Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?

• 176 Odpowiedzi
  • 23456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline joker77

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung I600, Toshiba G910, htc magic
Odp: Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 01, 2008, 10:56:47 »
A co do wszystkich którzy nie wierzą w oficjalność Touch Pro z mpunktu dziś zauważyłem taki tekst na stronie :
"Wyłączność na sprzedaż tego modelu na okres trzech tygodni ma sieć mPunkt."

Mocno się zastanawiam czy kupić - bo coś mi mówi że za te 3 tyg. będzie taniej.

Pozdrawiam

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 01, 2008, 23:21:14 »
wczoraj zauważyłem tę wzmiankę nt. wyłączności; chyba też poczekam i zobaczę jakie ceny będą za miesiąc; może jakąś stówkę, dwie uda się zaoszczędzić; fakt jest jednak taki, że marzy mi się już rafael
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 02, 2008, 13:01:24 »
wczoraj zauważyłem tę wzmiankę nt. wyłączności; chyba też poczekam i zobaczę jakie ceny będą za miesiąc; może jakąś stówkę, dwie uda się zaoszczędzić; fakt jest jednak taki, że marzy mi się już rafael

Raczej nie liczyłbym ze będzie taniej,ale będzie miał ROM PL, bo niektórym na nim zależy.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline worms14

• **
  • 245
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 02, 2008, 13:10:06 »
Czyli co, od 17 września TP powinien być ogólnie dostępny. Ale jaką mamy gwarancję że po tym terminie Rom będzie się różnił od obecnego jaki mamy w mPunktach?
Dodatkowo jeżeli należę do niecierpliwych i dziś znajdę telefon, to jak się ukaże oficjalny polski Rom to czy będę mógł go sobie sam podmienić bez utraty gwarancji i czy on będzie tak samo działał jak na telefonach sprzedawanych właśnie z tym Romem?
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 02, 2008, 14:23:43 »
Witam wszystkich, udało mi się wreszcie zarejestrować na forum więc włączam się do dyskusji  :ok:. Kolegę macgeb informuję że to ja wprowadziłem do wątku z newsów zamieszanie ale nie wymyśliłem sobie tych bredni jak je określasz  :) tylko usłyszałem je od pracownika firmy Megaram, która jak rozumiem pełni rolę generalnego przedstawiciela HTC na Polskę.
Teraz do rzeczy - też się waham czy zakupić w mpunkcie z 2 powodów:
- gwarancja (nie dlatego że się boję, bo nie ma powodów, w razie czego oddam do mpunktu a co oni z tym zrobią to nie moja broszka). Mpunkt daje 24 miesiące gwarancji a ile będzie u innych przedstawicieli - nie wiadomo (na pewno nie więcej więc punkt dla mpunktu  :E)
- polski ROM. Otóż Megaram twierdzi że będzie to nakładka Interwrite i koniec, polskiego ROMu jako takiego nie będzie oficjalnie wydanego. Szczerze mówiąc nie znam się na tym i to będzie mój pierwszy PDA więc nie wiem jak HTC do tej pory postępował z lokalizacjami ROMów. Jeśli ktoś tą informację potwierdzi to nie będzie się już co zastanawiać - mpunkt wygrywa bo ta nakładka ponoć strasznie muli.

Bardzo bym prosił co bardziej kumatych kolegów o odpowiedź na pytanie wormsa14 - też jestem bardzo ciekawy czy można sobie podmienić ROM na inny (mówimy tu o oficjalnym od HTC) bez utraty gwarancji.

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 02, 2008, 16:10:40 »
Witam wszystkich, udało mi się wreszcie zarejestrować na forum więc włączam się do dyskusji  :ok:. Kolegę macgeb informuję że to ja wprowadziłem do wątku z newsów zamieszanie ale nie wymyśliłem sobie tych bredni jak je określasz  :) tylko usłyszałem je od pracownika firmy Megaram, która jak rozumiem pełni rolę generalnego przedstawiciela HTC na Polskę.
- gwarancja (nie dlatego że się boję, bo nie ma powodów, w razie czego oddam do mpunktu a co oni z tym zrobią to nie moja broszka). Mpunkt daje 24 miesiące gwarancji a ile będzie u innych przedstawicieli - nie wiadomo (na pewno nie więcej więc punkt dla mpunktu  :E)
- polski ROM. Otóż Megaram twierdzi że będzie to nakładka Interwrite i koniec, polskiego ROMu jako takiego nie będzie oficjalnie wydanego. Szczerze mówiąc nie znam się na tym i to będzie mój pierwszy PDA więc nie wiem jak HTC do tej pory postępował z lokalizacjami ROMów. Jeśli ktoś tą informację potwierdzi to nie będzie się już co zastanawiać - mpunkt wygrywa bo ta nakładka ponoć strasznie muli.

