HTC Touch Pro z Kanady - opłacalne ?

• 11 Odpowiedzi
  • 1477 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Touch Pro z Kanady - opłacalne ?
« dnia: Styczeń 18, 2010, 12:19:48 »
Witam!
Niedługo wybieram się do Kanady i chciałbym sobie stamtąd coś przywieźć.
Natrafiłem an tamtejszym ebay znalazłem oferty HTC Touch Pro za ok 200 $can czyli ok 550 zł
link: http://cgi.ebay.ca/HTC-TOUCH-PRO-T7279-TELUS-FULL-PACKAGE-FRENCH-WINDOWS_W0QQitemZ260536981603QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_210?hash=item3ca936d863

Z tego co widać, telefon w sieci Telus, refurbished czyli "odnowiony", z francuską wersją Windows Mobile. Tak myśle, że po zdjęciu locka kodem mógłby być fajny telefon, w porównaniu do ofert na Allegro za 800-900 zł wzwyż.
Czy może są jakieś "haczyki" ? Inna specyfikacja, nieściągalny simlock itp, może ktoś coś wie ?

Odp: HTC Touch Pro z Kanady - opłacalne ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2010, 15:43:13 »
O ile się nie mylę to telefony z Ameryki (przynajmniej niektóre) nie mają gniazda kart SIM (karta sim "zintegrowana" z telefonem) na twoim miejscu spytałbym się go o to.

*

Offline bradley86

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA Vario IV
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:02:26 »
Spytaj sie czy jest GSM czy CDMA. Jak CDMA to sobie odpusc.
MDA Vario IV, WM6.5 23658 stock-like Kitchen, 1.10.Olinex

*

Offline DDDarOOO

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2010, 12:36:53 »
Witam!
Mam pytanie do założyciela posta - mianowicie też poluję na ten telefon, ale aukcje zagraniczne zbytnio mnie nie interesują ze względu na gwarancję... wolę dopłacić te 200-300zł a mieć pewność że jak coś padnie to nie mam problemu. A tobie nie zależy ci na gwarancji? Bo właśnie jest sporo ofert na allegro gdzie telefony są jak nowe (dosłownie) ale bez gwarancji no i są tańsze i sie tak zastanawiam nad tym czy jest sens kupić za 800zł tel bez gwarancji czy dopłacić 200-300 i mieć z gwarancją :)
Jakiś tam Alcatel > Nokia z antenką :P > SX1 > Nokia 5700 > HTC Touch Pro :D

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2010, 08:32:50 »
Gość z aukcji odpisał mi, że ten tel. nie współpracuje z kartami sim. Więc to chyba CDMA. Pojawiają się różne telefony, jedne CDMA inne GSM, więc wychodzi że w gre wchodzą tylko te drugie.
Co do gwarancji to nie przywiązuje do tego zbytniej uwagi, obecnie mam Kaisera , kupiłem używke i nie żałuje. Gwarancja wcale nie gwarantuje braku problemów ;)
Co do oferty kolegi to dzięki ale nie jestem zainteresowany, poluje raczej na okazje.

*

Offline safian

• 20
  • Sprzęt: Touch PRO
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2010, 10:28:10 »
Zastanawiam nad tym czy jest sens kupić za 800zł tel bez gwarancji czy dopłacić 200-300 i mieć z gwarancją :)

za 800 pln spokojnie możesz wyrwać z gwarancją. Ja kupilem w bdb. stanie z gwarancją do konca 2010 za 850 pln :}

*

Offline DDDarOOO

• 12
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2010, 12:30:49 »
Gwarancja wcale nie gwarantuje braku problemów ;)
A od kiedy to gwarancja spełnia taka dziwną funkcję ;> Braku problemów nie gwarantuje, ale gwarantuje naprawę tych problemów...

A co do kolegi Safian..

Wiem, aczkolwiek nie długą, no ale już po zabawie, kupiłem za 920zl co prawda ale stan igła i gwarancja do 24.07.2011 ;]

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2010, 12:48:30 »
Spytaj sie czy jest GSM czy CDMA. Jak CDMA to sobie odpusc.

no chyba ze Kolega zmieni zdanie i jednak zechce w Kanadzie zostac  :grin:  a wtedy telefon CDMA bedzie jak znalazl

tu masz stan taki sobie ale gwar + simlock w orange
http://www.allegro.pl/item892807315_htc_touch_pro_orange_komplet_gw_sklep_krakow.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 12:52:46 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2010, 16:40:32 »
Gwarancja wcale nie gwarantuje braku problemów ;)
A od kiedy to gwarancja spełnia taka dziwną funkcję ;> Braku problemów nie gwarantuje, ale gwarantuje naprawę tych problemów...

A co do kolegi Safian..

Wiem, aczkolwiek nie długą, no ale już po zabawie, kupiłem za 920zl co prawda ale stan igła i gwarancja do 24.07.2011 ;]
i tak przeplaciles bo ja w cenie 900 dodaje stacje dokujaca, do uchwytu samochodowego i am 6.0 oryginalnej
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline DDDarOOO

• 12
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2010, 13:06:31 »
i tak przeplaciles bo ja w cenie 900 dodaje stacje dokujaca, do uchwytu samochodowego i am 6.0 oryginalnej

Zdaża się :) ja jestem zadowolony, samochodu nie posiadam więc nie potrzebny uchwyt :P a stacja dokująca jest też zbędna, a tak przy okazji, co to jest "am 6.0 oryginalny"?  :mrgreen: No i do kiedy masz gwarancję :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 13:08:09 wysłana przez DDDarOOO »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2010, 18:28:38 »
hmmm widac ze nigdy nie miales stacji dokujacej z mikrofonem podpietej do kompa ktora jest sparowane z jeyo mobile. :) ladnie sie szczerzysz a "am 6.0 oryginalny" taki maly przenosnik dla oryginalnego kodu do AM, ale tego nie zrozumiesz bo nie masz samochodu co najwyzej masz piracka mape  :mrgreen:
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline DDDarOOO

• 12
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2010, 21:37:29 »
ale tego nie zrozumiesz bo nie masz samochodu co najwyzej masz piracka mape  :mrgreen:

Co ma nie posiadanie samochodu do pirackiej mapy?  :mysli: