HTC Touch Pro z ORANGE Czy warto ??

• 66 Odpowiedzi
  • 8348 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
HTC Touch Pro z ORANGE Czy warto ??
« dnia: Listopad 11, 2008, 11:03:22 »
No właśnie jak w temacie.

Mam watpliwość bo pojawiło się teraz wiele touch pro z Orange po naprawdę świetnych cenach wraz z dodatkami. Może ktos wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje ? Czy warto zainwestować w sprzęt ? Czy nie są to jakieś "wybraki" lub modele początku produkcji które "nie zeszły ". Zamierzam się na zakup Touch pro od pół roku chodzi za mną ta chęć ale boje się sparzyć...

Może ma ktoś takowego z Orange i się wypowie ??
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: HTC Touch Pro z ORANGE Czy warto ??
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2008, 11:28:55 »
No właśnie jak w temacie.

Mam watpliwość bo pojawiło się teraz wiele touch pro z Orange po naprawdę świetnych cenach wraz z dodatkami. Może ktos wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje ? Czy warto zainwestować w sprzęt ? Czy nie są to jakieś "wybraki" lub modele początku produkcji które "nie zeszły ". Zamierzam się na zakup Touch pro od pół roku chodzi za mną ta chęć ale boje się sparzyć...

Może ma ktoś takowego z Orange i się wypowie ??

Przypuszczam, że wszystko z nimi jest ok, a tańsze są bo posiadają sim-locka i jak będziesz chciał się go pozbyć to tracisz gwarancję. Widzę, że znowu się pośpieszyłem z zakupem sprzętu  :| Zawsze jak kupie coś nowego to po kilku dniach następuje wielka obniżka :(

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2008, 11:35:30 »
Ale tylko przypuszczasz :P Co do gwarancji to było wiele tematów na forum, oraz sam tego doświadczyłem bo miałęm Kaisera z Orange, ściągnąłem simlocka, cidlocka itd i bezproblemowo telefon przeszedł 2 usługi gwarancyjne także jest to nieprawda. Zdjęcie simlocka nie powoduje utraty gwarancji

Mnie zastanawia to bo niektórzy użytkownicy pisali o problemie z latającą, obluzowaną klapką. Może to są pierwsze modele z tym problemem ?? Albo pierwsze ANG modele które po tym jak wyszły PL nie sprzedały się został wgrany brand , soft orange PL  :) No nie wiem, za wszelką cene chce odnaleźć odpowiedź na to pytanie :)

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2008, 11:44:51 »
Ale tylko przypuszczasz :P Co do gwarancji to było wiele tematów na forum, oraz sam tego doświadczyłem bo miałęm Kaisera z Orange, ściągnąłem simlocka, cidlocka itd i bezproblemowo telefon przeszedł 2 usługi gwarancyjne także jest to nieprawda. Zdjęcie simlocka nie powoduje utraty gwarancji

Tu masz rację, ale operator myśli inaczej i nie docenia swoich "klientów", którzy znaleźli sposób na obejście zabezpieczeń. Co do samych urządzeń sprzedawanych przez orange, to nie mam pojęcia. Może warto by było się wybrać do salonu i sprawdzić. Cena zestawów wystawionych na alledrogo jest naprawdę bardzo atrakcyjna. Gdyby nie to, że się pośpieszyłem i kupiłem tydzień płacąc temu kilkaset złotych więcej to sam bym się zainteresował tym.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2008, 12:32:12 »
Mam takiego TP z Orange i wszystko jest z nim OK.
Jedyne objawy to SplashScreen Orange przy włączaniu którego bardzo łatwo zmienić na cos swojego oraz na tylnej klapce w polowie wysokosci po lewej malutkie logo Orange (niestety nadrukowane jak reszta napisów więc nie bardzo jest możliwość pozbycia sie go)
Co do ceny to normalne że są tańsze. Jeżeli na abonament kupujesz go za 59 zł z zestawem samochodowym i Automapą to możesz pozwolić sobie na sprzedanie po niższej cenie.

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2008, 16:41:17 »
Ja rowniez mam z polskiego orange i nie ma z nim najmniejszych problemow nawet ROM nie jest brandingowany
Sciagnalem simlocka i dzialam na Plusie bezproblemowo

Pozdrawiam
Glaniu

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 11, 2008, 16:45:46 »
No ale jak wytłumaczysz to ze komisy mają po kilka sztuk :P No chyba ze kazdy bierze po kilka abonamentów :)

Co do gwarancji to Orange w tym wypadku nie ma nic do gadania :) Zazwyczaj protokuł spisuja osoby które pierwszy raz mają w rekach takie cudo ... a reszta zależy od CRC ... także tak jak mówie ja przeszedłem bez problemu 2 serwisy a zmieniałem wszstko co tylko było można ;)

hmmm będę musiał poważnie przemysleć zakup z Orange

[EDIT] Poza albo ja jestem ślepy albo nie wiem co ale nie widzę Touch Pro w ofercie Orange
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 16:56:37 wysłana przez luqasss »

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 11, 2008, 23:03:53 »
Poza albo ja jestem ślepy albo nie wiem co ale nie widzę Touch Pro w ofercie Orange

no wlasnie, ktos zna cennik?

