ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
  • Sprzęt: SPV M3000 => Eten X500 => Raphael => HD2 ;-)
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #780 dnia: Październik 23, 2009, 13:30:41 »

Też tę wersją namierzyłem (1.28 23071) i zainstalowałem. Nie zauważyłem żadnych bugów na testowym MDA Vario IV. Dzisiaj zainstaluję na osobistym TP. Zmieniłem ikonki slidera i Action Screena na B&W, doinstalowałem dodatki Kamila - Compact Home, oraz spolszczenie do Manili. Wszystko śmiga szybko i bez problemu.

skorzystałem z twoich dodatków - głównie spolszczenie mnie cieszy ;-). Dzięki. U mnie też śmiga aż miło. Teraz pozostaje czekać na Energy z manila 2.5  JK
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 13:47:48 wysłana przez JaroKolo »

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #781 dnia: Październik 23, 2009, 19:06:24 »
Trochę taki ponury wygląd tego nowego wypustu.

Ten z augustu ładniejszy tylko sypie mi sie strasznie, zegar zacina, Latarka nie włącza sie w ogóle crasch na ekranie, aparat sie zacina, często przymuli strasznie.. itp.

Jest szansa wgrania do tego nowego kolorowych ikonek z wersji august?

Eh, nie czytasz...
To są zrzuty z mojego "ponurego" (osobiście wolę określenie "elegancka czerń") roma, bo doinstalowałem takie właśnie ikonki. Normalnie są te kolorowiaste, pstrokate czy jak tam kto woli je określać ;)

P.s.
Cieszy mnie, że komuś się przydają :) Wiem z doświadczenia, że można szukać ale czasem niełatwo przekopać się przez XDA.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #782 dnia: Październik 23, 2009, 19:07:22 »
Chyba się skuszę na tego Nowego Energy - dawno nic nie zmieniałem - ehhh. Faktycznie taki trochę grobowy ale co tam zbliża się 1 listopada i klimat będzie jak znalazł ;)

jak w operze mogę wyeksportować zakładki tak aby przy każdej instalacji romu nie dodawać ich od nowa?
w katalogu Windows>Opera plik Opera6.adr
można go gdzieś skopiować np. na SD i potem przywrócić do pierwotnego katalogu.

UPDATE
a ikonki to zmiana Arqs-a
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 19:10:26 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #783 dnia: Październik 24, 2009, 11:43:51 »
Przetestowałem rozmowy video - działają z tym dialerem bez problemu
amarullz Rhodium Phone Canvas
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #784 dnia: Październik 24, 2009, 15:25:56 »
No i dupa blada... spróbowałem nowego romu 1.28 23071 tego do obsługi paluchem...a że od przybytku głowa nie boli to operuje Manilą i STB MS3 jednocześnie i...TF3D działa super,a w STB ta palcowa belka zasłania mi główny ekran  :-? A myślałem że w końcu bede wszystko mógł obsługiwać palcem :-|
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline j_lucas

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC: HD2
« Odpowiedź #785 dnia: Październik 24, 2009, 19:17:13 »
mnie tam nie podoba się ten "finger friendly" interfejs. :(

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #786 dnia: Październik 24, 2009, 20:05:29 »
A mnie się podoba bardzo, szczególnie sposób wprowadzania danych w kalendarzu, kontaktach itp.
Ale niestety, wiem już czemu NRGZ28 uznał go za niestabilny. Dzisiaj po doinstalowaniu wszystkich ulubionych aplikacji - zaliczał zwiechy, i to częste. Mimo HR i ustawieniu tylko niezbędnych aplikacji, nadal było to samo. Dlatego ładuję właśnie wersję 21864 i pozostaje mi czekanie na jakiś stabilny ROM z wersją WM "finger friendly".
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline j_lucas

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC: HD2
« Odpowiedź #787 dnia: Październik 24, 2009, 21:18:30 »
czy wgrałeś EnergyROM_21864_RAPHAEL_22.Oct.2009_08.45_Standard ??

z

http://hotfile.com/list/93324/6c95b30

bo było kilka postów, że po instalacji roma problemy z bootowaniem są... a szczerze mówiąc już sie pogubiłem w tych romach.
Wgrał sie i jest ok?

