ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112442 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #330 dnia: Lipiec 12, 2009, 10:03:04 »
Cytat: marianpower link=topic=127183.msg1039705#msg1039705
niech pare osob sprawdzi i napisze jak jest!
ja wlaczylem film i dokdadnie po 5 min wylacza sie ekran po czym wlacza bez glosu - klaikam na ekran wylacza sie - wlaczam klawiszem i znowu dziala 5 min
automape sprawdzalem na zasadzie wysnaczenia trasy i uruchomienia dema

Automapa chodzi od ponad dziesięciu, minut na demie. Ekran ani razu się nie wyłączył. EnergyRom 20090709.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 14:09:38 wysłana przez Numalek »

*

Offline Fonon

• 2
  • Sprzęt: HTC Raphael
« Odpowiedź #331 dnia: Lipiec 12, 2009, 12:02:25 »
Witam

JA mam ROMIK w wersji 090711, wczesniej miałem 090709 i zarówno w jednym jak i w drugim mam taki problem:
Przy nacisnięciu ekranu na oglądanym zdjęciu wyświetla mi sie menu z opcjami cofnięcia, pokazu slajdów, wysłania danego zdjęcia oraz opcji zdjęcia(ostatnia ikonka po prawej) i właśnie nie ma możliwości wybrania opcji typu usuń zdjęcie - tzn. w ogóle nie wyświetla sie nic po nacisnieciu tej ikony. Czy ktoś zaobserwował ten problem u siebie?

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
  • Sprzęt: Galaxy S4
« Odpowiedź #332 dnia: Lipiec 12, 2009, 12:33:11 »
Hmm... a ja mam pytanko czy udało się komuś z Was uruchomić Titanium Weather?
Teoretycznie robię wszystko według instrukcji, a jednak nie chce mi zadziałać. Nie wyświetlają mi się zadne ikony ani dane o pogodzie...
- wyłączam titanium
- instaluje caba
- edytuje pliczek mscr i wpisuję "Orange Internet"
- restartuje HTC
- włączam titanium
- wpisuje w konfiguracji EUR|PL|PL007|WARSZAWA
- klikam full update
...i nie działa :(

Pytanie czy to dolegliwość tego ROM'iku czy może innym działa a ja laik o czymś nie wiem?

Spróbuj podmienić plik TitaniumWeather.mscr na ten http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=202471&d=1246926978. Plik ten powinien znajdować się w Program Files\ TitaniumWeather

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #333 dnia: Lipiec 12, 2009, 14:29:58 »

Spróbuj podmienić plik TitaniumWeather.mscr na ten http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=202471&d=1246926978. Plik ten powinien znajdować się w Program Files\ TitaniumWeather

Super  :ok:, zmieniłem w tym pliku tylko wpis na "Orange Internet" i działa :)
W wolnej chwili porównam sobie te pliki... ciekawe...  :shock:

Bardzo Ci dziękuję za pomoc  :wink:

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #334 dnia: Lipiec 12, 2009, 18:33:14 »
jest na tym forum jak spolszczyć na szybko klawiaturkę sprzętową + TF3d... żeby spolszczyć system należy go ugotować po polsku... a to już tylko PW do NRGZ28 @xda no i odpowiednia dotacja :>

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #335 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:38:17 »
Czy tylko ja tak mam że jak wysyłam SMSa na Energy (09.07.09) to wysyła go 2 razy??

« Odpowiedź #336 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:40:39 »
Wykorzystując UC można sobie zautomatyzować proces ustawiania polskiego layout'u klawiatury. Preparuje się odpowiedni pliczek w głównym katalogu karty sd + xml z wpisami do rejestru i przy każdym HR czy flashowaniu klawiaturka jest już domyślnie po polsku :)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #337 dnia: Lipiec 15, 2009, 01:33:15 »
przepraszam za zamieszanie spowodowane tymi 5 minutami - okazalo sie ze gdy telefon jest podlaczony pod zasilanie nie wylacza sie wiec to muusi byc jakas opcja oszczedzania baterii wlaczona. wgram nowy rom i powinno byc po problemie.
Napisane: Lipiec 15, 2009, 00:44:03

no i jest nowa wersja

July 14th 2009(Current):
Newly rebuilt ROM, almost from the ground up
Updated all possible packages to 6.5 native packages from the latest 6.5 Topaz ATT ROM
New Notification Manager (might have a couple quirks in relation to the Tachi Dialer)
New Icons
New Album 3.0 that works properly
Increased pagepool to 26 for even faster performance
Updated to the 21921 SYS posted by Da_G (thanks dude! None of this would be possible without you!)
You will notice larger title bars and lists (look at Notes, Tasks, Email app) which MS is doing to improve navigation by finger
More stuff trimmed, faster bootup and initial setup
Lots more that I forgot to keep track of... heh

