ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112462 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #210 dnia: Maj 15, 2009, 13:33:33 »
Dzięki bardzo  :ok:

« Odpowiedź #211 dnia: Maj 20, 2009, 14:57:47 »
Jest nowy build (51909) do ściągnięcia. NRGZ28 przebudował cały rom od początku, skutkiem czego rom jest szybszy i mniej ramożerny.
Z błędów jakie zauważyłem to po wejściu w zakładkę Kontakty > Więcej a następnie wybranie Wstecz resetuje Manile. Jest już cab poprawiający ten błąd (NRGZ28 zapomniał dodać jedną dll'kę...)
Udało mi się zrobić wersję PLK Energy. Jak na razie tylko walczę z layoutem klawiatury (ą, ę itp.)
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 08:22:55 wysłana przez Numalek »

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #212 dnia: Maj 21, 2009, 09:22:51 »

« Odpowiedź #213 dnia: Maj 22, 2009, 01:24:28 »
No super Numalek :>
Dla wszystkich nowych użytkowników enery roma, polecam dokładne przeczytanie wątku zawartego na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=517296 obecnie pływam na nim i jest naprawdę miły. Poprawki, czy zmiany klawiatury na TP zawarte w txt razem ze zmianą menu na titanium jak ktoś lubi. Zabawki typu latarka czy inne… dla każdego cos miłego. Szybki, prosty, warty polecenia. NIE ZAPOMINAJCIE O HARDSPL.
Pozdrawiam

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #214 dnia: Maj 22, 2009, 11:50:19 »
od dawna jest to klasa sama w sobie, choc powiem szczerze proven coraz bardziej nadrabia, fakt daleko jeszcze w szybkosci i uzytecznosci ale tak naprawde w codziennym uzytkowaniu poza testami malo zauwazalne glitche w 4.3 provena, ale energy da sie tez spolszczyc caba do minili gdzies to zamiescilem, widzac kolege ktory pracuje nad tym i owym mysle tez zobacze czy sie prostym sposobem podmiany plikow i rejestrow nie da sie reszty systemu spolszczyc jak by ktos mial naprawde taka potrzebe (bo sobota zapowiada sie wolna)
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #215 dnia: Maj 22, 2009, 12:06:30 »
tworca energy romów ma bardzo duzo czasu albo nie potrafi spac w nocy jka tylko pojawi sie cos nowego odrazu dodaje nowa wersje poprawia udoskonala - jednym slowem stra sie chlopak jak moze zeby jego rom byl najlpeszy i wg mnie jest. ja zaczalem go instalowac gdyz jako pierwszy posiadal manile z touch pro 2 i tak zostalo nie zamienie na zaden inny :)

czy go spolszczać ciezko powiedziec bo za 2 dni znowu wyjdzie nowsza wersja ale faktycznie poczatkujacy uzytkownicy i tak nie beda zmieniali romu co 2 dni wiec moze warto

« Odpowiedź #216 dnia: Maj 22, 2009, 17:33:08 »
od dawna jest to klasa sama w sobie, choc powiem szczerze proven coraz bardziej nadrabia, fakt daleko jeszcze w szybkosci i uzytecznosci ale tak naprawde w codziennym uzytkowaniu poza testami malo zauwazalne glitche w 4.3 provena, ale energy da sie tez spolszczyc caba do minili gdzies to zamiescilem, widzac kolege ktory pracuje nad tym i owym mysle tez zobacze czy sie prostym sposobem podmiany plikow i rejestrow nie da sie reszty systemu spolszczyc jak by ktos mial naprawde taka potrzebe (bo sobota zapowiada sie wolna)

Ja to właśnie takim sposobem zrobiłem :) Podmieniłem pliki mui i zmieniłem dwa wpisy w rejestrze, na koniec cab do polskiej Manili i Voila :D
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 17:35:07 wysłana przez Numalek »

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #217 dnia: Maj 24, 2009, 10:21:46 »
Udało mi się zrobić wersję PLK Energy. Jak na razie tylko walczę z layoutem klawiatury (ą, ę itp.)
Mógłbyś tego romika gdzieś wrzucić??;)  Byłbym strasznie wdzięczny, chciaż sądzę, że nie tylko ja :)

« Odpowiedź #218 dnia: Maj 25, 2009, 09:20:15 »
Nie jest to może eleganckie rozwiązanie, ale ja to zrobiłem tak:
1. Wgrałem Energy
2. Wrzuciłem pliki MUI z xda (po dłuższym użytkowaniu widać, że jest kilka rzeczy nie do końca przetłumaczonych)
3. Zrobiłem dodatkowy folder nazwany Menu Start w folderze Windows z zawartością Start Menu (dodatkowo Settings zmieniłem na Ustawienia i Applications na Aplikacje)
4. Zmieniłem wartości w rejestrze HKCU\MUI\CurLang na 415 oraz HKLM\SysLang również na 415.
5. Soft Reset, potem aby mieć Manile po polsku dograłem caba znalezionego na xda (nie wiem czy w topicu PROven qsqa nie dał też linka)

Powyższe rozwiązanie ma kilka wad: kwiatki w tłumaczeniu (np. dzisiaj zauważyłem, że ekran pojawiający się podczas synchronizacji AS nie posiada żadnych wpisów), psshutxp jest nie przetłumaczone (podmiana jpg??), elementy menu start również nie przetłumaczone (należałoby sobie samemu pozmieniać nazwy konkretnych elementów).
Co do klawiatury sprzętowej to można użyć aplikacji AEKmap i polskiego layoutu.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 09:53:39 wysłana przez Numalek »

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #219 dnia: Maj 25, 2009, 23:22:54 »
do psshutxp trzeba wgrać .cab możesz znaleść go na forum: http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=110127.0;attach=8756 . Dzięki za odp.

« Odpowiedź #220 dnia: Maj 29, 2009, 07:28:28 »
Kolejny build do pobrania. Tym razem 52809.

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #221 dnia: Maj 29, 2009, 12:46:49 »
Testujesz?? ja jadę na provenie 4.3 nadal... Daj znać jak się nowe ENERGY sprawuje. Będziesz działał z językiem polskim w nim??

« Odpowiedź #222 dnia: Maj 29, 2009, 14:14:52 »
Od wczoraj już w rafałku siedzi :) Dziś jadę w trasę ok 200 km i zobaczymy jak GPS (radijo 1.14.25.05 ale bez rilphona do tego radia, nie wiem jaki rilphone siedzi w romie Energy). W tej wersji SplashScreen jest opcjonalny.
Co do polaka to pewnie standardowo będę kombinował, ale jutro najszybciej.

Update1:
Trasa przejechana, gps się nie zwiesił (pewnie dlatego, że nie było zbyt gorąco i się nie przegrzał). Okazało się natomiast, że jest zgrzyt przy wysyłaniu sms'ów. Na xda piszą, że adresat zmienia się na "1" w momencie wybrania "Send". Ja czegoś takiego nie doświadczyłem, natomiast dziwne rzeczy dzieją się przy wybieraniu adresata. Jak rozpoznam ten problem, to napiszę co i jak.
Czyżby NRGZ28 poszedł w stronę masówki? W tym buildzie problem z sms, w poprzednim problem z zakładką kontaktów. Co prawda fixy pojawiają się bardzo szybko, ale zawsze pozostaje pewien niesmak. Zobaczymy jak będzie dalej.

Update2:
Kolejny build, tym razem z dzisiaj. Problem z sms chyba wyeliminowany, sprawcą było autouzupełnianie, które teraz jest wyłączone.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2009, 14:59:50 wysłana przez Numalek »

*

Offline zdzichuM

• *
  • 50
  • traveling somewhere
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 01, 2009, 00:00:11 »
Testujesz?? ja jadę na provenie 4.3 nadal... Daj znać jak się nowe ENERGY sprawuje. Będziesz działał z językiem polskim w nim??

Jade obecnie na Energy 3.0 52809 i przy nim chyba na dluzszy czas zostane. Jest naprawde dobry. Poprzedni byl Proven 4.3. Wydawal sie niedopracowany w porownaniu z tym Energy. O przesiadce przesadzila zwiecha dialera w Provenie, ktory nie dal sie zamnkac i caly czas wracal po zmianie "okienek" oraz fakt ze Titanium Weather nie dzialal jak powinien.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 01, 2009, 00:21:39 »
ja flashuje najnowsza wersje z pagepool 32 :D zobaczymy co tobedzie
2009 5 31 (Current):

- Added People Tab callin fix
- Added Fix for higher icon height while sliding
- Updated InCall Screen tweak and fixed its shortcut
- Reorganized the start menu a little bit
- Minor house cleaning

2009 5 30:

-Added modified lockscreen to fit appointments better
-Added NRGROM MS default dialer skin
-Fixed transparent slider to be transparent over the stocks icon as well
-Updated Microsoft Office with Geok's Icons
-Update more icons.. cuz I like it to look good
-Blue Highlights are back (although not exactly how I'd want em)
-Opera is the damn default browser again
-Fixed Opera link description in Programs tab...
-Killed MS autocomplete for now...
-Etc...

2009 5 28:

- Updated some icons
- Updated to 21725
- Added Keylock in Settings
- Removed Beejive
- Streamlined customizations process
- Turned microsoft prediction on in writing sms, email.. etc
- Disabled ET9 by default
- Updated to 6.5 bootlauncher, task manager, volume control and 6.5 HTCScroll!
- Updated ALL drivers to latest MS Build for Raphael
- Splash screen will optional from now and a separate download
- Updated all widgets to 1.XXX versions
- Cleaned up some more junk
- Added Fringe ringtone back in the list
- Lots more that I forgot right now...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=517296

*

Offline Argi

• 27
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 01, 2009, 12:53:09 »
I jak i jak romik śmiga? :P
Bo ja już długo jestem na jakiś "starym" romie romOS2 i zastanawiam się nad zmiana (drażni mnie klika spraw :P)

« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 01, 2009, 20:08:34 »
Jakie doświadczenia macie z Energy odnośnie zużycia baterii? Mam radyjko .25.05 i odnoszę wrażenie, że w porównaniu do nowego Provena 4.3 szybko tracę energię. Jeśli chodzi o prędkość działania Energy (3152009), to muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem.

P.S. Szukam alternatywy dla PROvena! Qusqa szacun - szkoda,  że przesiadasz się inną słuchawkę :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 20:11:03 wysłana przez 250373 »

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 01, 2009, 23:57:10 »
energy zawsze dzialaly bardzo szybko dzisiaj wyszla nowa wersja z nowszym buildem ja zauwazylem ze ten rom z 053109 automatycznie jako sygnal dzwonka nie ma nic dlugo sie nad tym zastanawialem co jest nie tak az wymyslilem.

co jeszcze denerwuje mnie ze jak mam zablokowany telefon i ktos do mnie dzoni to on za bardzo nie wie co ma zrobic czy uzyc dialera z htc czy z widnowsa raz uzywa tego raz tego a czasami troche tego troche tego ma ktos jakis pomysl na to??

« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 02, 2009, 07:29:54 »
energy zawsze dzialaly bardzo szybko dzisiaj wyszla nowa wersja z nowszym buildem ja zauwazylem ze ten rom z 053109 automatycznie jako sygnal dzwonka nie ma nic dlugo sie nad tym zastanawialem co jest nie tak az wymyslilem.

co jeszcze denerwuje mnie ze jak mam zablokowany telefon i ktos do mnie dzoni to on za bardzo nie wie co ma zrobic czy uzyc dialera z htc czy z widnowsa raz uzywa tego raz tego a czasami troche tego troche tego ma ktos jakis pomysl na to??

Ponoć przy blokadzie dialer HTC gryzie się z WM 6.5. Może tak to u Ciebie się objawia.

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 02, 2009, 08:02:37 »
Od wczoraj testuje nowy build i powiem szczerze że rewelacja, pod względem szybkości chyba nie ma sobie równych no i ten kolorek niebieski. Polecam gorąco

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 02, 2009, 09:43:56 »
Długo nic nie zmieniałem. Z jakiegoś starego Energy wsiadłem wczoraj na nowy EnergyROM 3.0 RAPHAEL 20090531 Standard i jest w porządku choć mam parę uwag.np po wybraniu Start mamy między innymi Utilites, System, Steings brakuje tylko Tools (gdzieś jest), a w Steings znowu System- normalnie nie wiadomo co wybrać i ten nowy przekoszony układ ikon - masakra na ekranie, nowy Slide to Answer (WM 6.5) - trzeba się przyzwyczaić. Ale ponadto chyba znowu nic długo nie zmienię.

UPDATE:
eee jak zrobimy Device Lock to mamy taki nawy Slide to Answer (WM 6.5), a jak jest w stanie niezablokowanym to jest klasyczny - kto to wymyślił by w zależności od zablokowania urżadzenia bądź nie był inny sposób odbierania połączeń - to jakiś kretynizm. :-|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 10:06:27 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 02, 2009, 09:57:49 »
Ściągnąłem dzisiaj EnergyROM 2.0 41709.rar i nod32 mi wyrzucił takie coś
2009-06-02 09:53:17 Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik
C:\Documents and Settings\...\Pulpit\htc pro\EnergyROM 2.0 41709\RaphaelCustomRUU.exe
prawdopodobnie odmiana wirusa Win32/TrojanDropper.Agent koń trojański
wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie TREFL-SA-94\m.makula Zdarzenie
wystąpiło podczas tworzenia nowego pliku przez aplikację: C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe.

