ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112428 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #240 dnia: Czerwiec 09, 2009, 11:35:18 »
jak to jest ze jedni widza to czego dla innych nigdzie niema i niemozliwym jest znalesc

Możesz łaskawie wskazać w którym miejscu na energy.com jest to wyjaśnione? Na Xda też trafiam na zupełnie inne opisy wersji. Stąd moje pytanie.
Nie wiem, czemu na XDA nie mogłem trafić na ten post - dopiero wklejając linijkę z opisem cytowaną przez Ciebie pokazał mi się właściwy wątek. Na "energyrom 3" nie zadziałało.

To już chyba taka moda, że by strofować każdego pytającego, co? ;)
W każdym razie - dziękuję za odpowiedź, bez niej zainstalowałbym niewłaściwy ROM.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwiec 10, 2009, 09:58:59 »
Kochani fachowcy - wgrałem ostatni produkt ze stajni Energy i nie mogę uzyskać polskich znaczków na klawiaturze...

Wgrywałem już 10 razy cab-a Qusqi i dalej ogonków brak. Czy ktoś testował pod tym kątem ?

*

Offline bizum

• **
  • 114
  • Sprzęt: Galaxy Tab, BB9300, 9810, N900
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwiec 10, 2009, 15:52:03 »
glupia sprawa i takie pytanie :)
podlaczylem kabel USB, przez przypadek zaznaczylem "don't ask me again" na ekranie wyboru polaczenia i wcisnalem OK.
gdzie mogę ustawić aby ten ekran znow sie pojawial? :)

*

Offline bananowy

• 31
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwiec 10, 2009, 18:50:30 »
gdzie mogę ustawić aby ten ekran znow sie pojawial? :)
w tej chwili mam rom qsqi 2.3 i napewno w ustawienia -> polaczenia -> usb to pc -> tutaj jest funkcja podczas polaczenia zapytaj ponownie

sprawdzone dziala
podejrzewam ze na energy bedzie to w tym samym miejscu
TAELROM v4.23547 SENSE 14MAR10 LD

*

Offline bizum

• **
  • 114
  • Sprzęt: Galaxy Tab, BB9300, 9810, N900
« Odpowiedź #244 dnia: Czerwiec 11, 2009, 10:25:29 »
ha, ze tam to byc powinno to ja wiel ale niestety nie ma ;)

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwiec 11, 2009, 16:35:51 »
W wersji 06.01 jest tak:
Start -> Settings -> System -> USB Settings

Na samym dole jest aby pytał przy podłączeniu kabelka.
Robert

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwiec 12, 2009, 08:08:08 »

Możesz łaskawie wskazać w którym miejscu na energy.com jest to wyjaśnione? Na Xda też trafiam na zupełnie inne opisy wersji. Stąd moje pytanie.
Nie wiem, czemu na XDA nie mogłem trafić na ten post - dopiero wklejając linijkę z opisem cytowaną przez Ciebie pokazał mi się właściwy wątek. Na "energyrom 3" nie zadziałało.

kolego na pierwszej stronie w pierwszym poscie energy masz dokładnie opisane jaki rom jest z czym
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=525366
a dokładniej

"Standard" includes the new TF3D2 (Rhodium Manila) along with the standard Windows Mobile 6.5 today plugin(Tianium)

"Titanium" only includes the Titanium today plugin. No Manila in this version.

"OldManila" includes the older TF3D Manila (as see on a stock ROM), plus Titanium.

"Plain" is a build without manila or titanium.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2009, 16:28:40 wysłana przez tulis »

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #247 dnia: Czerwiec 12, 2009, 17:05:49 »
Tulis - już mi odpowiedział nixs, a Ty lepiej sprawdź linka którego podałeś..
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
  • Sprzęt: Galaxy S4
« Odpowiedź #248 dnia: Czerwiec 13, 2009, 15:13:26 »
Mam problem z romem Energy 3.0 a ściślej z klawiaturą sprzętową która nie funkcjonuje tak jak powinna. Chodzi o to, że klawisze są inaczej poustawiane tzn.np. TAb=caps, caps=FN a jak nacisne 1 to wychodzi mi do menu. Może wiecie jak to naprawić.

*

Offline roboepa

• *
  • 68
« Odpowiedź #249 dnia: Czerwiec 13, 2009, 15:47:06 »
Start -> Utilities -> Tweaks ->Keyboard Selector
Robert

*

Offline (ATG)

• **
  • 160
  • Sprzęt: Galaxy S4
« Odpowiedź #250 dnia: Czerwiec 13, 2009, 16:21:13 »
Dzięki! A wie ktoś może co ustawić aby było ą, ę, ć, ź itp.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2009, 16:33:00 wysłana przez (ATG) »

*

Offline jsek

• **
  • 101
« Odpowiedź #251 dnia: Czerwiec 13, 2009, 18:44:12 »
Wgrałem nowego Energy 3.0 i nie wiem czy jest wybieranie głosowe lub nie mam pojęcia jak je włączyć.

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #252 dnia: Czerwiec 14, 2009, 11:52:11 »
Witam.
Wgrałem nowego Energy i wrzuciłem pliki mui z pl do folderu windows. zmieniłem wpisy w rejestrze, restart i nie chce mi wejść w menu start... może to dlatego, że mam mui : 21232-0415?? dzięki z góry za odp.

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #253 dnia: Czerwiec 14, 2009, 13:42:31 »
Czy u was po wgraniu romu energy 3.0 standard nie pokazuje sie ikonka bluetootha powiadamiająca że jest on włączony?

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #254 dnia: Czerwiec 14, 2009, 14:17:40 »
wszystko jest w opisie romu podanym przez NRGZ28 wystarczy tylko miec chec przeczytac

- Bluetooth icon NOT showing up in the taskbar at the moment due to the Tachi dialer, will have a solution soon.
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwiec 14, 2009, 14:58:17 »
dzieki, nie zauwazylem  :O

*

Offline roboepa

• *
  • 68
« Odpowiedź #256 dnia: Czerwiec 14, 2009, 16:11:57 »
Wgrałem nowego Energy 3.0 i nie wiem czy jest wybieranie głosowe lub nie mam pojęcia jak je włączyć.
Z tego co kojarzę, to program do wybierania głosowego nie jest już dodawany do rom-ów, trzeba go sobie doinstalować z cab-a.
Robert

*

Offline jsek

• **
  • 101
« Odpowiedź #257 dnia: Czerwiec 14, 2009, 16:56:24 »
Z tego co kojarzę, to program do wybierania głosowego nie jest już dodawany do rom-ów, trzeba go sobie doinstalować z cab-a.
z całym szacunkiem, a gdzie mogę go znaleźć, będę wdzięczny za linka.
już znalazłem, ale i tak dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 17:11:29 wysłana przez jsek »

« Odpowiedź #258 dnia: Czerwiec 15, 2009, 12:43:43 »
A ja mam problem taki, ze nie dzialaja mi sms'y. Nie moge pisac odpowiedzi. W tej nakladce co jest w manili dziala, ale jak wejde w all massages i wybiore jakas osobe to nic sie nie dzieje i przywiesza sie massaging. Ma ktos pomysl na to?

*

Offline szmidt344

• **
  • 212
  • Sprzęt: HTC Touch HD 2x8GB
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwiec 18, 2009, 19:42:17 »
Czy spotkał się ktoś z czymś takim:
Po jakimś czasie użytkowania energy ni z gruchy ni z pietruchy zmienił się sygnał dzwonka na jakiś ring05 windows i gdy chce go przestawić na swój właśny mp3 to przy próbie wciśnięcia OK wraca do poprzedniego ustawienia. Z sms jest to samo a nawet gorzej bo w ogóle nie ma dzwięku i vibracji.
Po hard reset jest dobrze również przez chwilę a próbowałem z 3 najnowszymi wersjami energy.

Proszę o pomoc ;D
ROM: Energy 3.0 WM6.5
RADIO: 1.14.25.24

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwiec 22, 2009, 13:08:22 »
jak narazie dluga przerwa mam nadzieje ze spowodowana tym ze autor enery zaskoczy nasz szybs naprawde dobrym i bardzo szybkim :D

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #261 dnia: Czerwiec 22, 2009, 13:40:37 »
Szczerze powiem, że ten ostatni rom jest jak dla mnie rewelacyjny i w związku z tym autor może spokojnie zrobić sobie długie wakacje...

Po próbach z jakimiś 15 romami stwierdzam z całą odpowiedzialnością że nie ma lepszego romu od ostatniego wypustu Energy....

« Odpowiedź #262 dnia: Czerwiec 22, 2009, 17:23:23 »
jak narazie dluga przerwa mam nadzieje ze spowodowana tym ze autor enery zaskoczy nasz szybs naprawde dobrym i bardzo szybkim :D

Jak wynika http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3987582#post3987582 prawdopodobnie masz rację :D

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #263 dnia: Czerwiec 23, 2009, 08:55:38 »
ROM faktycznie w porządku (używam tego E 3.0 - 20090613 Standard) tylko ten nowy diallpad - no niech już będzie ale jako osoba używając słuchawki BT to brakuje mi zarówno ikonki aktywnego podłączenia (ikonka słuchawek) w diallpadzie jak i w górnej belce. Na belce zupełnie nie ma ikonki włączonego BT i to chyba już od kilku wersji Energy wstecz. Ktoś może doczytał czy da się jakoś rozwiązać?
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline slaski

• 33
  • Sprzęt: HD2 WinDroid
« Odpowiedź #264 dnia: Czerwiec 23, 2009, 09:22:12 »
ROM faktycznie w porządku (używam tego E 3.0 - 20090613 Standard) tylko ten nowy diallpad - no niech już będzie ale jako osoba używając słuchawki BT to brakuje mi zarówno ikonki aktywnego podłączenia (ikonka słuchawek) w diallpadzie jak i w górnej belce. Na belce zupełnie nie ma ikonki włączonego BT i to chyba już od kilku wersji Energy wstecz. Ktoś może doczytał czy da się jakoś rozwiązać?

nie do konca jestem pewien czy rozwiaze to Twoj problem ale znalazlem cos takiego :

http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=71630

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #265 dnia: Czerwiec 23, 2009, 11:44:37 »
Prawie to bo:
"Icon only shows if BlueTooth Radio is ON or OFF. It does not indicate if a device is connected"
Czyli tylko pokazuje, że BT jest włączony/wyłączony bez informacji o połączeniu ale lepsze to niż nic.

Dzięki
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #266 dnia: Czerwiec 26, 2009, 00:11:57 »
Niedawno na moim Diamenciku jak i TP przesiadłem sie na ROM'ik Energy 3... ROM świetny, jednak nie działa mi do końca jedna rzecz.
Chodzi mi o zmodyfikowany przez NRGZ28 lock screen status w wm 6.5. Slider jest opuszczony na dół ekranu i trzeba go przesunąć przez cała szerokość ekranu, a event'y z zegarem zostały wrzucone na górę. W oryginale w WM 6.5 mamy slider na środku ekranu na górze, więc przesuwamy go tylko przez połowę ekranu, natomiast event'y i zegar na dole. Szerze jest mi obojętne gdzie co jest, jestem w stanie się do tego przyzwyczaić, jednak w oryginale po otrzymaniu sms'a, maila czy nie odebranym połączeniu po tapnięciu na przycisk slidera, rozwijała mi się lista z "podsliderami" odpowiadającymi za sms, emial czy połaczenia. Przesuniecie jednego z nich powodowało odblokowanie i odpalenie konkretnej aplikacji... W Energy ROM to nie działa, coś tam się wyświetla, ale przezroczyste i nie moge przesunąć... Ogólnie nie ma spodziewanego efektu... Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje, że nie zamotałem za bardzo...

Wiec pytanie czy znacie sposób na przywrócenie oryginalnego lock screen status z WM 6.5 lub ewentualnie znacie lekarstwo na ten bład w lock screen status
 by Energy ROM (załączam screen z orginalnym lock screen status dla ułatwienia)? Jeżeli ktoś umie, wie jak, proszę o pomoc.

Aha, szukałem na forum, ale nie wyłapałem żadnego postu w temacie...

« Odpowiedź #267 dnia: Czerwiec 27, 2009, 21:26:26 »
Orientujecie się może jak w WM 6.5 ustawia się raporty SMS? W miejscu gdzie było to do tej pory, czyli:

Menu -> Tools -> Options.. -> SMS/MMS

znajduje się u mnie jedynie opcja a propos użycia Unicode:(

@down
próbowałem, ale po każdym soft resecie wracało mi do pozycji "disabled". O dziwo przy piątej próbie zostało już na miejscu i mogę cieszyć się raportami;p dzięki za pomoc!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2009, 22:59:47 wysłana przez Parson »

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwiec 27, 2009, 22:25:08 »
Orientujecie się może jak w WM 6.5 ustawia się raporty SMS? W miejscu gdzie było to do tej pory, czyli:

Menu -> Tools -> Options.. -> SMS/MMS

znajduje się u mnie jedynie opcja a propos użycia Unicode:(

ja ustawiam w Utilities - Tweaks - Advance Config
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #269 dnia: Czerwiec 28, 2009, 01:01:15 »
|RAPH|6.5|ROM|WWE| ★ EnergyROM 'Magic' (21820) ★ || Build date 2009/6/27 ||