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #338 dnia: Lipiec 15, 2009, 13:56:41 »
Czy zna ktoś sposób aby tapeta była widoczna we wszystkich zakładkach bo niestety Showaco AllTabs_BFv2.2a nie działa( może ktoś trafił na nowszą wersje tego)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #339 dnia: Lipiec 15, 2009, 14:31:13 »
ja poszukuje 2 - 3 osob w najnowszym romem do malych testów - dalej telefon sie wylacza po 4 minutach i jestem ciekawy czy to wina baterii czy ustawien w rejestrze.
Napisane: Lipiec 15, 2009, 14:28:32
ja mam showaco.alltabs.bg.tp2 i dziala tzn pokazalo tapete na innych zakladkach ale zacielo zegar tak jak bylo to pokazane pare postow wczesniej

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
« Odpowiedź #340 dnia: Lipiec 15, 2009, 15:09:21 »
I jak? Testował ktoś nowy romik, to może by sie wypowiedział na jego temat!

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #341 dnia: Lipiec 16, 2009, 08:12:45 »
Używam nowego romiku od 2 dni jedno co moge powiedziec że działa dobrze jak energy (tylko to showaco.alltabs.bg.tp2  :(). Aby mieć fajny niebieski kolorek wszędzie to polecam  SnobrdinRTiste Blue Highlights 2.05a.zip  wszystko co i jak w linku
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=498420
Napisane: Lipiec 16, 2009, 08:09:54
ja poszukuje 2 - 3 osob w najnowszym romem do malych testów - dalej telefon sie wylacza po 4 minutach i jestem ciekawy czy to wina baterii czy ustawien w rejestrze.
Napisane: Lipiec 15, 2009, 14:28:32

A co kolego byś chciał testować
ja mam showaco.alltabs.bg.tp2 i dziala tzn pokazalo tapete na innych zakladkach ale zacielo zegar tak jak bylo to pokazane pare postow wczesniej

no właśnie o to mi chodzi wygląda to nie za ciekawie

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #342 dnia: Lipiec 16, 2009, 10:20:15 »
Nowy Rom czyli ten - Built on July 14th?
Ma on Tachi Dialer czy może taki normalny? (nie chodzi mi o Windows standard)
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #343 dnia: Lipiec 16, 2009, 11:07:27 »
Nowy Rom czyli ten - Built on July 14th?
Ma on Tachi Dialer czy może taki normalny? (nie chodzi mi o Windows standard)

tak posiada Tachi dialer
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 11:10:25 wysłana przez tulis »

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #344 dnia: Lipiec 16, 2009, 13:00:57 »
co moge powiedziec o ty romie ??

na poczatku musze dodac ze nie dziala zestaw sluchawkowy Remote Control RC E100
tachi dialer to pomylka gdyz nie posiada wideo rozmow
wczoraj niezaleznie od wybranego dzwiku pokazywal mi caly czas wibracje ale teraz juz jest ok  :O
znalalzem jeszcze pare dziwnych rzeczy ktore we wczesniejszych wersjach byly naprawione aaa wiem zegar godzina jest przestawiona mam ustawione na warszawe ale cale czas sie przestawia w smsach jak cos znajde to opisze

testowac chce czy ktos tez tak ma ze wylacza sie ekran po 4 minutach czy jest to wina baterii.

*

Offline capo

• 26
« Odpowiedź #345 dnia: Lipiec 18, 2009, 01:12:05 »
strasznie zbugowany ten rom:

-zegar mi się zawiesza w połowie przeskakiwania cyfr i wygląda to żenująco
-w landscape ekran zachowuje się jakby z prawej strony miał dodatkowy centymetr ekranu - wiele rzeczy jest po prostu ucięte
-własna tapeta nie dopasowywuje się do ekranu, jest przybliżona tak, że nic nie widać (wcześniej miałem proven 2.3 i ta sama tapeta dopasowywała się do ekranu idealnie)

hm na razie to tyle co wpadło mi w oko  :E

-w landscape przycisk "action: jest zbugowany, menu jest w połowie ucięte, tym razem od spodu.
-gdy w trakcie pisania smsa przychodzi inny sms, okienko potwierdzenia jest ucięte, można tylko wcisnąć reply co powoduje, że to co napisałeś do tej pory znika.

nie wiem kto mógł wypuścić tak zbugowanego roma.. chcę się go pozbyc jak najszybciej bo nie da się na tym normalnie funkcjonować, to jest mój pierwszy test romu energy i chyba ostatni. Muszę tylko znaleźć jakiś inny popularny romik
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 01:14:42 wysłana przez capo »
adrenalina uzależnia

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #346 dnia: Lipiec 19, 2009, 01:40:12 »
wszystkie bledy ktore wymieniles tycza sie tf3d2 a nie romu

nie oceniaj romu po nakladce graficznej bo ta mozna bardzo latwo zmienic

w twoim przypadku jesli chcesz miec to samo tf3d co w proven 2.3 wgraj wersje ktora ma ten sam manila interface

http://rapidshare.com/files/255960056/EnergyROM_RAPHAEL_20090714_OldManila.rar
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline capo

• 26
« Odpowiedź #347 dnia: Lipiec 19, 2009, 09:58:31 »
 Aha dziękuję serdecznie, spróbuję ten ze starą manillą, może wszystkie problemy znikną i będę mógł się w końcu nacieszyć tym romem.

