ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #480 dnia: Sierpień 30, 2009, 17:38:41 »
jesli mam byc szczery to czytalem ostatnio warek o tp2 i wynika z tego ze mimo ze sprzet jest taki sam to dziala duzo lepiej co jest plusem
a co do zmiany romów to zawsze wkurzalo mnie to ze co 2 dni wgrywalo sie cos nowego znowu konfiguracja od nowa ale faktycznie chyba mnie to krecilo bo teraz mnie juz skreca. ja chce juz WM z nowym buildem!! na manili mi nie zalezy jak juz dziala dobrze to niech zostanie.

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #481 dnia: Sierpień 30, 2009, 18:05:15 »
ostanie wypowiedzi NRGZ28

All WVGA ROMs updated... Rhodium, Topaz, Xperia and Touch HD

Time for me to go visit my old friends in VGA land...

czyli lada chwila dostaniemy nowe slodycze :D
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #482 dnia: Sierpień 30, 2009, 18:48:59 »
Hehe - czy wy coś robicie na tych telefonach jeszcze oprócz dzwonienia i zmiany ROM'ów ? Bo przy takiej częstotliwości to nawet w kalendarzu ciężko coś trzymać.

Pytam z ciekawości. Bo wcześniej jak jeszcz QSQA robił ROM'y to miałem telefon czysty - tylko muza na karcie i automapa tyle. Nic więcej się nie dało przy tak częstych zmianach.

Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #483 dnia: Sierpień 30, 2009, 19:03:08 »
wszystkie ustawienia kalendarz aplikacje mozna sobie odtworzyc z backupu w 10 minut

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #484 dnia: Sierpień 30, 2009, 19:21:17 »
A jak zmieniasz z 6.1 na 6.5 albo na odwrót też tak wszystko kolorowo działa ?

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #485 dnia: Sierpień 30, 2009, 19:34:09 »
jest jeszcze lepsza opcja czyli kiedy uzywasz outlooka podlacz telefon pod komputer i zostaniesz zapytany o synchronizacje poczty , kalendarza, kontaktów , folderu moje dokumnety

wszytsko dzieje sie zamoczynie po dopisanu jakiego kontaktu na tel po podlaczeniu do kompa odrazu pokazuje mi sie w tel (kontakty moga miec zdjecia , adresy  nie tylko numer i nazwe jak na karcei sim) i odwrotnie . czesto dodaje grfiki w nkompie ze wzgledu na latwosc i szybkosc z jaka sie to robi. co do programów to mam taki tajny folder na karcie i kopiuje tylko skroty do programs a teraz nawet juz mam tam zrobiony caly folder wiec bedzie to trwalo max 5 min, advanced config  - konfiguracje tez da sie zapisac do pliku xml . wszytsko cala tajemnica :)
jedyne co trzeba zrobic to dodac gilde , pogode dodac ludzi i programy do ulubionych.
done :D 

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #486 dnia: Sierpień 30, 2009, 19:45:43 »
A jak zmieniasz z 6.1 na 6.5 albo na odwrót też tak wszystko kolorowo działa ?
nigdzie nie wspomnialem ze uzywam jakiegos programu do backupu do archiwizowania aplikacji choc mozna sobie na to pozwolic jesli co kilka dni wychodzi wersja tego samego romu z drobnymi poprawkami

kontakty ulubione itp dane to sprite backup, z pim zrezygnowalem bo dziwnie mi wiadomosci przywracal choc mysle ze nowa wersja nie ma tych problemow, ale sprite i tak dziala szybciej do tego nawet z manila sie ladnie integruje przywraca ulubione kontakty itp

aplikacje to zbior cabow na karcie pamieci, tu tez ich wersje sie czesto sie zmieniaja lub wychodza inne aplikacje o lepszych mozliwosciach wiec dla mnie to najlepsze wyjscie 

« Odpowiedź #487 dnia: Sierpień 30, 2009, 21:55:20 »
Ja korzystam z sashimi i nawet wszystkie reg-key'e a nawet theme manili mi ustawia zaraz po flashu rom'u.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #488 dnia: Sierpień 30, 2009, 22:20:31 »
nigdy nie slyszalem o tym programie ale znalalem cos takiewgo i juz wiem ze to bedzie jeden z moich bardzo uzywanych programów!!

raz dobrze wystarczy skonfigurowac

http://www.youtube.com/watch?v=Ht0yxNNsZQQ&feature=PlayList&p=D3FC86B36CB817D8&index=1

« Odpowiedź #489 dnia: Sierpień 31, 2009, 07:12:05 »
Dokładnie, Raz konfigurujesz i potem leci wszystko ;) tylko niestety niektóre rzeczy lepiej w trybie manualnym dodawać.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #490 dnia: Sierpień 31, 2009, 09:07:30 »
Ja tam nie jestem przekonany, że jesli zmieniamy ROM na inny to wszystko pięknie będzie chodzić po takim przywróceniu. Co innego przy HR ale to inna bajka. Oczywiście wierzę wam, że tak robicie ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że zmiany systemowe przy zmianie ROM'u na nowszy nie będzie powodował w żadnym miejscu problemów. Ja w każdym razie robię jedną kopię w razie jakby się telefon wykrzaczył i trzeba by było go przywrócić.

« Odpowiedź #491 dnia: Sierpień 31, 2009, 09:47:59 »
Ale jakie zmiany systemowe? Do sashimi importuje tylko rzeczy typu caby, klucze rejestru z ustawieniami z rożnych programów, pliki z my documents itp. itd. bo przecież nie ważne jaki rom jaki system dany program i tak utworzy taki sam klucz w rejestrze.

*

Offline Novac

• *
  • 82
    • hotgorzow.pl Puby Dyskoteki Restauracje Pizzerie Kebap Kawiarnie
« Odpowiedź #492 dnia: Sierpień 31, 2009, 16:16:48 »
Panowie jakaś długa cisza nastała w Energy. Myśleliście już na co można się przesiąść? Jest jakiś godny następca?

« Odpowiedź #493 dnia: Sierpień 31, 2009, 16:42:03 »
Lada dzień będzie nowy Energy.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #494 dnia: Sierpień 31, 2009, 18:46:51 »
Plomien powiedz mi bo jak pisałeś używasz Energy z 11 Augusta - jaką masz wersję Standard czy Titanium (OldManilia wykluczam ;)) i jaki masz diallpad - bo na chwilę obecną właściwie ten diallpad by Tachi mi nie pasuje - zwłaszcza na VGA i to mnie powstrzymuje przed kolejnymi zmianami - może się trochę czepia i to tylko kwestia przyzwyczajeń.
Titanium też mi nie podchodzi, a wersji RD już nie ma.

Kolejna wersja pewnie będzie z nowym bulidem - może 23037?
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #495 dnia: Sierpień 31, 2009, 19:22:26 »
mam tachi bo na grzyba mi video rozmowy a innych minusów jak dla mnie niema. na manili 2.1.

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #496 dnia: Sierpień 31, 2009, 21:12:18 »
czy jest jakis dzialajacy alltab background na te manille 2.1 w energy?
HTC Touch Pro (Raphael)
ROM: EnergyROM 'Aurora'
RADIO: 1.02.25.19

*

Offline Novac

• *
  • 82
    • hotgorzow.pl Puby Dyskoteki Restauracje Pizzerie Kebap Kawiarnie
« Odpowiedź #497 dnia: Sierpień 31, 2009, 21:31:05 »
Lada dzień trwa to już od paru tygodni i jakoś nic nie widać. A właśnie który dialer jest z video rozmowami?

« Odpowiedź #498 dnia: Sierpień 31, 2009, 21:33:40 »
nawet kilka.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=551614 jeden np tu.

Ew. tak jak ja robisz samemu tapety w programie HDWall. Różnica jest taka że mam dwie różne tapety dla trybu landscape i portrait i w landscape nie rozcina mi tapety.

Pozdr.
Napisane: Sierpień 31, 2009, 21:31:34
Lada dzień trwa to już od paru tygodni i jakoś nic nie widać. A właśnie który dialer jest z video rozmowami?

Nic nie trwa już parę tygodni było już wałkowane kilka razy NRG robi romy dla kilku sprzętów i zapowiedział że na TP teraz romy będzie wypuszczał rzadko ale dopieszczone plus dopiero jakieś dwa dni temu zapowiedział że wraca do gotowania romu na urządzenia VGA.

ostanie wypowiedzi NRGZ28

All WVGA ROMs updated... Rhodium, Topaz, Xperia and Touch HD

Time for me to go visit my old friends in VGA land...

czyli lada chwila dostaniemy nowe slodycze :D

Video rozmowy ma regular dialer.

