Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?

• 176 Odpowiedzi
  • 23470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
Odp: Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 04, 2008, 19:49:43 »
Chcę kupić "raphaela" na expansys(pl), czy ktoś z was tam kupował ? Przez cały dzień próbowałem się tam dodzwonić by zapytac o warunki gwarancji - nie udało się...

Złóż zamówienie, poczekaj tydzień nie płacąc, sami się odezwą - to nie sarkazm. Tak to działa :)
Gwarancja taka sama jak w pozostałych sklepach, UE.
Nie wiem jak z polską nakładką, chyba brak.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2008, 19:51:18 wysłana przez sh97m97n »
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:06:31 »
Polski dział expansys jest obsługiwany przez jedną kobietę, która może akurat miała dzień wolny. Kiedy ja składałem zamówienie wszystko szło ekspresowo i nie miałem żadnego problemu z kontaktem zarówno drogą mailową jak i telefoniczną. A swoją drogą pani tam pracująca jest bardzo mila i ma bardzo przyjemny głos  :wink:
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:07:58 »
..... bardzo mila i ma bardzo przyjemny głos  :wink:
Potwierdzam - bardzo miły głos i sympatyczna osoba.
---

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:14:25 »
Chcę kupić "raphaela" na expansys(pl), czy ktoś z was tam kupował ? Przez cały dzień próbowałem się tam dodzwonić by zapytac o warunki gwarancji - nie udało się...

Złóż zamówienie, poczekaj tydzień nie płacąc, sami się odezwą - to nie sarkazm. Tak to działa :)
Gwarancja taka sama jak w pozostałych sklepach, UE.
Nie wiem jak z polską nakładką, chyba brak.

zależy mi właśnie na WWE ROM-ie bez nakładki!
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:18:27 »
Kiedy ja kupowałem to żadnej nakładki nie było.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:25:54 »
W poniedziałek będę miał kolejnych 12 sztuk oryginalnych EN bez nakładek i oczywiście z gwarancją i fakturą oraz uchwytem :)
---

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:49:33 »
W poniedziałek będę miał kolejnych 12 sztuk oryginalnych EN bez nakładek i oczywiście z gwarancją i fakturą oraz uchwytem :)

masz na mysli dedykowaną głowicę do uchwytu samochodowego? Czy universala?
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 04, 2008, 20:52:56 »
uniwersalny, masz na poczcie info
---

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 05, 2008, 00:15:27 »

mam pytanie do tych którzy kupili rafaela w mpunkcie. Jak jest z gwarancją, [...]

Właśnie dzisiaj kupiłem  :ok: - nie wytrzymałem jednak i polazłem do mpunktu. Gwarancję dają 2 lata na podstawie dowodu zakupu - możesz wziąc paragon lub fakturę VAT. Mają tam jeszcze inny fajny wynalazek, który bardzo mi się spodobał - ubezpieczenie na telefon. Opłata zdaje się 90 albo 99 zł i przez rok masz pełne ubezpieczenie od kradzieży tudzież uszkodzeń mechanicznych. Po stracie aparatu lub uszkodzeniu przedstawia się papierek i dostaje nowy egzemplarz. Bardzo fajna sprawa - zawsze wole zapłacić więcej i spać spokojnie niż zaoszczędzic pare groszy i drżeć na samą myśl o stracie drogocennego sprzętu  :E. Poza tym, po dokładniejszym obejrzeniu stwierdzam, że jednak urządzenie jest porządnie wykonane i nie lata. Klawiaturka jest może mała ale wygodna i miło się nią posługuje. Jedynie doskwiera mi brak polskich liter ale na pewno ktoś zaraz ugotuje ROM rozwiązujący ten problem :)
To moje pierwsze urządzenie z WM więc jeszcze nie obcykałem wszystkich funkcji ale z czasem na pewno dojdę co i jak. Jedyna poważniejsza wada to niedokładność dotykowego ekranu, np. przewijanie góra dół kontaktów czesto kończy się wybraniem numeru a nie przesunięciem strony. Ale ocena całościowa jak najbardziej pozytywna (poczekamy do pierwszej zwiechy to inaczej będę gadał  :E)

*

Offline mrucedee

• 4
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 05, 2008, 01:01:44 »
Potwierdzam co mowili przedmowcy. Telefon dobrze wykonany z dbaloscia o detale. Jedyne co mi sie nie podobalo to przewijanie listy programow, zawsze zamiast przewinac wlacze ktorys przez przypadek. Wraz z treningiem coraz lepiej nad tym panuje, ale i tak jest ciezko.

