ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112403 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
  • Sprzęt: Galaxy S4
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #360 dnia: Lipiec 22, 2009, 14:58:08 »
a takie pytanie jak wyrzucic niektore ikony ze startu, bo dodawac mozna prztrzymujac i "move on top" i te same mozna tez wywalic, a jak pozbyc sie min. kony reset bo nie jest mi ona tap potrzebna i wieli innych tez, i tylko robi sie balagan

pozdrawaiam

Odpalasz np. Total Commandera wchodzisz do Windows>Start Menu>Programs  i tam masz wszystkie ikonki jakie są w Starcie

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #361 dnia: Lipiec 22, 2009, 21:36:36 »
 |RAPH|ROM|6.5|WWE| ★ EnergyROM 'Mercury' (SYS 21921) ★ | Built on July 22nd |

http://energy.intrepidstudios.net/ROMz/Raphael/

:-)
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

« Odpowiedź #362 dnia: Lipiec 22, 2009, 22:58:31 »
Koledzy mam ROM_RAPHAEL_20090709_Standard i nie wiem gdzie:
1) jak podmienić program który odpala się podczas przytrzymywania przycisku do odbierania połączeń
2) w pierwszej zakłądce na dole z lewej jest Action a z prawej Contacts. Jak Contacts podmienić na np aparat
3) jak dodać polskie znaki do klawiaturki. Nieraz są niezbędne  
4) jak zrobić aby tydzień w kalendarzu zaczynał się od poniedziałku
5) czy można zmienić zegarek aby było 24h a nie 12 AM/PM
z góry dzięki
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 23:16:59 wysłana przez afafara »

*

Offline sunnydays

• 27
  • Sprzęt: TP2
« Odpowiedź #363 dnia: Lipiec 23, 2009, 01:33:01 »
1) Start -> Settings -> Personal -> Buttons i podmieniasz pod Send (Hold)
Od siebie polecam program HButton, który daje możliwość przypisania kilku programów do jednego klawisza.
Możesz zajrzeć tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=306794

2) Przy włączonym TF: Start -> Utilities -> Tweaks-> Touch Pro Tweak -> 14.5
    przy wyłączonym: Start -> Utilities -> Tweaks-> SoftKey Manager

3) Poczytaj ten topic: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=136796.0
Wgraj plik od qsqa i wyedytuj 2 wpisy w rejestrze.

4) Bez dokładnego wnikania do plików raczej nie do zrobienia, to są ustawienia własne TF3D2.

5) Start -> Settings -> System -> Regional Settings*

*Przy polskiej strefie, o północy po resecie psuje się wyświetlanie czasu  ( zero jest wtedy trochę ucięte)- Wie ktoś może jak to naprawić?

W sumie jeszcze jedna, istotniejsza sprawa- spotkał się ktoś z tym, że przy ładowaniu telefonu ikonka baterii pokazuje o wiele mniejszy niż faktyczny, stan naładowania. Dopiero SR załatwia problem. Często jest tak, że wyświetla mi się ok. 60%, po czym robię reset i nagle widzę już 100%- kółeczko przestaje migać. Dosyć denerwujące, potrafi ktoś temu zaradzić?

Wersja Standard z 22- narazie nie mam się do czego przyczepić :) 

pozdro :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 01:44:18 wysłana przez sunnydays »
Jackos_S3_JackFULL_1.7.1_PLK
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #364 dnia: Lipiec 23, 2009, 08:53:46 »
Czy wie ktoś gdzie zmienia się kolory przycisku talk w dialerze bo ten zielony mnie irytuje wszystko mam niebieskie tylko ten guzior zielony.

« Odpowiedź #365 dnia: Lipiec 23, 2009, 09:38:45 »
do: sunnydays

Wielkie dzięki
wczoraj tak sobie zamażyłęm że jak dziś odpale komputer to będę miał odpowiedz -
Wielkie dzięki

dodam że też mam problem z pokazywaną wielkością naładowania (dokładnie tak samo )
pozdrawiam :)

« Odpowiedź #366 dnia: Lipiec 23, 2009, 21:57:45 »
Jeszcze jedna prośba
Przechodzimy do kalendarza jadąc palcem po belce. W danym dniu mamy ok 6 wpisów / spotkań czyli ostatnie 2 są niewidoczne. Do ostatniego spotkania możemy przejść przesuwając poprzednie do góry. Niestety jak puszczamy palec z telefonu wraca wszystko do góry tak, że nie widzimy ostatniego, nie możemy w niego wejść. Jest to bardzo irytujące więc może wiecie jak to zmienić   

*

Offline barcik75

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #367 dnia: Lipiec 23, 2009, 22:19:34 »
do: sunnydays

dodam że też mam problem z pokazywaną wielkością naładowania (dokładnie tak samo )
pozdrawiam :)

W rejestrze HKLM\security\ResOver\Bitmaps
BatteryIconLevels powinno być na 101
i HKLM\security\ResOver\Bitmaps\BatteryIconLevels BatteryIconLevels również na 101
U mnie było 21 i zastanawiałem się dlaczego ikonki z xda pokazują mi przy w pełni naładowanej baterii tylko 20. Zmiana pomogła, teraz mam ikonki z dokładnością do 1%
Może w tym macie problem?
Pozdrawiam
--
Pozdrawiam
Barcik

Siemens S8->Siemens S35->Siemens C45->Siemens S55->HTC Wizard->HTC Raphael

*

Offline sunnydays

• 27
  • Sprzęt: TP2
« Odpowiedź #368 dnia: Lipiec 23, 2009, 23:26:15 »
Jestem świeżo po HR i jak sprawdziłem to wartości we wpisach się zgadzają.

Jak przejrzałem xda to kilka osób również zgłaszało ten problem, więc nie jesteśmy sami :) Autorzy ROMu oczywiście zrzucają problem na htc i jedyne co, zalecają przeczekać te kilkanaście cyklów ładowania. Zobaczymy, może się kiedyś jeszcze poprawi, ale osobiście nie przypominam sobie, żebym spotkał się z tym gdzieś wcześniej, bo chociażby na PROvenie ten kłopot nigdy nie występował.
Jackos_S3_JackFULL_1.7.1_PLK
RADIO: 4.49.25.91

« Odpowiedź #369 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:27:33 »
A na kogo mają zwalić jak nie na M$? Po za tym chłopaki ani TF3D2 ani WM 6.5 nie są oficjalnie wydane na Touch Pro. także zawsze będzie sie coś gryźć.

« Odpowiedź #370 dnia: Lipiec 24, 2009, 14:45:29 »
proszę jeszcze następujące odp.
1 Pod zegarem nie mam historii połączeń. Jak je włączyć ?
2 Czy przypomnienia z kalendarza mogą wyskakiwać od razu na główny ekran. Mi pojawia się tylko w pasku na góże info o przypomnieniu. 
3 Przechodzimy do kalendarza jadąc palcem po belce. W danym dniu mamy ok 6 wpisów / spotkań czyli ostatnie 2 są niewidoczne. Do ostatniego spotkania możemy przejść przesuwając poprzednie do góry. Niestety jak puszczamy palec z telefonu wraca wszystko do góry tak, że nie widzimy ostatniego, nie możemy w niego wejść. Jest to bardzo irytujące więc może wiecie jak to zmienić   
z góry dzięki

« Odpowiedź #371 dnia: Lipiec 24, 2009, 15:09:57 »
proszę jeszcze następujące odp.
1 Pod zegarem nie mam historii połączeń. Jak je włączyć ?
2 Czy przypomnienia z kalendarza mogą wyskakiwać od razu na główny ekran. Mi pojawia się tylko w pasku na góże info o przypomnieniu. 
3 Przechodzimy do kalendarza jadąc palcem po belce. W danym dniu mamy ok 6 wpisów / spotkań czyli ostatnie 2 są niewidoczne. Do ostatniego spotkania możemy przejść przesuwając poprzednie do góry. Niestety jak puszczamy palec z telefonu wraca wszystko do góry tak, że nie widzimy ostatniego, nie możemy w niego wejść. Jest to bardzo irytujące więc może wiecie jak to zmienić   
z góry dzięki

Ad. 1 w wątku energy : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4184451#post4184451 trzeba przywrócić stary wygląd taba.
Ad. 2 taka wada WM6.5 notifications bodajże.
Ad. 3 a z tym to niemam pojęcia ;)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #372 dnia: Lipiec 26, 2009, 00:36:10 »
jak wiadomo cos mi sie dziwnego dzieje ze sprzeten - wylacza sie po 4 minutach wiec postanowilem wgrac oryginalny rom oraz strasza wersje energy i dla wszytstkich zainteresowanych podaje linka do serwera ze starszymi wersjami

http://www.mobilematt.net/NRGZ28/EnergyROM/ROMs/Raphael/

« Odpowiedź #373 dnia: Lipiec 27, 2009, 14:30:05 »
czy można coś doinstalować aby za pomocą Opery oglądać strony www z javą. jak można to co i skąd trzeba ściągnąć

« Odpowiedź #374 dnia: Lipiec 27, 2009, 14:44:07 »
Hmmm myślałem że Opera ma wbudowaną Jave?

Napisane: Lipiec 27, 2009, 14:33:45
A pewien jesteś że to chodzi o jave a nie np. o flash playera?

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #375 dnia: Lipiec 27, 2009, 15:59:44 »
Flash zresztą też jest, co prawda taki pozwalający zobaczyć bannery reklamowe czy też inne małe animacje.
Zobacz w Operze > Settings > Advanced czy masz zaznaczony Enable JavaScript.

Choć niewykluczone, że niektóre sajty z javą jak i z flashem mogą nie działać.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #376 dnia: Lipiec 27, 2009, 17:16:23 »
nom. ale np skyfire znacznie lepiej obsługuje takie applety. dlatego się pytam czy aby na nie chodzi o flasha ;)

« Odpowiedź #377 dnia: Lipiec 28, 2009, 07:58:55 »
jak wchodzę na oficjalną stronę f1 to w trakcie wyścigu wyświetla się tabela z czasami w javie. jeśli na tą samą stronę wejdę za pomocą pda to jej nie ma. Na pewno jest to java ponieważ zanim wyświetli się strona w miejscu tabeli wyświetla się napis java i wiruje kółeczko.

« Odpowiedź #378 dnia: Lipiec 28, 2009, 08:25:42 »
spróbuj przez SKYFIRE.

*

Offline ShinJii

• *
  • 56
    • Darmowy MacBook
« Odpowiedź #379 dnia: Lipiec 29, 2009, 21:40:55 »
Instalowal ktos z was juz EnergyROM 'Mercury' (SYS 23009) ★ | Built on July 29th | ??

Jedno zasadnicze pytanie mam...czy takie cos jest lepsze niz nic nie zmieniany rom z orange? Lepiej to chodzi niz taki orange? Bo sie zastanawiam nad zainstalowaniem czegos takiego

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #380 dnia: Lipiec 29, 2009, 22:45:29 »
mysle ze nie jedna osoba sie ze mna zgodzi, ze cokolwiek by bylo to od romu orange bedzie lepsze
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline ShinJii

• *
  • 56
    • Darmowy MacBook
« Odpowiedź #381 dnia: Lipiec 29, 2009, 23:04:05 »
A jak np to zainstaluje to pisze ze to jest na bazie WM 6.5...to ten WM6.5 jest w tym ROMie czy musze go osobno instalowac?:D

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #382 dnia: Lipiec 29, 2009, 23:05:59 »
wystarczy ze zanim sie za cokolwiek wezmiesz poczytasz troche forum
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline ShinJii

• *
  • 56
    • Darmowy MacBook
« Odpowiedź #383 dnia: Lipiec 29, 2009, 23:22:24 »
No nie moge znalezc nic o instalacji WM

« Odpowiedź #384 dnia: Lipiec 29, 2009, 23:30:15 »
rom musi być zbudowany na jakimś systemie. Mercury jest na WM 6.5. sam mam mercurego z 22 lipca bodajże. na razie nie zmieniam ze względu na brak czasu. ale niedługo to zrobie bo nowy build ma w końcu rozmieszczanie ikon za pomocą hold i move w tym pop.....onym menu start.

