HTC Raphael - co z nim?

• 74 Odpowiedzi
  • 21009 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: HTC Raphael - co z nim?
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 12, 2008, 11:30:10 »
A skąd wiesz, że będzie SPORO droższy? I ile dla Ciebie jest to sporo? :)

początkowa cena ma oscylować w granicach 2500 PLN.
To są oficjalne informacje czy tylko spekulacje na temat ceny? Aż 700zł różnicy pomiędzy Diamondem a Touch Pro?

To jeszcze nie jest tak źle. Z tego co pamiętam kaiser kosztował podobnie, a i jeszcze teraz natykam się na kaisery po 2000 -2200 PLN (Na allegro oczywiście dużo taniej).

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 13, 2008, 14:53:46 »
ja sie zastanawiam teraz nad sprzedarza mojego kaiserka :( po tym jak przeczytalem za ile mozna kupic diamonda. ale jak by sie okazalo ze Rephael bedzie mial host USB  to czekam na niego. od czego jest ebay i zachodni operatorzy!! jak tylko wejdza do orange albo t-mobile ceny odrazu ostro poleca w dol :D

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 13, 2008, 19:21:34 »
nie wiem tylko czy wiesz ale kupujac pda produkowanego przez htc z brandem operatora masz pewne ograniczenia. 1. czesto grosze materialy z ktorych jest wykonany
2. brak uaktualnien systemu (a na jesieni ma byc WM 7 podobno)
3. wgranie uaktualnienia skutkuje utrata gwarancji
4. sprzet z ameryki polnocnej badz azji moze nie miec honorowanej gwarancji w PL

a jak chcesz oszczedzac do kup etena :) jak tylko bedzie pierwszy raphael u polskiego dystrybutora to ja zamawiam ;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 13, 2008, 19:50:51 »
punkt 2 -> taa, jasne. Od czego mamy xda-developers?
3 -> wgrywasz z powrotem oryginalne i gwarancja wraca.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 14, 2008, 02:05:58 »
wraca zakladajac ze uda Ci sie wszystko przywrocic (np radio, bl etc) poza tym po co tyle kombinowac? dla paru zlotych? jak kogos nie stac na porzadny telefon to niech kupi taki na jaki go stac a nie kombinuje i udaje ze zyje ponad stan...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 14, 2008, 08:39:38 »
burżuj z ciebie, kupiłem uniwersala za 1800 a w sklepie były po 3kola nie wiem czy to parę zł ?, a firma od której kupiłem dostała takie dwa z ery w cenie 500zł za sztukę, a teraz sie dowiedzialem ze mam nie porządny telefon i żyje ponad stan  :E
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 14, 2008, 11:04:24 »
no to zrobiles biznes roku... dales tej firmie zarobic 1300 !! na czysto...  :D
gratulacje  :P

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 14, 2008, 12:23:54 »
przy moim abonamencie kosztował 2500 wiec lepiej dać zarobić komuś kto ma kilka numerów z wysokimi abonamentami i być do przodu 700 albo 1200, masz racje nie kazdego stac ale przepłacać
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Nexus 7
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 15, 2008, 00:19:44 »
Dni mojego Etena są już policzone :P
Phone: Galaxy Nexus (GSM)
ROM: AOKP JB-MR1 Build 3

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 15, 2008, 01:07:37 »
mojego kaisera tez - jutro serwis :(

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 16, 2008, 09:16:35 »
A ja sie zastanawiam czy nie poczekac na Samsunga Omnie i wtedy dokonac wybory czy miedzy nimi.Wydaje mi sie ze boj bedzie niesamowity

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 16, 2008, 09:26:43 »
oj chyba te urzadzenia sa adresowane do innych grup odbiorcow
omnia nie ma klawiatury i nie ma ekranu vga
boj moze byc miedzy xperia a raphaelem

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 16, 2008, 13:24:29 »
najlepiej poczekac na testy i opinie bo predkosc jesli ma to dla kogos znaczenie w Vga wypada słabo nie mowiac juz o WVga
ale znowu zakup QVga bylby krokiem wstecz

http://www.pocketpcthoughts.com/news/show/89575/ppcsg-test-drives-the-omnia.html

widze ekran w notatniku sie obraca w omnia, bo w diamondach podobno nie jaki i  w smsach jakby to ktos mogl zweryfikować ?

