Htc Pro i nowy uzytkownik WM

• 9 Odpowiedzi
  • 2535 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Htc Pro i nowy uzytkownik WM
« dnia: Sierpień 29, 2008, 23:00:07 »
Witam - jestem swiezo upieczonym uzytkownikiem WM i HTC Pro. Przesiadlem sie z Symbiana, ostatnio z Nokii  E90. Testuje sobie i porownuje, wkrotce popisze. pierwsze co uderza to duzo mniejszy rozmiar versus E90 a podobny potencjal. :)

Mam pytanka:

1. Czy ja dobrze widze, ze na htc pro nie dzialaja google maps???

2. Czy jest jakas aplikacja na ten fon/system ktora dziala jak Joiku Spot na Symbianie, czyli czyni z telefonu access point wifi?

Na razie tyle z pytan i wrazen.

pozdrawiam,
amator72

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Htc Pro i nowy uzytkownik WM
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2008, 09:37:41 »
moge odpowiedzieć tylko na drugie pytanie :P w ustawieniach połączeń powinieneś mieć ikonke do dzielenia się internetem :P chyba że w Rfałku to wywalili :P

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:04:31 »
1. Czy ja dobrze widze, ze na htc pro nie dzialaja google maps???
Źle widzisz. Mam i używam, jest wersja aplikacji (jeżeli o tym mówisz), która korzysta z lokalizacji GSM jak i wbudowanego GPS.
2. Czy jest jakas aplikacja na ten fon/system ktora dziala jak Joiku Spot na Symbianie, czyli czyni z telefonu access point wifi?
Regularnego AP nie, ale udostępnianie łącza przez WLAN AdHoc bez problemu. Oryginalny projekt (zanim stał się płatny) był rozwijany na XDA jako WiFiRouter, a teraz pojawiło się coś bardziej elastycznego (ale i bardziej złożonego) pod nazwą ICS Control (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=377047).
Pozostaje pytanie: jaki to ma sens: Bluetooth jest bardziej energooszczędny, a jak zależy ci na szybkości, to podłączasz przez USB (i w obu przypadkach korzystasz z Internet Sharing). A udostępnianie przez Wifi oznacza, że bateria padnie ci po około 4 godzinach.
pozdrawiam,
amator72
amator, to jest forum (a nie grupa albo lista dyskusyjna z osobnymi postami) - podpisałeś się tworząc konto i informacja o Tobie jest po lewej stronie. Nie trzeba (taki zwyczaj) dodawać takiego pozdrowienia na koniec.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:52:12 »
ok, czuje sie przywolany do porzadku ;)

co do sensu hot spotu via htc pro, to odpalalem cos takiego na e90 i zona smigala sobie na iphone'nie a ja na lapku.

co do google maps, to wszedlem na jakis link google z ktorego sie sciaga aplikacje a wyskoczylo mi ze google maps nie chodzi na tym htc (bylo napisane chyba ze nie chodzi na htc dual tak na marginesie).

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 23:05:21 »
A ja wszedłem za pomocą wbudowanego Internet Explodera i pobrało bez mrugnięcia okiem. W razie czego możesz ściągnąć komputerem i przesłać CABa do Rafałka i też zadziała.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 03, 2008, 00:48:38 »
Bawie sie dalej Pro.

Z plusow, to udalo mi sie sciagnac w konce Google Maps (poprzez IE - dzieki za rade!) i jest po prostu BAJER w porownaniu z wersja na Symbiana. Jakos tak latwiej i szybciej.

Z minusow - juz dwa razy mi sie telefon zwiesil. Raz restart w nocy (budze sie i widze, ze pyta mnie o pin do sim'a) a dugi raz mialem freeza - na ekraniku sniezy i sie nie da nic nadusic. Troche to niepokojace jak na urzadzenie pracujace od niecalego tygodnia. Z programow firm trzecich to tylko na razie dogralem Missing Sync oraz wlasnie Google Maps. Ktos ma moze jakies hinty? Rozumiem, ze jednym z nich to po prostu wylaczyc touch flo i sprawdzic czy sie bedzie dalej wieszal... :)

Aha - i jeszcze jedno wkurzajace, czego sie nie moge pozbyc. Na karcie SIM mam dwa numery telefonow w Plus, pomiedzy ktorymi sie przepinam wpisujac odrebne PINy dla odrebnych umow. Jeden numer ma iPlus'a z dostepem do netu a drugi nie. Jak jestem wpiety do tego drugiego to zaczelo mi wyskakiwac caly czas okienko z tekstem: "The answering modem has disconnected. To check your connection settings and change them if needed tap Settings" i jest jeszcze przycisk Dismiss. Za nic nie moge wylaczyc tego. Rozumiem, ze fon na telefonie bez iPlusa probuje sie polaczyc z siecia GPRS ale nie bedzie mogl bo takowej nie ma na tym numerze. PLEASE o rade co moge zrobic. (aha - w drugim okienko jak wyskakuje to pierwsze, wyskakuje jeszcze info, ze "There is a problem with connecting to GPRS in your Home Network..." czy cos w tym stylu). Sorry jezeli to bylo zbyt chaotycznie opisane, ale jestem troche desperado... ;)

EDIT: najlepiej jakby sie gdzies dalo wylaczyc takie komunikaty ze sie nie moze fon polaczyc z siecia GPRS i byloby po bolu...
Napisane: Sierpień 31, 2008, 23:35:40
Jakos zniknal ten problem jak wywalilem TouchFlo i odpalilem SPB SHell... Hmmm... Jakos chyba zasada Gates Rulez sie odezwala... Czyli nie pytaj, po prostu tak jest i tyle... ;)

*

Offline Radkowski

• 34
  • Sprzęt: Nokia 8800 arte, MDA Vario V
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2008, 23:06:22 »
Amator72: ja właśnie też rozważam zamianę mojej E90 (używam ponad rok bez większych uwag) na TP, powiedz mi jakie są Twoje wrażenia z tej zamiany? pzdr.

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 03, 2008, 23:28:39 »
Na razie spory plus! Nie mowie, ze system WM jest bez zarzutu, tez nie jest zawsze megaszybki, etc, ale przeciez Symbian na E90 tez sie po pol roku uzytkowania muli mocno i w sumie nie dziala megaszybko. Szczegolnie gdy sie instaluje porgramy.

ZDECYDOWANIE polecam wylaczenie na razie Touch Flo (jezeli go nie poprawia) i kupienie SPB Shell. Z ta nakladka dziala super! Jestem ogolnie bardzo zadowolony, szczegolnie ze ten fon nie jest az tak drogi (pamietam, jak SE z serii P wchodzily w Polsce z cenami pod 4tys PLN).

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 05, 2008, 01:04:45 »
Mnie się SPB Shell podoba, ale TouchFlo mnie wciągnął i wsiąkłem. Jest zaskakująco stabilny i całkiem użyteczny (ale kilka rzeczy z ergonomią jest na bakier).

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 06, 2008, 00:11:45 »
Mnie się SPB Shell podoba, ale TouchFlo mnie wciągnął i wsiąkłem. Jest zaskakująco stabilny i całkiem użyteczny (ale kilka rzeczy z ergonomią jest na bakier).

No wlasnie u mnie sie zacinal. Sama ergonomia byla jeszcze ok. I ciezko sie przewija sekcje Internet. Nigdy nie moglem przewinac calej listy bookmarkow, bo zamiast przewijac naciskal mi sie dany link zanim dotarlem do innego wlasciwego. Kontakty tez sie przewija ciezkawo. Shell jest pod wszystkimi tymi wzgledami bardzo wygodny...