« Odpowiedź #788 dnia: Październik 24, 2009, 21:49:40 »

z

bo było kilka postów, że po instalacji roma problemy z bootowaniem są... a szczerze mówiąc już sie pogubiłem w tych romach.
Wgrał sie i jest ok?

Ja wgralem bez zadnych problemow i jestem bardzo zadowolony :)

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #789 dnia: Październik 24, 2009, 23:42:50 »

z

Wgrał sie i jest ok?

Tak, wgrałem na dwóch telefonach (MDA Vario IV i niebrandowanym TP) i dziąła bez problemu.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 00:02:35 wysłana przez Arqs »
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #790 dnia: Październik 24, 2009, 23:56:58 »
Jedno co coś nie pasuje mi w tym ROM'ie że ta dolna belka coś zasłania niektóre rzeczy w programach. Np. pocket music suwak ledwo jest nad tą belką.

Coś czuje, że będą problemy.

Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #791 dnia: Październik 25, 2009, 09:53:10 »
mi sie wydaje (jeszcze nie testowalem) ze to wina programisty a raczej wina czasu kiedy program byl napisany. trzeba by go bylo przepisac w nowym sdk i nie powinno byc probleów gdyż tam ta dolna belka juz  bedzie.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #792 dnia: Październik 25, 2009, 10:30:15 »
Chyba jest już następny ENERGY ROM  :O
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #793 dnia: Październik 25, 2009, 12:39:31 »
Faktyczne. I na innym buildzie WM.  Zaraz go wgram do testowego MDA.

Cytat: NRGZ28

* New 23081 build from Da_G
* Seems freeze ups, data connection, activesync and messaging issues are gone in this build

Brzmi to dosyć enigmatycznie. Może to oznaczać też niewielkie zmiany w stosunku do poprzedniej wersji.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #794 dnia: Październik 25, 2009, 16:25:52 »
Niestety, miałem nadzieję, że soft 23081 to będzie stabilna wersja WM "finger friendly". Zainstalowałem, dograłem dodatki i próbowałem używać.. Na początku było nieźle, potem zdarzały się zwiechy np. podczas rozmów przychodzących, a w pewnym momencie zaczął zamierać, tak, że wymagał soft resetu. Po którymś z kolei system przestał reagować - teraz wymaga HR.
Pozostaje używanie stabilnej 21864, czekając na kolejną stabilną wersję nowego WM.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 19:37:14 wysłana przez Arqs »
Pozdrawiam
Arqs

« Odpowiedź #795 dnia: Październik 26, 2009, 20:48:26 »
1 niechcący kliknąłem i ustawiłem jako przeglądarkę domyślną internet explorer a chciałbym aby była opera. gdzie się to zmienia
2 aby wejść w automape albo tvv muszę otworzyć total commandera i kliknąć na plik startowy do danego programu. Czy można dodać jakiś skrót do Programów w głównej zakładce?
3 jak w operze mogę wyeksportować ulubione tak aby przy każdej instalacji romu nie dodawać ich od nowa?

« Odpowiedź #796 dnia: Październik 26, 2009, 21:06:02 »
A ja niestey po 12 godzinach zabawy z wersja EnergyROM_21864_RAPHAEL_22.Oct.2009_Standard.rar. Największą bolączką tej wersji jest to że nie można ustwić automatycznego wyłączenia połączenia z gprs po wciśnięciu przycisku off, jak to miało miejsce w poprzednich wersjach :(, a owersji Finger Friendly to inaczej teog nie sa sie opisać jak faktycznie wersja Beta. mało funkcjonalna i stabilna.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #797 dnia: Październik 26, 2009, 22:26:19 »
2 aby wejść w automape albo tvv muszę otworzyć total commandera i kliknąć na plik startowy do danego programu. Czy można dodać jakiś skrót do Programów w głównej zakładce?
Bo nie masz AM zaisnstalowanej tylko "gotowca" na Karcie. Utwórz skrót do pliku wykonywalnego i wrzuć go do /windows/start menu/programs
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline lolo2

• 44
« Odpowiedź #798 dnia: Październik 27, 2009, 10:39:02 »
Powiem tak:

Nie warto wgrywać tego romu z 25. Tnie sie co chwila.