PS. Jak to jest możliwe, że tf3d2 jest tak zbugowane? po co w ogóle to wypuszczać do obiegu w takim stanie?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 10:10:03 wysłana przez capo »
adrenalina uzależnia

« Odpowiedź #348 dnia: Lipiec 19, 2009, 13:07:37 »
A zadał któryś z was sobie trud poszukania odpowiedzi na wasze pytania na xda? czy ściągacie na pałe?

1. w nowym energy nie musisz korzystać z tachi dialera, możesz ściągnąć wersje RD czyli regular dialer od M$.

2. aby działały poprawnie tapety na wszystkich tabach z poprawnym zegarem polecam taką kolejność:

- NRG HD Wallpaper
      - Showaco ALLTabs_BGv2.2a
      - Homescreen ALLBg - Tore edition

i potem opcjonalnie jeśli chcesz mieć clear clocka to z poniższego załącznika wyciagąsz pliki z folderu clock i podmieniasz w katalogu Windows na WYŁĄCZONYM    TF3d
      http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=205652&d=1247760895

3. Jak zamiast odpowiednich znaków z górnej belki masz jakieś inne na klawiaturze sprzętowej tzn. ze masz ją źle ustawioną ( FUZE ) wchodzisz w
     Utilities -> Tweaks - > uruchamiasz Keyboard selector i ustawiasz na TOUCH PRO! reset i voila.

Napisane: Lipiec 19, 2009, 13:01:47
strasznie zbugowany ten rom:

-zegar mi się zawiesza w połowie przeskakiwania cyfr i wygląda to żenująco
-w landscape ekran zachowuje się jakby z prawej strony miał dodatkowy centymetr ekranu - wiele rzeczy jest po prostu ucięte
-własna tapeta nie dopasowywuje się do ekranu, jest przybliżona tak, że nic nie widać (wcześniej miałem proven 2.3 i ta sama tapeta dopasowywała się do ekranu idealnie)

hm na razie to tyle co wpadło mi w oko  :E

-w landscape przycisk "action: jest zbugowany, menu jest w połowie ucięte, tym razem od spodu.
-gdy w trakcie pisania smsa przychodzi inny sms, okienko potwierdzenia jest ucięte, można tylko wcisnąć reply co powoduje, że to co napisałeś do tej pory znika.

nie wiem kto mógł wypuścić tak zbugowanego roma.. chcę się go pozbyc jak najszybciej bo nie da się na tym normalnie funkcjonować, to jest mój pierwszy test romu energy i chyba ostatni. Muszę tylko znaleźć jakiś inny popularny romik

Dokładnie każdy z tych błędów to błędy TF3d a nie romu i sporo z nich da się naprawić wystarczy poczytaj trochę o romie po prostu.

z tym landscapem to nie wiem co masz u mnie jest ok.
  własna tapeta ci się dopasuje jak zainstalujesz NRG HD Wallpaper czy tam NRG HQ Wallpaper.
  action key nie jest zbugowany tylko po prostu action key nie obłluguje trybu landscape i jak przerzucisz go na landscape to będzie się wyświetlal tak jak w portrait a to jest problem dla twórcy action screena a nie tworcy romu.ó
   z tymi smsami też niewiem co masz u mnie jest ok. hard resety przy zmianie romu były? może coś co instalujesz ci miesza w systemie?

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #349 dnia: Lipiec 19, 2009, 13:44:18 »
Plomien, zgadzam się z Tobą. Ongiś jak tutaj gotował Qsqa, to warto było korzystać z tego forum. Ostatnio jednak pojawiają się tu same newbie trolle bez znajomości angielskiego, google.pl oraz odrobiny motywacji do radzenia sobie z problemami. Jak komuś nie pasuje, to niech pobierze 2.3  PLK od qsqi, który był ostatnim w pełni dedykowanym Raphaelowi z paczek dla Raphaela.... Wszystko, co się potem pojawiło to próba adaptacji rozwiązań z innych urządzeń na HTC Touch Pro. Dlatego nie obwiniajcie kucharzy o wszystko naokoło. Uważam, że ROM "Mercury" jest niemalże doskonały, jedynie nie mogę zmusić klawisza wybierania via BT do współpracy z CVSD, ale nie żalę się tym wszystkim na około, tylko sam poszukuję możliwych rozwiązań, bądź kontaktuję się w tej sprawie z kucharzami.

