę...  :neutral:

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:12:11 »
@ DRIFT-r
ROm qsqi a nie orange ( od razu wyrzuciłem) , o serwisie mnie nie informuj albo czytaj ze zrozumieniem. Resety to wina najprawdopodobniej taśmy więc serwis.

Dziwnestwierdzenie padło żebym nie pisał o serwisie a potem sam stwierdzasz że serwis. Domniemywam ze jeżeli komuś nie podoba się nakładka to może ją wyrzucić i wgrać to co lubi. Ja bym się powstrzymywał z uogólnieniami (w stylu TP jest kiepski) bo to że jeden egzemplarz jest dziwnie wadliwy (taśma i bateria) to nie znaczy że sprzęt można spisać na straty.

Nie bierz do siebie tego co napisałem bo po prostu mam takie podejście że jeśli mi coś nie pasuje lub mnie irytuje to staram się to wykluczyć z dnia codziennego. Ja na swojego nie mogę narzekać bo jak narazie to co powinno chodzi dobrze, niestety problem softu jak zwykle w WM odpalenie pamięciożernych programów powoduje zwolnienie działania systemu. Ale to nie występuje tylko w TP.

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:14:34 »
Każda nakładka w stylu HTCHome, Manila czy inne tego typu programy spowalniają system. A przecież są programy nie absorbujące pamięci i zużycia procesora a dające podobne efekty. Z manilą jest ten problem że nie ma mozliwości całkowitego jej wyeliminowania. Możesz ją wyłączyć ale nadal siedzi w systemie. Nie widziałem ROMU który by się jej skutecznie i bez konsekwencji pozbył. Dlatego ja wywaliłem ją nie dopuszczając do customozacji. Może Mój TP przypomina mi do złudzenia Kaisera co do softu ale tak do końca nie jestem pewien czy jakieś bugi nie uwidocznią się w dalszej eksploatacji systemu. TP ma tę przewagę nad Kaiserem że ma już zaimplantowaną akselerację grafiki. Ale zawsze coś odbywa się kosztem czegoś. I stąd mimo fajnego procka szybkość Rafaela nie odbiega od szybkości Kaissera. A poza tym to zwykły PDA z wszystkimi zaletami i wadami każdego tego typu urządzenia z WM. Nie odradzam nikomu kupna Rafaele bo to dobry sprzęt. Choć przyznam że trochę mnie rozczarował bo oczekiwałem skoku jakościowego i technologicznego. Cóż, nic i nikt nie jest doskonały.  

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:34:31 »
O..... i z tym mogę zgodzić się w 100%.

Każdy spodziewał się jakiegoś skoku. Poprawiła się rozdzielczość i klawiatura (na czym mi szczególnie zależało). No ale skok jakiś szczególny to nie jest. Sprzęt jest ładnie wykonany a warto wspomnieć że w wolnej sprzedaży cena kaisera i TP jest porównywalna co trochę dziwi. Na minus na pewno można zaliczyć wbudowany odbiornik GPS ze względu na opóźnienie i mniejszą dokładność przy ustalaniu pozycji niż np ten w Kaiserze. No ale na XDA są już poprawki i może te dolegliwości zostaną wyleczone

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:43:30 »
@DRIFT-r
"Pewnie to wada fabryczna mojego egzemplarza." Już to powinno Cię przekonać iż prawidłowo rozpoznałem problem. Telefon używam do celów biznesowych i jest mi niezbędny w pracy, więc dopóki ten problem nie wpływa na komfort mojej pracy to nie oddam go na razie do CRC. Inne moje uwagi techniczne odnoszą się tylko do egzemplarza który użytkuję. Natomiast co do ogólnej oceny softu odnoszącej się do wszystkich TP , to jak zaznaczylem, są to moje osobiste odczucia i nie muszą ich podzielać inni użytkownicy. I tu się z Tobą zgodzę. Ja nie oglądam na TP filmów, gram w wolnych chwilach w szachy ale głównie służy mi on do pracy. I jako taki spełnia wszelkie wymagania. Moje rozczarowanie dotyczyło komfortu ( czytaj szybkości) pracy i braku możliwości pełnej konfiguracji softu pod potrzeby konkretnego użytkownika. Koniec!

