ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:16:03 »
|RAPH|6.5|ROM|WWE| ★ EnergyROM 'Magic' (21820 RC2) ★ || Build date 2009/6/29 ||
kliknij aby pobrać - EnergyROM_RAPHAEL_20090627_Standard

znowu jakiś mały fix, długość romu wzrosła o 2kB.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 12:38:03 wysłana przez BaGRoS »
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #271 dnia: Czerwiec 29, 2009, 18:37:37 »
pierwsze wydanie miało mnóstwo BUGÓW :(

- nie chciał zalogować się do sieci WiFi
- 3G samoczynnie się włączało
- przy dodawaniu kontaktów pojawiają się artefakty
- nie da się ustawić strefy czasowej, automatycznie przełącza się na Afrykę

a jak teraz ????
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwiec 29, 2009, 18:42:36 »
-wifi działa bez problemu
-3G wyłącznik i włącznik bez problemu
- przy kontaktach wszystko ok
- strefa czasowa Polska / Poznań - działa

szybszy niż 6.1 który był oryginalnie.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #273 dnia: Czerwiec 30, 2009, 01:25:22 »
rafałka mam od kilku dni, jest to mój pierwszy wgrany ROM i jak dla mnie spisuje się świetnie (pod warunkiem że się za wiele nie nagrzebie w tweaku)

mam jedno pytanko, brakuje mi tu tylko radia FM, czy nie ma go w tym romie? czy idzie go jakoś doinstalować ?
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwiec 30, 2009, 01:38:18 »
W ostatnim podanym przeze mnie romie FM jest w Multimedia.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #275 dnia: Czerwiec 30, 2009, 01:57:44 »
rozumiem że radio FM jest w romie EnergyROM_RAPHAEL_20090629_Standard ?

czy nie da sie dograć radia do romu EnergyROM_RAPHAEL_20090627_Standard?

jesli już musze zmienić rom to czy jest jakis program do zgrania ustawień telefonu?(szczególnie mi zależy na kontaktach)

« Odpowiedź #276 dnia: Czerwiec 30, 2009, 07:57:34 »
rozumiem że radio FM jest w romie EnergyROM_RAPHAEL_20090629_Standard ?

czy nie da sie dograć radia do romu EnergyROM_RAPHAEL_20090627_Standard?

jesli już musze zmienić rom to czy jest jakis program do zgrania ustawień telefonu?(szczególnie mi zależy na kontaktach)

PIM Backup. W Energy znajduje się bodajże w Utilities.

« Odpowiedź #277 dnia: Czerwiec 30, 2009, 08:01:46 »
Możesz też wysłać dane na serwer programem Microsoft My Phone (Start->Settings->Microsoft My Phone, musisz mieć Identyfikator Windows Live ID).

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #278 dnia: Czerwiec 30, 2009, 13:41:19 »
najnowszy rom jest bardzo bardzo szybki - jestem pod duzym wrazeniem
co wiecej po aktualizacje sterownikow sesnora ruchu ekran obraca sie (opcja przydatna bardziej dla diamonda i hd) ale w koncu dziala gdyz wiele osob narzekalo na to.moje pytanie brzmi czy wie ktos jak wylaczyć auto rotacje ?? odznavczenie nic nie daje. obracanie zdjec nie dziala a szkoda  ! nowy dialer i program do odblokowywania ekranu dziala juz czytanie smsa ale jeszcze cos z ikonka jest nie tak :)

moj ostatni rom to ten w opisie wiec troche czekalem ale warto bylo sie przesiasc gdyz roznica jest naprawde duza!!

Odp: ENERGY ROM [WWE] 26/06
« Odpowiedź #279 dnia: Czerwiec 30, 2009, 16:25:14 »
Jestem pod dużym wrażeniem tego romu z 29/6. Jest naprawdę szybki, bateria 3ma się nieźle. Jedynie mały problem z informacjami o nowej nieodebranej wiadomości sms/mail. Poza tym całkiem spoko

o już mi działają te sms. w tweaksach trzeba przsestawić, żeby się telefon wybudzał z hibernacji jak sms idzie :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2009, 17:05:24 wysłana przez Marcin »

« Odpowiedź #280 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:25:25 »
najnowszy rom jest bardzo bardzo szybki - jestem pod duzym wrazeniem
co wiecej po aktualizacje sterownikow sesnora ruchu ekran obraca sie (opcja przydatna bardziej dla diamonda i hd) ale w koncu dziala gdyz wiele osob narzekalo na to.moje pytanie brzmi czy wie ktos jak wylaczyć auto rotacje ?? odznavczenie nic nie daje. obracanie zdjec nie dziala a szkoda  ! nowy dialer i program do odblokowywania ekranu dziala juz czytanie smsa ale jeszcze cos z ikonka jest nie tak :)

moj ostatni rom to ten w opisie wiec troche czekalem ale warto bylo sie przesiasc gdyz roznica jest naprawde duza!!

a u mnie nie dziala autoobracanie... niby jest wlaczone a nie dziala...

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #281 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:37:33 »
btw już jest Energy magic 23001 ;)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #282 dnia: Lipiec 01, 2009, 10:30:07 »
mam taka prozbe dla wszytskich ktorzy instaluja nowe romy zeby opisywali mniej wiecej co sie zmienilo z jakiej wersji na jaka sie przesiedli co jak dziala - pomoze to innym uzytkownika zdecydowac czy sie przesiadac na cos nowszego czy nie :)

jak dla mnie autoobracanie to jest pomylka dla rafalka jeden zly ruch a czekasz ok 5-6 sek az manila sie obruci masakra
co do baterii to naazie slabo ale zasada jest taka ze ladujemy telefon na maxa i dopeiro po 3-4 dniach widac efekty jak ona trzyma na danym romie.

chcialem zauwazyc ze dodane zostalo nowe okienka z zasilania oraz poodswietlenia i obsluga powoli malymi kroczkami staje sie bardzo prosta przyjemna i przejrzysta.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #283 dnia: Lipiec 01, 2009, 12:01:06 »
mam taka prozbe dla wszytskich ktorzy instaluja nowe romy zeby opisywali mniej wiecej co sie zmienilo z jakiej wersji na jaka sie przesiedli co jak dziala - pomoze to innym uzytkownika zdecydowac czy sie przesiadac na cos nowszego czy nie :)

jak dla mnie autoobracanie to jest pomylka dla rafalka jeden zly ruch a czekasz ok 5-6 sek az manila sie obruci masakra
co do baterii to naazie slabo ale zasada jest taka ze ladujemy telefon na maxa i dopeiro po 3-4 dniach widac efekty jak ona trzyma na danym romie.

chcialem zauwazyc ze dodane zostalo nowe okienka z zasilania oraz poodswietlenia i obsluga powoli malymi kroczkami staje sie bardzo prosta przyjemna i przejrzysta.

Nie mam jeszcze autoobracania, lecz po wysunięciu klawiatury obraca mi się ekran w mniej niż pół sekundy...
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #284 dnia: Lipiec 01, 2009, 15:05:52 »

pozatym jest to opcja ktora mozna wylaczyc
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #285 dnia: Lipiec 01, 2009, 19:11:46 »
Włączyłem autoobracanie i ten czas poniżej jednej sekundy nikogo nie zbawi, jest  czas na przygotowanie się do pisania.
Po zainstalowaniu Butlera i dodatku do AdvancedConfig fajnie chowa się klawiaturka ekranowa gdy wysunie się klawiaturę sprzętową.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #286 dnia: Lipiec 02, 2009, 00:33:55 »
Nie mam jeszcze autoobracania, lecz po wysunięciu klawiatury obraca mi się ekran w mniej niż pół sekundy...
u mnie w wersji 0629 ekran sam sie obraca po obruceniu telefonu !!
cos sie zawiesilo w romie i musialem robic hard reset po ponownym uruchomieniu autoobracanie nie dzialalo przez jakis czas co bardzo mnie ucieszylo ale teraz znowu JEST!

wersja z 30 tez sie obraca ;(

pozatym jest to opcja ktora mozna wylaczyc

jak ja mozna wylaczyć ?? settings->g-sensor-> auto screen rotation nic nie zmienia

Po zainstalowaniu Butlera

butler w koncu dziala?? u mnie zawsze powodowal zwieche calego telefonu na pierwszym ekranie z logiem ;(

Włączyłem autoobracanie i ten czas poniżej jednej sekundy nikogo nie zbawi

teraz sie tym bawilem i faktycznie moze tra to 1 sek ale kiedy akurat mam cos zrobic wlacze pare progamow jakos przypadkiem porusze reka to uwierzcie mi ze tra to ok 3-4 sek dodajcie sobie 10 ulubionych caly miesiac zapisany w kalendarzu lub zapelnijscie wszytskie miejsca w zakladce programs a obracanie manili tak zwolni ze mozna sie tylko wsciec!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 11:19:19 wysłana przez marianpower »

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #287 dnia: Lipiec 02, 2009, 19:45:17 »
nie wiem jak na innych rom`ach ale na tym mam problem z automapą :(  po włączeniu automapy po jakimś czasie rafałek przechodzi na zasilanie z baterii i nie chce kozystać z zasilacza samochodowego i po 1-2 godzinach jade już bez navi :( dopiero softreset pomaga, czy ktos sie z tym spotkał?

heh w sąsiednim wątku właśnie przeczytałem że ten telefon (ze względu na szybkie przegrzewanie) do nawigacji sie za bardzo nie nadaje :worried: nawet klima nie pomaga
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 20:55:59 wysłana przez MiruK »

« Odpowiedź #288 dnia: Lipiec 02, 2009, 21:18:42 »
nie wiem jak na innych rom`ach ale na tym mam problem z automapą :(  po włączeniu automapy po jakimś czasie rafałek przechodzi na zasilanie z baterii i nie chce kozystać z zasilacza samochodowego i po 1-2 godzinach jade już bez navi :( dopiero softreset pomaga, czy ktos sie z tym spotkał?

heh w sąsiednim wątku właśnie przeczytałem że ten telefon (ze względu na szybkie przegrzewanie) do nawigacji sie za bardzo nie nadaje :worried: nawet klima nie pomaga

Może jakimś rozwiązaniem jest zewnętrzny GPS. Ale wtedy koszty już rosną, no i więcej do noszenia. Osobiście po ostatnich doświadczeniach z AM jestem zawiedziony GPSem w rafałku... :(
Poważnie się zastanawiam nad zakupem zewnętrznego GPS :/

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #289 dnia: Lipiec 02, 2009, 21:59:14 »
heh mam zewnetrzny GPS (został mi w spadku po Aximie x50v) w najbliższym czasie jak bedę jechał gdzies dalej to sprawdze jak działa i dam znać, a w sumie to co do działania GPS w rafalku nie mam wiekszych zastrzeżeń oprócz tego że wyłącza mi ładowanie baterii no i jest może troche mniej dokładny niż zewnetrzny Hollux

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #290 dnia: Lipiec 04, 2009, 10:38:21 »

To wina ładowarki - było już o tym na forum... ładowarka ładuje za dużymm prądem i rafałek się przegrzewa... wystarczy wyłaczyć ją na kilka minut i włączyć i znowu ładuje albo jak masz możliwość skierować nawiew z klimy na rafałka i ładowanie działa bez problemu...

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #291 dnia: Lipiec 04, 2009, 14:33:36 »
ładowarke mam orginalną HTC (świecące HTC na niebiesko, 5V 2A)) więc jak może być wina ładowarki, nawiewu nie mam jak skierować bo uchwyt nie dostanie,  mam też od Axima jakaś ładowarke 5V 1A , jak będe w trasie to przetestuje, mam nadzieje ze ta ładowarka nie uszkodzi telefonu

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #292 dnia: Lipiec 04, 2009, 19:53:10 »
mam wersje  romu 30 i juz jestem zalamany 4 dni uzywania i rom chodzi ciezko gdy ktos do mnie dzowni ekran pokazuje sie po 20- 30 sek (jak sie wogule pokarze) masakra mysle o wroceniu do wresji z 13 czerwca - pol mieisaca i zadnych problemów!

