ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112211 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nixs

• **
  • 236
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #720 dnia: Październik 19, 2009, 20:51:21 »
pobiera te dane z gps wiec to samo co dla gps,

-czy na dworze
-czy widzi niebo
-czy aktualna pozycja satelic
-czy lapie fixa w programach test
-itp

nie bawilem sie tym ale czy to nie jest tak ze jak miejscowosci nie ma w bazie to i tak to zbedny bajer bo rezultat taki sam jak wybranie miasta lub najblizszego miasta z listy ??
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #721 dnia: Październik 19, 2009, 21:09:59 »

-czy na dworze
-czy widzi niebo
-itp

nie bawilem sie tym ale czy to nie jest tak ze jak miejscowosci nie ma w bazie to i tak to zbedny bajer bo rezultat taki sam jak wybranie miasta lub najblizszego miasta z listy ??

- na dworze
- widzi niebo
- aktualna pozycja satelit
- błyskawicznie łapie fixa
- itd

Chyba nie tak do końca najbliższe miasto z listy.
Najbliżej ma chyba Wałbrzych lub Legnicę a wskazania były różne, chyba że sam "podpinał z automatu" inne miasto, no i pokazywał zamiast My Location - właściwa nazwę mojej wioski. Jak byłem np. we Wrocławiu to nie dokładałem nowej lokalizacji tylko MY Location automatycznie  wrzucał Wrocław.
I tyle.
Robert
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2009, 21:17:44 wysłana przez Bobrob »

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #722 dnia: Październik 19, 2009, 21:19:38 »
jak mowilem nie uzywam i nie uzywalem, pytania standardowe na okazjie bo rozne przypadki sie zdarzaja, sprawdzil bym jeszcze ustawienie agps i tyle moich pomyslo, oczywiscie o internecie nie wspominam bo to troche zbyt oczywiste
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #723 dnia: Październik 19, 2009, 22:03:48 »
Nie mam bo mi to działa bez problemu
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline jsek

• **
  • 101
« Odpowiedź #724 dnia: Październik 19, 2009, 23:17:50 »

-czy na dworze
-czy widzi niebo
-itp

Totalna bzdura dane te pobierane są poprzez połączenie internetowe telefonu gprs lub inne, położenie określa na podstawie stacji bazowej(chyba)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #725 dnia: Październik 19, 2009, 23:24:35 »
położenie określa na podstawie stacji bazowej(chyba)
Dokładnie. O ile może to z gps a jeśli nie jest właczony to na podstawie stacji bazowej
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #726 dnia: Październik 20, 2009, 07:10:17 »
Btw. nie długo będzie nowy NRG na 23071 buildzie.

*

slotwik

« Odpowiedź #727 dnia: Październik 20, 2009, 07:56:28 »
Zauważyłem że nie ma sensu kupywanie programów które mają 30 dniowe triale  :D
Znacznie częściej się formatuje telefon

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #728 dnia: Październik 20, 2009, 15:45:29 »
Zauważyłem że nie ma sensu kupywanie programów które mają 30 dniowe triale  :D
Znacznie częściej się formatuje telefon

Dobre  :mrgreen:

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #729 dnia: Październik 20, 2009, 22:46:50 »
wy tutaj sobie rozmawiajcie o pierdołach a takie rzeczy przemykaja wam przed oczami !!

jesli jestescie fanami energy to podstawa jak tylko sie wstanie - sprawdzenie Twiterra od nrg czytanie ze zrozumieniem :)
http://twitter.com/NRGZ28

oraz od czasu do czasu sprawdzenie linka do sciagania gdyż czesto sa tutaj testowane romy

http://hotfile.com/list/93324/6c95b30
np ten  EnergyROM_23071_RAPHAEL_19.Oct.2009_02.38_Standard.rar
niech ktos to solidnie przetestuje doda fotki i nie pisze ze nie dziala mu guzik enter , klawiatura sprzetowa albo gps bo to nie ma nic wspolnego z tematem!!

« Odpowiedź #730 dnia: Październik 20, 2009, 22:50:09 »
wy tutaj sobie rozmawiajcie o pierdołach a takie rzeczy przemykaja wam przed oczami !!

jesli jestescie fanami energy to podstawa jak tylko sie wstanie - sprawdzenie Twiterra od nrg czytanie ze zrozumieniem :)
http://twitter.com/NRGZ28

oraz od czasu do czasu sprawdzenie linka do sciagania gdyż czesto sa tutaj testowane romy

http://hotfile.com/list/93324/6c95b30
np ten  EnergyROM_23071_RAPHAEL_19.Oct.2009_02.38_Standard.rar
niech ktos to solidnie przetestuje doda fotki i nie pisze ze nie dziala mu guzik enter , klawiatura sprzetowa albo gps bo to nie ma nic wspolnego z tematem!!

Trochę krócej ale o tym samym pisałem 3 posty wcześniej ... ;)

« Odpowiedź #731 dnia: Październik 21, 2009, 07:25:26 »
jak telefon jest długo uśpiony np. po nocy to nie chce wstać. wcześniej przydarzało się to tylko mnie a teraz nawet mój telefon rano nie chce wystartować. żeby go włączyć musi być SR. czy też tak macie, co może być przyczyną

« Odpowiedź #732 dnia: Październik 21, 2009, 08:30:21 »
Nie mam pojęcia :)

Jakby mój nie wstał to i ja bym nie wstał pewnie bo tam tkwi diabeł pobudki :P

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #733 dnia: Październik 21, 2009, 09:42:30 »
Wgrałem nowy ROM (EnergyROM_23071_RAPHAEL_19.Oct.2009_02.38_Standard.rar).

Pierwsza rzucająca się w oczy zmiana to belka WM na dole ekranu. Faktycznie ułatwia nawigowanie po systemie bez wyciągania rysika. TF3D ma przez to trochę mniej miejsca ale ja i tak stosuję dodatki CompactHome i CompactManila autorstwa Kamilla.
Jedyny uciążliwy bug to niedziałający guzik send przy pisaniu SMS (trzeba wchodzić w menu i klikać wyślij). Również kliknięcie w górną belkę - do tej pory wywoływało okienko typowe dla HTC. A jeśli chcemy ikony typowe dla nowej wersji WM tapnąć należy dwukrotnie w miejsce gdzie kiedyś był start. Funkcjonalnie to się pokrywa, w dodatku w tym romie głośnik ma ikonkę WM. Nowy WM jest też wygodniejszy, jeśli dodajemy np spotkanie w kalendarzu. Kliknięcie na godzinę daje nam większe pole wyboru - można wygodnie wprowadzić wszystkie informacje o spotkaniu palcem.

Testowałem go niezbyt długo - rozmowy, odbieranie sms, tryb głośnomówiący, wszystko podobnie jak w poprzednich EnergyROMAch.

P.s.
Dobijają mnie w nowych wersjach TF te kolorowe ikonki. Action Screeen też. Czy da się to zmienić jakimś cabem, bez rozgrzebania systemu? Najlepiej na takie czarno-białe.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 10:48:32 wysłana przez Arqs »
Pozdrawiam
Arqs

« Odpowiedź #734 dnia: Październik 21, 2009, 09:58:25 »
Wgrałem nowy ROM (EnergyROM_23071_RAPHAEL_19.Oct.2009_02.38_Standard.rar).

Pierwsza rzucająca się w oczy zmiana to belka WM na dole ekranu. Faktycznie ułatwia nawigowanie po systemie bez wyciągania rysika. TF3D ma przez to trochę mniej miejsca ale ja i tak stosuję dodatki CompactHome i CompactManila autorstwa Kamilla.
Jedyny uciążliwy bug to niedziałający guzik send przy pisaniu SMS (trzeba wchodzić w menu i klikać wyślij. Również kliknięcie w górną belkę - do tej pory wywoływało okienko typowe dla HTC. A jeśli chcemy ikony typowe dla nowej wersji WM tapnąć należy dwukrotnie w miejsce gdzie kiedyś był start. Funkcjonalnie to się pokrywa, w dodatku w tym romie głośnik ma ikonkę WM. Nowy WM jest też wygodniejszy, jeśli dodajemy np spotkanie w kalendarzu. Kliknięcie na godzinę daje nam większe pole wyboru - mozna wygodnie wprowadzić wszystkie informacje o spotkaniu palcem.

Testowałem go niezbyt długo - rozmowy, odbieranie sms, tryb głośnomówiący, wszystko podobnie jak w poprzednich EnergyROMAch.

P.s.
Dobijają mnie w nowych wersjach TF te kolorowe ikonki. Action Screeen też.Czy da się to zmienić jakimś cabem, bez rozgrzebania systemy? Najlepiej na takie czarno-białe.

Da, Poszukaj icon setów do slider'a na XDA ew. jak masz własne i chcesz je wgrać to HDWALL'em.

Z tego co widziałem to na wersjach na inne urządzenia wysyłanie send'em zostało naprawione w "oficjalnych" wersjach a pamietaj że to co testowałeś to taka beta.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #735 dnia: Październik 21, 2009, 10:44:54 »
A czy ktoś wie jak można wywalić te zakładki internetu w Manili,bo takie bzdety jak Bing czy twitter mi sa całkowicie zbedne,a wolałbym zapodać tam coś bardziej potrzebnego :)
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #736 dnia: Październik 21, 2009, 10:48:33 »
no pewnie w settings->tabs odznaczyć je.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #737 dnia: Październik 21, 2009, 11:01:10 »
a co z wideo rozmowami?? dzialaja??

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #738 dnia: Październik 21, 2009, 12:16:59 »
a co z wideo rozmowami?? dzialaja??

W standardzie ich nie ma, trzeba pewnie doinstalować dialer obsługujący wideorozmowy. Ale mnie to nigdy nie interesowało. Mogę spróbować to przetestować później jak znajdę gdzieś 3G
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
  • Sprzęt: SPV M3000 => Eten X500 => Raphael => HD2 ;-)
« Odpowiedź #739 dnia: Październik 21, 2009, 12:18:36 »
witam,

ja też testuję rom z 19.10 i w sumie nie mam do niego żadnych zarzutów poza wspomnianym już wysyłaniem sms. Ikonki i taby to po prostu rzecz gustu. Jedyne co mi sprawia problem to zegar na górnej belce, którego nie umiem usunąć i brak task menagera właśnie w jego miejscu na górnej belce - tak jak to było w poprzednich energy. Jeżeli ktoś by mi doradził w tej sprawie to będę wdzięczny.

Ogólnie rom - pomimo, że jak ktoś wspomniał beta jest niezły i co ważniejsze szybki.

Pozdrawiam

JK

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #740 dnia: Październik 21, 2009, 13:05:25 »
jest niezly bo to jest juz oficjalny rom.

co do wideo rozmow to chcialem zapytać czy ma dialer video ale rozumiem ze nie ma.
ja dogrywalem ostatnio dialer z paczki ktorą ktoś umiescil na tym forum. dialer działał ale w 90% . male poprawki i bedzie git choc testowalem juz rom z tachi dialerem vga i na to rownież liczyłem w tym romie . można jakiś fotki zobaczyć - jakiś link do picasy lub innego portalu ??
co do guzika wysylania smsów to pamietam ze kiedyś tez był taki problem i zalatwiał to fix cmlxgos.rhodium.sms-app-disable choć tutaj jest nowsza wersja manili ale to wpiszcie na xda wersje manili , wejdzcie na strone projektu i na pewno będzie jakiś cab   