*

Offline chrz

• 21
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 12, 2008, 16:08:26 »
Moje trzy grosze, mam właśnie TP z orange, z tym, ze cały zestaw kupiłem w komisie. Już pierwszego dnia odkryłem problem z guzikiem back (strzałka), który objawiał się pojawianiem dziwnej czerwonej poświaty na ekranie po wciśnięciu wspomnianego guzika. Następnego dnia wylądował w crc, skąd po 24h go odebrałem. W sumie gdyby tylko serwis był trochę bliżej centrum to rewelacja. Została wymieniona płyta i jakiś detal. Wcześniej miałem Etena M700 i też na samym początku wylądował w serwisie nie odbyło się to jednak w tak ekspresowym tempie. W sumie moja ocena TP bazuje na doświadczeniach z M700 i niedługim okresie używania TP. Sama konstrukcja TP w porównaniu do M700 to niebo a ziemia, biorąc do ręki TP ma się wrażenie, że to zupełnie inna klasa urządzenia niż M700. Dla mnie klawiatura w TP jest wzorcowa, naprawdę dodanie oddzielnych klawiszy z cyferkami bardzo ułatwia życie.
Jeżeli chodzi o nakładkę TF3D to działa bez zastrzeżeń, nie mam żadnych opóźnień ani niczego takiego. Zaczynam sie do niej przyzwyczajać i jest dla mnie fajniejsza od SPB Shell-a. Jestem zaskoczony, ze taki cukierkowy interfejs radzi sobie tak dobrze.

Niestety nie jechałem jeszcze z Automapą, nic nie powiem o lagach ale fixa łapie do minuty. Nie mam się do czego przyczepić, może do akumulatora, ale od kiedy zaznaczyłem w opcjach telefonu, żeby rozłączał połączenie H,G3,GPRS w momencie kiedy jest w "sleep mode" jest całkiem ok. Tzn. po dwóch godzinach w kieszeni nie ubywa mi 10 % :)

Chyba największy problem to wydajność grafiki ale jeżeli ktoś nie jest fanem gier na PDA to jest to bez znaczenia. Mam nadzieję, że uda się to rozwiązać software-owo bo to bolączka wszystkich nowych HTC...

PDA w pełni odblokowane, aktulny soft:
Rom: ROMeOS²  v1.51
Radio: 1.08.25.20M1

*

Offline achtung

• 11
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 1.90.69.4 PLK
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 12, 2008, 17:43:42 »
Witam,

Mój TP jest OK. I czytając niektóre posty, zastanawiam się czy nie jestem jakimś szczęściarzem. Sprzęt śmiga aż miło. sprawnie i szybko. OCzywiście, że zdarzają mu się lekkie zwisy na ułamek sekundy, ale jest to niezmiernie rzadko. TF3D mi nie przeszkadza, korzystam z niego łatwo i przyjemnie, nie widzę potrzeby wyłączenia go. W trybie GSM bateria trzyma lekko 3 dni. Nawet do głowy mi nie przychodzi by ROM zmieniać na inny.

Jechałem ostatnio na AM i dojechałem. Nie zauważyłem nic niepokojącego.

Sprzęt oceniam bardzo dobrze. Nie mam porównania z innymi modelami HTC. Ostatnim PDA był HP 614c i to dopiero była porażka....

Pozdro,

achtung, gg#4176505
--
achtung. gg#4176505

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 13, 2008, 10:21:50 »
@achtung
Widzisz wiekszosc uzyszkodnikow ma pierwsze urzadzenie z wm. hmmm chyba oczekuja ze bateria 1350mAh bedzie pracowala 100h lub beda mogli uzywac programow z duzego MW. Majac wydajnosc p3 900mhz
Ciekawe po co uzytkuja takie urzadzenia, ja bym sprzedal odrazu
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 13, 2008, 16:53:39 »
@achtung
Widzisz wiekszosc uzyszkodnikow ma pierwsze urzadzenie z wm. hmmm chyba oczekuja ze bateria 1350mAh bedzie pracowala 100h lub beda mogli uzywac programow z duzego MW. Majac wydajnosc p3 900mhz
Ciekawe po co uzytkuja takie urzadzenia, ja bym sprzedal odrazu

A dlaczego sprzęt miałby nie pracować 100h na takiej baterii w sprzęcie z WM? Mój LG KS20 ma materię 1050mAh a wytrzymuje nawet 4 dni czyli 96h. A to nie jest mój pierwszy sprzęt z WM - jak widać w podpisie. HTC TP rzeczywiście trzyma trochę krótko bo mi wytrzymał przy normalnym użytkowaniu niecałe dwa dni co trochę mnie zdziwiło.

