A zadał któryś z was sobie trud poszukania odpowiedzi na wasze pytania na xda? czy ściągacie na pałe?
1. w nowym energy nie musisz korzystać z tachi dialera, możesz ściągnąć wersje RD czyli regular dialer od M$.
2. aby działały poprawnie tapety na wszystkich tabach z poprawnym zegarem polecam taką kolejność:
- NRG HD Wallpaper
- Showaco ALLTabs_BGv2.2a
- Homescreen ALLBg - Tore edition
i potem opcjonalnie jeśli chcesz mieć clear clocka to z poniższego załącznika wyciagąsz pliki z folderu clock i podmieniasz w katalogu Windows na WYŁĄCZONYM TF3d
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=205652&d=1247760895 3. Jak zamiast odpowiednich znaków z górnej belki masz jakieś inne na klawiaturze sprzętowej tzn. ze masz ją źle ustawioną ( FUZE ) wchodzisz w
Utilities -> Tweaks - > uruchamiasz Keyboard selector i ustawiasz na TOUCH PRO! reset i voila.
Napisane: Lipiec 19, 2009, 13:01:47
strasznie zbugowany ten rom:
-zegar mi się zawiesza w połowie przeskakiwania cyfr i wygląda to żenująco
-w landscape ekran zachowuje się jakby z prawej strony miał dodatkowy centymetr ekranu - wiele rzeczy jest po prostu ucięte
-własna tapeta nie dopasowywuje się do ekranu, jest przybliżona tak, że nic nie widać (wcześniej miałem proven 2.3 i ta sama tapeta dopasowywała się do ekranu idealnie)
hm na razie to tyle co wpadło mi w oko 
-w landscape przycisk "action: jest zbugowany, menu jest w połowie ucięte, tym razem od spodu.
-gdy w trakcie pisania smsa przychodzi inny sms, okienko potwierdzenia jest ucięte, można tylko wcisnąć reply co powoduje, że to co napisałeś do tej pory znika.
nie wiem kto mógł wypuścić tak zbugowanego roma.. chcę się go pozbyc jak najszybciej bo nie da się na tym normalnie funkcjonować, to jest mój pierwszy test romu energy i chyba ostatni. Muszę tylko znaleźć jakiś inny popularny romik
Dokładnie każdy z tych błędów to błędy TF3d a nie romu i sporo z nich da się naprawić wystarczy poczytaj trochę o romie po prostu.
z tym landscapem to nie wiem co masz u mnie jest ok.
własna tapeta ci się dopasuje jak zainstalujesz NRG HD Wallpaper czy tam NRG HQ Wallpaper.
action key nie jest zbugowany tylko po prostu action key nie obłluguje trybu landscape i jak przerzucisz go na landscape to będzie się wyświetlal tak jak w portrait a to jest problem dla twórcy action screena a nie tworcy romu.ó
z tymi smsami też niewiem co masz u mnie jest ok. hard resety przy zmianie romu były? może coś co instalujesz ci miesza w systemie?