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #499 dnia: Wrzesień 01, 2009, 13:33:28 »
... A właśnie który dialer jest z video rozmowami?
wersje Energy RD czyli te, które były robione do wersji August 1st 2009 ta z 6st już nie mała wersji RD.

co to tła pod tabami to teraz modne jest tło panoramiczne czyli przesuwające się wraz z elementami ekranu. Zapodałem na swoim Energy i śmiga, Na Romach Energy tapeta trochę skacze ale jest mały fix i jest git.
Trzeba tylko sobie tapetę zrobić lub dobrać odpowiednią bo zbytnia kakofonia na ekranie zmniejsza czytelność.
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #500 dnia: Wrzesień 01, 2009, 14:09:39 »
troche nowego info na temat nowego romu prawdopodobnie bedzie to nadal 23016 ale za to manila 2.5 zmodyfikowana do wygladu 2.6 :)

Actually it'll be cooked on 23016 still

Graphics for sure... It'll look like my current Genesis line for the WVGA devices. And of course, the latest packages from the Leo, as usual

I'm actually thinking about putting out a test rom with the latest 2.5 manila.. the one with the weather on the home screen. Just to play with it...

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2009, 14:13:28 wysłana przez nixs »

*

Offline j_lucas

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC: HD2
« Odpowiedź #501 dnia: Wrzesień 01, 2009, 16:27:04 »
Moim zdaniem wersja 2.0 jest lepsza - prosta i elegancka. Tu już jakby naciapane  :mysli:
Swoją drogą chętnie wgrałbym rom energy (lite) + TouchFLO  wersji 2.0

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #502 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:05:53 »
kazdy ma swoje widzimisie dlatego energy zawsze wydaje kilka wersji romu teras sa

manila 2.1
manila 1.0
titanium

byc moze przy nowym wydaniu 2.1 zostanie jako opcja 

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #503 dnia: Wrzesień 02, 2009, 17:51:21 »
Plomien dzieki za caba do podmiany backgroundu w calej manili ;)

bez grzebania w romie jest mozliwe podmienienie jakos tla w menu start? bo to z energy nie do konca mi sie podoba ;)

EDIT: heh, start>settings>today i tam mozna zmienic, czasem zajrzenie w opcje jest najprostszym rozwiazaniem, kto by sie spodziewal :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 18:37:35 wysłana przez crazzie »
HTC Touch Pro (Raphael)

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #504 dnia: Wrzesień 02, 2009, 19:21:05 »
ja tam bym szedl za radą icemont-a i zainstalowal panoramiczna tapete

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=547941

*

Offline fly.high

• **
  • 196
  • always fly.high
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #505 dnia: Wrzesień 02, 2009, 19:58:22 »
ktoś wie jak sobie zrobic taki procentowy wskaźnik baterii na górnej belce, jak na screenach w pierwszym poście, na innym romie? dzieki za info.
always fly.high - b.ball 4 life

« Odpowiedź #506 dnia: Wrzesień 02, 2009, 21:36:16 »
ktoś wie jak sobie zrobic taki procentowy wskaźnik baterii na górnej belce, jak na screenach w pierwszym poście, na innym romie? dzieki za info.

Zainstalować tego ROM-a ;) Ew. poszukac taskbarów z procentową ikonką.

A mi się osobiście panoramiczna tapeta mało podoba.  I nie mam też back for all tabs. Tylko HDWallem ustawiłem sobie tapetę na portair i tapetę na landscape.

Zresztą ogólnie trochę sobie spersonalizowałem manile ;) i tak to wygląda:

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #507 dnia: Wrzesień 03, 2009, 08:33:44 »
bardzo dobry pomysl z screenami nie wiem czy wogule w tym watku wystepuja

to ja dorzuce swoje i ewentualnie wieczorem dorzuce jeszcze theme co jest u mej kobity bo jest diametralnie inny

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #508 dnia: Wrzesień 03, 2009, 09:38:55 »
trochę się robi OT ale skoro i tak nic nowego w temacie to ...
nixs no aż się prosi to twojego tła dać panoramę z dalszą częścią.

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #509 dnia: Wrzesień 03, 2009, 09:58:48 »
imo ta panoramiczna tapetka spowalnia manile albo jest to tylko zludzenie spowodowane przesuwaniem sie tapety, mi sie nie podobala chociaz efekt jest w sumie fajny ;)
HTC Touch Pro (Raphael)