Bardzo bym prosił co bardziej kumatych kolegów o odpowiedź na pytanie wormsa14 - też jestem bardzo ciekawy czy można sobie podmienić ROM na inny (mówimy tu o oficjalnym od HTC) bez utraty gwarancji.

Na oficjalne mozna - byloby to lekkim chamstwem dac ludziom mozliwosc zmiany romu na nowszy, lepszy (przewaznie) i odbierac gwarancje. Szczegolnie, ze wiecej reklamacji to wysiadanie PDA z powodow "wewnetrznych", nie software'owych... A dodatkowo niczego nie ma na temat gwarancji napisanego na stronie HTC przy sciaganiu aktualizacji (albo nowego) ROMu wiec bez ostrzezenia nie moga odebrac gwarancji...
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 02, 2008, 18:42:05 »

I to jest właśnie bujda  a panowie z Megaram gów.o wiedzą za przeproszeniem a są takim dystrybutorem że nawet na stronie HTC ich nie ma??.
TP ma mieć cały polski rom a nie nakładkę,a mpunkt nawet w tym momencie nie dodaje nakładki a nie sądzę aby ją tez sam instalował,telefon dostajesz z romem ang a nakładke tylko na własne życzenie instalujesz.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 02, 2008, 20:35:37 »
No dobra byłem w mpunkcie (przedarcie się przez korki w Warszawie graniczy z cudem  :-|). Mieli jednego TP już zarezerwowanego dla klienta. Nie ma to jak własnoręczne pomacanie, więc poprosiłem o pokazanie PDA. Na szybko mam 3 spostrzeżenia:
1. O ku.. ale mała ta klawiaturka! Na zdjęciach wygląda na większą  :E
2. Jest spory luz między klawą a częścią z wyświetlaczem - przy naciskaniu na klawisze czuć to wyraźnie.
3. Pracownicy mpunktu nie mają zielonego pojęcia o sprzęcie, który sprzedają.

Konkluzja - mój zapał trochę ostygł, zaczekam aż się pojawi u innych dystrybutorów i ceny może trochę spadną. Wiadomość że będzie przetłumaczony cały ROM mnie bardzo cieszy  :D

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 02, 2008, 21:07:06 »
Blitzen, jak się domyślam byłeś w Tesco na Kabatach, a TP był zarezerwowany dla mnie.
Kupiłem go i mam te same spostrzeżenia, też zastanawiam się czy go nie oddać, język angielski, dla mnie problem, zwłaszcza w tak zaawansowanym urządzeniu.
Już się martwiłem że taki mi zostanie, ale jak piszecie mogę dograć nakładkę, rozumie że znajduje sie na płycie.
Jest jakaś instrukcja dogrywania języka? Dograłbym sobie na próbę, ewentualnie później zmieniłbym na oficjalny polski WM, jak wyjdzie.
W razie dogrania, można szybko przywrócić wersje eng, jak to zrobić?
Pozdro

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 02, 2008, 21:42:43 »
Blitzen, jak się domyślam byłeś w Tesco na Kabatach, a TP był zarezerwowany dla mnie.
Kupiłem go i mam te same spostrzeżenia, też zastanawiam się czy go nie oddać, język angielski, dla mnie problem, zwłaszcza w tak zaawansowanym urządzeniu.