Czy ktoś może się do tego ustosunkować ?

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 02, 2009, 11:04:32 »
Ściągnąłem dzisiaj EnergyROM 2.0 41709.rar i nod32 mi wyrzucił takie coś
2009-06-02 09:53:17 Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik
C:\Documents and Settings\...\Pulpit\htc pro\EnergyROM 2.0 41709\RaphaelCustomRUU.exe
prawdopodobnie odmiana wirusa Win32/TrojanDropper.Agent koń trojański
wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie TREFL-SA-94\m.makula Zdarzenie
wystąpiło podczas tworzenia nowego pliku przez aplikację: C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe.

Czy ktoś może się do tego ustosunkować ?

A jakiego masz antyvirusa bo mi nod32 usuwał też ale gdy chciałem zmienić Splashcreen to wtedy mi wył o RaphaelCustomRUU.exe
Rada wył antyvirusa na chwile i wgraj ten rom

« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 02, 2009, 14:01:05 »
A jakiego masz antyvirusa bo mi nod32 usuwał też ale gdy chciałem zmienić Splashcreen to wtedy mi wył o RaphaelCustomRUU.exe
Rada wył antyvirusa na chwile i wgraj ten rom
Dzięki za odpowiedz, zignorowałem to ostrzeżenie , świat się nie zawalił :)

*

Offline zdzichuM

• *
  • 50
  • traveling somewhere
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 02, 2009, 22:46:23 »
UPDATE:
eee jak zrobimy Device Lock to mamy taki nawy Slide to Answer (WM 6.5), a jak jest w stanie niezablokowanym to jest klasyczny - kto to wymyślił by w zależności od zablokowania urżadzenia bądź nie był inny sposób odbierania połączeń - to jakiś kretynizm. :-|

To znany bug dialera HTC badz kombinacji dialer + wm6.5. Bug ten wystepuje w wiekszosci (jesli nie wszystkich) Romach bazujacych na 6.5. Jak sie korzysta z dialera windowsowego (mozna to zmienic w Diamond Tweak) to nie ma tego problemu.

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 08, 2009, 19:17:13 »
Nowy Energy z nowym build z nowym dialerem od Touch Pro 2!!! Ten nowy dialer Htc naprawdę wygląda interesująco.
Można obejrzeć co potrafi nowy dialer: http://pda.pl/news/dialer_w_htc_touch_pro2/
Wszystkie nowinki z filmiku działają w naszych Rafalkach

Pod tym linkiem można pobierać. http://www.energyrom.com/page/downloads

« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 08, 2009, 20:09:40 »
Jakie radio polecacie do Energy Rom 3, przy założeniu że zależny mi na dobrze działającym GPS i wyraźnej rozmowie, mniej na zasięgu i baterii jeśli ma to znaczenie?

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 09, 2009, 00:48:22 »
No i pozmieniało się nazewnictwo. Ktoś pomoże się rozeznać?

1. Old Manila - to wiadomo
2. Standard - to pewnie standardowy WM6.5
3. Titanium - to jest TF3D? Tego nie jestem pewien
4. Wersja Plain - to dla mnie zagadka.

Niestety NRGZ28 na swojej stronie nie wyjaśnia różnicy
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 09, 2009, 07:58:04 »
jak to jest ze jedni widza to czego dla innych nigdzie niema i niemozliwym jest znalesc

"Standard" includes the new TF3D2 (Rhodium Manila) along with the standard Windows Mobile 6.5 today plugin(Tianium)

"Titanium" only includes the Titanium today plugin. No Manila in this version.

"OldManila" includes the older TF3D Manila (as see on a stock ROM), plus Titanium.

"Plain" is a build without manila or titanium.
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 09, 2009, 09:21:54 »
Jakie radio polecacie do Energy Rom 3, przy założeniu że zależny mi na dobrze działającym GPS i wyraźnej rozmowie, mniej na zasięgu i baterii jeśli ma to znaczenie?

Polecam radio 1.14.25.35 brak trzasków podczas rozmowy, znacznie wzrosla jakość rozmów
GPS- fix łapie tak po 20- 30 sekundach, nie traci sygnału nawet między wieżowcami co było dość częste.

posiadałem radia 1.12.25.19,1.08.25.20M1 i starsze, 1.14.25.35 bije je wszystkie na głowe