ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #930 dnia: Listopad 23, 2009, 20:29:35 »
Czy ktoś znalazł rozwiązanie na zamykanie programów przez tapnięcie w X? Bo działają w tel zamiast się zamykać. I wdzięczny bym był za podpowiedź, co zrobić by ActiveSync nie startował z WinMo. W Katalogu Star Up go nie mam ale i tak się odpala.

Z tym x to normalnie jakiś koszmar, jagorzej jak sie zamyka odtwarzacz to on se tak gra w tle...normalnie porąbane to  :E

Ale rozwiazania narazie nie ma

A z tym ActiveSync to jest rozwiazanie gdzieś na tym forum...po prostu wchodzi sie w ustawienia  ActiveSync  i ustawia sie jakiś reczny profil właczania czy jakoś tak :ohreally:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline djdandi

• 48
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #931 dnia: Listopad 23, 2009, 21:30:16 »
a słuchajcie czy macie dzwięki sms.
bo u mnie nie ma niby włączone jest ale nie ma dzwonka jak dostanę esa

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #932 dnia: Listopad 23, 2009, 21:42:57 »
Czy ktoś znalazł rozwiązanie na zamykanie programów przez tapnięcie w X? Bo działają w tel zamiast się zamykać. I wdzięczny bym był za podpowiedź
Zamiast tapnąć tapnij i przytrzymaj. Albo ustaw sobie w task managerez zeby dzialalo tak jak chcesz
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #933 dnia: Listopad 23, 2009, 22:37:54 »
Czy ktoś znalazł rozwiązanie na zamykanie programów przez tapnięcie w X? Bo działają w tel zamiast się zamykać. I wdzięczny bym był za podpowiedź
Zamiast tapnąć tapnij i przytrzymaj. Albo ustaw sobie w task managerez zeby dzialalo tak jak chcesz

Niestety w romie 6.5.1 nie ma możliwości wyboru funkcji przycisku x także przytrzymanie nic nie da programy bedą sie tylko minimalizować :-| Nie rozumie tego w romach 6.5.1!!!
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline matczar

• 43
« Odpowiedź #934 dnia: Listopad 23, 2009, 23:13:41 »
Ja problem z zamykaniem X-em rozwiązałem tak, że go nie używam  :wink:
Zamiast tego, przy pomocy tego kontrolera klawiszy, ustawiłem sobie funkcję 'Zamykania aktualnego okienka' pod sprzętowym klawiszem <-- (tym nad 'czerwoną słuchawką')

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #935 dnia: Listopad 24, 2009, 00:52:44 »
Ja problem z zamykaniem X-em rozwiązałem tak, że go nie używam  :wink:
Zamiast tego, przy pomocy tego kontrolera klawiszy, ustawiłem sobie funkcję 'Zamykania aktualnego okienka' pod sprzętowym klawiszem <-- (tym nad 'czerwoną słuchawką')

Dzięki, to faktycznie pomaga, choć przyzwyczaiłem się trochę do X.

A jeszcze jedno - testowałem Energy z Manilą 2.5 I tam ekran po tapnięciu wibrował lekko. Czy to można jakoś włączyć, czy trzeba coś doinstalować?
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline skandal

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #936 dnia: Listopad 24, 2009, 20:53:09 »

Najnowszej wersji roma nie flashowałem jeszcze ale na tej którą mam przyczyną braku dzwiękowych powiadomień SMSa było zainstalowane przeze mnie spolszczenie. W załączniku masz nowszą wersję spolszczenia (strona xda-developers nie działa), spróbuj z tym:

*

Offline ALiEN_83

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Wildfire, HTC Mozart
« Odpowiedź #937 dnia: Listopad 26, 2009, 13:43:48 »

Najnowszej wersji roma nie flashowałem jeszcze ale na tej którą mam przyczyną braku dzwiękowych powiadomień SMSa było zainstalowane przeze mnie spolszczenie. W załączniku masz nowszą wersję spolszczenia (strona xda-developers nie działa), spróbuj z tym:

Na nowym romie ten sposób działa, tylko wybudza urządzenie. Macie jakiś sposób by to ominąć?
Asus P735 -> HTC TyTN II -> HTC Touch PRO -> HTC Wildfire, HTC Mozart

« Odpowiedź #938 dnia: Listopad 26, 2009, 13:57:52 »
Y ale co wybudza urządzenie?

