Dwa pytania dotyczące odtwarzacza w TF3D - rozwiązanie

• 4 Odpowiedzi
  • 656 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
Dwa pytania dotyczące odtwarzacza w TF3D - rozwiązanie
« dnia: Luty 02, 2009, 21:36:47 »
Domyślam się, że jest to nakładka na WMP. Do tej pory jednak jak używałem słuchawek A2DP to mogłem nimi sterować odtwarzaczem. Jednak od jakiegoś czasu po naciśnięciu play/pause wyskakuje mi właśnie WMP. Ktoś wie jak to zmienić? Nigdzie nie znalazłem opcji "domyślnego" odtwarzacza, soft reset nie pomaga ani ponowne parowanie słuchawki (Jabra BT8010).

Do tego znalazłem rozwiązanie. Nie pomogło odinstalowanie CerePlayera ani TCPMP (bo miałem wobec nich podejrzenia). Okazuje się, że to Second Today namieszało.
Mimo, że uruchamia mi się TF3D to gdy wchodziłem w "Dzisiaj" to miałem odznaczone TF3D w aktywnych elementach. Wystarczyło ponowne zaznaczenie i mogę sterować przez AVRCP bez wywoływania okna WMP.

Przy okazji - standardowy widok odtwarzacza w TF3D pokazywał kilka albumów i można było zmieniać je przeciągnięciem palca. Ale w tym widoku nie pojawią się albumy które wgrałem na kartę pamięci. Jest widok tylko pojedynczego albumu. Da się to zmienić?

Co do tego - nadal nie mam pewności, ale zdaje się, że muza powinna być umieszczona nie na karcie, ale w katalogu z muzyką w pamięci telefonu. Trudno, obejdę się bez tej funkcji ;)

Byłbym wdzięczny za odpowiedź :)
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 14:49:09 wysłana przez Arqs »
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline mitriandir

• 45
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: Dwa pytania dotyczące odtwarzacza w TF3D - rozwiązanie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2009, 11:54:31 »
tez mam ten sam problem. przy nacisnieciu przyciskow wlacza mi sie WMP

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2009, 12:07:01 »
Przy okazji - standardowy widok odtwarzacza w TF3D pokazywał kilka albumów i można było zmieniać je przeciągnięciem palca. Ale w tym widoku nie pojawią się albumy które wgrałem na kartę pamięci. Jest widok tylko pojedynczego albumu. Da się to zmienić?
Muzykę możesz mieć na karcie pamięci lub jak wolisz w pamięci urządzenia, nie ma to najmniejszego znaczenia, bo player w TF3D i tak skanuje wszystkie katalogi w poszukiwaniu muzyki.
Na początku też nie mogłem rozgryźć tego odtwarzacza i zasady wyświetlania okładek. Jeżeli wyświetla Ci się okładka tylko jednego albumu i nie to najwidoczniej w "Bibliotece" (pod lewym przyciskiem) masz wybrany tylko jeden album. Żeby wyświetlały Ci się wszystkie okładki wystarczy, ze w "Bibliotece" odtwarzał muzykę przez zakładkę "Wszystkie piosenki".
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline mitriandir

• 45
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2009, 12:34:39 »
A dlaczego WMP włącza się automatycznie jak naciskam play na pilocie zestawu słuchawkowego? da się to jakoś wyłączyć?

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2009, 15:51:33 »
Klusek - dzięki :)
Faktycznie teraz działa tak jak chciałem.

A dlaczego WMP włącza się automatycznie jak naciskam play na pilocie zestawu słuchawkowego? da się to jakoś wyłączyć?

A sprawdzałeś, czy masz TF3D zaznaczone, tak jak pisałem parę postów wyżej?
Pozdrawiam
Arqs