jesli sie nie bedzie automatycznie obracal w diamondach przy pisaniu smsow to w raphaelu pewnie tez nie, tylko po co byloby to wtedy ?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 16, 2008, 14:53:23 »

jesli sie nie bedzie automatycznie obracal w diamondach przy pisaniu smsow to w raphaelu pewnie tez nie, tylko po co byloby to wtedy ?
W Raphaelu MUSI się obracać, bo przecież ma on wysuwaną klawiaturę QWERTY, jak byś sobie wyobrażał pisanie na klawiaturze kiedy obraz się nie obróci?
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 16, 2008, 15:20:04 »
w sumie masz racje otwierasz klawiature i po zawodach, ale myslalem jakbys nie otwiertał no ale to juz ma nie wielkie znaczenie jak jest sprzetowa klawiatura

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 16, 2008, 17:52:49 »
uwierz ze jak bedziesz mial klawiature fizyczna to NIGDY nie uzyjesz tej na ekranie ;)
pytanie jak szybko ekran bedzie zmienial orientacje...

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 16, 2008, 22:51:16 »
Jeśli chodzi o tego samsunga to ma zbyt duży wyświetlacz jak na taką małą rozdzielczość. Myślę że będzie to paskudnie wyglądało, ale mogę się mylić...

*

Offline mourning

• **
  • 221
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 17, 2008, 11:26:01 »
Poczekamy zobaczymy.A tak naprawde to ja sie ciesze ze jest taka konkurencja i mimo ze czasem czlowiek dostaje zawrotu glowy od nowosci i ze gdyby ciagle chcial byc na czasie to by musial co pol roku zmieniac urzadzenia.Podejrzewam ze zanim ogolnie dostepne stana sie diamondy,raphaele,omnie i xperie to juz producenci beda mieli cos w nowego zeby tylko klienci wydawali kase

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 17, 2008, 11:31:08 »
touch pro jest wg mnie bardzo szybko po premierz Kaisera (w PL oficjalnie Kaiser byl w sprzdazy we wrzesniu 2007!) wiec to jest niecaly rok. Poprzednik Kaisera ile czasu byl na rynku? z tego co pamietam to duuuuzo dluzej (chyba ponad 2 lata), takze jezeli ktos chce miec zawsze najnowszy sprzet to musi sie liczyc z wydawaniem kasy, ale jezeli to co masz Ci wystarcza to po co zmieniac?

*

Offline mourning

• **
  • 221
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 17, 2008, 11:38:59 »
Nie no pewnie ze to co mam mi wystarczy ale sa ludzie ktorzy chca byc ciagle na czasie i miec wszystko nowe itd.Ja zawsze mowie ze niech kazdy robi to co chce.Poza tym chyba w ludziach jest cos takiego ze chcemy miec kontakt z czyms co jest teoretycznie nowe,lepsze itd. i to obojetnie czego to dotyczy.Tak mi sie przynajmniej wydaje.Coz kazdy jest inny i chyba to jest najlepsze.

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 17, 2008, 11:49:47 »
A co powiecie na tego pda http://www.portalgsm.eu/e-ten-glofiish-dx900-na-targach-computex-w-czerwcu.html ma szanse startowac do raphaela albo chociaz do diamonda ?
ma to co diamond a dodatkowo na dwie karty sim + microsd

mając doświadczenie z obecnymi modelami etena nie kupiłbym tego nigdy bo to strata pieniędzy.

Ja mam i nie narzekam aż tak bardzo :D Firma Eten potrafi zrobić dobre urządzenie ale nie potrafi napisać dobrego softu. I dlatego tak dużo osób narzeka. Eteny są dla osób które lubią kombinować ciągle coś zmieniać, testować... Ja mam aktualnie na swoim Etenie ROM od HTC :) Odpowiednio przygotowany i przystosowany do działania z Etenem i muszę powiedzieć że nawet to śmiga teraz :)

Ale i tak chce go zmienić na inny :P

Z niecierpliwością czekam na Touch Pro...