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 12, 2008, 12:22:51 »
Nie szukajce w "telefony" bo tam nie ma. Najlepiej na gurze w wyszukiwarce wpisac "touch pro" i znajduje pdf'y z cennikami. Trzeba wybrać ofertę nas intersującą (prywatna, firmowa itp.)

*

Offline luqasss

• 423
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 12, 2008, 14:47:08 »
no jest rzeczywiście... w każdym bądź razie nie odchodząc od tematu ... prosze o wpisywanie się osób które zakupiły telefon w ORANGE

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 13, 2008, 21:02:45 »
Witam.
Dostałem dzisiaj. Przy przedłużeniu umowy na 30 mies plan taryfowy dla firm abonament około 90 pln 300 min miesięcznie. Cena telefonu 530 złotych.

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 14, 2008, 01:38:05 »
Witam.
Dostałem dzisiaj. Przy przedłużeniu umowy na 30 mies plan taryfowy dla firm abonament około 90 pln 300 min miesięcznie. Cena telefonu 530 złotych.

Ładna cena. Abonament też nie za duży. Czego chcieć więcej. Nie ma się co dziwić, że ceny na allegro spadają :)

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 14, 2008, 10:46:33 »
Ja swojego brałem od faceta z Orange. Nie wiem co on miał za abonament ale do karty gwarancyjnej dołaczony jest paragon:
HTC Touch Pro + Car Kit + Automapa -> Cena: 59,78 PLN
To dopiero ładna cena ;)

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 14, 2008, 11:41:10 »
Ja swojego brałem od faceta z Orange. Nie wiem co on miał za abonament ale do karty gwarancyjnej dołaczony jest paragon:
HTC Touch Pro + Car Kit + Automapa -> Cena: 59,78 PLN
To dopiero ładna cena ;)
pewnie brany na firme albo najwyższy pakiet abonamentowy :P czyli koło 300zł miesięcznie

*

Offline killler74

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, AM 5.2.0
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:19:37 »
Przy przedłużeniu umowy z Orange na 24 miesiące i abonamencie 100 PLN za HTC Touch Pro z AutoMapą, CarKit oraz słuchawką bluetooth zapłaciłem... 849,00 PLN (dużo i nie dużo...) Można też na raty.
Ale z Rafałka jestem bardzo zadowolony, choć cały czas jeszcze się z nim zapoznaje i odkrywam
killler74

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:37:00 »
A ja swojego kupiłem dosłownie trzy dni temu i jak narazie myślę że był to dobry zakup. Orange dodaje Automapę, zestaw samochodowy i etui czego w Erze chyba nie doświadczymy ;).

No niestety problem jak zwykle z simlockiem bo nie ma nic za darmo  :| niestety.

Sporym zaskoczeniem był dla mnie rom orange który nie ma praktycznie nic zmienione w stosunku do oryginału HTC, wkońcu chyb :| się opamiętali  :E

A żeby było śmiesznie to dzień wcześniej byłem w Erze i się dowiedziałem od pracownika że nie ma czegoś takiego w Erze jak MDA VARIO IV, jest tylko MDA VARIO III i mi się przypomniał tekst z MIŚ'a "Londyn... nie ma, jest tylko Londek Zdrój"  :E
Takie rzeczy to tylko w Erze  :O~

P.S. Erze gratulujemy takich pracowników  :worried:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 04, 2008, 17:16:37 »
To ja będę rekordzistą.

HTC TOUCH PRO  + Car Kit + Automapa 5.1 + karta pamięci 1 G ( wymieniłem na 8 G) + słuchawki, futerał, folijka, itp za....

.....................................................  1,22,-  brutto  (słownie jeden złoty i dwadzieścia dwa grosze) :-) :-) :-)

Nawet nie wiem jaki mam abonament w firmie - chyba 600tke. Szczerze mówiąc nie wiem - firma  płaci a ja korzystam. ;-) Telefon mogę wybierać sam. :-)

Pozdro
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2008, 17:18:12 wysłana przez Gronio »

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 04, 2008, 18:49:50 »
Etam rekordzista  :O~ ja mam taką samą cenę na fakturze, Tyle że to nie ja brałem ten tel na siebie, niestety :|
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 04, 2008, 19:09:37 »
No Gronio gratuluję. Fajna firma. U mie dają Nokia 6310i - też fajnie  :P

*

Offline Formik

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 04, 2008, 20:03:26 »
A ja się nie będę chwalił:

HTC Touch Pro + AutoMapa + Car Kit + micro SD 8GB + zdjęcie simlocka Orange  ---> w komisie w Krakowie równiutkie 1500 zł.