Wchodzi sie do sms i zrobi zacinkę że SR trzeba robić.
przycisk Action nie działa przy rozsuniętej klawiaturze.
Masakra ten ROM, chyba będe musiał przerzucić sie na standardowy ROM bo na tym to chyba Raphael chodzi najlepiej.

*

slotwik

« Odpowiedź #799 dnia: Październik 27, 2009, 12:02:56 »
Powiem tak:

Masakra ten ROM, chyba będe musiał przerzucić sie na standardowy ROM bo na tym to chyba Raphael chodzi najlepiej.
Zgadzam sie. Chyba NRG nie przyklada juz tyle uwagi do VGA odkad ma nowe zabawki :-)
Jednak powrót do RomeOS

« Odpowiedź #800 dnia: Październik 27, 2009, 12:14:21 »
Powiem tak:

Zgadzam sie. Chyba NRG nie przyklada juz tyle uwagi do VGA odkad ma nowe zabawki :-)
Jednak powrót do RomeOS

Mam 5000 smsów i nie mam tego problemu. I za pewnie dlatego że nie używam smsów rhodium style tylko standard. I działa wszystko ok, bez żadnego ścinania i małych okienek. Jedyne co to Tp łapie zwiechę tuż po tym jak przywróce smsy, threaduje je na nowo zrobie reset wejdę w któryś wyjde z niego wtedy łapie takiego 5 minutowego laga jakby sie przegryzał a potem już wszystko działa ok.

No i po tym wnioskuje że to raczej nie wina NRGY a buildów a dokładniej portu rhodium.

A to link do disablera. http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=70428
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2009, 12:34:03 wysłana przez Plomien »

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #801 dnia: Październik 27, 2009, 20:52:58 »
Chłopaki wgrałem najnowszy 21864 Titanium, używam go z SPB 3,5  i mam dwa dziwne problemy po pierwsze nie mam task menagera w prawym górnym rogu a po drugie jak zmieniam głośność bocznym guzikiem i wracam do Home w SPB to na całym górnym pasku start jest tekstura, która jest przy rozgłaśnianiu(szara), tekstura ta zasłania wszystkie informacje, dopiero jak stuknę start(a raczej w jego lokalizację) to wtedy wszystko wraca do normy.

*

Offline lolo2

• 44
« Odpowiedź #802 dnia: Październik 27, 2009, 22:05:35 »
nie mam tego problemu. I za pewnie dlatego że nie używam smsów rhodium style tylko standard. I działa wszystko ok, bez żadnego ścinania i małych okienek. Jedyne co to Tp łapie zwiechę tuż po tym jak przywróce smsy, threaduje je na nowo zrobie reset wejdę w któryś wyjde z niego wtedy łapie takiego 5 minutowego laga jakby sie przegryzał a potem już wszystko działa ok.

No i po tym wnioskuje że to raczej nie wina NRGY a buildów a dokładniej portu rhodium.

[/quote]

ja mam z 10 smsów, wyjdę z nich i che wejść spowrotem i zwiecha. Wgrałem też standardowe smsy i dalej to samo.
Jak dzwonie nie słyszę sygnału.  Latarka nie działa, robi sie krasz ekranu. Ogólnie  kiczowaty ten rom.

Chociaż po wyłączeniu Manili jakoś na smsach mi sie nie zacina, więc może wina leży tylko w manili.

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wrócenie do standardowego ROMU Orange lub Ery tam to wszystko ładnie działa i nie ma problemów.
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2009, 22:24:43 wysłana przez lolo2 »

« Odpowiedź #803 dnia: Październik 27, 2009, 22:26:29 »
nie mam tego problemu. I za pewnie dlatego że nie używam smsów rhodium style tylko standard. I działa wszystko ok, bez żadnego ścinania i małych okienek. Jedyne co to Tp łapie zwiechę tuż po tym jak przywróce smsy, threaduje je na nowo zrobie reset wejdę w któryś wyjde z niego wtedy łapie takiego 5 minutowego laga jakby sie przegryzał a potem już wszystko działa ok.

ja mam z 10 smsów, wyjdę z nich i che wejść spowrotem i zwiecha. Wgrałem też standardowe smsy i dalej to samo.
Jak dzwonie nie słyszę sygnału.  Latarka nie działa, robi sie krasz ekranu. Ogólnie  kiczowaty ten rom.

Chociaż po wyłączeniu Manili jakoś na smsach mi sie nie zacina, więc może wina leży tylko w manili.

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wrócenie do standardowego ROMU Orange lub Ery tam to wszystko ładnie działa i nie ma problemów.

A takie pytanie HR po flashu był?

Niewiem jak whrywasz ten rom że Ci nawet latarka nie działa.

*

Offline lolo2

• 44
« Odpowiedź #804 dnia: Październik 28, 2009, 09:50:23 »

HR był.
Ale dziwne że niby tobie nie zatnie sie jak chcesz wejść w smsy.
Albo wysyłasz sms i wyskakuje ten czerwony napiś że nie mogło wysłać SMS ale tak na prawdę to wysłało. Tak czasami mi robi.
A latarka nie działa, ale ta pierwsza jak zara wejdę w menu.  Ta co jest w Tools to działa.
Słyszysz normalnie sygnał, jak do kogoś dzwonisz? nie krzaczy ci sie czasami że nic nie słychać albo zakończy wybieranie numeru bez powodu?

PS.  Znowu jakaś nowa wersja wyszła Energy.  może poprawił te kilka błędów, tylko ciekawe czemu ma tylko 61mb czyżby wersja Lite?
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2009, 09:59:03 wysłana przez lolo2 »

« Odpowiedź #805 dnia: Październik 28, 2009, 10:09:29 »

HR był.
Ale dziwne że niby tobie nie zatnie sie jak chcesz wejść w smsy.
Albo wysyłasz sms i wyskakuje ten czerwony napiś że nie mogło wysłać SMS ale tak na prawdę to wysłało. Tak czasami mi robi.
A latarka nie działa, ale ta pierwsza jak zara wejdę w menu.  Ta co jest w Tools to działa.
Słyszysz normalnie sygnał, jak do kogoś dzwonisz? nie krzaczy ci sie czasami że nic nie słychać albo zakończy wybieranie numeru bez powodu?

Rozmowy mam ok, sygnał w sensie.
Hmm proszę Cię nie mów że o latarkę która Ci nie działa nazywa sie backlight? Ja po instalacji mam tylko jedna latarkę flashlight i jest w toolsach.

Z smsami mam tak. Mam ich juz ponad 5000 a rhodium style smsów mnie strasznie wkurzało bo wolne przy dużej ilości i od długiego czasu instaluje disablera. potem robie restore backupu smsów czekam godzinę aż mi się ponownie ustawią w threaded i reset, potem otwieram smsy z osobą których wiem że jest najwięcej, przejrzę trochę wstecz, zamykam i tu mi się wiesza na jakieś nawet 10 minut przez które nie robie nic potem zaskakuje i już jest ok.  Doszedłem do tego metodą prób i błędów.

Z tym czerwonym napisem, też mi wyskakuje ale to nie zależnie od romu tylko z tego powodu że w robocie strasznie rwie mi zasięg i czasami mam tak że z sekundy na sekundę traci odzyskuje itp. itd. i czasami mam tak że wyskoczy czerwony napis a dojdzie a czasami wyskoczy czerwony i nie dochodzi i wysyłam na nowo jak mam zasięg.

