ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112221 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #690 dnia: Październik 14, 2009, 14:17:30 »
panowie walcze i walcze i nie wiem jak wylaczyc dialera msowego. problem jest taki ze czasami sie pojawia jak jest połączenie przychodzace albo budzik sie włącza, po kilku sekundach sie zmienia i juz jest normalny htc. rom energy z wrzesnia.

Doinstalować Tachi? Zmienić rom?

ok z energy raczej zostane bo t ocalkiem fajny rom, ale skąd mam sciagnąć tachi dialera jedeny co znalazłem to wyłaczacz tego dialera.

« Odpowiedź #691 dnia: Październik 14, 2009, 14:19:31 »
czekaj czekaj nie rozumiem masz najnowszy energy i masz dialera MS? Czyli masz wersje romu Titanium czy old manila?

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #692 dnia: Październik 14, 2009, 14:26:21 »
panowie walcze i walcze i nie wiem jak wylaczyc dialera msowego. problem jest taki ze czasami sie pojawia jak jest połączenie przychodzace albo budzik sie włącza, po kilku sekundach sie zmienia i juz jest normalny htc. rom energy z wrzesnia.

Doinstalować Tachi? Zmienić rom?

ok z energy raczej zostane bo t ocalkiem fajny rom, ale skąd mam sciagnąć tachi dialera jedeny co znalazłem to wyłaczacz tego dialera.

paczka przydatnych programow m.in. rhodium dialer dzialajacy:) http://www.megaupload.com/?d=QOOWKLGD
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

« Odpowiedź #693 dnia: Październik 14, 2009, 14:31:18 »
Ale w ogóle nie kumam przecież NRG w wersji standard wychodzi z tachi dialerem.

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #694 dnia: Październik 14, 2009, 15:56:18 »
paczka przydatnych programow m.in. rhodium dialer dzialajacy:) http://www.megaupload.com/?d=QOOWKLGD

Super sprawa  :ok: dzięki

A co do buildu coś chyba pachnie mi już starością myśle że zaczne rozglądać się za czymś nowym.
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2009, 15:58:03 wysłana przez tulis »

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #695 dnia: Październik 14, 2009, 20:47:33 »

Super sprawa  :ok: dzięki

A co do buildu coś chyba pachnie mi już starością myśle że zaczne rozglądać się za czymś nowym.
generalnie rozumiem dlaczego ten build :) te nowe przyciski na "bottom bar" i cienki "top bar" troche psuja manille:) tzn wyglad:)ale upartosc w sprawie dialera i klawiatury!!!!! meczy:)
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO

*

Offline ShinJii

• *
  • 56
    • Darmowy MacBook
« Odpowiedź #697 dnia: Październik 14, 2009, 22:49:08 »
Chyba nrg powoli olewa naszego Raphaela :) bo w sumie nic nie zmienil tylko zaaktualizowal programy albo pousuwal ;p

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #698 dnia: Październik 15, 2009, 08:07:17 »
Sorki, ale może mi ktoś powiedzieć jak wywalić z manili niektóre taby (np. giełda), które są mi niepotrzebne?
TFT3D config nie działa, adwanced config przy wejściu w opcje TFT3d wywala bląd. Szukam już drugi dzień i nic.
Dzięki

« Odpowiedź #699 dnia: Październik 15, 2009, 08:33:39 »
W ostatniej zakładce, settings w samej manili jak przesuwasz paluchem masz organize tabs czy jak tam masz spolszczenie manili to dostosuj karty i tam możesz usuwać, zmieniać kolejność itp. itd.

A wszystkim polecam chociaż czasami to co pisze NRG w swoim temacie na xda a nie tylko hit'n'run ściągając rom'a.

*

Offline kp

• *
  • 63
« Odpowiedź #700 dnia: Październik 15, 2009, 08:57:24 »
W ostatniej zakładce, settings w samej manili jak przesuwasz paluchem masz organize tabs czy jak tam masz spolszczenie manili to dostosuj karty i tam możesz usuwać, zmieniać kolejność itp. itd.

A wszystkim polecam chociaż czasami to co pisze NRG w swoim temacie na xda a nie tylko hit'n'run ściągając rom'a.
:oops: tak to jest jak się robi przesiadkę. xda czytałem, ale chyba to było zbyt oczywiste  :idea:.
Dzięki.

*

slotwik

« Odpowiedź #701 dnia: Październik 15, 2009, 09:00:29 »
Na forum energy jest kolo 800 stron i czasem trudno jest cos znalezc a nie wszyscy maja mozliwosc czy chec sledzenie tego na biezaco.

Jak na razie romik calkiem fajny

« Odpowiedź #702 dnia: Październik 15, 2009, 09:09:04 »

:oops: tak to jest jak się robi przesiadkę. xda czytałem, ale chyba to było zbyt oczywiste  :idea:.
Dzięki.

Akurat nie chodziło mi o Ciebie tylko o tych co jęczą co chwile że stary build i że manila 2.1 ;)

*

Offline j_lucas

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC: HD2
« Odpowiedź #703 dnia: Październik 15, 2009, 09:56:13 »
po aktualizacji romu do bieżącego, spostrzegłem wzrost wydajności. Aplikacje się szybciej uruchamiają...

I ot takie pytanie: Czy da rade dobrać się do tego romu, wywalić z niego wszystko,by była wersja Lite + Manila 2.1?

