Folia !

• 6 Odpowiedzi
  • 1140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Folia !
« dnia: Czerwiec 25, 2009, 01:03:38 »
witam.jak zwykle kupilem folie ( po rozwaleniu ekranu - naprawa 440 zl) brando protector plus i niestety przy naklejaniu pojawil mi sie wlos na samym srodku ekranu.teraz gdy folie zdjalem i umylem to za kazdym razem jak wycieram to pojawia sie na warstwie do przyklejenia pelno wloskow i strasznie to przeszkadza na telefonie.czy jest jakas mozliwosc umycia zeby ze klaczki sie nie pojawialy ? ;/

Odp: Folia !
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2009, 07:07:41 »
Ja myłem normalnie, w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń (nie mydłem bo zostawia smugi). Po opłukaniu lekko strząść większe krople... resztą się nie przejmować przy przyklejaniu wyciśnie się je na zewnątrz folii, a poza tym troszkę wody pomaga w przyklejeniu folii.

Także po umyciu nie przecieraj żadnymi szmatkami bo na pewno będziesz miał drobinki kurzu pod spodem.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2009, 22:40:40 »
witam.jak zwykle kupilem folie ( po rozwaleniu ekranu - naprawa 440 zl) brando protector plus i niestety przy naklejaniu pojawil mi sie wlos na samym srodku ekranu.teraz gdy folie zdjalem i umylem to za kazdym razem jak wycieram to pojawia sie na warstwie do przyklejenia pelno wloskow i strasznie to przeszkadza na telefonie.czy jest jakas mozliwosc umycia zeby ze klaczki sie nie pojawialy ? ;/
zgodnie z instrukcja dolaczona do  folii-usunac pyłki taśma samoprzylepna-jak tak robie i jest git

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2009, 21:28:03 »
Kurtka Panowie - przyszła folia Brando - wcześniej miałem pół roku oryginalną i była super - ale zjechałem jej zakłądanie i praktycznie nadaje się do wyrzucenia. Szczególnie wkurzają mnie te naklejki do odklejenia, które zawsze się urywają. Żeby mieć cokolwiek na ekranie to kupiłem zastępczą folię, też miała podobne naklejki i była elektrostatyczna jednak tej też poprawnie nie założyłem. Założyłem już tyle foli a tym razem mam jakieś trzęsące się ręce. Więc niestety ta wymiana mnie kosztuje już trzecią folię - mam nadzieję, że ostatnią

Jedyna narazie różnica na plus, że oryginalna folia z HTC jest sztywna i twarda - teraz ekran chodzi naprawdę lekko - teraz to widzę  :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2009, 21:33:01 wysłana przez baciarek »
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2009, 08:39:44 »
Ja myłem normalnie, w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń (nie mydłem bo zostawia smugi). Po opłukaniu lekko strząść większe krople...

potwierdzam powyższy sposób. męczyłem się z folią, zmarnowałem 2 na próby i ciągle jakiś kurz i włoski właziły. umyłem wodą z płynem i mokrą folię przyłożyłem - trzyma się idealnie

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2009, 10:13:04 »
Jest jeszcze sposób na bezpyłkowe przyklejanie filii w łazience, gdzie przed przyklejeniem puszczamy ciepłą wodę i robimy mini saunę, wtedy kurz zostaje związany parą wodną i opada. Przyklejona folia nie ma nic pod spodem.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2009, 10:47:58 »
W tym temacie już chyba wszystko zostało opisane, zpraszam do tego wątku:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=6998.780

Zamykam
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G