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 17, 2008, 18:55:07 »
A co powiecie na tego pda http://www.portalgsm.eu/e-ten-glofiish-dx900-na-targach-computex-w-czerwcu.html ma szanse startowac do raphaela albo chociaz do diamonda ?
ma to co diamond a dodatkowo na dwie karty sim + microsd

mając doświadczenie z obecnymi modelami etena nie kupiłbym tego nigdy bo to strata pieniędzy.

Ja mam i nie narzekam aż tak bardzo :D Firma Eten potrafi zrobić dobre urządzenie ale nie potrafi napisać dobrego softu. I dlatego tak dużo osób narzeka. Eteny są dla osób które lubią kombinować ciągle coś zmieniać, testować... Ja mam aktualnie na swoim Etenie ROM od HTC :) Odpowiednio przygotowany i przystosowany do działania z Etenem i muszę powiedzieć że nawet to śmiga teraz :)

Ale i tak chce go zmienić na inny :P

Z niecierpliwością czekam na Touch Pro...

Jak prawie my wszyscy. Mam nadzieje, że się nie zawiodę i Touch Pro będzie naprawdę szybki :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 17, 2008, 19:14:38 »
[
Jak prawie my wszyscy. Mam nadzieje, że się nie zawiodę i Touch Pro będzie naprawdę szybki :)

bedzie taki szybki jak diamond
TCPMP Version 0.72RC1 Benchmark Results

Average Speed                  119.87%
Video Frames                   3635
Audio Samples                  6679196
Amount of Data                 12020 KB

Bench. Time                    2:31.654
Bench. Frame Rate              23.97
Bench. Sample Rate             44042
Bench. Data Rate               649 kbit/s

Original Time                  2:31.459
Original Frame Rate            24.00
Original Sample Rate           44100
Original Data Rate             650 kbit/s

URL                            \Internal Storage\My Documents\My Videos\RL_MQB_320x240_512_128.avi

dla porównania dodam ze moj universal z vga premiera byla w 2004/2005 ma 270% a diamond 120%

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 18, 2008, 12:13:07 »
uwierz ze jak bedziesz mial klawiature fizyczna to NIGDY nie uzyjesz tej na ekranie mruga

Nieprawda.
Idąc ulicą nie da się pisać jedna ręką na sprzetowej klawiaturze. Wtedy trzeba z ekranowej :)

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 18, 2008, 18:16:15 »
Sorry za OT. slawrumia masz już tą Tośkę g910? Jeśli tak to jak Ci się to sprawuję?

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 18, 2008, 18:54:41 »
uwierz ze jak bedziesz mial klawiature fizyczna to NIGDY nie uzyjesz tej na ekranie mruga

Nieprawda.
Idąc ulicą nie da się pisać jedna ręką na sprzetowej klawiaturze. Wtedy trzeba z ekranowej :)

Da sie i jest wygodniej niz na ekranowej celowanie w literki  :grin:

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 18, 2008, 21:42:15 »
Sorry za OT. slawrumia masz już tą Tośkę g910? Jeśli tak to jak Ci się to sprawuję?
mam dzisiaj rano dostalem, na expansys wczoraj napisali ze wyslali a dzisiaj po 10tej był, taką tez mialem nadzieje ze bedzie  bo ktos napisal ze tak dostal diamonda, na razie caly dzien jestem w eufori
wady:
- za cichy (wystarczy jak dla mnie ale lubie miec mozliwosc jakiegos manewru)
- a ten procek to makabra w  115% w TCPMP 134,25% w core player ale mam nadzieje ze bedzie sterownik do video jak zrobili to kaisera chociaz nie wiem czy im pomogło ?
-trzecia mała wada gps zbiera sie z minute zanim zaskoczy
reszta same
pozytywy:
-mala w porownaniu do universala
-klawiatura super ctrl esc tab bs del enter wlaczanie wifi explorera bezposrednio z klawiatury pisanie pieknie razem z numerami myslalem ze bedzie jakis problem
-ekran plaski bez krawedzi latwo palcem przesuwac z brzegu czy wylaczac, w universalu kombinowalem paznokciem, folie wyciolem z uniwersala trzyma sie pieknie chociaz widac ja teraz na ekranie po brzegach, zamowilem orginalną ale okazalo sie ze to w honk kongu i bedzie za 12 albo 20 dni nie wiem jak wyglada orginal ale musi byc wtedy na caly front zeby nie kuło w oczy
-storage mialem 120MB free i ramu po resecie prawie 50MB wolny ram daje kopa czuc we wszystkim
-maly wyswietlacz z drugiej strony w koncu nie musze otwierac zeby zobaczyc kto dzwoni duzy plus latwo sie wybiera dzwoni sprawdza baterie i godzine mega oszczednosc bateri dla ludzi dzwoniacych sprawdzajacych godzine :)
- gps poza wolnym startem zadnych problemow automapa smiga na wvga pieknie to wyglada przyciski po bokach a srodek caly wolny
- zapomnialem dodac po 4 przyciski dotykowe z prawej i lewej strony ekranu mam nadzieje ze mozna dowolnie przypisac super
-czytnik lini papilarnych tez dziala ladnie nie trzeba kombinowac z haslem przy otwarciu
-klawiatura sama się podswietla jak sie zrobi ciemno przy pisaniu

