Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?

• 176 Odpowiedzi
  • 23473 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mapp

• 2
  • Sprzęt: SE G900
Odp: Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 27, 2008, 20:43:09 »
Hej.
Wydaję mi się, że wyłączność do 25 września będzie trwać, bo np. w Komputroniku jest przypuszczalny termin dostawy wyświetlony na właśnie ten dzień.

Witam!

W przyszłym tygodniu ma być dostępny w Komputroniku oraz w Glenie (Kraków). Podejrzewam, że polska wersja, ale dopiero w poniedziałek będę mógł się upewnić.

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 28, 2008, 13:06:38 »
Pierwsze pełne polskie dystrybucje HTC Touch Pro PL już na Allegro. Czy wiecie coś może o firmie KLAUTEL z Allegro ??

2008-09-29 -> chyba to nie jest do końca polska dystrybucja, czy ktoś wie może coś więcej na temat tej aukcji ??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2008, 09:35:27 wysłana przez DomBros »
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 29, 2008, 08:13:37 »
Ja nie miałem z nimi problemów. Można śmiało u nich kupować....
"pełne polskie dystrybucje HTC Touch Pro PL" - zadzwoń i upewnij się, że to nie nakładka.
(w tamtym tygodniu mieli z systemem WWE + polska nakładka)

*

Offline DomBros

• **
  • 146
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 29, 2008, 09:33:53 »
Ja nie miałem z nimi problemów. Można śmiało u nich kupować....
"pełne polskie dystrybucje HTC Touch Pro PL" - zadzwoń i upewnij się, że to nie nakładka.
(w tamtym tygodniu mieli z systemem WWE + polska nakładka)

chyba masz rację z tą wątpliwością, dziś chciałem już kliknąć KUPUJ, ale przeczytałem opis i wydało mi się podejrzane bo jest tam tylko napisane "Menu w języku polski", a menu we Flow mogę zmienić sobie sam :)

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 29, 2008, 10:03:04 »
Ja chciałem u nich kupować i czekałem aż będą mieli na stanie.
Dzwoniła do mnie miła pani i poinformowała mnie, że już są ... ale niestety WWE... Tyle tylko, że z nakładką.
Ale przecież możesz zadzwonić. Może coś się zmieniło...

*

Offline Praak

• 2
  • Sprzęt: Nokia N95-8GB
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 29, 2008, 15:40:47 »
Dzisiaj dowiedziałem się od expansys że wysłali paczkę:} trochę trudności było, to dosyłanie kopi paszpotru faktury... ale cóż procedury... Htc ma dojść do moich rąk w 2 dni, zobaczymy jak to będzie... Czekam z niecierpliwością :proud:

*

Offline DomBros

• **
  • 146
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 29, 2008, 19:18:00 »
Pan KLAUTEL powiedział że te HTC mają system w języku polskim, w GPS24.pl sprzęt z polskim systemem operacyjnym będą jutro lub pojutrze.

*

Offline poiuyt

• 17
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 03, 2008, 20:37:00 »
W poniedziałek będę go miał :)

« Odpowiedź #128 dnia: Październik 03, 2008, 23:17:20 »
ja swojego kupiłem w Vobisie na Warmii i Mazurach  :proud:

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 03, 2008, 23:50:46 »
Pytanie jedno najważniejsze dotyczy wszystkich szczęśliwców którzy nabyli ostatnio TP czy Wasz TP ma nakładkę na system aby był w naszym języku,czy całkowicie polski rom.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline poiuyt

• 17
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 04, 2008, 22:47:29 »
Pytanie jedno najważniejsze dotyczy wszystkich szczęśliwców którzy nabyli ostatnio TP czy Wasz TP ma nakładkę na system aby był w naszym języku,czy całkowicie polski rom.

że tak zapytam jak to sprawdzić :)

*

Offline Zalew

• 14
  • Sprzęt: M3100
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 05, 2008, 02:55:07 »
Ja też może nie mam o tym pojęcia ale to wygląda jak nakładka (po pierwszym uruchomieniu pyta się jaki jezyk zainstalować) i system podaje jako ROM: 1.90.401.1 WWE a data: 09/01/09, do tego radio: 1.02.25.19.
Telefonik kupiony jako pochodzący z polskiej dystrybucji.

