ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 113506 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #390 dnia: Sierpień 04, 2009, 20:43:41 »
1. w moim TouchFLO w Ustawieniach / Sound / Volume control - Use Single Ring/System Volume na OFF
2. normalnie, w win6 na asusie też tak się działo
3. u mnie nie
6. zapytanie czy aktualizować dane satelitów GPS?
7. można, TotalCommander i  Windows/start czy coś podobnego, szukajcie a znajdziecie.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #391 dnia: Sierpień 04, 2009, 20:49:18 »
W odniesieniu do pierwszego pytania to chodzi mi o regulację głośności poza TouchFlo, jedynie używając plastrów i titanium.
W przypadku laga na rhodium zobacz może u osoby, z którąś masz większą historię smsową.
Ta ikonka nie oznacza aktualizacji satelitów bo tego dokonałem i nadal świeci...

« Odpowiedź #392 dnia: Sierpień 04, 2009, 21:30:46 »
Co do trzeciego to im więcej smsów tym większy lag.

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #393 dnia: Sierpień 04, 2009, 22:19:54 »
a to nie ma tak jak w rozwiazaniu windowsowym, ze pokazuje tylko kilka smsow na strone? bo jezeli pokazuje wszystkie w jednej liscie to w sumie nic dziwnego ze jest lag..l/

« Odpowiedź #394 dnia: Sierpień 05, 2009, 07:05:06 »
Jest tak że pokazuje tylko tam najnowszych kilka. i po jednym od danego adresata jeśli masz threaded msg włączone. Ale nadal tamte pozostałe też są ładowane.

« Odpowiedź #395 dnia: Sierpień 05, 2009, 08:34:17 »
1. W przypadku korzystania tylko z Titanium i startu z WM 6.5 jak można zmienić głośność oddzielnie od dzwonka i systemu? Jak używam klawisza do głośności to nie mam takiego wyboru tak jak na starym WM  6.1. I gdzie można to jakoś przystępnie edytować?

Sprawdź w Menu Start -> Utilities -> Tweaks -> HTC Volume Control. Tu możesz sobie wybrać jak ma być ustawione zmienianie głośności.

Proponuję również poczytać forum bo część pytań dotyczy obsługi samego Win 6.5, a nie konkretnego romu.

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #396 dnia: Sierpień 05, 2009, 10:20:50 »
Tak doszedłem już do tego :) ale dzięki !
Ale do tej pory się waham na jakim romie pracować, czy opartym o fajne Titanium, które jednak na dzień dzisiejszy jedynie fajnie wygląda ale jest średnio funkcjonalne, czy może o rom oparty na najnowszym Rhodium ale tu mnie martwi pamięciożerność, smsowy lag i problemy z pełną kompatybilnością z ekranem VGA:/. Znów wersja na standardowej Manilii już szału nie robi jak rok temu. Też się zastanawiałem nad nad Proven 2.3 .
Przede wszystkim chcę szybkiej pracy, długiej żywotności, i fajnego wygodnego interface'u.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #397 dnia: Sierpień 05, 2009, 13:38:56 »
...chcę szybkiej pracy, (...) i fajnego wygodnego interface'u.

tego raczej pogodzić się nie da, przynajmniej na chwilę obecną, zwłaszcza, że nie chcesz Old Manili.

ja używam obecnie EnergyRom z 1.08.2009 w wersji Standard RD tylko trochę zmian kosmetycznych typu: 3 rzędy w start menu, SMS typu threaded ale z normalnym (klasycznym) oknem bo na VGA po nowemu strasznie malutkie literki. Usunięty WorldClock i teraz długo nie zamierzam nic zmieniać :E
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #398 dnia: Sierpień 05, 2009, 13:39:25 »
Co do szybszego dostępu do kontaktów to spróbuj przemapować któryś z soft buttonów i zmapować go do jakiejś aplikacji odp. za kontakty jak np. Icontacts.

Co do edycji plastra miodu jeśli masz EnergyRoma z ostatnich buildów ikony możesz przesuwać paluchem, jeśli wcześniejszy użyj programu re/Start,

Ta ikona z globusem to może być info że wygasły Ci dane z QuickGps'a.

Co do dylematu która wersje wybrac, Old manilia dla mnie odrazu odpada.

Jeśli chcesz Titanium a jest dla Ciebie za mało funkcjonalne kup sobie jakąś nakładke typu SBP phone suit 3.0.1

I niewiem czy nie przesadzasz z kolei z zmartwieniami odnośnie Rhodium, jeśli chodzi o szybkość działa bardzo szybko, a pamięciożerność? to nie jakiś smartfone z 4 mb także chyba przesada, co masz na myśli z problemem pełnej kompatybilności z VGA? a smsowy lag pewnie pojawia Ci się w momencie jak na TF3D klikasz w smsa? a czytałeś o workaroundach? jeden jest taki by nie klikać w sms'a tylko w "All massage" a jeśli już tak uparcie chce się klikać w smsa to wystarczy zainstalować cab'a, których jest apropos kilka różnych wersji i wszystkie działają, który sprawi że po kliknięciu w smsa nie wchodzisz już w okno smsa z rhodium a w klasyczne okno sms, i działa to raz dwa a mam jakieś 1000 smsów obecnie zapisanych.  Link do caba : http://forum.ppcgeeks.com/attachment.php?attachmentid=34052&d=1243961489 na xda gdzieś też jest ale nie pamiętam gdzie.

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #399 dnia: Sierpień 05, 2009, 13:47:06 »
6. Pojawiła mi się dziś jakaś dziwna ikona koło informacji w jakiej sieci jestem (na lewo od  H) czyli jest to szary kwadracik, w którym jest umieszczona jakby szara kula ziemska co to oznacza?
na mój gust ten szary kwadracik i magiczna ikonka to chyba symbol głośniczka - najlepiej zrobić screen captura i pokazać o którą ikonkę dokładnie chodzi.
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #400 dnia: Sierpień 05, 2009, 15:27:30 »
To szare ala księżyc to mnie się obiło że to roaming, ale pewności nie mam i nie chce nikogo w błąd wprowadzać.
Robert

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #401 dnia: Sierpień 05, 2009, 16:37:53 »
Po kolei:

icemont - Jak można na Rhodium ustawić tradycyjny system wątkowy znany z np wm 6.1, czyli jak również wyłączyć ten system wątkowy znany z kontaktów Rhodium?

Plomien - Może sie nie martwię, ze jakoś to będzie zwalniało itp, ale w sumie to przesiadłem się z fabrycznego romu (z września ubiegłego roku) na pierwszo-sierpniowy Energy Rom 3.0 i kilka pozycji z Proven rom, ciągle między nimi lawiruję i nie potrafię się zdecydować bo każdy oferuje coś fajnego a mi poprostu ciężko określić czego chcę :) Wcześniej używałem jako nakładki SPB MS 3.0 i byłem bardzo zadowolony, jednak jak w zasięgu pojawiło się nowe Touch Flo 3d i Titanium to bardzo chciałem je popróbować :) i przez to pojawił się taki dylemat :)

ps. może dam jeszcze raz szansę nowemu Touch Flo :) bo Titanium już badam trzeci dzień a nowej Manili poświęciłem zaledwie godzinę...

roboepa - jak zrobić printscreena to pokażę wam tą ikonkę?

ps. jakie Radio polecacie do Prosiaka ja wgrałem sobie 1.08.25.20M1, zasięg specjalnie mi się nie poprawił ale ponoć kiedy jest słabszy lepiej mnie słychać z drugiej strony. Przede wszystkim szukam radia, które sprawdziło by się na Prosiaku w sieci Play.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2009, 19:56:15 wysłana przez Dziq »

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #402 dnia: Sierpień 05, 2009, 17:24:23 »
Po kolei:

icemont - Jak można na Rhodium ustawić tradycyjny system wątkowy znany z np wm 6.1, czyli jak również wyłączyć ten system wątkowy znany z kontaktów Rhodium?

po tąpnięciu w Taba SMS w Manili można uzyskać taki widok jak poniżej poprzez tego małego caba: CMYLXGOs.Rhodium.SMS.App-Disable.cab

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #403 dnia: Sierpień 06, 2009, 20:13:51 »
Dałem szansę Touch Flo 3d II ale jednak widać, że nie został całkowicie przerobiony z WVGA na VGA, czego przykładem jest wybieranie dzwonka z listy gdzie ostatnie dwie pozycje chowają się za ekranem( nie da się ich w żaden sposób palcem wybrać), następnie są drobne problemy z wyświetlaniem grafiki w pogodzie (najczęściej występują przy wyborze miasta, państwa ). Ciagle irytuje mnie ten lag przy smsach :/  zwłaszcza przy osobach, z którymi mam wielomiesięczna historię SMS-ową :/. Kolejny problem przy smsach jest jak odpowiadamy na wiadomość klikając bezpośrednio z TF3D i zaraz po tym rozkładamy klawiaturę to zamiast do edycji sms przechodzi obraz do dialera ( lecz to nie zawsze się zdarza ). Zwróciłem uwagę, że w today zdjęcie tapety wygląda dużo gorzej niż w orginale ( tak jak by było mocno przymglone i nieostre w stosunku do oryginału). O baterii nie mam zdania choć zwróciłem uwagę, że za każdym razem jak coś nawet przez chwilę robię przy telefonie to potrafi odejść 1-2%, ale to może być spowodowane tym, że wcześniej miałem mniej dokładny wskaźnik baterii. Po 10h pracy na baterii wskaźnik pokazuje 70% ( w tym czasie wykonałem około 5 telefonów, wysłałem też z 4 smsy, byłem pod wifi 10min i trochę surfowałem w ramach HSDPA do tego w pracy mam problemy z zasięgiem Play, który często przeskakuje pomiędzy pasmami, potrafi nawet wejść w zasięg nadajników Plusa.

Ogólnie jestem zadowolony z przejścia na nowy rom zwłaszcza jeżeli chodzi o szybkość. Jednak prawdopodobnie nakładką graficzną zapewne pozostanie stary sprawdzony SPB 3 :) Ale nowej Manili dam jeszcze trochę czasu :]

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #404 dnia: Sierpień 07, 2009, 12:16:57 »
wyszła nowa wersja z nową Manilą byc moze rozwiaze to kilka problemow dla tych co nazekali na poprzednia wersje

August 6th 2009(Current):

* Updated some more icons
    * Updated to yozgtag's Manila 2.1 port
    * World Clock issues fixed due to item above
    * Manila 2.1 plays nicer with the WM 6.5 lock screen
    * Modifed activesync icon in taskbar thanks to cmylxgo
    * Keeping previous build in the downloads folders just in case people want to rollback
    * No RD version yet as the new Manila doesn't play nice with the old dialer. Will work on a workaround...

do zmiany tapet all background najlepiej uzyc HDwall http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=210877&d=1249042699
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 13:46:43 wysłana przez nixs »
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #405 dnia: Sierpień 07, 2009, 22:55:51 »
Ta ikonka nie oznacza aktualizacji satelitów bo tego dokonałem i nadal świeci...

Pewnie masz Play?
To ikonka od roamingu.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #406 dnia: Sierpień 08, 2009, 08:20:29 »
Ikonka Romingu? Czy oznacza, że jestem w zasięgu Play czy w zasięgu Plusa? Bo w sumie to przydatna była by przede wszystkim przy tej nowej ofercie Play online w telefonie,

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #407 dnia: Sierpień 08, 2009, 08:50:41 »
Jak ja jestem w zasięgu PLAY to tej ikonki nie mam, gdy poza (czyli PLUS) to globus mi się włącza.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #408 dnia: Sierpień 08, 2009, 08:54:39 »
To w sumie było by to :) super !  dzięki

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #409 dnia: Sierpień 08, 2009, 10:18:09 »
czy ktos dziala na ROM'ie Aurora z 6/08 z nowa Manila?

Pytam bo ucieka mi Ram i po tym jak po restarcie pouzywam troche telefonu to znika mi on po jakims czasie i nie chce wracac do poprzednich wartosci mimo iz wszystko jest pozamykane, czy to urok windowsa 6.5? dopiero wczoraj przesiadlem sie pierwszy raz na custom rom z oryginalnego orange, jestem zdumiony jak szybki jest touch pro ;) mimo wszystko wkurza mnie ta sprawa ramu..
HTC Touch Pro (Raphael)
ROM: EnergyROM 'Aurora'
RADIO: 1.02.25.19

« Odpowiedź #410 dnia: Sierpień 08, 2009, 11:01:42 »
Przed chwila wgrałem roma EnergyROM RAPHAEL 20090806 Titanium.... Mam mały problemik z pisaniem smsów.... chciałbym napisac na klawiaturze numery albo buźke (  :* ) to nie moge uzyc FN+8... macie jakieś sposoby na to?? THX

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #411 dnia: Sierpień 08, 2009, 11:10:43 »
to co jest napisane w pierwszych postach do romu nie jest napisane po to, zeby bylo, tylko zeby to przeczytac :)

If you own a Touch PRO, use the "Keyboard Selector" application under Utilities > Tweaks (after you flash the ROM) to select the "Pro" keyboard layout. The ROM comes with the Fuze layout enabled by default.

HTC Touch Pro (Raphael)

« Odpowiedź #412 dnia: Sierpień 08, 2009, 11:49:27 »
to co jest napisane w pierwszych postach do romu nie jest napisane po to, zeby bylo, tylko zeby to przeczytac :)

If you own a Touch PRO, use the "Keyboard Selector" application under Utilities > Tweaks (after you flash the ROM) to select the "Pro" keyboard layout. The ROM comes with the Fuze layout enabled by default.

hehe koleś jesteś WIELKKI.... THX hehe

« Odpowiedź #413 dnia: Sierpień 09, 2009, 02:00:52 »
Właśnie wgrałem nowe Energy z dnia wczorajszego.

1. Problem w tym ze jak wysuwam klawiaturę, to nie obraca się ekran do pisania smsów. Można coś z tym zrobić?
2. Zdaje się też nie działać przycisk Fn - otwiera się kalendarz
3. a za przycisk sms/mms otwierają się kontakty

Poza tym jest ok jak na pierwsze wrazenia... Pozdr

« Odpowiedź #414 dnia: Sierpień 09, 2009, 07:17:19 »
Właśnie wgrałem nowe Energy z dnia wczorajszego.

1. Problem w tym ze jak wysuwam klawiaturę, to nie obraca się ekran do pisania smsów. Można coś z tym zrobić?
2. Zdaje się też nie działać przycisk Fn - otwiera się kalendarz
3. a za przycisk sms/mms otwierają się kontakty

Poza tym jest ok jak na pierwsze wrazenia... Pozdr

Patrz post wyżej.

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #415 dnia: Sierpień 10, 2009, 21:49:41 »
czy w energy rom aurora w przegladarce opera tez macie taki glupi bialy prostokat w lewym gornym rogu ekranu?  :shock:
HTC Touch Pro (Raphael)

« Odpowiedź #416 dnia: Sierpień 11, 2009, 08:24:12 »
Raczej nie. Hard reset albo nawet dwa był po flashowaniu romu? Nie wgrywałeś czegoś do ustawianie tapet na wszystkie zakładki?

*

Offline crazzie

• 43
  • HTC!
« Odpowiedź #417 dnia: Sierpień 11, 2009, 08:35:53 »
byl hard reset, tak, wgralem caba proponowanego przez autora romu do tapety we wszystkich zakladkach (szkoda tylko, ze z gory narzuconej..)

nie na wszystkich stronach mam ten prostokat, np na google nie mam, ale wejde na taki onet czy cos innego i mam, myslalem ze to jakas reklama (ruchomy baner) ale jednak nie, bo jak w to klikne to sie menu otwiera :D
HTC Touch Pro (Raphael)

« Odpowiedź #418 dnia: Sierpień 11, 2009, 08:40:02 »
hmm to moze jakis bug manili albo builda opery? ktory energy masz? sygnowany jaka data jakim buildem?

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #419 dnia: Sierpień 11, 2009, 09:46:54 »
Jeżeli mówisz o prostokąciku w lewym górnym rogu to pojawia się jak na stronie jest flash. Widuję go od kilku wersji Energy na innych ROMach też jestem pewny, że występuje. Zresztą jak czasem nie ma jak wyświetlić dolnego paska to kliknięcie w ten kwadracik powoduje pojawienie się go.