Nie, w centrum handlowym na targówku  :) ale gratuluję zakupu. Angielskim się nie przejmuj - szybko się przyzwyczaisz. Nie oddawaj pochopnie sprzętu bo to obecnie najlepsza maszynka jaką można kupić. Potestuj parę dni, wypróbuj porządnie i dopiero podejmij decyzję. Ja się w sumie zdecydowałem ale zaczekam te parę dni chociaż będzie ciężko  :E

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 03, 2008, 12:44:50 »
Już się martwiłem że taki mi zostanie, ale jak piszecie mogę dograć nakładkę, rozumie że znajduje sie na płycie.
Jest jakaś instrukcja dogrywania języka? Dograłbym sobie na próbę, ewentualnie później zmieniłbym na oficjalny polski WM, jak wyjdzie.
W razie dogrania, można szybko przywrócić wersje eng, jak to zrobić?
Pozdro

Chyba nakładki za bardzo nie wgrasz bo w MPunkicie jej nie dają do TP chyba że w Warszawie jest inaczej??
Co do małych wad to zgadzam się z wami w 100%
Polaka będziesz mógł wgrać jak się pokaże,nie ma czym się martwić.

3. Pracownicy mpunktu nie mają zielonego pojęcia o sprzęcie, który sprzedają.

He he śmiać mi się chce w MPunkcie jak byłem to poprosiłem o odpalenie TP potem zdziwiony mówię panienką że czemu tu nie ma Polskiego a one do mnie że jest tylko trzeba w opcjach zmienić  więc poprosiłem o zmianę (pod nosem już pękałem ze śmiechu) no ale panienki były doparte i usilnie próbowały coś wyszukać a że po kilkunastu próbach nic nie wyszło poprosiły mnie abym przyjechał później a ich szpec od telefonów zmieni to,ja odrzekłem że proszę o telefon jak język będzie tylko polski to przyjadę i odbiorę telefon po 8godzinach dzwonią niestety z przeprosinami bo nie da się zmeinić na polski (-: tak oto wygląda wiedza sprzedawców w MPunkcie   :E :D :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2008, 13:18:46 wysłana przez macgeb »

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 03, 2008, 13:13:28 »
a co gdyby wziąść raphaelowy rom rozłożyć przetłumaczyć pliki językowe i ugotować na nowo można by też wykorzystać Kaiserowe pliki językowe

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 03, 2008, 13:19:23 »
a co gdyby wziąść raphaelowy rom rozłożyć przetłumaczyć pliki językowe i ugotować na nowo można by też wykorzystać Kaiserowe pliki językowe

Raczej chyba się nie da ale o to cza spytać fachowców na tym forum.Po za tym zanim ktoś by to zrobił  bedzie już penie polski rom dostępny
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2008, 13:21:08 wysłana przez macgeb »

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 03, 2008, 14:03:09 »

Raczej chyba się nie da ale o to cza spytać fachowców na tym forum.Po za tym zanim ktoś by to zrobił  bedzie już penie polski rom dostępny

Wszystko da radę - najlepiej wykorzystać pliki MUI z Diamonda i można się bawić - jak będę miał swojego Raphaela to po 3 dniach będziecie mieli ROM PL  :ok:

*

Offline RS4

• 49
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 03, 2008, 14:34:57 »

Wszystko da radę - najlepiej wykorzystać pliki MUI z Diamonda i można się bawić - jak będę miał swojego Raphaela to po 3 dniach będziecie mieli ROM PL  :ok:

no to widzę, że coś jest na rzeczy, kiedy się możemy spodziewać ??

RS4

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 03, 2008, 15:55:26 »
Super bj już szału dostaje z tym telefonem dziwne szopki mi się dzieją i nie wiem nawet o co chodzi, wgrałbym tą polską nakładkę jakby gdzieś była, gubię się przez to strasznie.
Dziś wpadłem do kolegi co ma Diamonda z pl i on nawet się gubi przez ten angielski, a swojego można powiedzieć że zna już na wylot. Jakież było zdziwienie kumpla i moje jak sie okazało ze TP nie ma wbudowanych 4GB, zadzwoniliśmy do sprzedawcy u którego kupowałem telefon i mogę potwierdzić że ich wiedza na temat tego co sprzedają jest znikoma, odzwonił do mnie po jakimś czasie i powiedział że mam tylko 500mb wbudowanej. Zaczął też mówić o dograniu nakładki, bym się nie martwił bo gwarancji nie stracę, tylko już mi nie potrafił powiedzieć skąd ją mam załatwić.

