Filmy w TP

• 7 Odpowiedzi
  • 1315 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Filmy w TP
« dnia: Kwiecień 03, 2011, 21:33:41 »
Witam
Mam problem z TP który nie chce odtwarzać zwykłych ok 700mb 1.5h filmów avi  >:(
Filmy niby się odtwarzają ale tak się tną że wyklucza to normalne oglądanie.
Wszystko odtwarzam w TCPMP zrobiłem benchmark średnia prędkość jaka wychodziła to 23-28%
Nie lubię konwertować filmów ale jaki jest format który daje w TP najlepszy stosunek jakości do płynności ?

Soft to nowy amiga&tomek sense 2.5 , karta to Kingston sdhc class4, prosze o pomoc bo już nerwicy dostaje  :S

*

Offline gregorem

• 43
  • Raphael
Odp: Filmy w TP
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2011, 21:38:47 »
Poszukaj, zainstaluj CorePlayera, jest zdecydowanie lepszy.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:22:50 »
Zainstaluj core player jak kolega mówi i bez konwersji ci odtworzy bez  ścinki.Nie pamiętam ile procent wyciągał core player ale było to coś w okolicach 85-100%

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:53:56 »
Dzięki wielkie telefon od razu odżył co prawda słynne demo helicopter wciąż się ostro tnie ale wystarczy mi średnia jakość filmowa   :grin:
A wie ktoś może jak sprawuje się film odtwarzany na tv przez core playera? Ponoć mogą być jakieś problemy

*

Offline fleszu2

• *
  • 75
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2011, 19:57:44 »
A wywala błąd że brak AC-3 i co z tym zrobić?

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2011, 00:26:47 »
Dzięki wielkie telefon od razu odżył co prawda słynne demo helicopter wciąż się ostro tnie ale wystarczy mi średnia jakość filmowa   :grin:
A wie ktoś może jak sprawuje się film odtwarzany na tv przez core playera? Ponoć mogą być jakieś problemy
Co do tv out, to ponoć nie daje rady ustawieniu video output na  QTv Display (właśnie dzięki temu rozwiązaniu odtwarza filmy z taką wydajnością)

Amatorów rządnych wrażeń filmowych zapraszam do wątku o podkręcaniu, WinMoSpeed (672MHz)+ Network Folder + CorePlayer= oglądanie filmów 2xCD divx bez przycinek prosto z domowej sieci, nie mówiąc już o karcie pamięci.

Na AC3 chyba nie znam rozwiązania, chyba że gdzieś kiedyś ktoś napisał jakiś plugin do core.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2011, 08:45:00 »
możecie dodatkowo wrzucić tutaj do tego tematu link z filmami, gdzie ściągacie jakieś nowości, lub gdzie ogólnie temat filmów jest aktualizowany?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 08, 2011, 10:38:48 »
możecie dodatkowo wrzucić tutaj do tego tematu link z filmami, gdzie ściągacie jakieś nowości, lub gdzie ogólnie temat filmów jest aktualizowany?

[gmod]Jakie linki?? Piractwo na forum jest nietolerowane, polecam Regulamin[/gmod]
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G