Nie mam niestety firmy, po prostu bardzo chciałem mieć. W końcu idzie Mikołaj.

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:17:16 »
Nie mam niestety firmy, po prostu bardzo chciałem mieć. W końcu idzie Mikołaj.

No dokładnie, trzeba sobie jakiś prezent zrobić.  :O~

*

Offline obik

• 46
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 04, 2008, 22:49:05 »
No i kupiłem wczoraj na allegro Rafałka brandowego z Orange, 1500zł dodatki jak poprzednicy (bez karty pamięci).

Trochę klapka luźna faktycznie... myślicie że da się z tym zrobić? Strasznie mi to nie przeszkadza ale jednak trochę lata...

*

Offline killler74

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, AM 5.2.0
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 05, 2008, 15:04:29 »
Przy przedłużeniu umowy z Orange na 24 miesiące i abonamencie 100 PLN za HTC Touch Pro z AutoMapą, CarKit oraz słuchawką bluetooth zapłaciłem... 849,00 PLN (dużo i nie dużo...) Można też na raty.
Ale z Rafałka jestem bardzo zadowolony, choć cały czas jeszcze się z nim zapoznaje i odkrywam

Zapomniałem dodać, że to w abonamencie dla klientów indywidualnych...
Firmowcom mozna tylko pozazdrościć...
killler74

« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 07, 2008, 17:44:40 »
A ten z orange ma uchwyt samochodowy, automape na 1 lub 2 lata ale baterie 900, a ten spoza oragne nie ma automapy ani uchwytu ale ma baterie 1340 czy cos takiego.
To taki offtopik maly :)

*

Offline innovate

• 38
  • Keep smiling
    • Rotaract Warszawa Zamek
  • Sprzęt: i5700 Spica
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 07, 2008, 18:31:15 »
Ja mam z Orange (24m, abonament 106, cały zestaw, 650pln) i baterię 1340mAh, klapka jest OK.

Pozdrawiam
Mariusz
Moja (r)ewolucja: BlueAngel->Wizard->Raphael->i5700 Spica

« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 07, 2008, 22:45:40 »
Ja też mam z Orange, abonament 75zł, czas 36 miesięcy, cena 960zł (zestaw: TP, AutoMapa, uchwyt z ładowarką samochodową)

Teraz z innej beczki :P
1. Czy ktoś kto ma z Orange wgrał już jakiś inny ROM? Czy może podzielić się odczuciami? :P szybkość działania...konkretne zmiany w porównaniu z ROM z Orage....dodatkowe programy...itd, co komu się zauważy.
2. Karta pamięci...czy są jakieś problemy z 16GB czy śmiga aż miło? :D
3. Jak jest z ustawieniami EDGE, 3G itp po zmianie ROMu? Trzeba konfigurować samemu? Jeśli tak czy jest to gdzieś napisane na forum?

Z góry dzięki za info :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 07, 2008, 22:58:01 »
ja mam jak zawsze orange, nigdy nie kupuje w abo. wolny rynek sprzet dziewiczy full za 1400
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 07, 2008, 23:13:54 »
A ten z orange ma uchwyt samochodowy, automape na 1 lub 2 lata ale baterie 900, a ten spoza oragne nie ma automapy ani uchwytu ale ma baterie 1340 czy cos takiego.
To taki offtopik maly :)

HTC Touch Pro z Orange nie mają słabszej baterii, przynajmniej z takim przypadkiem się nie spotkałem. A co do Automapy to też nie słyszłem żeby była na 2 lata.

Ale mogę się mylić bo przecież nie wiem wszystkiego ;)

« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 08, 2008, 15:04:25 »
no tak sie reklamuja niektorzy sprzedajacy na allegro ;)
co do baterii, to 900 jest ale w diamond zwyklym, wiec zwracam honor, moje niedopatrzenie
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 15:08:04 wysłana przez tisher »

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 08, 2008, 15:30:16 »
no tak sie reklamuja niektorzy sprzedajacy na allegro ;)

Tu oczywiście masz rację - widziałem taką aukcję na allegro ale żeby to była prawda to raczej wątpie bo support automapy wydaje się o takiej aukcji nic nie wiedzieć ;)

No chyba że sprzedający dorzuca gratis 1 rok przedłużenia subskrybcji.