« Odpowiedź #704 dnia: Październik 15, 2009, 12:51:14 »
Musiałbyś poprosić NRG o udostępnienie kuchni.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #705 dnia: Październik 15, 2009, 19:16:46 »
Niekoniecznie. Jeśli wiesz jakie pliki wchodzą w skład pakietu do usunięcia i jakie klucze rejestru za to odpowiadają to można to usunąc. Rom można "otworzyć" za pomocą htcRIE_0.5.0.12 i usunąć właściwe pliki no ale przy tym trzeba "wyekstrahować" user.hv oraz default.hv otworzyć Ceregeditorem usunąć niepotrzebne klucze rejestru i wmontować w rom spowrotem. Troszkę dłubania ale jest to możliwe :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline fiolemonq

• **
  • 113
  • Sprzęt: note3, s gsII, motorola defy
« Odpowiedź #706 dnia: Październik 16, 2009, 14:40:31 »
moglby ktos wrzucic spolszenie z tego linku na inny server http://rapidshare.com/files/282932628/TF3D2.Polish_20090811_xmatrix.cab.html ? bo z rapida nie moge sciagnac i jakos ciezko mi idzie ze znalezieniem innego linka w necie.
da sie jakos zmienic przegladnie zdjec w rafalku? tzn na full screen'ie zeby zobaczyc nowsze zdjecia trzeba przesunac palcem w prawa strone (ewentualnie padem w lewa), a przydalo by sie na odwrot :D
trium eclipse -> 3200 -> c650 -> c651 -> c975 -> e398@e1 -> k700i -> 6300 -> e65 -> e8 -> n93i -> n95 -> HTC touch pro [ * ] -> HTC diamond -> TG01 -> galaxy SII -> Note3 -> ?

*

Offline nixs

• **
  • 236
Networked Individual Xperienced in Sabotage

« Odpowiedź #708 dnia: Październik 16, 2009, 21:33:30 »
btw wyszła nowsza wersja. usuwająca bugi z z 13.10.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #709 dnia: Październik 16, 2009, 21:40:47 »
A mój Rafałek się  ciekawie na tym romie zachowuje. Działa normalnie ale jak mu wykonam SoftReseta to nagle znika prawie 50% baterii. Dwa resety i mam ze 100% 1%
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #710 dnia: Październik 16, 2009, 22:00:10 »
norma po wgraniu czegokolwiek czy radia czy romu trzeba z jednego dwoch cylki ladowania by sie telefon polapal po jakim czasie z jakim napieciem bateria pada

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #711 dnia: Październik 17, 2009, 07:49:45 »
norma po wgraniu czegokolwiek czy radia czy romu trzeba z jednego dwoch cylki ladowania by sie telefon polapal po jakim czasie z jakim napieciem bateria pada

Potwierdzam fakt, tak niestety jest z rafałkami

*

Offline kp

• *
  • 63
« Odpowiedź #712 dnia: Październik 17, 2009, 11:33:08 »
Wiem, że gdzieś widziałem, że można wgrać jakiegoś caba,żeby na todayu manili widać było więcej niż jedno zdarzenie, ale za pierona nie mogę wyczaić gdzie. Może komuś się rzuciło w oczy.

« Odpowiedź #713 dnia: Październik 17, 2009, 11:48:40 »
Compact home screen od cmylxgo.

*

Offline kp

• *
  • 63
« Odpowiedź #714 dnia: Październik 17, 2009, 13:26:15 »
Dzięki. Ale na tym romie chyba nie działa. Wgrywałem różne wersje i na home jest pusto lub go wcale nie ma. Resetowałem TP i manilę ale nie pomagało.

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #715 dnia: Październik 17, 2009, 14:25:44 »
dziala dziala, moze kozystasz z wersji dla manili 2.0

ja uzywam tej
 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=553361

*

Offline kp

• *
  • 63
« Odpowiedź #716 dnia: Październik 17, 2009, 19:59:21 »
dziala dziala, moze kozystasz z wersji dla manili 2.0

ja uzywam tej
 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=553361
Ta działa - dzięki  :ok:.

Nie wiecie może, czy da się ustawić kalendarz z tej manili 2.1,żeby pokazywał numery tygodnia?
W poprzedniej wersji było ustawienie w kalendarzu, a tu nie widzę takiej opcji.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #717 dnia: Październik 19, 2009, 12:28:36 »
Może ktoś mnie zbeszta,ale jak koledzy zmienić w manili,aby w kalendarzu dzien tygodnia zaczynał sie od poniedziałku w najnowszym energy :)
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #718 dnia: Październik 19, 2009, 13:32:36 »
a zbeszta bo temat stary jak dab bartek
w ustawieniach regionalnych wybrac polske

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #719 dnia: Październik 19, 2009, 20:36:05 »
Witam
Po zmianie ROMu na ten z 14.10.2009 "uciekła" mi możliwość aktualizacji pogody dla " My Location".
Wcześniej dla tej opcji automatycznie znajdował miejscowość w której się znajdowałem i aktualizował pogodę.
Teraz kiszka.
Próbowałem różnych sposobów i NIC.  
Może jakieś pomysły ?????????
Pozdrawiam
Robert
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2009, 20:40:36 wysłana przez Bobrob »