« Odpowiedź #350 dnia: Lipiec 19, 2009, 14:36:21 »
tam gdzieś mi przemknęło coś tym CSVD i że prędzej bedzie z MSVC. acz akurat z tego nie korzystam to i się nie znam.

« Odpowiedź #351 dnia: Lipiec 20, 2009, 12:06:37 »
witam

mam taki problem chcialem sobie wgrac pare sprawdzonych na innych romach (z tym ze wersjach WM 6.0 i 6.1) gierek ktore napewno dzialaly na moim HTC i pojawil sie problem bo zadna z nich nie daje sie odpalic - teraz mam ER 3.0 czyli jest na WM6.5 czy to jest przyczyna czy cos innego ? mieliscie takie problemy z innymi aplikacjami ??

pozdrawiam

« Odpowiedź #352 dnia: Lipiec 20, 2009, 12:12:13 »
witam

mam taki problem chcialem sobie wgrac pare sprawdzonych na innych romach (z tym ze wersjach WM 6.0 i 6.1) gierek ktore napewno dzialaly na moim HTC i pojawil sie problem bo zadna z nich nie daje sie odpalic - teraz mam ER 3.0 czyli jest na WM6.5 czy to jest przyczyna czy cos innego ? mieliscie takie problemy z innymi aplikacjami ??

pozdrawiam

W 6.5 microshit zrezygnował z GAPI dlatego pewnie ci nie działają

Zainstaluj tego caba powinno ruszyć:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=201267&d=1246545535

*

Offline barcik75

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #353 dnia: Lipiec 20, 2009, 18:38:29 »
I mam mały problem :/ Wgrałem SPL-a, podmieniłem radio na nowsze i teraz chciałem się wziąć za ROM. Wszystko idzie ładnie do 100%. Po czym następuje reset urządzenia i "Upgrade ROM code error. Please try again" Na kompie kod błedu 270 i opis, że plik z obrazem jest uszkodzony :/ Próbowałem dwa razy i było to samo. Spróbuję jeszcze z ROMem PROven.
--
Pozdrawiam
Barcik

Siemens S8->Siemens S35->Siemens C45->Siemens S55->HTC Wizard->HTC Raphael

*

Offline marcin694

• 39
  • Sprzęt: Rhodium, Galaxy Note
« Odpowiedź #354 dnia: Lipiec 20, 2009, 19:33:37 »
Może spróbuj jeszcze raz ściągnąć ROM z neta, czasami się zdarza że źle się pobierze.

« Odpowiedź #355 dnia: Lipiec 20, 2009, 20:15:56 »

W 6.5 microshit zrezygnował z GAPI dlatego pewnie ci nie działają

Zainstaluj tego caba powinno ruszyć:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=201267&d=1246545535

pomoglo dzieki  :ok:

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
« Odpowiedź #356 dnia: Lipiec 21, 2009, 19:58:00 »
Nowości jakie możemy doświadczyć w nowym romie http://www.youtube.com/watch?v=LhiYQwCIVdI. A po za tym dzisiaj wgrałem ten romik w wersji Tytanium i jestem pod dużym wrażeniem działa o wiele szybciej niż wersja z 09.07.2009.

Mam jeszcze pytanie czy jest możliwość zmiany w rejestrze ilości kolumn w "Starcie" w Energy jest ich 4 natomiast na filmie są 3?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2009, 20:00:32 wysłana przez (ATG) »

« Odpowiedź #357 dnia: Lipiec 21, 2009, 23:08:55 »
Mam jeszcze pytanie czy jest możliwość zmiany w rejestrze ilości kolumn w "Starcie" w Energy jest ich 4 natomiast na filmie są 3?

Przeczytaj wątek na XDA o romie a dokładnie 4 post. Tam można ściągnąć różne dodatki m.in. 3 Row Start Screen

Gdyby większość czytała FAQ autora danej produkcji to życie byłoby łatwiejsze :P

« Odpowiedź #358 dnia: Lipiec 22, 2009, 14:36:57 »
a takie pytanie jak wyrzucic niektore ikony ze startu, bo dodawac mozna prztrzymujac i "move on top" i te same mozna tez wywalic, a jak pozbyc sie min. kony reset bo nie jest mi ona tap potrzebna i wieli innych tez, i tylko robi sie balagan

pozdrawaiam

« Odpowiedź #359 dnia: Lipiec 22, 2009, 14:37:44 »
The move to the top to wogole syf jest wez zainstaluj sobie program re/start mozesz tam znacznie latwiej organizowac menu i zmieniac ikony.