Gwarancja

• 12 Odpowiedzi
  • 1509 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gwarancja
« dnia: Styczeń 26, 2009, 14:38:06 »
Czy może mi ktoś powiedzieć coś na tema gwarancji HTC touch pro?
Produkt będzie kupiony od dystrybutora (nie z sieci).
Chodzi mi o to czy to jest międzynarodowa gwarancja, czy obowiązuje ona w kraju
w którym się urządzenie kupiło.

Pozdrawiam.

Odp: Gwarancja
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2009, 15:07:06 »
chyba  w krajach eu tylko

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2009, 15:13:26 »
Gwarancja jest europejska i jest ważna jeżeli telefon był przeznaczony do sprzedaży na terenie UE i na terenie UE został zakupiony. W przypadku krajów z poza UE gwarancja ważna jest w kraju w którym Touch Pro został zakupiony oczywiście o ile był przeznaczony do sprzedaży w tym kraju.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2009, 21:45:22 »
A skoro już ktoś zaczął ten temat to mam pytanie na temat softu i gwarancji, oczywiśnie nie w stylu "czy jak zmienie soft to strace gwarancje":). Mianowicie na forum jest dokładny opis jak w razie czego wgrać oryginalny soft i SPLa. W związku z tym dużo ludzi pisze ze coś im sie uwaliło muszą wrócić do poprzedniego softu, a czy ktoś mógłby się wypowiedzieć kto oddawał rafka do serwisu po tym jak zmienił Roma na nie oryginalny a później do niego wrócił i czy faktycznie uznano mu gwarancje?
Gdzieś od kogos słyszalem że ponoć po zmianie romu pozostają jakieś śmieci po ktorych serwis jest w stanie sie kapnąć czy cos było majstrowane, co prawda podchodze do tego troche sceptycznie ale skoro po wgraniu nowego romu potrzebny jest zabieg przynajmniej 5 HardResetów żeby wszystko dzialało (prawdopodobnie jakieś śmieci z poprzedniego romu), to być może jest to prawdą.
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2009, 21:50:27 »
Ja oddawałem swojego Rafałka do CRC (problem z digitizerem). Oczywiście miałem wgrany gotowany ROM i nawet zrobiony security unlock więc wszystko musiałem cofnąć. Wgrałem Oficjalny ROM, ale nie taki jak miałem przy zakupie, bo takiego znaleźć nie mogłem, wgrałem standardowy SPL i cofnąłem security unlock (albo przynajmniej usunąłem informację o nim), po tych zabiegach Rafałek pojechał do serwisu i wrócił po tygodniu naprawiony w ramach gwarancji i bez żadnych uwag co do softu.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2009, 17:42:23 »
Dobrze wiedzieć:]
Pytanko moze troche takie "lamerskie" :) ale piszesz "wgrałem standardowy SPL i cofnąłem security unlock", to wgranie oryginalnego SPLa nie cofa Security unlock?
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 12, 2009, 16:31:09 »
Security unlock?

co to jest?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 12, 2009, 17:10:16 »
O ile dobrze rozumiem to co na XDA mówią, Security unlock (prawie) całkowicie odblokowuje urządzenie i umożliwia wgranie rzeczy, przed którymi normalnie urządzenie się broni (np. RadioROM od innego urządzenia). Do normalnej zabawy w ROMy i RadioROMy zupełnie niepotrzebne (wystarczy darmowy HardSPL), a do tego albo kosztuje, albo trzeba być zasłużonym na XDA (wg. własnej oceny Olipro).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline timon12

• 33
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 11, 2009, 21:58:34 »
a jak to jest z gwarancją jak zdjęło się simlocka? da się go jakoś przywrócić?

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2009, 00:38:13 »
a jak to jest z gwarancją jak zdjęło się simlocka? da się go jakoś przywrócić?
Jeśli zdjemie się simlocka kodem (podpowiem można zakupić na ebay za bardzo podobna kwote do tej z oilpro) to wg prawa nie narusza się zasad gwarancji (regeneris ostatnio próbowało udawać że tego nie uznaje i odmówiło naprawy mówiąc że telefon nie ma simlocka, jeden koleś tak pisał, ale pisemnego uzasadnienia nie dostał nie widziałem później tego wątku). Gwarancje traci się tylko przez ingerencje w oprogramowanie. Po ściągnieciu kodem przywrócić już go w żadne sposób się nie da. Jedyny problem to wymiana płyty głownej, kiedy telefon wróci z serwisu z nowym imei i oczywiście simlockiem.

Tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=135977.0 o tym było.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2009, 00:41:04 wysłana przez krystianb »

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 15, 2009, 08:23:30 »
ja oddawałem rafałka do serewisu to zapomnialem powgrywać orginalnych rzeczy.
sie okazało ze naprawili na gwarancji i nie było żadnych problemów. naprawa trwała niecałe 24godziny.
wiec albo mi się udało, albo ludzie z www.regenersis.pl olewaja czy jest orginalny soft albo czy cos jest grzebane.

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2009, 10:31:34 »
Miałeś ogromnego farta, jakis czas temu była fotka rafałka wykonana przez serwisantów, a na fotce co? Screen z hadrspl i oczywiście odmowa gwarancji...

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 29, 2009, 15:49:48 »
Gdzie znajdę instrukcję jak przywrócić wszystko do oryginału ?(wyświetlacz się coś skaszanił - taka dziwna plama, pod słońce widać, wygląda jakby ktoś rozlał coś na ekran - tylko to jest idealnie prostokątne)
No chyba, że ta do Orange to jedno i to samo i mogę lecieć ? :) (wiadomo, że nie rom, splash screen itp.) Mam TP Pro normalnie ze sklepu.
Pozdro!