« Odpowiedź #132 dnia: Październik 05, 2008, 09:19:25 »
U mnie jak wyżej. Sprzęt zakupiony w Komputroniku.
Nie ma T9 i nie da się pisać po polsku na żadnej z oryginalnych klawiatur (w tym tej wysuwanej)!!!
U Was też?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 05, 2008, 11:54:21 »
po pierwszym uruchomieniu pyta się jaki jezyk zainstalować

Rom orginalny polski bez nakładki nie pyta jaki język zinstalować tylko uruchamia się w polskim języku wiec tak można sprawdzić.Oczywiscie wszyscy którzy kupili już otwartego TP pewnie bedą mieli polaka więc najlepiej jest zrobić HR i wtedy wszystko jasne czy bedzie p[ytał o instalacje polskiego czy uruchomi sie juz po polsku.
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2008, 11:56:40 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Zalew

• 14
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 05, 2008, 13:21:23 »
Nie ma T9 i nie da się pisać po polsku na żadnej z oryginalnych klawiatur (w tym tej wysuwanej)!!!
U Was też?

No to już jest nie do końca prawda, bo jeśli klikniesz ten malutki trójkącik obok ekranowej klawiatury (na dolnym pasku) i wybierzesz 'Inne meto. wpr. dany.' możesz wybrać 'PL Polish (programisty)', 'PL Polish (qwerty)' lub 'PL Polish (qwertz)'. No ale to nie jest do końca idealne rozwiązanie ze względu na rozmiary takiej klawiaturki ekranowej. Najlepszym wyjściem jest zainstalowanie romu od qsqi :D.

« Odpowiedź #135 dnia: Październik 05, 2008, 16:26:50 »
U Was też?

No to już jest nie do końca prawda, bo jeśli klikniesz ten malutki trójkącik obok ekranowej klawiatury (na dolnym pasku) i wybierzesz 'Inne meto. wpr. dany.' możesz wybrać 'PL Polish (programisty)', 'PL Polish (qwerty)' lub 'PL Polish (qwertz)'. No ale to nie jest do końca idealne rozwiązanie ze względu na rozmiary takiej klawiaturki ekranowej. Najlepszym wyjściem jest zainstalowanie romu od qsqi :D.

No właśnie!!!
Pisząc oryginalne klawiatury miałem na myśli te, które są w oryginalnym ROMie  :)
Ciekawe, co by było, gdyby np. importer brytyjskich samochodów zamontował dodatkowo w każdym malutką kierownicę po lewej stronie plus trzy przyciski: sprzęgło, hamulec i gaz i wypuścił to na polski rynek?!

*

Offline Zalew

• 14
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 05, 2008, 18:18:29 »
Pisząc oryginalne klawiatury miałem na myśli te, które są w oryginalnym ROMie  :)

Jakbym na to nie patrzył to ta klawiaturka jest w oryginalnym ROM'ie, ale nie wygląda mi to na robotę HTC tylko firmy która robiła nakładkę.

Swoją drogą to orientuje się ktoś czy Diamond sprzedawany na Polskę ma na dzień dzisiejszy oficjalnie spolszczony ROM czy też stosują nakładkę?

« Odpowiedź #137 dnia: Październik 07, 2008, 13:34:32 »
Ja swojego HTC Touch Pro kupiłem w Vobisie

*

Offline Zombie

• *
  • 99
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 07, 2008, 17:42:50 »
Nie wytrzymałem i kupiłem jedyny jaki był wczoraj w Vobisie w Olsztynie.  :-? Narazie jakiś wolny ten Touchflo. Do północy nie udało mi się wszystkiego skonfigurować porządnie.
I przy okazji, jest spolszczony nakładką Interwrite - pewnie stąd ta powolność ;)
HTC Desire HD HTC Touch Pro Glofiish X500+ P990i 6680 Nokia N900 Motorola Atrix

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 07, 2008, 18:56:07 »
zrób HR i nie instaluj tego badziewia - interwirte, wtedy nawet na orginalnym romie bedzie szybki.

« Odpowiedź #140 dnia: Październik 07, 2008, 22:20:48 »
TouchFlow nie ma co odpalac. Proponuje Wam sprawdzic nakladke SPB Shell. Jest superfunkcjonalna i szybka.

