Kilka dni temu kupilem Raphaela i zaczely sie jakies dziwne problemy...
1. Przy wkladaniu rysika czasem sie zacina i nie chce wejsc. Doszedlem, ze to wina wlaczniczka (czujnika wlozenia rysika) ktory sie wygina i blokuje rysik. Jak sie odpowiednio "sposobem" wlozy rysik to wlazi. No ale to chyba nie opwinno byc tak, zeby rysik wkladac "sposobem"...
2. Zauwazylem, ze ekran dotykowy dziala dziwnie. Mam tez kajzerke i w tamtym telefonie ekran jest bardzo czuly i dziala wysmienicie. W TP trzeba sporo mocniej przyciskac paluchem (tudziez rysikiem) ale najwieksze moje zdziwienie to to, ze w gornej czesci ekran dotykowy jest duzo mniej czuly niz w dolnej (dotykajac palcem wybor menu w T3D dziala b dobrze ale juz np zamykanie programow trzeba przycisnac duzo mocniej). Przykleilem folie ochronna, te co jest w komplecie no ale nie powinna ona chyba az tak pogarszac czulosci.
3. Niektorzy rozmowcy zglaszaja problemy ze slyszalnoscia mnie. Mialem tez taki przypadek ze przerwalo mi rozmowe i slyszalem w sluchawce tylko dziwne "szumy" (to nie taki normalny szum czylko odglos podobny do dzwieku faxu jak sie wysyla). Zainstalowalem latke poprawiajaca dzwieki ale ona miala poglasniac dzwonki a nie ingerowac w jakosc rozmow... chyba...
Poza tymi trzema problemami to telefonik jest naprawde rewelacyjny. Czy te problemy to normalka czy moj egzemplarz jest "inny" i powinienem go reklamowac? Mam chcec zmienic ROM zeby troche go odmulic ale jezeli mam go oddawac na gwarancje to nie bede narazie kombinowal.
Moj rom to: 1.90.69.4 PLK, radio: 1.02.25.19
I jeszcze male pytanko bo nie znalazlem na forum: czy orange juz zaprzestalo wpychania swojego pomaranczowego menu? Ten telefon jest kupiony w orange i o moje dziwo nie ma w nim tego menu. Nie to zebym jakos za nim tesknil specjalnie

no ale tak z ciekawosci pytam.