Ja wczoraj wieczorem wgrałem Energy ROM 23504 RAPHAEL z 10 listopada 2009 Standard z Manillą 2.5.
jak na razie wszystko działa. Miałem problem z synchronizacją kontaktów z Googlem. Jak się okazało w kontaktach googlowych miałem pusty wpis, po jego usunięciu synchronizacja przebiegła prawidłowo.
Trochę mi brakuje zakładki Programy, za to kontakty w układzie tabeli są super - koniec z bezsensownym przewijaniem.
Gdzieniegdzie brakuje ekranu WVGA jak np w Home, 3 ostanie ikony pod kalendarzem niestety nie do wykorzystania ale tu nic nie poradzimy.
Z dobrych rzeczy, szybki diallpad i powiększone foto oraz numer osoby która do nas dzwoni. Wydaje mi się, że jakoś odmulony został suwak blokady ekranu.
Animacja pogody na Today - chmurki (bo taką dziś ma pogodę) nawet nie muli, a widziałem jak potrafiła zamulić TP HD.
Dalej nigdzie nie mogę znaleźć ShowCase - nie ma go ani w prawym górnym rogu ani na ikonce WM (lewy dolny) w każdym bądź razie działa przytrzymanie zielonej słuchawki do rozwinięcia Task Managera.
Na razie tyle, przez te kilka godzin używania nie stwierdziłem rzeczy, które by spowodowały, że nie da się tej wersji używać co oczywiście nie oznacza, że ich nie ma