Wiesz co ja bym ci proponował oczyścić twojego TP, w sensie wgrać Stock roma któregoś, zrobić z dwa-trzy HR, wgrać na nowo radio jakieś i znów z dwa-trzy HR i potem zainstalować rom który planowo chcesz używać. ( te dwa-trzy HR niewiem może to zabobon ja sam robie tyle przy wgrywaniu każdego nowego romu na ekranie kalibracji takowego).

*

Offline lolo2

• 44
« Odpowiedź #806 dnia: Październik 28, 2009, 10:20:22 »

O właśnie o backlight mi chodziło, jasność ekranu. No nawet w to wejść nie moge po jakimś czasie. Przed sekundą zrobiłem HR no i tera mogę. Ale minie dzień czy 2 i sie pokrzaczy.

Smsów nawet nie przywracam, napisze może z 5 smsów z jedną osobą i wyjdę z rozmowy i wejdę spowrotem i sie zatnie. 10 min nigdy nie czekałem więc nie wiem czy sie "odetnie" Też mam wyłączone rgoddium. Więc tak coś mieli przy 5 smsach.

Co do zasięgu troche dziwne że mam 3 kreski wyśle sms i nagle w ciągu tej sekundy co wysyłało zgubiło mi zasięg. Dziwne na wcześniejszych Energy mi tak nigdy nie robiło. No ale do sie przeżyć.

O jeszcze moge dodać, że przy otwartej klawiaturze wcisne Action to utnie 1 rząd funkcji
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2009, 10:23:59 wysłana przez lolo2 »

« Odpowiedź #807 dnia: Październik 28, 2009, 10:34:57 »

O właśnie o backlight mi chodziło, jasność ekranu. No nawet w to wejść nie moge po jakimś czasie. Przed sekundą zrobiłem HR no i tera mogę. Ale minie dzień czy 2 i sie pokrzaczy.

Smsów nawet nie przywracam, napisze może z 5 smsów z jedną osobą i wyjdę z rozmowy i wejdę spowrotem i sie zatnie. 10 min nigdy nie czekałem więc nie wiem czy sie "odetnie" Też mam wyłączone rgoddium. Więc tak coś mieli przy 5 smsach.

Co do zasięgu troche dziwne że mam 3 kreski wyśle sms i nagle w ciągu tej sekundy co wysyłało zgubiło mi zasięg. Dziwne na wcześniejszych Energy mi tak nigdy nie robiło. No ale do sie przeżyć.

O jeszcze moge dodać, że przy otwartej klawiaturze wcisne Action to utnie 1 rząd funkcji

No własnie backlight to jasność ekranu nie latarka ;)

Z tymi smsami to naprawdę nie wiem jak dla mnie to może być na serio nie koniecznie twój błąd a po prostu jakiś błąd flasha bo za dużo problemów masz.

Action screen nie obsługuje trybu landscape, i to jest wina aplikacji a nie romu.

Mnie jedyna rzecz która wkurza to regulacja głośności standard windows a nie ta z nakładką.

*

Offline prx2

• **
  • 107
  • Sprzęt: Xda Serra
« Odpowiedź #808 dnia: Październik 28, 2009, 14:21:53 »
zastanawia mnie jedna rzecz...

dlaczego  rom z 27 października waży ok 60 mega? na tym samym buid'dzie rom z 25 października zajmuje 121 mega... o co tu chodzi? aż tak jest odchudzony? wrzucał ktoś juz na swoje zabawki ten romik i może coś o nim powiedzieć dlaczego tak mało waży??
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship
Radio:   1.11.25.01

« Odpowiedź #809 dnia: Październik 28, 2009, 14:31:51 »
zastanawia mnie jedna rzecz...

dlaczego  rom z 27 października waży ok 60 mega? na tym samym buid'dzie rom z 25 października zajmuje 121 mega... o co tu chodzi? aż tak jest odchudzony? wrzucał ktoś juz na swoje zabawki ten romik i może coś o nim powiedzieć dlaczego tak mało waży??

corrupted file. błąd w uploadzie bodajże.