*

Offline ALiEN_83

• *
  • 57
« Odpowiedź #939 dnia: Listopad 26, 2009, 14:13:31 »
Y ale co wybudza urządzenie?

nowy sms wybudza urządzenie. Wcześniej tego nie było  :E

« Odpowiedź #940 dnia: Listopad 26, 2009, 14:33:08 »
W advanced config masz opcje Wake up on new sms zmień na disabled tylko niewiem czy to działa ;)

*

Offline ALiEN_83

• *
  • 57
« Odpowiedź #941 dnia: Listopad 26, 2009, 14:35:24 »
W advanced config masz opcje Wake up on new sms zmień na disabled tylko niewiem czy to działa ;)

nie działa niestety, jest ustawione na disabled

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #942 dnia: Listopad 26, 2009, 16:40:37 »
hmm. jestem akurat na telefonie dlatego nie przegladam calego postu - strasznie wolny net, powiedzie dlaczego po energyromie nie moge pisac w smsach niektorych znakow jak fn albo cyferek? mozliwe ze juz byla odp ale prosze bez opieprzania mnie, pozdrawiam
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

« Odpowiedź #943 dnia: Listopad 26, 2009, 17:47:03 »
no było tak z 100 razy? Tweaks->keyboard selector->zmień z fuze na touch pro.

*

Offline skandal

• *
  • 61
« Odpowiedź #944 dnia: Listopad 26, 2009, 18:12:41 »
Poprawki do zakładek, mnie zainteresowały dwie:

-Muzyka: w trybie portrait - okładka jest większa i trochę wyżej a tytuł jest wreszcie poniżej okładki, w trybie landscape - okładki są większe

-Zdjęcia i filmy: w portrait - zdjęcie jest mniejsze, podniesione wyżej, w całości mieści się na ekranie i widoczne są też leżące niżej na płask kolejne zdjęcia. W landscape poprawnie działa animacja powiększania zdjęcia.

Jadę na ROMie z 13 listopada.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4950544
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 19:13:39 wysłana przez skandal »

« Odpowiedź #945 dnia: Listopad 26, 2009, 20:49:39 »
no to btw. jest już rom z 25 ;)

« Odpowiedź #946 dnia: Listopad 26, 2009, 21:22:01 »
Nie wgrywajcie tego romu EnergyROM_21876_RAPHAEL_25.Nov.2009_StandardM2.5.rar  Nie działa GPS albo sa z nim problemy Dzisiaj ma być nowy stabilniejszy 21877

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #947 dnia: Listopad 27, 2009, 07:53:56 »
Może ktoś podrzucić jak zmienić ikony w manili 2.5 oraz dodać swoje miasto do pogody. W poprzedniej edycji nie miałem z tym problemu, ale teraz nie mogę nic znaleźć. Czy jest możliwość, żeby na todayu wyświetlało się więcej niż jedno przypomnienie jakiś cab jak w 2.1?

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
« Odpowiedź #948 dnia: Listopad 27, 2009, 10:55:37 »
Z tym x to normalnie jakiś koszmar, jagorzej jak sie zamyka odtwarzacz to on se tak gra w tle...normalnie porąbane to  :E

Ale rozwiazania narazie nie ma
Jak to rozwiązania nie ma?! Wchodzisz w autostart wywalasz POSFIX i instalujesz Showcase Suite1.1.0. Potem wchodzisz edytorem rejestru w HKCU/system/e-native/showcase i zmieniasz CloseOnTap:1 i działa;)

A z tym ActiveSync to jest rozwiazanie gdzieś na tym forum...po prostu wchodzi sie w ustawienia  ActiveSync  i ustawia sie jakiś reczny profil właczania czy jakoś tak :ohreally:
ASKiller

a moje pytanko czy w 28004 z Sense2.5 działa już dodawanie odbiorcy do smsa w tabie messaging? Bo nie chcę instalować w ciemno
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 10:57:37 wysłana przez chester_csr »

*

Offline skandal

• *
  • 61
« Odpowiedź #949 dnia: Listopad 27, 2009, 18:03:11 »
Mam pytanko, działa wam w internet (z komputera) podczas synchronizacji?

Jakiś czas temu nie miałem z tym problemu, chociaż od początku pojawiały się problemy z synchronizacją telefonu z laptopem, tzn. rozłączało się itp. Po odptaszkowaniu szybkiej wymiany danych podczas synchronizacji problem z synchronizacją znikł. Aktualnie czy mam załączone "faster data synchronization" czy też nie, internetu z komputera nie mam   :mysli: Nie wiem w jakim momencie tak się porobiło ale jak to się mówi raczej podczas normalnego użytkowania

Jadę na Energy ROM 21864 z 13 listopada.

