Gwarancja

• 4 Odpowiedzi
  • 694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gwarancja
« dnia: Styczeń 31, 2010, 08:39:21 »
Witam,
jakies 3 miesiace temu kupilem htc touch pro w komisie z gwarancja 1,5 roku z brandem orange. Na samym poczatku zastanowilo mnie ze tel nie ma sima. Bateria trzyma 10 godzin oraz przyciski pod ekranem maja problem z dzialaniem. chce oddac go na gwarancje do htc. wgralem do niego tylko hard spl (wedlug instrukcji i plikow na tym forum nazwa:RaphaelHardSPL-Unsigned_190_1_3),  ktore przywrocilem do stock spl. mimo to tel w informacjach o urzadzeniu pokazuje wersje radia 1.10.Olinex. Mam podejrzenie ze babka w komisie mnie oszukala i tel nie mial gwarancji bo wczesniejszy uzytkownik w nim "grzebal". Co o tym myslicie?

Odp: Gwarancja
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2010, 10:49:18 »
możesz przywrócić przecież wszystko do stanu seryjnego :) masz temat jak powrócić do brandowego oprogramowanai w orange an forum :D

problem z baterią to pewnie ROM. To że nie ma sima to akurat nie problem bo a) móglbyć odrazu wzięty z orange bez sima (zdarzają sie takie telefony) b) zdjęcie simlocka nie wiąże się ze stratą gwarancji

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2010, 11:08:06 »
czy ktos moglby mi podac strone, z ktorej moge sciagnac odblokowany (bez simlocka) soft 1 Orange, 2 jakis  stabilny soft pobierajacy malo energii. I czy zmiana softu wiaze sie z wskoczeniem simlocka?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2010, 12:46:13 »
czy ktos moglby mi podac strone, z ktorej moge sciagnac odblokowany (bez simlocka) soft 1 Orange, 2 jakis  stabilny soft pobierajacy malo energii. I czy zmiana softu wiaze sie z wskoczeniem simlocka?

Polecam przeczytanie doczepionych tematów, naprawdę zacznij tam.

Szczególnie to: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108947.0

Potem patrz topic o przywracaniu gwarancji ORANGE też przyczepiony.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2010, 13:23:30 »
ok dziekuje