*

Offline majkeljj

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC 7 Mozart
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 08, 2008, 10:20:44 »
Zamierzam kupić HTC Touch Pro, ale mam pytanie, słyszałem że jest wersja w języku polskim. Czy jest to wersja angielska z nakładką PL czy system jest spolszczony (bez nakładki)? bo w koncu nie wiem czy jest wersja bez nakładki.
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 10:24:51 wysłana przez majkeljj »

« Odpowiedź #142 dnia: Październik 08, 2008, 14:28:09 »
Wszystko wskazuje na to, że na razie dostępne są jedynie urządzenia z nakładką, która sprawia, że TouchFlo i WM są w języku polskim (lub rosyjskim, węgierskim albo czeskim - do wyboru) oraz pojawia się dodatkowa klawiatura wirtualna umożliwiająca wprowadzanie polskich znaków (skrajnie niewygodna, możliwa do obsługi jedynie rysikiem). Jak już pisałem, brak jest polskiego T9 i wsparcia dla polskich znaków dla klawiatury sprzętowej oraz oryginalnych klawiatur ekranowych. Poza tym nakładka spowalnia działanie urządzenia, a i cena "spolszczonych" Rafałków jest w tej chwili o ok. 150-200 zł wyższa, niż tych bez "PL".
Ergo: lepiej kupić Touch Pro z oryginalnym ROMem WWE bez nakładki i spolszczyć go samemu korzystając ze wskazówek na niniejszym forum.
Mój Rafał niestety dzisiaj wrócił do Komputronika. Powody jak wyżej plus znaczne luzy mechanizmu wysuwania klawiatury (do 3-4 mm) i skrajnie krótki czas pracy baterii (po pełnym ładowaniu spadek do jednej kreski na wskaźniku po ok. 3-5 godzinach bardzo oszczędnego użytkowania - jedynie na 3G i WiFi).

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 08, 2008, 15:16:19 »
tzn. jakiego oszczędnego używania? bo nie rozumiem? korzystałeś 3-5 godzin z transmisji danych 3g i wifi i się dziwisz że bateria padała.... wifi żre i to sporo energii :)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #144 dnia: Październik 08, 2008, 19:18:57 »
tzn. jakiego oszczędnego używania? bo nie rozumiem? korzystałeś 3-5 godzin z transmisji danych 3g i wifi i się dziwisz że bateria padała.... wifi żre i to sporo energii :)
No nie, jestem co prawda newbie, ale podstawowe rzeczy wiem  :)
Fakt, że opisałem to trochę niejasno... Mogłem napisać po prostu, że nie używałem GPSa.
A jeśli chodzi o oszczędne użytkowanie, to miałem na myśli kilka krótkich rozmów telefonicznych, kilkanaście minut korzystania z internetu (przez WiFi), no i poznawanie nowej zabawki - szacuję, że urządzenie było aktywne przez ok. 40% czasu między ładowaniami, a pozostałe 60% to stand by.

*

Offline majkeljj

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC 7 Mozart
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 09, 2008, 09:33:46 »
czy to jest jakas specjalna wersja interwrite dla tego HTC czy standardowa? jaka ma wersje?

*

Offline morion69

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Kingston 8GB
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 09, 2008, 10:43:05 »
no u mnie po 8 godzinach od pełnego naładowania, głównie na "stand by" z jakimiś krótkimi dwoma rozmowami + odbiór info z RSS stan baterii był 98%... ale potem zaczałem chwile przeglądać net po wifi i bawić się GPSem i bateria poprostu znikała w oczach:( w ciągu godziny zeżarło jakieś 40%  :-?
..::jutro to dziś, tyle że jutro::..

« Odpowiedź #147 dnia: Październik 09, 2008, 23:47:59 »
Czy to oznacza, ze lepsza bateria w Pro niz Diamondzie to mit?

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 10, 2008, 09:28:10 »
Czy to oznacza, ze lepsza bateria w Pro niz Diamondzie to mit?

Na pewno bateria w TP jest pojemniejsza w porównaniu do Diamonda - przy moim normalnym używaniu Diamond trzymał ok 10 godz, w TP mam wynik dwa razy lepszy

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 11, 2008, 22:47:02 »
W końcu się doczekałem i biorę egzemplarz dla siebie z http://www.zadowolenie.pl/ :D dość tanio nawet w porównaniu z sprzedawcami z allegro :)