Ekran nie rozjaśnia się po wygaszeniu

• 3 Odpowiedzi
  • 747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pecado

• 3
    • Tam gdzie idą latarki
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Ekran nie rozjaśnia się po wygaszeniu
« dnia: Marzec 12, 2009, 13:45:30 »
Kłaniam się nisko i witam serdecznie :)
Jako nowy użytkownik i forum i Rafałka mam lamerski problem. Starałem się szukać, ale nie potrafiłem znaleźć takiego zagadnienia - uprasza się o nie biczowanie zbyt mocne, gdybym jednak po prostu przeoczył solucję ;)

Ad rem:
- jasność ekranu jest ustawiona na max
- wygaszacze czasowe - i na baterii i z zewnętrznym zasilaniem - są wyłączone (przynajmniej na razie ;) )
- czujnik światła jest wyłączony.

Gdy pracujemy wszystko jest ok, świeci zdrowo.
Ale... gdy wyłączymy na chwilę ekran (krótko klikając guzik włączenia), tudzież (w czasie uprzednich eksperymentów) ekran po jakimś czasie przygaśnie wraz z włączającą się blokadą to nie wraca już do pełnej jasności - w zasadzie to ledwo co się podświetla, trzeba przez opcje zasilania kliknąć w suwaczek jasności - ustawiony na max! - aby ponownie rozjaśnił ekran do oczekiwanego poziomu.
Jako że te suwaczki są ustawione tak, a nie inaczej i wszelkie wygaszacze również zostały (tymczasowo) odłączone - skończyły mi się po prostu pomysły :(

Uprzejmie uprasza się o pomoc, bo przypadek choć może niezbyt poważny to irytujący ogromnie :(

Z góry dziękuję :)

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
Odp: Ekran nie rozjaśnia się po wygaszeniu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2009, 20:12:36 »
Dobrze by było gdybyś w takich sytuacjach od razu napisał z jakiego ROMu korzystasz, ułatwi to rozwiązanie problemu (choć skoro jesteś nowym użytkownikiem TP to pewnie jeszcze na oryginalnym lub brandowanym (od operatora)).
Używasz może takiej funkcji jak AutoLock? Wydaje mi się, że z nią kiedyś były takie problemy, ale mogę się mylić.

*

Offline pecado

• 3
    • Tam gdzie idą latarki
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2009, 20:39:51 »
Wiedziałem, że coś chlapnę na wejście ;)
ROM oryginalny HTC, wczoraj upgrade'owany do tej wersji, co wisi u nich na stronie (jakakolwiek by to nie była ;) )
O auto-lock nic nie wiem, ale faktycznie problem z jasnością może być powiązany z blokowaniem ekranu.

*

Offline pecado

• 3
    • Tam gdzie idą latarki
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2009, 09:17:56 »
To jeszcze raz ja   B)
Idąc tropem zasugerowanym przez Kolegę wyłączyłem auto-lock'a, wgrałem SU2U (bajerek :D ) i jak na razie działa poprawnie, problem przestał występować  :ok:
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 09:21:45 wysłana przez pecado »