Niedawno na moim Diamenciku jak i TP przesiadłem sie na ROM'ik Energy 3... ROM świetny, jednak nie działa mi do końca jedna rzecz.
Chodzi mi o zmodyfikowany przez NRGZ28 lock screen status w wm 6.5. Slider jest opuszczony na dół ekranu i trzeba go przesunąć przez cała szerokość ekranu, a event'y z zegarem zostały wrzucone na górę. W oryginale w WM 6.5 mamy slider na środku ekranu na górze, więc przesuwamy go tylko przez połowę ekranu, natomiast event'y i zegar na dole. Szerze jest mi obojętne gdzie co jest, jestem w stanie się do tego przyzwyczaić, jednak w oryginale po otrzymaniu sms'a, maila czy nie odebranym połączeniu po tapnięciu na przycisk slidera, rozwijała mi się lista z "podsliderami" odpowiadającymi za sms, emial czy połaczenia. Przesuniecie jednego z nich powodowało odblokowanie i odpalenie konkretnej aplikacji... W Energy ROM to nie działa, coś tam się wyświetla, ale przezroczyste i nie moge przesunąć... Ogólnie nie ma spodziewanego efektu... Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje, że nie zamotałem za bardzo...
Wiec pytanie czy znacie sposób na przywrócenie oryginalnego lock screen status z WM 6.5 lub ewentualnie znacie lekarstwo na ten bład w lock screen status
by Energy ROM (załączam screen z orginalnym lock screen status dla ułatwienia)? Jeżeli ktoś umie, wie jak, proszę o pomoc.
Aha, szukałem na forum, ale nie wyłapałem żadnego postu w temacie...