Swoją drogą jak można taki produkt sprzedawać, rozumie pod PKIN w halach ok, ale w sklepie, coś nie tak jest.
Bardzo proszę o wersję pl, może być nawet nakładka.

« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 03, 2008, 16:33:35 »
Witam,

Nie wiem jak to możliwe, szczególnie w świetle poprzednich wypowiedzi, ale wczoraj byłem w mpunkcie w Kędzierzynie-Koźlu i TP mial język polski. Byl to egzemplarz ktory dopiero do nich dotarl, przy mnie otwierane pudelko i zrywane plomby. Potwierdzam też spostrzeżenie że "specjaliści" w mpunkcie nie maja zielonego pojęcia co sprzedają. Inna sprawa która rzuca się w oczy to grubość TP. Mogli trochę nad tym popracować...

*

Offline Zombie

• *
  • 99
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 03, 2008, 17:10:28 »
Naprawdę macie problemy z kilkoma prostymi angielskimi słówkami?  :O  Rozumiem, że ewentualne dodatkowe programy tylko w języku polskim wchodzą w grę  :P. Może jednak palmtop to jednak przerost formy nad treścią ;)  :mrgreen:
Nakładka Interwrite'u jest o kant pupy... Wiem bo miałem takie coś w moim X500+. Tłumaczenie fatalne, zmulenie systemu jeszcze bardziej. Moim zdaniem, jak macie problem z taką prosta angielszczyzną jak ta spotykana w WM, to lepiej omijajcie palmtopy z daleka. Szkoda nerwów, forsy i miejsca w kieszeniach.
HTC Desire HD HTC Touch Pro Glofiish X500+ P990i 6680 Nokia N900 Motorola Atrix

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:07:32 »
no do mnie jedzie z Niemiec z ebay-a nowka sztuka z qwerty za 1850 pln z transportem...
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 03, 2008, 20:40:45 »
Jakież było zdziwienie kumpla i moje jak sie okazało ze TP nie ma wbudowanych 4GB

przepraszam, to ty nie wiedziałeś co kupujesz?? nie znałeś parametrów TP przed zakupem?? ciekawe czym się kierowałeś w momencie zakupu?? ;)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 04, 2008, 00:09:03 »
Jak widac nie wiedzialem, ale juz mi to nie przeszkadza. Zawsze moge oddac.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 04, 2008, 00:16:54 »
Zamiast 4GB flasha masz slot na microSD co oznacza że możesz mieć 8GB i więcej w przyszłości albo więcej kart niż jedną.... plus dla TP. Do tego TP ma 2x więcej flash romu od diamonda bo 512MB... kolejny plus dla TP.
Are you shpongled?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 04, 2008, 14:58:45 »
Witam,

Nie wiem jak to możliwe, szczególnie w świetle poprzednich wypowiedzi, ale wczoraj byłem w mpunkcie w Kędzierzynie-Koźlu i TP mial język polski.

Dzwoniłem do 5 sklepów MPunktu i co wszędzie jednakowa odpowiedź taka sam jak na stronie  ich:

HTC Touch Pro posiada system operacyjny Windows Mobile 6.1 w wersji angielskiej.  W zestawie dołączona jest instrukcja obsługi w języku polskim.

Wiec coś mi tu nie gra??

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 04, 2008, 16:17:44 »

no to widzę, że coś jest na rzeczy, kiedy się możemy spodziewać ??

RS4

Może pod koniec września, zobaczymy... zawsze możecie przyśpieszyć moją decyzję o kupnie klikając w linka z mojego podpisu  :grin:

« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 04, 2008, 16:26:24 »
Witam wszystkich.