« Odpowiedź #741 dnia: Październik 21, 2009, 13:07:48 »

co do wideo rozmow to chcialem zapytać czy ma dialer video ale rozumiem ze nie ma.
ja dogrywalem ostatnio dialer z paczki ktorą ktoś umiescil na tym forum. dialer działał ale w 90% . male poprawki i bedzie git choc testowalem juz rom z tachi dialerem vga i na to rownież liczyłem w tym romie . można jakiś fotki zobaczyć - jakiś link do picasy lub innego portalu ??
co do guzika wysylania smsów to pamietam ze kiedyś tez był taki problem i zalatwiał to fix cmlxgos.rhodium.sms-app-disable choć tutaj jest nowsza wersja manili ale to wpiszcie na xda wersje manili , wejdzcie na strone projektu i na pewno będzie jakiś cab   

To jeszcze nie jest oficjalny rom do rafala. tylko RC.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #742 dnia: Październik 21, 2009, 13:16:50 »
:) przeciez oficialnego do rafalka nie bedzie

« Odpowiedź #743 dnia: Październik 21, 2009, 13:19:40 »
w sensie to nie jest jeszcze "oficijalny" nrgy. Podałeś jego lokalizacje do testowania romów czyli RC. jakby był "oficjalny" to by był na stronie głównej z 19 a jest 14 ;) pozatym nie działa send w sms'ach w "oficjalnych" np. na blackstone działa i tez było naprawiane po testach :)

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #744 dnia: Październik 21, 2009, 14:11:00 »

nie zauwazylem zeby dialer z mojej paczki dzialal w 90%:) mi dziala wszystko:) tzn co Ci nie dziala?
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline yatkha

• 24
  • Sprzęt: prosiak
« Odpowiedź #745 dnia: Październik 21, 2009, 17:06:20 »
Przeszkadza Ci styl rhodium w smsach? ( mi baaardzo przeszkadza bo mam 4 tyś. smsów i wolno sie ładuje) zainstaluj tego caba :
http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=70428

Baardzo przydatny cab:) Jest może podobne rozwiązanie, żeby pozbyć się stylu rodium z zakładki People, a konkretnie z 'All People'?
Przeglądanie kontaktów i ich edycja w tej estetyce jest dla mnie bardzo uciążliwa.

« Odpowiedź #746 dnia: Październik 21, 2009, 17:08:41 »
Przeszkadza Ci styl rhodium w smsach? ( mi baaardzo przeszkadza bo mam 4 tyś. smsów i wolno sie ładuje) zainstaluj tego caba :
http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=70428

Baardzo przydatny cab:) Jest może podobne rozwiązanie, żeby pozbyć się stylu rodium z zakładki People, a konkretnie z 'All People'?
Przeglądanie kontaktów i ich edycja w tej estetyce jest dla mnie bardzo uciążliwa.

Tam to chyba nie baudzo.

*

Offline yatkha

• 24
  • Sprzęt: prosiak
« Odpowiedź #747 dnia: Październik 21, 2009, 17:17:26 »
Tam to chyba nie baudzo.

Sprawę załatwiłoby podpięcie tego co jest pod 'Contacts' (na zakładce Home), zamiast tego co jest pod 'All People' (na zakładce People).
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 17:21:12 wysłana przez yatkha »

*

Offline matczar

• 43
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #748 dnia: Październik 21, 2009, 17:28:53 »
P.s.
Dobijają mnie w nowych wersjach TF te kolorowe ikonki. Action Screeen też.Czy da się to zmienić jakimś cabem, bez rozgrzebania systemy? Najlepiej na takie czarno-białe.
Da, Poszukaj icon setów do slider'a na XDA ew. jak masz własne i chcesz je wgrać to HDWALL'em.
...albo ściągnąć gotowy .cab np. stąd: >>klik<<. Też mnie to trochę irytowało, więc już mogę powiedzieć, że działają bez problemu :-)

« Odpowiedź #749 dnia: Październik 21, 2009, 18:39:23 »
a jest jakas werska panowie z tych nowszych ładnych romów po polsku zeby wszystkie ikony były po polsku itd :) jesli tak dajcie jakis link bo mam wszystko w standardzie od operatora i mi jakos w twl smutno z gory dzieki