zabieralem sie za videorozmowy kupilem kilka starterow mam orange i nie ma umtsu ale jak wlaczylem bez karty sim pokazalo sie 3G widze juz ze plus i era mają w erze cos nie moge wlaczyc mowia sproboj pozniej zobacze jeszcze plus

-

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 18, 2008, 21:50:10 »
mam dzisiaj rano dostalem, na expansys wczoraj napisali ze wyslali a dzisiaj po 10tej był, taką tez mialem nadzieje ze bedzie  bo ktos napisal ze tak dostal diamonda, na razie caly dzien jestem w eufori
wady:
- za cichy (wystarczy jak dla mnie ale lubie miec mozliwosc jakiegos manewru)
- a ten procek to makabra w  115% w TCPMP 134,25% w core player ale mam nadzieje ze bedzie sterownik do video jak zrobili to kaisera chociaz nie wiem czy im pomogło ?
-trzecia mała wada gps zbiera sie z minute zanim zaskoczy
reszta same
pozytywy:
-mala w porownaniu do universala
-klawiatura super ctrl esc tab bs del enter wlaczanie wifi explorera bezposrednio z klawiatury pisanie pieknie razem z numerami myslalem ze bedzie jakis problem
-ekran plaski bez krawedzi latwo palcem przesuwac z brzegu czy wylaczac, w universalu kombinowalem paznokciem, folie wyciolem z uniwersala trzyma sie pieknie chociaz widac ja teraz na ekranie po brzegach, zamowilem orginalną ale okazalo sie ze to w honk kongu i bedzie za 12 albo 20 dni nie wiem jak wyglada orginal ale musi byc wtedy na caly front zeby nie kuło w oczy
-storage mialem 120MB free i ramu po resecie prawie 50MB wolny ram daje kopa czuc we wszystkim
-maly wyswietlacz z drugiej strony w koncu nie musze otwierac zeby zobaczyc kto dzwoni duzy plus latwo sie wybiera dzwoni sprawdza baterie i godzine mega oszczednosc bateri dla ludzi dzwoniacych sprawdzajacych godzine :)
- gps poza wolnym startem zadnych problemow automapa smiga na wvga pieknie to wyglada przyciski po bokach a srodek caly wolny
- zapomnialem dodac po 4 przyciski dotykowe z prawej i lewej strony ekranu mam nadzieje ze mozna dowolnie przypisac super
-czytnik lini papilarnych tez dziala ladnie nie trzeba kombinowac z haslem przy otwarciu
-klawiatura sama się podswietla jak sie zrobi ciemno przy pisaniu

zabieralem sie za videorozmowy kupilem kilka starterow mam orange i nie ma umtsu ale jak wlaczylem bez karty sim pokazalo sie 3G widze juz ze plus i era mają w erze cos nie moge wlaczyc mowia sproboj pozniej zobacze jeszcze plus

-

Dzięki wielkie. Właśnie o to mi chodziło :D

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 19, 2008, 10:29:52 »

Nieprawda.

Da sie i jest wygodniej niz na ekranowej celowanie w literki  :grin:

Trzymać i pisać tą samą ręką? :) To ja to chcę zobaczyć :)
A o ekranowej to mówimy o porządnej, a nie tym ze standardowego WM.
Ja używam PCM ze skórka iPhone'a. Super wygodna.

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 19, 2008, 13:25:40 »
podpowiem - pisze sie kciukiem - sproboj :)