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 19:01:08 wysłana przez skandal »

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #950 dnia: Listopad 27, 2009, 18:05:27 »
Jak to rozwiązania nie ma?! Wchodzisz w autostart wywalasz POSFIX i instalujesz Showcase Suite1.1.0. Potem wchodzisz edytorem rejestru w HKCU/system/e-native/showcase i zmieniasz CloseOnTap:1 i działa;)

Wszystko pięknie tylko...
HKCU/Software (nie System) a oprócz tego - ten soft praktycznie sparaliżował mi fona. Ledwo zaraz po starcie udało mi się tapnąć menu i odinastalować to ustrojstwo. Po wywaleniu - wszystko wróciło do normy. Więc jak dla mnie - rozwiązania nadal nie ma.

Mam EnergyROM_23504_RAPHAEL_10.Nov.2009_Standard, a pewnie zainstaluję EnergyROM_28004_RAPHAEL_25.Nov.2009_Standard bo na drugim fonie chodzi bez problemów. Tylko nadal tam X nie działa jak powinien.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #951 dnia: Listopad 27, 2009, 18:08:46 »
A w TAELU "X" chodzi pięknie :) :ok:

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
« Odpowiedź #952 dnia: Listopad 27, 2009, 18:25:05 »
przepraszam za pomyłke. Software :wink: więc instalujesz starą wersję.

w załączniku daję przeedytowanego caba. u mnie na każdym romie z belką na dole po wywaleniu posfixa działa pięknie

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #953 dnia: Listopad 28, 2009, 00:27:53 »
no i wrocilem do swiata zywych - po dwu miesiecznym uzywaniu Chrome - wersja bardzo stara zaczyanm testowac energy .
w najnowszej wersji manili 2.5 nie dzialaja smsy(jestem zachwycony wygladem tego romu choć trzeb ajeszcze dużo przerobic -np manile poziomo )
wersje 2.1 wlasnie testuje - oj bedzie sie dzialo

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #954 dnia: Listopad 28, 2009, 08:28:40 »
Może ktoś podrzucić jak zmienić ikony w manili 2.5 oraz dodać swoje miasto do pogody. W poprzedniej edycji nie miałem z tym problemu, ale teraz nie mogę nic znaleźć. Czy jest możliwość, żeby na todayu wyświetlało się więcej niż jedno przypomnienie jakiś cab jak w 2.1?
Jeśli tu nie ma rozwiązania to może jest możliwość zmiany w manili 2.1, żeby zakładka kontakty była w rzędach i kolumnach i czy da się jakoś dodać na Home Screenie tych kilka dodatkowych skrótów?
Czy po każdej zmianie romu trzeba wgrywać rillphone.dll do radia?
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2009, 11:20:29 wysłana przez kp »

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #955 dnia: Listopad 28, 2009, 10:21:32 »
w załączniku daję przeedytowanego caba. u mnie na każdym romie z belką na dole po wywaleniu posfixa działa pięknie

Miałem tę samą wersję tylko bez domyślnie włączonego zamykania. Na czystym romie zadziałał a u mnie znów wszytko wieszał. Poszukałem przyczyny i teraz działa - gryzie się to okrutnie z RaphKbdControl_GSM_1.4 który był polecany parę postów wyżej. Po wywaleniu Keyboard Controllera - chodzi pięknie :)

Dzięki.
Pozdrawiam
Arqs

« Odpowiedź #956 dnia: Listopad 28, 2009, 12:15:35 »
czy w romie z listopada jest wybieranie głosowe. jak można je włączyć?

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #957 dnia: Listopad 28, 2009, 14:09:51 »
czy w romie z listopada jest wybieranie głosowe. jak można je włączyć?

Z tego co pamiętam NRGZ28 w każdym wątku podaje linka do Microsoft Voice Command. Można sobie doinstalować.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #958 dnia: Listopad 28, 2009, 22:57:52 »
W romie z 27 listopada (EnergyROM_28005_RAPHAEL_27.Nov.2009_Standard) pojawił się dodatkowy manager w lewym górnym rogu. Ci którym brakowało managera HTC w  prawym górnym rogu powinni być usatysfakcjonowani. Mnie osobiście on irytuje. Wie ktoś jak go wyłączyć? Raczej nie w StartUp, chyba gdzieś w rejstrze coś trzeba zmienić.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline matczar

• 43
« Odpowiedź #959 dnia: Listopad 29, 2009, 00:53:10 »
Tego nowego task managera można wyłączyć cab'em pobranym stąd: http://www.energyroms.com/Addons/Return%202%20Stock%20CABs/ (osobiście nie próbowałem, ale są autorstwa NRGZ28, więc powinno być ok)