Dziwny metaliczny dźwięk podczas wysuwania klawiatury

• 4 Odpowiedzi
  • 1098 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Dziwny metaliczny dźwięk podczas wysuwania klawiatury
« dnia: Październik 03, 2008, 16:31:29 »
Kilka opinii na ten temat znalazłem w temacie "Recenzja Touch Pro" oraz "Zawiasy w TP", ale specjalnie chciałem otworzyć nowy wątek ponieważ nic one mi nie wyjaśniły.

Powiedzcie proszę czy podczas otwierania/wysuwania klawiatury nie pojawia się lub nie pojawiał się u Was dziwny dźwięk ??
Czy może z upływem liczby otworzeń natężenie tego dźwięku nasila się czy maleje ??

Pytam ponieważ byłem już w tracie zakupu TP jednak zauważyłem, że podczas wysuwania klawiatury pojawiał się wyraźnie słyszalny metaliczny dźwięk, ze względu na to że był to ostatni egzemplarz nie zdecydowałem się.

Wydaje mi się że jakiś metalowy element piszczał podczas otwierania a na końcu dźwięk przypominał jakby zderzenie się tego elementu z jakąś sprężyna (dźwięk także metaliczny) :) - przepraszam za tak łopatologiczny opis ale tylko to mi pozostało w pamięci :)
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Dziwny metaliczny dźwięk podczas wysuwania klawiatury
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2008, 19:03:42 »
jeśli dobrze cie zrozumiałem to to jest chyba raczej normalne - ot taki dźwięk półautomatycznego mechanizmu rozsuwania klawiatury; zresztą w sieci jest wiele filmów z TP więc zobacz czy o to chodzi
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2008, 22:50:22 »
To jest naturalne , a zwiazane z taką metalową przesówającą się zaślepką z tyłu.

Pozdrawiam

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
  • Sprzęt: HTC Touch Pro T7272 + 16GB     Samsung SGH-i900 16GB
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2008, 21:29:05 »
Potwierdzam. Na tylej stronie części ekranu znajduje się metalowa, przesuwana zaślepka za którą znajduje się jakaś taśma. Więc ten dźwięk jest "naturalny".
Pozdrawiam.

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2008, 15:45:04 »
Mogę też już potwierdzić, ale przyszłym nabywcom mogę podpowiedzieć że w jednych egzemplarzach dźwięk ten jest bardziej słyszalny niż w innych.
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0