ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szmidt344

• **
  • 212
  • Sprzęt: HTC Touch HD 2x8GB
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #180 dnia: Maj 05, 2009, 10:43:56 »
no ja musze powiedzieć że też mnie miło zaskoczył nowy rom.
Ogólnie wm6.5 jakoś mnie nie przekonywał a tutaj jakoś daje radę. Chociaż to start menu jest straaasznie odpychające i niewygodne
ROM: Energy 3.0 WM6.5
RADIO: 1.14.25.24

*

Offline fritz_lc

• 12
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #181 dnia: Maj 05, 2009, 19:28:44 »
czy da się przypisać w nim jakoś polską klawiaturę nie wiem czy u was też tak jest np. w exelu daje "ctrl+f" normalnie to jest komenda "find" albo ctrl+c "copy" itp w tym momencie wyskakuje z exela i jeszcze jedno jak w kontaktach przyciśniemy klawisz przewijania w dół to po chwili kontakty dziwnie się nakładają
SPV 3100 - HTC TOUCH PRO
HONDA CR 125 R

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #182 dnia: Maj 05, 2009, 22:20:20 »
A to że się dziwnie nakładają to jest przez WM6.5 ma jeszcze takie błędy nie tylko w kontaktach to ma miejsce. Musimy czekać na nowsze wersje.
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #183 dnia: Maj 06, 2009, 09:01:43 »
juz jest nowsza wersja z numerkiem 50109a poprawiono wiele rzeczy. czy na tym romie jest manila bo w screenach w glownym temacie nic nie widac :(

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #184 dnia: Maj 07, 2009, 12:09:27 »
Build 50609

Changes:

fix QuickGPS
fix blackscrollbars...
removed htcfontlink
updated some graphics in the energyrom theme
changed agps setting to 1 see if GPS gets better
fix wmodem link
rearranged some start menu items
added titanium to the rom, although disabled by default.

jeszcze nie flashowalem zadnego 6.5 ale juz chyba niedlugo wytrzymam poczekam jeszcze jakis tydzien kiedy wszytskie te bledy zostana usuniete i wtedy sie skusze :)

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #185 dnia: Maj 07, 2009, 13:22:18 »
juz jest nowsza wersja z numerkiem 50109a poprawiono wiele rzeczy. czy na tym romie jest manila bo w screenach w glownym temacie nic nie widac :(

Tak jest TF3D jestem szczęśliwym posiadaczem energy. od wczoraj miałem provena 4.1 dobry sytem ale powiem szczerze że bardziej mi narazie przypadł energy więc szybko wróciłem. Musze powiedzieć że jest szybszy od provena.
Napisane: Maj 07, 2009, 13:20:59

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #186 dnia: Maj 07, 2009, 14:28:44 »
sam na razie tłuke provena 4.1
energy wgrywalem z wersja 50109 niestety cos ostatnio romy wykazuja mi dziwna tendencje do HR i czytajac xda nie jestem osamotniony, zobaczymy jak to bedzie z provenem, byc moze od tego ciaglego flashowania przywracania ustawien itp gdzies cos sie wkradlo i powoduje nistabilne dzialanie romow (glowny winowajca to pewnie sprite backup choc przwracana nim tylko ksiazka i smsy)

narazie slonce swieci trzeba sie zajac czyms innym wiec narazie zobaczymy jak wam sprawuje sie energy a ja polatam z provenem i spb ms 3.0.1

tak na marginesie czy pojawia sie wam blad w win 6.5 ze po wejsciu w windowsowska skrzyneke sms wybraniu osoby a potem powrocie zeby sie calosc zmrozila na jakies 3-4 sekundy ?? bo to mnie irytowalo w energy w proven tego mniej doswiadczam
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline myprecious

• 26
« Odpowiedź #187 dnia: Maj 07, 2009, 15:42:49 »
tak na marginesie czy pojawia sie wam blad w win 6.5 ze po wejsciu w windowsowska skrzyneke sms wybraniu osoby a potem powrocie zeby sie calosc zmrozila na jakies 3-4 sekundy ?? bo to mnie irytowalo w energy w proven tego mniej doswiadczam

Doświadczałem tego praktycznie z każdym romem jaki miałem okazję wypróbować - w zasadzie był to główny powód poszukiwań i ciągłych zmian. Wersja 41609 energy nie posiada tego mankamentu i chyba szybko jej nie zmienię:) Dzięki za informację:) bo już miałem chęć na win6.5.
Co ciekawe podobną wadę miały romy na kaiserka - dopiero rom niejakiego poldo (jeśli dobrze pamiętam) był bez zwiech:)
Touch Pro
ROM: NRG

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #188 dnia: Maj 07, 2009, 23:54:20 »
Właśnie powtórnie wgrałem sobie Energy Rom, ale tak jak wcześniej nie działa mi odtwarzacz muzyki z Manili...

Nie reaguje na przyciski mimo, że płyty i utwory znajduje na karcie. Czy ktoś z kolegów miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ??

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
« Odpowiedź #189 dnia: Maj 10, 2009, 18:37:33 »
Czy ktoś z Was może mi powiedzieć co to jest "Touch Incall Screen Tweak" i z czym to się je i czy można zmienić S2A na coś innego (S2U2 coś mi się gryzie z S2A), by zdjęcie osoby dzwoniącej było większe, albo by jakoś ten ekran rozmowy przychodzącej był ładniejszy ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #190 dnia: Maj 10, 2009, 18:57:51 »
wejscie w ustawienia Incall Screen Tweak powinno odrazu wszystko wytlumaczyc ale powiedzmy jesli nie jest to jasne, przy uzyciu sensora ruchu i sensora swiatla w zaleznosci od polozenia telefonu itp wylacza ekran by np policzkiem czegos nienacisnac i poprostu oszczedzac baterie, badz wlaczyc zestaw glosnomowiacy

What does it do?
The purpose of the application is to switch on your screen during a call if you don't have it against your ear. This is useful if you need to enter digits for voicemail or telephone banking, etc. The screen will be switched off if the phone is against your ear (since v1.0.10 this will include as you a making a call, as well as during the call). From v1.0.11 if you put the phone face down, it will switch off the screen, and turn on the Speakerphone (from v1.0.19 this is now an option).

How does it work?
The application, once installed, doesn't actually run until you make or receive a call, so it won't impact normal performance of the phone. When you are in a call, the application runs, and monitors the orientation of the phone, and will switch the screen on if the phone has been in your hand for around half a second or so. If you put the screen against your ear, the screen will go off again. You can repeat this cycle as many times as you like.

So it doesn't use the light sensor then?
From v1.0.6 it DOES use the light sense to detect if it is against your ear. This is really a double check to back up the orientation. It doesn't use it to determine if it's away from your ear because the sensor doesn't seem to work when the screen is off, so it's of no use for switching the screen back on.

co do s2a jest to skladowa dialera wiec zaistalowanie innego zapewne rozwiaze problem
np http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438412
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 19:00:43 wysłana przez nixs »

« Odpowiedź #191 dnia: Maj 10, 2009, 22:37:10 »
po wielu juz eksperymentach z romami energyrom seria 2 i 3 sytuacja zaczela mnie wyprowadzac z rownowagi - chyba przez ta nowa manille - wieczne z nia problemy - nie ma tak, zeby wszystko dzialalo poprawnie
proven rowniez nie rzucil na kolana, czym nowsza wersja tym wiecej problemow. jak nie wydajnosc, to rozne drobne niedorobki
bateria trzyma coraz krocej, a niestety korzystam z telefonu bardzo intensywnie, wiec 1 dzien to max, takie ciagle ladownie wyprowadza z rownowagi

tak wiec idac za sprawdzonymi rozwiazaniami zainstalowalem energyrom seria 1 (to powiedzmy najbardziej aktualny system ze stara manilla)
okazalo sie ze to traf w dziesiatke. wszystko dziala, bateria trzyma jak trzyma ale przynajmniej ja sie nie denerwuje, ze cos sie zawiesi, zwolni itp itd
dokladnie podobnie bylo kiedys z proven 1.14 lite (jeden z kolegow to okroil) + starsze radio (nie pamietam wersji) wtedy bateria trzymala duzo dluzej (napewno z racji wielkosci romu i uruchomionego w nim softu)

nie wiem czemu kucharze tak bardzo upieraja sie na wm 6.5. + ta nowa manilla - ogolnie wszystko jak dla mnie jest w fazie testow i dziala roznie

odnosze wrazenie, ze jezeli tel sluzy do dzwonienia to pod wzgledem uzytkowym iphone, ktorego rowniez uzywam jest zdecydowanie bardziej przyjazny. z tego tekstu moze wywiazac sie dluzsza dyskusja wiec nie wazne. tematu nie bylo

podsumowujac. seria 1 energyrom jak narazie wydaje mi sie najbardzie dopracowana. testowac bardziej juz nie zamierzam. szkoda nerwow

pozdro

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #192 dnia: Maj 10, 2009, 23:15:57 »
doskonale rozumiem i znam osoby ktore twierdza nawet ze windows 98 to najcudowniejszy system na pc
i wszystkie te nowe zmiany sa niepotrzebne bo wszystko gorzej chodzi, i to prawda tylko taki a nie inny punkt widzenia zalezy tez od tego do czego i w jaki sposob jest uzywany telefon, tak jak z pc piszac dokumenty w wordzie wystarczy nam pc za 50zl z win98 w zupelnosci
a wychwalanie iphona tez wiele mowi o typie uzytkownika i wiele tlumaczy

« Odpowiedź #193 dnia: Maj 10, 2009, 23:43:39 »
w98 nie jest najcudowniejszym systemem, sa lepsze systemy.
zmiany zmianami ale to faktycznie chodzi gorzej, nie ma lepszej funkcjonalnosci i dodatkowo potrafi maksymalnie utrudnic korzystanie z telefonu
kazdy uzywa przede wszystkim do tego samego - do komunikowania sie
ja rowniez. korzystam czysto uzytkowo, czyli dzwonie, sms'uje, notuje, nawiguje, edytuje dokumenty. chyba ze mozna robic jeszcze cos wiecej, no moze grac. co mi da nowy energyrom seria 3 w stosunku do 1? wieksze zakola? nerwice?

do dzwonienia rowniez wystarczy aparat za 50zl. nie porownuj pc z telefonem. pc mozna zmodyfikowac, htc raczej nie.
pamieci jest ile jest, ramu rowniez. a system raczej wymaga juz powoli coraz wiecej napewno nie mniej.

nie wychwalam tutaj iphone - to zreszta zaznaczylem
moze napisz co uzytkowanie takiego aparatu tlumaczy i co mowi o uzytkowniku? bo ja nie bardzo rozumiem. sugerujesz, ze korzystajac z iphone jestem uposledzony czy niedorozwiniety? moj boss stwierdzil, ze jest to tel dla malpy - zreszta sam go posiada.

« Odpowiedź #194 dnia: Maj 10, 2009, 23:53:54 »
Nie rozumiem narzekania niektórych forumowiczów ja też mam energy 3.0 i jestem zadowolony owszem ma trochę błędów i czekam na nową wersję ale widzę że jest coraz bardziej dopracowany. A jeśli chodzi o żywotność baterii to decydując się na takie urządzenie wydaje mi się że każdy wie jakie są jego mocne i słabe strony.

« Odpowiedź #195 dnia: Maj 11, 2009, 00:13:50 »
to nie jest narzekanie. poprostu stwierdzenie. owszem zgadzam sie, ze czym nowsza wersja jest lepiej ale uzytkowac to mozna raczej testowo. zawsze jest tak, ze przy tego typu "produktach" czeka sie na aktualizacje - poprawki obecnych bledow, niestety pociagaja za soba kolejne.
smiali sie ze mnie koledzy, ktorzy maja starsze wersje htc - "czemu ty tak ciagle zmieniasz system?" jezeli obserwujesz watek dotyczacy provena, napewno nie raz przeczytales - "kiedy nowa wersja?"

mi juz sie znudzily ciagle zmiany wiec napisalem tylko, ze seria 1 energy jest naprawde super
jezeli bede nadal chcial sie pobawic to naturalnie zacznie sie ponowne testowanie tego co jest wprowadzane.
na chwile obecna wlosy musza odrosnac :)

przy zakupie zdawalem sobie sprawe jak trzyma bateria - najdluzej w stanie czuwania :)

*

Offline mordex51

• 26
  • Sprzęt: Htc Desire
« Odpowiedź #196 dnia: Maj 11, 2009, 01:37:06 »
dla mnie rom jest ok. ale powiedzcie mi kiedy pisze na klawiaturze wysuwanej kiedy chcem skorzystac z guzika FN  otwiera sie kalendarz czy to zmienić?

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #197 dnia: Maj 11, 2009, 08:04:16 »
dla mnie rom jest ok. ale powiedzcie mi kiedy pisze na klawiaturze wysuwanej kiedy chcem skorzystac z guzika FN  otwiera sie kalendarz czy to zmienić?

wystarczy wejsc w start/utilities/keyboard selector zmienic na Touch Pro Keyboard potem SR i już działa normalny układ klawiatury

i nie dubluj postów

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #198 dnia: Maj 11, 2009, 12:48:12 »
ludzie konkrety !!
Build 51009

Changelog:

Updated Solitaire and Bubble Icons
Updated ATT Proxy Icons
Updated RSS Hub Icon
Updated Registry Editor Icon
Updated TouchPro Tweak icon
Updated Java icon
Added Facebook application and nice facebook icon
Updated worldcard mobile icon
Quick GPS updated from Tachi (also quickgps issue fixed)
MessageEnhancement updated from Tachi
Total Commander updated to 2.52B1
Updated Manila to v1D(latest)   nowa manila
The blue taskbar icons are back!

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 11, 2009, 13:30:09 »
Konkret - nie działa mi odtwarzacz muzyki - ten zaszyty w manili...

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 11, 2009, 14:22:29 »
napisy jaki masz rom i wgraj nowsza wersje rom proponuje wczorajsza

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #201 dnia: Maj 11, 2009, 14:36:33 »
Próbowałem już z trzema wersjami Energy, obecnie mam tą przedostatnią - wszędzie tak samo. Najciekawsze, że z innymi softami nie ma problemu - PROven śmiga bez aż miło itd...

Rozumiem, że nikt nie spotkał się z podobnym przypadkiem jak ja ?

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 11, 2009, 20:51:18 »
A może by rozdzielić ten wątek na Energy Rom 2.0 i na wersje 3.0 ? żeby zawsze było wiadomo o którą wersje chodzi ? I teraz druga sprawa: szukam mega podstawowego, prostego nowego dialera do Energy Rom 2.0. Chodzi o to by zdjęcie osoby dzwoniącej było na cały ekran i by można ewentualnie ustawić tapetę tła. Żadnych innych modyfikacji nie potrzebuję. Bo S2A wyjątkowo mi się nie podoba... Albo może wiecie gdzie jest jakaś instrukcja jak samemu stworzyć taki dialer ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 11, 2009, 21:44:20 »
na xda nie ma szukajki ??
pewnie to przypadnie ci do gustu http://www.iconsoft.com/?language=en&menu=62e094db10fc83b1

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 11, 2009, 22:31:06 »
Działa - znalazłem ten program, problem polega na tym, ze nie można zmienić tła w tym programie zgodnie z opsiem na stronie producenta i to mnie trochę wnerwiło...
Podoba mi się dialer Yota, ale przez niego znika zakładka kontaktów w TF3D, a to jest jeszcze gorsze... Najlepiej by było gdyby można było mieć Dialer Yoty tylko z samym dialerem i ekranem rozmowy przychodzącej, bez pozostałych dodatków...
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 11, 2009, 22:39:59 »
zdecyduj sie
raz piszesz ze ewentualnie zmiana tła, drugim ze musi byc
raz ze zdjecie osoby bylo na caly ekran, potem ze podoba ci sie yota contacts gdzie tego nie ma

wybacz ale chyba sam nie wiesz czego do konca chcesz, dialerow jest pelno wystarczy wejsc do dzialu software lub development na xda i wpisac dialer juz mamy wiecej niz trzeba wersji do wyboru

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 12, 2009, 12:29:26 »
Build 51209

Updated to 21222
Physics engine changed behaviour
IE6 little improvements....
Minor update all in all

Konkret - nie działa mi odtwarzacz muzyki - ten zaszyty w manili...

bardzo dziwna sprawa gdyz nie spotkalem sie z osoba ktorej by nie dzialala audiomanager moze instalujesz jeszcze jakis program ktory powoduje ze manila przestaje dzialac?? pamietaj o tym  zeby po wgraniu romu zrobic pare razy hard reset!! pozatym  nie napisales jaki masz rom.

A może by rozdzielić ten wątek na Energy Rom 2.0 i na wersje 3.0
nie wiem czy jest sens pisac jeszcze o wersji 2.0 gdyż jak widac wszytskie romy beda juz teraz tylko z wm 6.5  zarowno NRGZ28 jak i QSQA pisali ze nowe romy beda tylko w wersji 6.5

szukam mega podstawowego, prostego nowego dialera
to pytanie powinno byc w innym watku - zasmiecamy temet

*

Offline macsa

• 20
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 13, 2009, 19:52:21 »
Mam dokładnie tą wersję "Energy 3.0 50609 MSVC". Nie instaluję żadnych innych programów i resety robię jak najbardziej...

Taka widać uroda mojego Rafała że nie chce gadać z Energy  :(

*

Offline tulis

• **
  • 170
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 15, 2009, 09:25:01 »
A ktoś wie czym się różnią te dwie wersje od siebie

Build 51209

Updated to 21222

Download Regular Version
Download MSVC Version

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 15, 2009, 12:20:48 »
no zeby sie pytac o rzeczy ktore nawet kilka razy w tym watku sa opisywane, to nawet nie tlumaczy brak znajomosci obslugi szukajki

1. Regular -  to wersja bez żadnego programu do wybieranie głosowego
2. MSVC -     to wersja z Microsoft Voice Comander, pogram ten jeśli tak można to ująć to bardziej rozwinięta wersja wybierania głosowego umożliwia min. obsługę HTC audiomanager. odczytuje spotkania spotkania, i umożliwia wybieranie kontaktów ale moim skromnym zdaniem nie sprawdza się dla polskiego języka
3. Fuzebery- to manila z theme wygląda mniej więcej tak http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=483125
4 .Fuzeberry MSVC- to nic innego jak theme Fuzeberry + MSVC
5. No manila -  to wersja romu bez TF3D
6. No Manila MSVC -to wersja bez TF3D ale z MSVC