Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?

• 176 Odpowiedzi
  • 23462 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline myszaxp

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB
Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?
« dnia: Sierpień 19, 2008, 18:37:54 »
Witam,
Nabierając odrobine doświadczenia w świecie PDA za pomocą Toshiby G900, którą sprzedałem właśnie ze względu na HTP touch pro. Puki co niespieszy mi się z zakupem ponieważ HP 6515 daje sobie jeszcze rade, ale bacznie przeglądam oferty dotyczące tego urządzenia. Prosze was o sygnały gdzie te cacko występuje w promocji, na wyprzedaży i tym podobnych atrakcyjnych punktach sprzedaży. Pozdrawiam

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Gdzie kupiliście swojego HTC Touch PRO (Raphael) ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2008, 18:49:12 »
był podobny wątek i został przeniesiony do działu zakupów  :|

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2008, 21:29:06 »
A ten niech zostanie w tym dziale - teraz w końcu można już realnie kupić Raphaela i taka wymiana doświadczeń może pomóc planującym zakup.

*

Offline m82

• 4
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2008, 21:43:17 »
to ja przytoczę tu to co napisałem wczoraj w tym przeniesionym wątku

ja właśnie dostałem potwierdzenie ze moje zamówienie zostało wysłane więc jutro będzie :D

zamawiałem wczoraj na http://uk.insight.com/ cena w funtach 493.49 z VAT (419.99 bez VAT) + 10,99 przesyłka na następny dzień // maja jeszcze 19 sztuk

jest to najniższa cena jaka znalazłem bo np. na expansys.com kosztuje 514,99 z VAT + 6,45 przesyłka i na chwile obecna jest niedostępny, na http://www.clove.co.uk/viewproduct.aspx?product=554F3ADC-4CE6-4139-BE93-68F293B46CFE jest dostępny w cenie 517 z VAT + 7,90 przesyłka, a na http://www.superetrader.co.uk maja go w cenie 504,08 z VAT + 7,99 przesyłka (maja jeszcze 10 sztuk)

więc jak widać ceny bardzo podobne i w przeliczeniu na PL daje ok 1980zl - 2070zl

Pozdrawiam

z tego ewidentnie wynika ze na chwile obecna ceny są bardzo zbliżone do siebie, a jako że to nowość to na szczególne promocje, wysprzedaże i inne okazje tego typu bym nie liczył
Zainwestowalem w jakas firme sadownicza... zdaje sie, ze nazywa sie "Apple" - Forrest Gump

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2008, 15:56:19 »
To może zamknijmy ten wątek, albo przywróćmy tamten do działu Raphaela, nie ma sensu rozdrabniać.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:55:45 »
zamawiałem wczoraj na http://uk.insight.com/ cena w funtach 493.49 z VAT (419.99 bez VAT) + 10,99 przesyłka na następny dzień // maja jeszcze 19 sztuk

jest to najniższa cena jaka znalazłem

Z jednej strony masz rację, z drugiej ... no nie wiem. ta cena na dzisiaj to faktycznie ok 2100 zł, ale ... masz urządzenie z GB do którego gwarancja (nie wiem dlaczego) ale nie jest honorowana przez CRC - serwisanta HTC w Polsce. Więc w razie problemów - masz PROBLEM.

Wolałem wydać trochę więcej (2350brutto) i kupić na miejscu tu z polskim dowodem zakupu (faktura VAT) możliwością odbioru osobistego, a więc sprawdzenia wszystkiego no i serwisem, który nie ma się do czego przyczepić (i oby nie miał jak najdłużej :) )

Kupiłem na tej aukcji http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=419665193 i Sprzedającą tylko mogę polecić. Pełen kontakt telefoniczny i to w obie strony, pomoc i życzliwość w trakcie odbioru urządzeń. A ma ich być więcej więc mogę polecić :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2008, 12:42:37 »
Co do HTC Touch Pro, to ja oficjalnie sprzedałem jedną sztukę jako normlany zdrowy sklep (ale dla firm) i takiego HTC też nie na prawią, bo zgodnie z zasadami CRC nie został od źródłowo kupiony w PL. Nie mam pojęcia jak należy sprowadzać towar od HTC tak, żeby CRC go chciało naprawić.
Sprawdzone: mam jednego DOA (Dead on Arrival) i klient zwrócił. Niestety Rafałek musi do eXpansysa, bo... CRC ma nas w dupie.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2008, 14:24:44 »
... CRC ma nas w dupie.
Tak się zastanawiam czy nie napisać sobie pisma do HTC Polnad, żeby ustosunkowali się do praktyk CRC bo to jakaś granda.
Chyba, że ktoś to już zrobił przede mną i ma informacje ze źródła?
Pomijam już moje 2 przygody z CRC w spawie należnych napraw gwarancyjnych ale to już na inny wątek.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2008, 14:29:42 »
Polecam:

www.superetrader.co.uk    - mozliwosc wysylki do polski (20 funtow)
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline m82

• 4
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2008, 18:56:22 »
to ja przytoczę tu to co napisałem wczoraj w tym przeniesionym wątku

ja właśnie dostałem potwierdzenie ze moje zamówienie zostało wysłane więc jutro będzie :D

jest to najniższa cena jaka znalazłem bo np. na expansys.com kosztuje 514,99 z VAT + 6,45 przesyłka i na chwile obecna jest niedostępny, na http://www.clove.co.uk/viewproduct.aspx?product=554F3ADC-4CE6-4139-BE93-68F293B46CFE jest dostępny w cenie 517 z VAT + 7,90 przesyłka, a na http://www.superetrader.co.uk maja go w cenie 504,08 z VAT + 7,99 przesyłka (maja jeszcze 10 sztuk)

więc jak widać ceny bardzo podobne i w przeliczeniu na PL daje ok 1980zl - 2070zl

Pozdrawiam

z tego ewidentnie wynika ze na chwile obecna ceny są bardzo zbliżone do siebie, a jako że to nowość to na szczególne promocje, wysprzedaże i inne okazje tego typu bym nie liczył

a to ciekawe zdawało mi się ze gwarancja na HTC Touch Pro jest międzynarodowa ale z drogiej strony nawet jeśli nie to dla mnie i tak nie problem bo przebywam w Anglii
Zainwestowalem w jakas firme sadownicza... zdaje sie, ze nazywa sie "Apple" - Forrest Gump

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2008, 19:27:10 »
Bo gwarancja jest międzynarodowa, mam ją przed sobą i stoi tam jak byk napisane, że gwarancja ważna jest w kraju zakupu towaru chyba, że telefon został zakupiony w jednym z krajów Unii Europejskiej, Islandii, Norwegii, Szwajcarii lub Turcji i był przeznaczony do sprzedaży w jednym z tych krajów to gwarancja jest ważna we WSZYSTKICH tych krajach. Tak jeżeli serwis w Polsce nie będzie chciał przyjąć sprzętu zakupionego np. w Wielkiej Brytanii to możesz im pokazać gwarancję a jeżeli dalej nie będą chcieli się zgodzić to można śmiało uderzać do Rzecznika Praw Konsumenta.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 21, 2008, 22:42:06 »
goodge street, londyn
520f lezy na wystawce ladniusi...
czeka na wlasciciela

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 22, 2008, 09:48:28 »
Polecam:

Kupowałeś tam? A może ktoś inny kupował? Sprawdzony ten sklep? Bo cena na chwilę obecną najlepsza...

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:26:37 »
Tez kupowalem w PL na aukcji podanej przez kolege wyzej - troche drozej ale same zalety :

1. FV z PL wiec gwarancja wazna
2. Dostawa kurierem nastepnego dnia po zakupie - paczka ubezpieczona itd

Jezeli kupujesz w UK z dostawa do PL to te 20GBP kosztuje przesylka zwykla poczta TNT do Polski

Cofam slowa o TNT :-)

T.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 13:08:04 wysłana przez bzdziagwa »

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:54:39 »
Muszę stanąć w obronie TNT. Zamówiłem 2 szt Raphaela z Expansys i przesałi właśnie TNT. Wszystko było w porządku, przyjechał miły koleś samochodem oznaczonym TNT wcześniej umawiając się ze mną przez tel, ja jestem zadowolony. A jako że wcześniej czytałem że TNT to poczta polska to postanowiłem gościa zagadać na ten temat. Mówi że z Pocztą polską nie mają nic wspólnego a spółka międzynarodowa TNT powstała z poczty ale holenderskiej.

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 23, 2008, 01:49:12 »
Z tego co wiem to światowe centrum serwisowe HTC jest w Wielkiej Brytanii i naprawiają tam na gwarancji nawet telefony sprowadzone z Hong Kongu, tak że jeśli u nas mur to jest gdzie sprzęt naprawić.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 23, 2008, 23:26:12 »
Polecam:

Kupowałeś tam? A może ktoś inny kupował? Sprawdzony ten sklep? Bo cena na chwilę obecną najlepsza...

...oczywiscie! Zamowilem tam osobiscie dwa diamondy oraz dwie sztuki touch pro i jestem bardzo zadowolony! POLECAM!
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 28, 2008, 17:27:49 »
www.totalnawyprzedaz.com.pl z uchwytem samochodowym i fakturą PL w cenie 2329, można osobiście odebrać jeśli na Pomorzu po uprzednim kontakcie telefonicznym. Bez Polskiej nakładki, na tą chwile chyba lepiej poczekać na polski rom. Wersje anglojęzyczne po prostu szybciej śmigają.
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 29, 2008, 01:01:23 »
www.totalnawyprzedaz.com.pl z uchwytem samochodowym i fakturą PL w cenie 2329, można osobiście odebrać jeśli na Pomorzu po uprzednim kontakcie telefonicznym. Bez Polskiej nakładki, na tą chwile chyba lepiej poczekać na polski rom. Wersje anglojęzyczne po prostu szybciej śmigają.

Kupilem wlasnie w tym sklepie internetowym i naprawde polecam :) Sam telefon jak to Raphael - rewelacyjny, a uchwyt bardzo fajny, przydatny gadzet ;) Kontakt z wlascicielem sklepu znakomity, bardzo duzo mi pomogl i odpowiadal na kazde moje pytanie - jestem bardzo zadowolony z zakupu w tym sklepie :)
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 29, 2008, 12:30:24 »
Zamówiony w http://msklep.pl/offer,1866,htc_touch_pro.html dostawa w poniedziałek zobaczymy jak wypadną.A co najważniejsze to mam do nich parę kroków tak ze przez internet zmówiłem a odbiorę sobie w sklepie zawsze jak mi nie pasuje mogę się wstrzymać z zakupem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2008, 12:32:43 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 29, 2008, 22:40:45 »
jest juz dostepny w tmobile uk za 141 przy planie za 35 F... szukam kupca na herma :)  :proud:

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 29, 2008, 22:52:36 »
zamowione przez internet w  mpunkcie i tam odebrane. szybciutka dostawa z magazynu do mpunktu nad morzem.. tracking przesylki na www. wszystko odbylo sie bez problemu.

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 30, 2008, 02:04:37 »
Jaki czas od chwili zamówienia do dostawy w mpunkcie na terenie Warszawy, ktoś zamawiał, może gdzieś w Warszawie można kupić bezpośrednio w salonie?
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 30, 2008, 08:20:20 »
Jaki czas od chwili zamówienia do dostawy w mpunkcie na terenie Warszawy, ktoś zamawiał, może gdzieś w Warszawie można kupić bezpośrednio w salonie?

Z tego co wiem to w każdym Mpunkcie ma być we wtorek ja sobie zmówiłem oficjalnie przez stronę MPunkta i będę miał w poniedziałek,co do wtorku i dostawy to różnie może być najlepiej zmawiać przez stronę.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 30, 2008, 09:39:50 »
To dobrze się składa, wtorek mam wolny, jak szczęście dopisze będę szczęśliwym posiadaczem TP.
Przez stronę nie chcę zamawiać bo wcześniej chcę go pomacać, oraz wziąć na raty ewentualnie porównać z Omnią.
Pozdro dzięki za info o wtorku.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 30, 2008, 10:21:08 »
To dobrze się składa, wtorek mam wolny, jak szczęście dopisze będę szczęśliwym posiadaczem TP.
Przez stronę nie chcę zamawiać bo wcześniej chcę go pomacać, oraz wziąć na raty ewentualnie porównać z Omnią.
Pozdro dzięki za info o wtorku.

zawsze mozesz ogladanąc a jak coś nie spasuje to go nie kupic nikt cie zza to nie powiesi ja zamowiłem dla pewnosci a czy kupie to się okaże.pozdr

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:56:44 »

ja zamowilem  w niedziele, fon byl we srode o 13.00 nad morzem w mpunkcie.

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 30, 2008, 16:56:01 »
Dzięki za odpowiedź. Raczej właśnie tak zrobię, pójdę pomacam i oddam, porównam z Omnią wykonanie. Boję się trochę kupić z Punktu, ponieważ w komentarzach http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14431:touch-pro-oficjalnie-w-kraju&catid=49:sprzet&Itemid=91 można się naczytać, jakiś dziwnych informacji, osobiście nie wiem jak to do końca jest z tym WM6.1PL, chciałbym już mieć właściwą wersje na Polskę, a nie jakąś nakładkę i jeszcze coś nie tak z gwarancją.
Może któryś z kolegów wyjaśni do końca tą sytuacje, czy to już jest finalna wersja na Polskę TP?

Pytania nie ma już znalazłem o tym temat, tam poczytam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 16:58:56 wysłana przez worms14 »

*

Offline mrucedee

• 4
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 31, 2008, 16:51:24 »
Boję się trochę kupić z Punktu, ponieważ w komentarzach http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14431:touch-pro-oficjalnie-w-kraju&catid=49:sprzet&Itemid=91 można się naczytać, jakiś dziwnych informacji, osobiście nie wiem jak to do końca jest z tym WM6.1PL, chciałbym już mieć właściwą wersje na Polskę, a nie jakąś nakładkę i jeszcze coś nie tak z gwarancją.
Może któryś z kolegów wyjaśni do końca tą sytuacje, czy to już jest finalna wersja na Polskę TP?

Również szukałem informacji na temat. Może to wynika z mojego braku doświadczenia z HTC i Windows Mobile, ale ciągle mam wątpliwości. Z jednej strony, z informacji prasowej wynika że ta wersja z mpunktu jest wersją oficjalną, z drugiej ileś osób pisze że czeka na "polski rom". Czy można się spodziewać (na podstawie historii ich wcześniejszych telefonów) że HTC coś takiego wypuści? Jeśli tak to ile to zwykle trwa? Czy w przypadku osób które kupią ich telefon z oficjalnego źródła, można wgrać taki nowy oficjalny ROM bez ryzyka utraty gwarancji? Z tego co gdzieś czytałem to jest wersja WM6.1PL. Czy myślicie że będzie dostępna w sprzedaży z tym telefonem?

Generalnie moje pytanie jest czy kupić już teraz czy sie wstrzymać bo:
Jeżeli nie ma możliwości dogrania nowego romu bez utraty gwarancji i telefon wydadzą w ciągu miesiąca z polskim romem to się wstrzymuję. W pozostałych przypadkach kupuję teraz wywalam nakładkę spolszczającą/i lub dogrywam rom niezależny.

OK. Już znalazłem że HTC udostępnia upgrady ROMów.  Ale czy robi polskie romy i następnie ich upgrady?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2008, 19:44:32 wysłana przez mrucedee »

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:46:15 »
Boję się trochę kupić z Punktu, ponieważ w komentarzach http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14431:touch-pro-oficjalnie-w-kraju&catid=49:sprzet&Itemid=91 można się naczytać, jakiś dziwnych informacji, osobiście nie wiem jak to do końca jest z tym WM6.1PL, chciałbym już mieć właściwą wersje na Polskę, a nie jakąś nakładkę i jeszcze coś nie tak z gwarancją.

Również szukałem informacji na temat. Może to wynika z mojego braku doświadczenia z HTC i Windows Mobile, ale ciągle mam wątpliwości. Z jednej strony, z informacji prasowej wynika że ta wersja z mpunktu jest wersją oficjalną, z drugiej ileś osób pisze że czeka na "polski rom". Czy można się spodziewać (na podstawie historii ich wcześniejszych telefonów) że HTC coś takiego wypuści? Jeśli tak to ile to zwykle trwa? Czy w przypadku osób które kupią ich telefon z oficjalnego źródła, można wgrać taki nowy oficjalny ROM bez ryzyka utraty gwarancji? Z tego co gdzieś czytałem to jest wersja WM6.1PL. Czy myślicie że będzie dostępna w sprzedaży z tym telefonem?

Generalnie moje pytanie jest czy kupić już teraz czy sie wstrzymać bo:
Jeżeli nie ma możliwości dogrania nowego romu bez utraty gwarancji i telefon wydadzą w ciągu miesiąca z polskim romem to się wstrzymuję. W pozostałych przypadkach kupuję teraz wywalam nakładkę spolszczającą/i lub dogrywam rom niezależny.

Ludzie przecież MPUnkt jest oficjalnym dystrybutorem HTC więc w czym problem, telefon pada zanoszę do Mpunku i niech się martwią przecież jest wyraźnie napisane 24msc gwarancji,to że jakiś gość wprowadził zamęt a wszyscy w to wieżą przecież te pierdoły jakie pisze to jest śmiechu warte,KUPUJECIE U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA HTC!!!Co do polskiego to maiłem już kilka HTC i powiem tylko że ang rom chodzi dużo lepiej niż Polski rom nie mówię już o nakładce która robi muła z fona.