« Odpowiedź #385 dnia: Lipiec 30, 2009, 08:48:41 »
...w tym pop.....onym menu start.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć czemu tak wszyscy jadą po tym menu start? Nie bardzo rozumiem, co może w nim nie pasować.

Sam tak szczerze mówiąc przechodząć z 6.1 na 6.5 wkurzałem się nad tym "nowatorskim" ;-) rozwiązaniem stosująć QuickMenu ale w końcu się przyzwyczaiłem i uważam, że da się z tym żyć i nie jest to powód do nielubienia 6.5. Poza tym teraz chyba menu start ma większe możliwości customizacji i dopasowania pod swój styl niż zwyczajne rozmieszczenie z 6.1.

Po prostu wydaje mi się, że to marudzenie tak dla zasady.

« Odpowiedź #386 dnia: Lipiec 30, 2009, 09:05:36 »
Tak na prawdę dopiero od teraz jest fajne jak rozmieszczanie ikon polega na przesuwaniu ich po ekranie i teraz zgadzam sie jest lepsze.

Ale do póki tak nie było no to po prostu porażka z ta customizacją po z poziomu explorera mogłeś sobie co najwyżej posortować katalogi a ikony musiałeś przemieszczać debilnym move to top które działało nie do końca w przemyślany sposób ( chodzi mi o to że jak dałeś move to the top w podfolderze to przesuwało na sama górę drzewa folderów .... ) a z kolei re/start fajny ale, jeśli ktoś zainstalował caba na 3 ikony w rzędzie,  też się sypał.

*

Offline j_lucas

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC: HD2
« Odpowiedź #387 dnia: Lipiec 31, 2009, 10:29:07 »
Pobrałem z xda-devel... ostatnia wersja EnergyROM  (3.0) i musze powiedzieć że tydzień czasu testuję i jak dotychczas jest OK.
Więc polecam.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #388 dnia: Sierpień 02, 2009, 15:20:15 »
czy w najnowszym romie Tachi dialer ma opcje wideo rozmów??

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #389 dnia: Sierpień 04, 2009, 20:27:13 »
Witam przesiadłem się po raz pierwszy na rom Energy 3.0 oparty o Old Manilę ( z 1 sierpnia) i mam trochę pytań w sumie do wszystkich edycji spod znaku Energy. A i posiadam zwykłego Touch Pro
1. W przypadku korzystania tylko z Titanium i startu z WM 6.5 jak można zmienić głośność oddzielnie od dzwonka i systemu? Jak używam klawisza do głośności to nie mam takiego wyboru tak jak na starym WM  6.1. I gdzie można to jakoś przystępnie edytować?
2. Następnie jak pracuje na Manili (nie zależnie czy stara czy Rhodium) jak wchodzę do startu i odpalam jaki kolwiek program i z niego wychodzę krzyżykiem (ok) to zawsze wraca mi do today a nie do ostatniej pozycji w Start, da się to jakoś zmienić?
3. Kolejny przypadek jak pracuję na Manili Rhodium i tam jak jestem w konkretnym kontakcie i zmieniam pomiędzy poszczególnymi zakładkami i przechodzę na zakładkę SMS (w której jest zapisany jakiś wątek smsowy) występuje 3-4 sekundowy lag przy jego ładowaniu, da się coś z tym zrobić lub przeskoczyć na system wątkowy (tradycyjny) zawarty w samym systemie?
4. Spodobał mi się bardzo Titanium ale doskwiera mi brak dostępu do szybkich kontaktów ( AtContacts mnie nie satysfakcjonuje, za dużo machania kciukiem), macie jakiś pomysł na rozwiązanie tej kwestii, może jakiś program ?
5. Jeszcze w przypadku titanium w zakładce favorites można jakoś wywalić IE i dorzucić jakieś inne programy itp... bo mi funkcja change nie działa?
6. Pojawiła mi się dziś jakaś dziwna ikona koło informacji w jakiej sieci jestem (na lewo od  H) czyli jest to szary kwadracik, w którym jest umieszczona jakby szara kula ziemska co to oznacza?
7. A i czy można jakoś  edytować plaster miodu? czyli przerzucać do podkatalogów itp....

Pozdrawiam
i Dzięki!