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #293 dnia: Lipiec 05, 2009, 12:27:38 »
ładowarke mam orginalną HTC (świecące HTC na niebiesko, 5V 2A)) więc jak może być wina ładowarki, nawiewu nie mam jak skierować bo uchwyt nie dostanie,  mam też od Axima jakaś ładowarke 5V 1A , jak będe w trasie to przetestuje, mam nadzieje ze ta ładowarka nie uszkodzi telefonu

tez mam oryginalna ale ja tylko pisze co zaobserwowalem i inni tez...

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #294 dnia: Lipiec 05, 2009, 14:35:05 »
Changelog

July 4th 2009 (Current)

Updated to 2003 build
Removed Tachi dialer(!)
Updated start icon
Update more graphics
Loudness increased again

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

June 30th 2009:
Updated to 23001 (IE6, the widgets engine, got updated..)
Left Transcriber alone this time, so it's in the ROM from now on.
Fixed issue with the Contact Card editor not scrolling
Media Player should play in standby mode now
Added in timezone fix again
Changed some comm manager entries

June 29th 2009:
Added MMS, FM Radio and aGPS settings back in
Updated some more icons
Little things that I don't remember right now....hah

June 27th 2009:
Modified theme and graphics
New build 21820
Updated quite a few packages
More goodies to come

June 13th 2009:
Fixed smarttouch issues with the capacitive area
Titanium version now has Titanium enabled by default
Added Touch Pro tweaks back in
Fixed menu issues by going back to the normal size menus for now
Other things I can't remember right now.. hehe

Pobieralnia:
EnergyROM_RAPHAEL_20090705_Standard
EnergyROM_RAPHAEL_20090705_Titanium
za kilka sekund na uploadzie...
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #295 dnia: Lipiec 05, 2009, 17:41:58 »
wreszcie nowa wersja i nowy biuld - moze ten bedzie dzialal normalnie :)

*

Offline rafalk

• 7
  • Sprzęt: Motorola Milestone 2
« Odpowiedź #296 dnia: Lipiec 05, 2009, 20:16:48 »
Witam wszystkich przy okazji mojego pierwszego postu. Czy jest jakaś metoda na zlikwidowanie tego przekoszonego układu ikon? To chuba jedyna rzecz jakiej nie mogę zaakceptować w tym romie. A może to urok WM 6.5? Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tym systemem.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #297 dnia: Lipiec 06, 2009, 09:46:54 »
Czy się da to nie wiem ale na pewno jest lepiej (przynajmniej dla mnie) jak mam je w 3 rzędach.
NRG 3 Row Start.cab (3.7 KB)

Ja mam za to inny zgryz na Energy 20090630. Mianowicie jak jestem w diallpadzie i nacisnę parę razy klawisz kursora w dół to rozjeżdża się obraz jak na załączonym ekranie.
(to nie jest obraz zniekształcony przeze mnie dla ukrycia wpisów w książce tel. ;))

max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #298 dnia: Lipiec 06, 2009, 11:33:56 »

Cytat: Zmiany na dzień 2009.07.06
- SMS Fix built in
- Weird Icon overlapping (and looking messedup) issues in total commander... file explorer.. fixed

Plikownia:
EnergyROM RAPHAEL 20090706 Standard
EnergyROM RAPHAEL 20090706 Titanium
już wkróce do pobrania...
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

slotwik

« Odpowiedź #299 dnia: Lipiec 06, 2009, 12:59:03 »
Czy się da to nie wiem ale na pewno jest lepiej (przynajmniej dla mnie) jak mam je w 3 rzędach.
NRG 3 Row Start.cab (3.7 KB)

Ja mam za to inny zgryz na Energy 20090630. Mianowicie jak jestem w diallpadzie i nacisnę parę razy klawisz kursora w dół to rozjeżdża się obraz jak na załączonym ekranie.
(to nie jest obraz zniekształcony przeze mnie dla ukrycia wpisów w książce tel. ;))

Mam to samo z dialpadem.