Wracajac do watku to kupilem w mpunkt (to byl zdaje sie ten _zarezerwowany_, ktory ogladal ktos z forum). Jeśli chodzi o gwarancję to wpisali mi na książeczce od gwarancji nr imei telefonu i przybili pieczatke + dostalem fakture. Na podstawie tego 2 lata gwarancji.
Acha i nakładki nie było, tylko płytka dodatkowa z polską instrukcją (3 pliki pdf)

rom :1.90.401.1 WWE
radio: 1.02.25.19
protocol 52.33.25.17U

czyli z tego co czytam to europejska wersja.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2008, 01:47:15 wysłana przez mrucedee »

*

Offline Ap0ph1s

• 46
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 05, 2008, 10:17:36 »
Pewnie byśmy sie ucieszyli  :ok: jakbyś wrzucił polska instrukcję na jakiś serwer :) dzieki :)

*

Offline rwyzga

• 26
  • Sprzęt: Sensation, i4, i2, Defy, Z12, Kindle, Buzz
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 05, 2008, 10:58:36 »

Kupowałem tam swojego :). 19 sierpnia, złożone zamówienie, potwierdzone i wysłane 20, 21 zadzwonił pan z TNT że w piątek przed południem (22) będzie i był. Szybko sprawnie i bez problemów. Jedna uwaga - za pierwszym razem żądają skanów, Dowodu Osobistego (lub innego dokumentu), karty którą płacisz (też skan) no i jesli adres wysyłki jest inny niż adres zamieszkania (np wysyłasz sobie do firmy - wiadomo kurierzy  wolą dowieźć pomiędzy 9 a 17) - czegoś co możę potwierdzić adres wysyłki.

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:38:25 »
Jeśli chodzi o gwarancję to wpisali mi na książeczce od gwarancji nr imei telefonu i przybili pieczatke + dostalem fakture. Na podstawie tego 2 lata gwarancji.

Bez sensu, przeciez HTC ma gwarancje tylko na podstawie dowodu zakupu, bez zadnej ksiazeczki itp... Zreszta strasznie nie lubie ksiazeczek gwarancyjnych, jest to niewygodna i niepotrzebna rzecz...
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 05, 2008, 15:09:44 »
Mi nie podbijali gwarancji, z tym że miły pan, który mi sprzedawał, wyglądał jak by nie bardzo wiedział co się dookoła niego dzieje. Może i powinien podbić książeczkę ale nie ma to znaczenia gdyż mam dowód zakupu więc nie ma się co martwić   B)

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 05, 2008, 15:46:57 »
Mi nie podbijali gwarancji, z tym że miły pan, który mi sprzedawał, wyglądał jak by nie bardzo wiedział co się dookoła niego dzieje. Może i powinien podbić książeczkę ale nie ma to znaczenia gdyż mam dowód zakupu więc nie ma się co martwić   B)

Dokładnie wystarczy tylko sam dowód zakupu   B)
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline mrucedee

• 4
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 06, 2008, 20:31:21 »
Pewnie byśmy sie ucieszyli  :ok: jakbyś wrzucił polska instrukcję na jakiś serwer :) dzieki :)

Proszę bardzo.
http://rapidshare.com/files/143156600/Raphael_HTC_Polish.zip.html

*

Offline Ap0ph1s

• 46
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 06, 2008, 21:56:51 »
Serdeczne dzięki :ok:

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
  • Sprzęt: HTC Touch Dual & HTC Trinity
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 08, 2008, 01:11:18 »
Gwarancja - dowód zakupu. Książeczka w pudełku jest, ale zawiera tylko informacje o gwarancji. Nic się w niej nie bazgra ;P
Ubezpieczenie w mPunkt - 99zł/rok za ubezpieczenie od kradzieży i uszkodzeń mechanicznych. Możliwość ubezpieczenie tylko nowego sprzetu - czyli od razu przy zakupie. nie da się np. wrócić za dwa dni i wtedy ubezpieczyć. W przypadku powstania szkody typu kradzież bądź takie zniszczenie, że nie da się naprawić (np. zezłościł nas ROM i go autem rozjechaliśmy w furii) - ubezpieczyciel pokrywa 90% ceny nowego, takiego samego urządzenia. Oczywiście to nowe znów można ubezpieczyć na rok od momentu zakupu :) Ubezpieczyciel ma 14 dni na rozpatrzenie sprawy. I w 99% przypadków nowy sprzęt dostaje się 14 dnia. Ale lepsze to, niż kolejne 2tys pln wydawać! Działa - wielokrotnie znajomi korzystali. Trzeba tylko papiery trzymać - faktura fiskalna/vat, certyfikat ubezpieczeniowy, wyciąg z regulaminu, dowód wpłaty składki.
Za kilka dyszek więcej (140 zł) mamy ubezpieczony od kradzieży, uszkodzeń mechanicznych i ingerencji cieczy.

Jak urządzenie się uszkodzi i naprawa jest możliwa, ale nie na gwarancji - tak jak przy zniszczeniu/kradzieży - 90% kosztów naprawy pokrywa ubezpieczyciel.