Zdecydowałem się na Raphaela, będzie to mój pierwszy PDA. Czy ktoś z Was ma jakąś informację nt wersji polskiej czy to będzie nakładka czy ROM, napisałem do supportu HTC, ale nie otrzymałem odpowiedzi, natomiast Ziruis na to zapytanie odpowiedział, że prawdopodobnie będzie to nakładka. Kolejne pytanie odnośnie zakupów, czy jest sens kupowania teraz czy lepiej poczekać do czasu wygaśnięcia monopolu msklepu na Raphaela.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 04, 2008, 16:43:12 »
Zamieszanie jak chol .... - nie wiem czy Prophet miał z nami takie problemy jak wy z innymi sprzedawcami.
Zależy Wam na tym aby sprzedawca miał logo na stronach HTC ?
A skąd niby kupują Raphaela inni sprzedawcy ?
Jaka gwarancja jest w pudełku, niech mnie Prophet oświeci, bo w natłoku walki z importem telefonów dla klienta nie mam jeszcze swojego TP. Znam jednak warunki tejże gwarancji, prawie na pamięć.
Ludzie już ktoś tu pisał, w Unii jest jedna gwarancja dla urządzeń HTC, i co by się nie działo - CRC może utyskiwać, papier załączony do zestawu jest jak paragraf na ich tyłek i tyle.

Co się liczy? Czy kupimy telefon w salonie 200m2 i napijemy się kawy rozmawiając z niekumatym sprzedawcą, czy lepiej kupić w podobnej cenie od firmy która wam pomoże stawiać pierwsze kroki i wykazuje się profesjonalizmem i wiedzą w zakresie oferowanego produktu ?

Oczywiście dyskusja jest na plus dla sprzedawców bo wzrasta popyt, ale czy naprawdę co niektórym brak inteligencji i takim problemem jest zapoznanie się z gwarancją załączoną w kartonie ?

Są i inteligentni - dzwonią do nas po informacje a kupują u konkurencji :) taniej 40zł, bez uchwytu na przykład - no cóż my jesteśmy dobroduszni i nikogo nie pozostawiamy bez odpowiedzi :)

W przypadku Raphaela stało się bardzo dobrze - firmy wprowadziły go wcześniej niż sprzedawcy na allegro, kosztowało to sporo wysiłku przy minimalnych marżach ale TP był o 1000zł tańszy niż premierowy Kaiser.

Uważam to za normalizacje naszego rynku, pomijam już zbędne dyskusje "ten czy tamten w Stanach, w WB ma taniej o 50 -150zł" - bo to polskie realia podatkowe i tak być musi. Kończy się jednak wolna amerykanka co jest plusem dla nas wszystkich.

Ktoś wprowadza ferment nie sprawdzając informacji, co jak zawsze u nas jest normalne. Każda informacja z tego postu jest do weryfikacji, i tyle :)

Dwa adresy przydatne w dociekaniach:
http://www.crc-polska.com/pl/?go=co_robimy
http://www.htcpoland.com/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2008, 17:32:17 wysłana przez sh97m97n »
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 04, 2008, 19:25:27 »
witam!
mam pytanie do tych którzy kupili rafaela w mpunkcie. Jak jest z gwarancją, bo ja kupiłem i nie ma tutaj jakiejś standardowej karty gwarancyjnej jaka była np. w tytn II, tylko jest taka mała książeczka z napisem "warranty card" gdzie w kilku językach są warunki gwarancji. Mam oczywiście FV i jak dowiedziała się sprzedawczyni od swoich przełożonych, FV z numerem seryjnym urządzenia i ta książeczka warranty card wystarcza do ewentualnej naprawy gwarancyjnej; jak to jest u was?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 04, 2008, 19:30:59 »
witam!
mam pytanie do tych którzy kupili rafaela w mpunkcie. Jak jest z gwarancją, bo ja kupiłem i nie ma tutaj jakiejś standardowej karty gwarancyjnej jaka była np. w tytn II, tylko jest taka mała książeczka z napisem "warranty card" gdzie w kilku językach są warunki gwarancji. Mam oczywiście FV i jak dowiedziała się sprzedawczyni od swoich przełożonych, FV z numerem seryjnym urządzenia i ta książeczka warranty card wystarcza do ewentualnej naprawy gwarancyjnej; jak to jest u was?

Dokładnie tak jest ja też tak mam.

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 04, 2008, 19:39:39 »
Chcę kupić "raphaela" na expansys(pl), czy ktoś z was tam kupował ? Przez cały dzień próbowałem się tam dodzwonić by zapytac o warunki gwarancji - nie udało się...
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic