Jak chcesz po prostu futerał, to jest tego mnóstwo na allegro.. od prostych, gdzie tylko wsuwasz Rafałka jak w oryginale, do wymyślnych z dodatkowymi kieszonkami i zapięciami na klips lub magnes.
Ja mam gorszy problem, bo staram się znaleźć kaburę przypinaną na pasek, która będzie miała otwór na interfejs USB i ewentualnie przyciski, aparat itd. Wbrew pozorom nie tak łatwo o taką kaburę.
Update:
wyszło na to, że kupiłem po prostu dobrze dopasowaną kaburę, niezłej jakości (logo twierdzi że zrobiła ją firma Atrax), a następnie zrobiłem wycięcie na kabel usb. W ten sposób mogę wygodnie wyciągać telefon bez odpinania słuchawek. Znacznie lepsze od zwykłego otworu na port, który widziałem w kilku futerałach. No i koszt 20zł, to nie jest jakaś straszna inwestycja.
Więcej zapłaciłem za matową folię firmy Brando. Mój rafałek może nie wygląda już tak efektownie, ale za to łatwiej się nim posługiwać na zewnątrz, przy dziennym świetle, nie łapie odcisków palców, a sama folia zawsze może być łatwo zdjęta i umyta jak zajdzie potrzeba.