Uff... Ale się nabazgrałem :D
HTC Touch Dual: WM6.1 Phoenix
HTC Trinity: WM 6.1 PL by Tommi 020
Motorola F3, Nokia 6280 oraz Nokia 6020
Kiedy będzie słuchawka na 4 SIM karty?

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 09, 2008, 00:28:23 »
TP dostepny rownież w sirrusie. Przystepna cena jak na ta firme . http://www.sirius.pl/komputery/towar_cennik_666/towar_karta_73336/HTC_Touch_Pro_Raphael_NOWOSC.html
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline Oatu

• 10
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 09, 2008, 21:33:10 »
Witam.
W tej chwili zauważyłem, że w msklep.pl przy rafałku pojawił się komunikat "wkrótce znów dostępny", więc kto nie zdążył jeszcze zamówić ten teraz troche pewnie poczeka.
Znalazłem kilka rzeczy do poprawienia na ich stronie, wtedy też poruszyłem sprawę kart memory stick micro, które są oznaczone jako towar kupowany razem z TP i taka o to odpowiedź z ich strony: "Akcesoria dedykowane dla konkretnego modelu telefonu znajdują się w zakładce "Powiązania" na karcie produktu. Informacja, że klienci "wraz z tym produktem kupili również" - widnieje, gdyż faktycznie zamówienie na takie produkty zostało zarejestrowane w systemie". I jak wynika z tej odpowiedzi widzę iż nawigacja Nokia 500 jest akcesorium dedykowanym do TP. Codzień człowiek się czegoś uczy :E No ale umieścili teraz również info, że z TP kupili ludzie karty microSD. Jakaś poprawa jest :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 21:37:54 wysłana przez Oatu »
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 10, 2008, 08:01:44 »
Witam,

Wczoraj po długich bojach w końcu kupiłem swojego Rafałka  :grin: Zakup zrobiłem w mPunkt'e w Warszawie przy Głębockiej.

Miałem trochę szczęścia i trafiłem na moment kiedy mieli na stanie 3 sztuki więc mogłem swobodnie wybrać model , który moim zdaniem był najlepiej spasowany. Chodzi mi oczywiście o szczelinę między górna i dolna częścią. Mam drobne uczulenie na ten element po Kajzerku :). Nawet nie myślałem, że w Rafałku mogą być aż tak duże różnice między poszczególnymi sztukami. W każdym razie sprzęcik bardzo przyjemny :)

Pozostaje mi znaleźć nowego właściciela dla Kajzerka ;)

*

Offline Oatu

• 10
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 10, 2008, 10:55:09 »
No i na powrót Rafałek jest dostępny w msklepie. Szybko sie uwinęli  :shock:
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 10, 2008, 22:11:21 »
Może nowa partia będzie lepiej dopracowana/spasowana?
Are you shpongled?

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 10, 2008, 23:27:32 »
no i przekazalem diamonda lepszej połowie a sam zanabyłem rafałka. kupiony z zestawem samochodowym w expansysie. zamówiłem w poniedziałek dzisiaj (sroda) koło 13:00 pojawił się kurier z paczka.
jest troche gruby w porowaniau z diamentem ale da rade chyba:) zobaczymy jak bedzie dzialal.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 10, 2008, 23:47:15 »
możesz coś powiedzieć więcej o tym uchwycie samochodowym?
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 10, 2008, 23:47:37 »
kupiony z zestawem samochodowym w expansysie.

Trochę ten zestaw wygląda, jak allegrowy za 12,90 PLN. Nie ma nic lepszego do TP?
Ma ktoś jakiś link? Nie musi być w zestawie z PDA. Może być solo / extra.

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 10, 2008, 23:56:02 »
możesz coś powiedzieć więcej o tym uchwycie samochodowym?

mialem kłopoty z zmontowaniem (za duzo części) ale da rade nie jest tragiczny. Po odpowiedniu powyginaniu idalnie sie trzyma. niestety boczne trzymanko wypada na volume down ale jak wkladasz zablokowanego to nie ma problemów. najważniejsze ze jest na gombkach wiec nawet mozna w miare mocno docisnac i jest git. testowalem jakies 20 min wiec nie wiem jak bedzie w praniu ale to juz jutro sprawdze.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 11, 2008, 14:48:36 »
Ja właśnie zamówiłem w mPunkt, jutro odbieram w Reducie :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Oatu

• 10
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 11, 2008, 18:53:24 »
Ja właśnie zamówiłem w mPunkt, jutro odbieram w Reducie :)

Tylko pogratulować kocureq:) Chyba ostatnią sztukę z magazynu zwinąłeś bo znowu nie ma w msklepie:P
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 12, 2008, 09:22:21 »
A ja polecam sklep -> http://www.totalnawyprzedaz.com.pl

Super obsługa, zawsze miałem informacje nt statusu przesyłki no i uchwyt samochodowy gratis a przy okazji obejrzałem sobie UMPC (kto wie, może kupię ...)