Kto na tym forum napisał że spodziewa się działania programów z normalnego windowsa i wydajności PIII 900MHz?
Sugerujesz że ludzie na forum wypowiadający się negatywnie to nowicjusze?

Porównaj sobie wydajności TP i Asusa P750 to może zobaczysz co niektórzy mają na myśli.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 13, 2008, 23:18:41 »
no skoro na wlaczonym wyswietlaczu jakis sprzet pracuje Ci 100h to ja naprawde jestem pod wrazeniem :) hmmm saus 750 pxa 524 to chyba mam taki w univerku hmmm pewie ze chdzi szybciej skoro ma do obrobienia 240x320 to naprawde dales porownanie.
wiesz chyba juz mialem wszystkie modele htc pomijajac HD i polarisa, zaden htc nigdy nie byl demonem szybkosci
TP jest wolniejszy od Universala jakies 30% ten sam plik folmowy

« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 14, 2008, 14:09:51 »
Ciekawa sprawa, ze ziomek kupil sobie jako 1 telefon z WM wlasnie TP i mowi, ze wiekszego syfa nie widzial, wymienia wiekszosc wad opisywanych przez sapaczy forumowych, z kolei ja jako stary weteran pda jestem nim zachwycony.
Uwazam, ze achtung ma calkowita racje :)
A by nie robic offtopa nadmienei jeszcze, ze brak oznaczen jakiegos tam oreńdża to wieksza zaleta dla czesci ludzi niz sie wydaje :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 14, 2008, 16:25:16 »
oznaczenia orange to maly nadruk na tylnej obudowie, wole orange z pelnym kompletem AM nie pirata w telefonie. moze 10% tu przesadzilem moze 5% ktorzy kupili niebrandowane posiada oryginalne oprogramowanie :) to moj 3 model z orange ze wzgledu na AM
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2008, 16:27:37 wysłana przez romulus »

*

Offline achtung

• 11
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 1.90.69.4 PLK
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 14, 2008, 18:18:51 »
Witajcie,

Co do wieszania się systemu, resetów i innych tym podobnych błędów, stwierdzam że dzieje się to w przypadku instalowania dodatkowych cabów. Rzecz jasna, jak go kupiłem to zainstalowałem na nim rozszerzenia TF3D jakieś dziwne patche i tym podobne -  wtedy zdarzały się dziwne zachowania, ale to nie wina TP lecz może nie dokońca przemyślanych lub spradzonych CABów.

Mam wrażenie, że ludziska za dużo kombinują na swoich PDA co sprowadza się ostatecznie do wykonania HR, powrotu do punktu wyjścia.... i stwierdzenia: słaby ROM bo sie wiesza.... etc....

--
achtung. gg#4176505

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 15, 2008, 22:45:52 »
no skoro na wlaczonym wyswietlaczu jakis sprzet pracuje Ci 100h to ja naprawde jestem pod wrazeniem :)

A kto Ci powiedział że na włączonym? Chyba normalne że w normalnych warunkach użytkowania. Ehh szkoda gadać. Jestem pod wrażeniem nieznajomości tematu u takiego "wyjadacza" tzn że nie wie że w WM można ekran wyłączyć :)
Ni ale człowiek uczy się przecież całe życie :ok:

No jeśli mi powiesz że procesory montowane obecnie w HTC są szybsze od tych montowanych a np Asusach no to chyba za bardzo zamykasz się na produkty firmy HTC. Asus P750 może pracować w VGA i i tak będzie szybszy od TP - sprawdź to ;)

No widzisz... a Uniwersal ma też VGA.... Chodzi po prostu o to że procki Qualcom nie są wiele warte i tyle.

A tak na marginesie to mamy taką opcję: "Sprawdź ortografię" warto czasami jej użyć  :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2008, 23:06:12 wysłana przez DRIFT-R »

« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 20, 2008, 22:39:45 »
czemu nagle touch pro z Orange tak strasznie podrożało na allegro?? czy to tylko efekt świąt czy coś innego?
jak sądzicie? miałem wszczepiennej 2 oferty po 1400 i to nie brandowane to nie wiem po co aż do teraz czekałem... :S
chcę wziąć iPhone 8gb w erze za ok 250zł  sprzedać i dołożyć trochę do touch pro. ale bez przesady w ciągu paru dni podrożały o ok 100-300zl?

