ENERGY ROM [WWE]

• 1155 Odpowiedzi
  • 112565 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline myprecious

• 26
Odp: ENERGY ROM [WWE]
« Odpowiedź #150 dnia: Kwiecień 15, 2009, 20:05:17 »
Jest to denerwujace ... bo nie powinno wyskakiwac ... ale juz sobie poradzilem z tym problemem ... wyciagnalem potrzebne pliki z innego ROMu ... I mam w koncu Manile Rhodium oryginalnie ladowana a nie launcherem z wyskakujaca klawiaturka  Szkoda ze odpowiedzi na moje pytanie nie udalo sie uzyskac bez zbednych postow 

Wybacz jeśli me słowa Cię uraziły - troszkę dystansu:) Ale skoro wiesz, że można pominąć loadera to znaczy, że znałeś odpowiedź na swoje pytanie zanim je zadałeś;) I ktoś tu mówi o zbędnych postach;)
Touch Pro
ROM: NRG

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #151 dnia: Kwiecień 15, 2009, 20:22:35 »
tak naprawde to ten plik bez klawiaturki jest malo uzyteczny przez brak dzialajacego na nasze telefony phone canvas lub inaczej zwanego dialera,wyciagniecie manila.exe z romu topaza czy rhodium zapewne od poczatku nie stanowilo problemu, problem polegal bardziej na tym ze nie dziala  :wink:
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline jj.binks

• 40
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2
« Odpowiedź #152 dnia: Kwiecień 15, 2009, 23:01:53 »
Jest to denerwujace ... bo nie powinno wyskakiwac ... ale juz sobie poradzilem z tym problemem ... wyciagnalem potrzebne pliki z innego ROMu ... I mam w koncu Manile Rhodium oryginalnie ladowana a nie launcherem z wyskakujaca klawiaturka ;)

A mógłbyś się podzielić wiedzą/plikami???
Carpe diem

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #153 dnia: Kwiecień 16, 2009, 00:30:19 »
Wracając do tematu, miałem przez chwilę najnowszą wersję tego romu, ale TF3D2 ma cały czas tyle błędziorów, że nie mogę z tym na codzień funkcjonować. To kwestia gustu, więc nie ma co na ten temat się rozwodzić. Zaczynam jednak wątpić w to, że XBMOD poradzi sobie ze wszystkimi błędami.
Ale miło by było się mylić.

czy mogl bys wypisac jakies bledy?? ja uzywam romu 0414 i uwazam ze jest super. wczesniej uzywalem 0413 a.le byl masakryczny i gdy postanowielm wgrac 0414 wyciagnalem karte pamieci , karte sim a po wgraniu 2 razy hard reset (ladowalem tyle rozmow ze szkoda mi bylo na to czasu) i okazalo sie ze rom dziala duzo szybciej nic sie nie wiesza i jest naprawde fajny!!

panowie a ile wam trzyma bateria na tym romie ?? ja chyba znalazlem powod szybkiego rozladowywania sie mojego telefonu i musze to sprawdzic do godz 15 i jak okaze sie to prawda to napisze wam co jest grane - moj telefon obecnie trzyma jeden dzien na tym romie a powinien 2- 3 przy naprawde malym uzytkowaniu  :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 10:40:25 wysłana przez marianpower »

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #154 dnia: Kwiecień 16, 2009, 11:57:00 »
Build 41609

Changelog:

updated fullscreenplayer to tachi version
mp3 trimmer updated to tachi version
teeter updated to tachi version
updated youtube to tachi version
raphael ringtone plugin back in
minor graphics updates
speeeeeed optimizations

http://www.mobilematt.net/NRGZ28/EnergyROM/21042%20Final/EnergyROM%202.0%2041609.rar

Co do bateri to nienazekam, fakt wylaczone 3g wlaczone auto backlight bo domyslnie podswietlanie jest na full, i inne niepotrzebne bajery ale to standard

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 16, 2009, 12:19:09 »
nie nazekasz znaczy ile?? :)

*

Offline MirekZ

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire Z ( było MDA Vario IV / HTC TyTN)
« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 16, 2009, 12:37:10 »
Miałbym prośbę do osób używających Energy Rom'ów - powiedzcie mi proszę czy tutaj również występuje irytujący temat przestawiającego się (cofającego) zegarka? Z góry dzięki, pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #157 dnia: Kwiecień 16, 2009, 13:52:31 »
nie nazekasz znaczy ile?? :)
znaczy tyle ze niezauwazam nawet, poprostu czesto go nie laduje codzien czy co dwa dni, wiec wiecej trzyma, napewno z tego co pamietam przez cale swieta nieladowalem bo bylem poza domem i to w przypadku w ktorym prawie nigdy z braku czasu na full go nie laduje

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #158 dnia: Kwiecień 17, 2009, 00:47:10 »
testuje ktos wersje 416 ??

jestem ciekawy czy jest duzo szybsza ??

« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 23, 2009, 17:16:12 »
Mam takie pytanie bo męczę się z tym już może z godzinę. Mam EnergyROM build 41609 w wersji regular zainstalowałem sobie Cyberon_Speech_Commander_2.5.1 pl naprawdę fajnie chodzi. Ale w żaden sposób nie mogę go odpalić przez długie przyciśnięcie guzika w zestawie słuchawkowym po prostu nie reaguje. Nie wiem czy to jest wina romu czy da się jakoś to ustawić. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :ok:

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #160 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:31:14 »
Proszę o info tych co mają ostatnią wersję - czy i jakie tam występują błędy?
Szczególnie chodzi mi o słynny błąd zegarka, dopasowanie aplikacji wyciągniętych z TP2 do ekranu po rotacji itp.
Chciałbym zmienić soft na lepszy od oryginalnego Proven jak na razie ma za dużo błędów, żebym się skusił na niego a Energy wygląda bardzo obiecująco.

I jeszcze - czym isę różni wersja Regular od MSVC?
Pozdrawiam
Arqs

« Odpowiedź #161 dnia: Kwiecień 28, 2009, 17:33:12 »
Tu masz odpowiedz już o tym pisałem ale dam jeszcze raz
Już tłumaczę, tu poniżej są wszystkie dostępne wersje
Regular / MSVC / Fuzeberry / Fuzeberry MSVC / No Manila / No Manila MSVC

1. Regular -  to wersja bez żadnego programu do wybieranie głosowego
2. MSVC -     to wersja z Microsoft Voice Comander, pogram ten jeśli tak można to ująć to bardziej rozwinięta wersja wybierania głosowego umożliwia min. obsługę HTC audiomanager. odczytuje spotkania spotkania, i umożliwia wybieranie kontaktów ale moim skromnym zdaniem nie sprawdza się dla polskiego języka
3. Fuzebery- to manila z theme wygląda mniej więcej tak http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=483125
4 .Fuzeberry MSVC- to nic innego jak theme Fuzeberry + MSVC
5. No manila -  to wersja romu bez TF3D
6. No Manila MSVC -to wersja bez TF3D ale z MSVC

A co do romu to moim skromnym zdaniem 41609 jest ok tylko trzeba sobie dorzucić ostatnią poprawkę XBmod manili 2 do wersji V1D która niweluje stare błędy (np w pionowej pozycji nie pokazywało wszystkich albumów itp.)

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #162 dnia: Kwiecień 29, 2009, 11:56:27 »
Dzięki za info.
A ten patch to może chodzi o "Update V1D only for V1C" z tego linku poniżej?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493531
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
« Odpowiedź #163 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:09:51 »
Czy po tych wszystkich poprawkach działa już poprawnie kalendarz ? I jak się ma żywotność baterii na tym ROMie z poprawkami w porównaniu do oryginalnego ROMu Orange ?
Pozdrawiam
Sonny

« Odpowiedź #164 dnia: Kwiecień 30, 2009, 13:40:57 »
Dzięki za info.
A ten patch to może chodzi o "Update V1D only for V1C" z tego linku poniżej?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493531

tak dokładnie :ok:

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #165 dnia: Kwiecień 30, 2009, 15:10:35 »
widze pewna niespolnosc

mianowicie od Build 040509 zainplementowane jest juz dawno V1D

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #166 dnia: Kwiecień 30, 2009, 15:20:34 »
I pewnie tak jest - w każdym razie, wczoraj poinstalowałem patche z tego linku i skończyło się hard resetem, bo więcej rzeczy mi się rozjechało, znikneło menu start i mimo uruchamiania dodatkowych cabów - show start menu, nic nie pomagało.

Jedyną rzeczą jaką należy doinstalować jest patch do klawiatury sprzętowej, z linku poniżej:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=481402

Nie wiem jeszcze jak włączyć obracanie ekranu, gdy przeglądam zdjęcia - w standardowym romie działało a tu jest domyślnie wyłączone i nie wiem gdzie włączyć. Jakieś sugestie?
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #167 dnia: Kwiecień 30, 2009, 16:55:41 »
Znów zainstalowałem Energy ROM - to co mnie najbardziej wnerwiało zostało już poprawione, wiec zapowiada się pozytywnie... Mam jednak tylko takie dwa pytanka... zauważyłem ze jest zainstalowany S2U2, czy wiecie gdzie sie dorwać do ustawień tego, albo jak zmienić "wygląd" rozmowy przychodzącej ? Oraz druga sprawa - zmieniłem przez przypadek tapetę i nie mogę odnaleźć starego zdjęcia - wiecie może gdzie ono jest ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #168 dnia: Kwiecień 30, 2009, 18:05:53 »
Jedyną rzeczą jaką należy doinstalować jest patch do klawiatury sprzętowej, z linku poniżej:
nie trzeba w utilities jest keybord selector
zauważyłem ze jest zainstalowany S2U2
nie S2U2 tylko S2A