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 21, 2008, 02:25:45 »
Nie zaobserwowałem jakiegoś wzrostu cen. Jak poszukasz to spokojnie są z orange do kupienia za 1300zł z Automapą i zestawem samochodowym.

Np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=510315186

jest zaprzeczeniem potencjalnego wzrostu cen - 1250zł za nowy sprzęt.

Wcześniej raczej nie były tańsze.

« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 21, 2008, 09:36:24 »
uff faktycznie ;) musiałem trafić na dziwny moment w którym skończyło się większość opłacalnych aukcji.

« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 21, 2008, 12:40:11 »
Nie zaobserwowałem jakiegoś wzrostu cen. Jak poszukasz to spokojnie są z orange do kupienia za 1300zł z Automapą i zestawem samochodowym.

Np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=510315186

jest zaprzeczeniem potencjalnego wzrostu cen - 1250zł za nowy sprzęt.

Wcześniej raczej nie były tańsze.

Życzę powodzenia tym co zapłacili temu gościowi bez komentarzy!!! To zwykły oszust!!!! i złodziej!!!! nawet własnej aukcji nie chciał stworzyć, tu jest oryginał http://www.allegro.pl/item507781955_htc_touch_pro_automapa_od_1pln.html niższy numer i koleś na serio sprzedał 2 sztuki, drugiego sam kupilem.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 21, 2008, 12:56:36 »
no skoro na wlaczonym wyswietlaczu jakis sprzet pracuje Ci 100h to ja naprawde jestem pod wrazeniem :)

A kto Ci powiedział że na włączonym? Chyba normalne że w normalnych warunkach użytkowania. Ehh szkoda gadać. Jestem pod wrażeniem nieznajomości tematu u takiego "wyjadacza" tzn że nie wie że w WM można ekran wyłączyć :)
Ni ale człowiek uczy się przecież całe życie :ok:

No jeśli mi powiesz że procesory montowane obecnie w HTC są szybsze od tych montowanych a np Asusach no to chyba za bardzo zamykasz się na produkty firmy HTC. Asus P750 może pracować w VGA i i tak będzie szybszy od TP - sprawdź to ;)

No widzisz... a Uniwersal ma też VGA.... Chodzi po prostu o to że procki Qualcom nie są wiele warte i tyle.

A tak na marginesie to mamy taką opcję: "Sprawdź ortografię" warto czasami jej użyć  :ok:
kolego zaczynasz mnie draznic. Widze ze masz duzy problem z interpretacja slowa pisanego. Nigdzie nie napisalem ze Q... sa najszybsze, sam napisales ze trzyma Ci 96h, ze w stanie spoczynku ?? po co to napisales ?? tyle to wytrzyma nawet TP, ja doskonale wiem jaki mam ekrany w uniwerku. mnie jak drazni jakis sprzet to poprostu go sprzedaje nie leje lez na forum. sprzedaj TP, po co go trzymasz? zastanowiles sie kiedys ile te dodatkowe bajery zuzywaja produ i procka, czujniki itd. chyba nie trzeba byc orlem zeby sie domyslic ze kazdy bajer cos zabiera.
Z jednym sie zgadzam zamykam sie na produkty HTC po tym co mialem w HP, co mialem w etenie i co mam w Apple.
i htc to wlasciwy produkt

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 21, 2008, 13:36:42 »
o rany romulus... i to niby ja mam problem z interpretacją słowa pisanego. Napisałem wyraźnie że przy normalnym użytkowaniu. Nie włączonym, wyłączonym tylko normalnym.

Piszesz że porównanie Asus - HTC nie jest trafione bo ma inną rozdzielczość ale rozdzielczość jak napisałem da się zmienić i porównać i to wszystko.

Qalcom robi po prostu słabe procki i nie wiem czemu HTC nie zmieni dostawcy bo biorąc pod uwagę że od czasów Uniwersala nie zrobili postępu w temacie szybkości to jest to trochę zniechęcajace. Jaki sens ma dodawanie takich bajerów i czujników jeśli sprzęt nie jest w stanie im sprostać i normalnie pracować. Przecież to nie jest sprzęt do szpanu tylko do pracy.

Dobra, mam nadzieję że OT wyjaśniony i koniec tematu.