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #169 dnia: Kwiecień 30, 2009, 19:19:20 »
A czy mozecie powiedziec gdzie moge znalesc oryginalna tapete energy ROM ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #170 dnia: Kwiecień 30, 2009, 20:57:53 »
a wybranie defaultowej tapety niedziala ?

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #171 dnia: Kwiecień 30, 2009, 21:28:41 »
Domyślna  tapeta to jest cała czarna, a mi chodzi o taka jak jest w Splash screenie... I drugie pytanko czy działa wam historia połączeń ? Mi jakoś nie i się zastanawiam czego to jest wina, tak samo jak nie pokazuje mi się połączenie nieodebrane...
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #172 dnia: Maj 01, 2009, 13:32:53 »
U mnie działa historia połączeń, pokazuje nieodebrane.
Natomiast nie mam żadnego S2A czy innej takiej rzeczy zresztą i tak używam PocketShielda.

Generalnie - soft jest niezły i szybki, choć usunąłbym z niego sporo niepotrzebnych aplikacji. Ale w stosunku do oryginalnego - żre jednak więcej baterii.
Powyłączałem trochę rzeczy, zainstalowałem Lumosa - może się poprawi.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #173 dnia: Maj 01, 2009, 14:06:16 »
Historia polaczen znow dziala po odinstalowaniu S2U2. Natomiast tapety dalej nie moge znalesc.
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #174 dnia: Maj 01, 2009, 20:09:16 »
Co do tapety, niestety nie pomogę - ja od razu zmieniłem na domyślną, czarną i nie wiem, gdzie znaleźć tę z Energy. Spróbuj może zapytać na XDA.

A mam jeszcze pytanie - zainstalowałem wersję MSVC. I tu pytanie za 100 pkt - gdzie można przypisać etykiety głosowe?
Przeszukałem system i za cholerę nie wiem jak dograć własną etykietę do kontaktu, a często używam słuchawki BT i przydałoby się. Jakieś sugestie?
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #175 dnia: Maj 02, 2009, 15:04:05 »
|6.5||ROM||WWE|| ** EnergyROM Series 3.0 21215 - Manila Edition ** || Build 50109 ||

http://www.mobilematt.net/NRGZ28/EnergyROM/3.0/Energy%203.0%2050109%20Raph.rar

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
« Odpowiedź #176 dnia: Maj 02, 2009, 17:14:45 »
No pięknie, a ja się dopiero przyzwyczajam do Energy 6.1 :)

Jeśli ktoś zainstaluje to może opisze wrażenia? Szczególnie ciekawi mnie prądożerność.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline szmidt344

• **
  • 212
  • Sprzęt: HTC Touch HD 2x8GB
« Odpowiedź #177 dnia: Maj 04, 2009, 12:13:08 »
A mam pytanko jak ktoś ma najnowszego energy czy w konfiguracji połączeń jest operator play?
bo w 2.0 nie było i nie działał mi sim
ROM: Energy 3.0 WM6.5
RADIO: 1.14.25.24

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #178 dnia: Maj 04, 2009, 15:37:47 »
Mam  EnergyROM Series 3.0 21215 - Manila Edition ** || Build 50109 || i musze powiedzec ze jestem zadowolony, pierwszy raz chyba mnie miło zaskoczył energy. Musze powiedzieć że chyba na dłużej zadomowi się na moim touch pro. Mogę z czystym sumieniem polecić a już na pewno jest lepszy niż PROven ROM 3.2b. Co do prądu nic nie moge powiedzieć na razie ale w 20h zjadł całą baterie ale to za krótko żeby móc powiedzieć coś o baterii.

*

Offline Copperfield2000

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #179 dnia: Maj 04, 2009, 16:36:48 »
Mam  EnergyROM Series 3.0 21215 - Manila Edition ** || Build 50109 || i musze powiedzec ze jestem zadowolony, pierwszy raz chyba mnie miło zaskoczył energy. Musze powiedzieć że chyba na dłużej zadomowi się na moim touch pro. Mogę z czystym sumieniem polecić a już na pewno jest lepszy niż PROven ROM 3.2b. Co do prądu nic nie moge powiedzieć na razie ale w 20h zjadł całą baterie ale to za krótko żeby móc powiedzieć coś o baterii.

A da się go jakoś spolszczyć?
DC