Coś w stylu QuickGPS

• 3 Odpowiedzi
  • 1039 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luki9292

• 10
  • BriaN
  • Sprzęt: hTC Touch Pro || Xperia X8 || Apple Iphone 4 16GB
Coś w stylu QuickGPS
« dnia: Czerwiec 12, 2010, 19:05:34 »
Witam. To mój pierwszy post na forum :) Mam taki oto problem, że w wakacje będę często używał nawigacji. Bez aktualnych danych w quick gps telefon szuka fixa dłuuuugo (można usnąć). Quick GPS wymaga ode mnie aktualizacji danych co tydzień. W wakacje nie będę miał dostępu do internety, czyli nie zrobię aktualizacji danych quickgps. Da się coś zrobić, żeby zwiększyć mu ten czas między aktualizacjami, lub ewentualnie zastąpić go jakimś innym softem który będzie spełniał tą samą funkcję bez konieczności ściągania aktualizacji co tydzień?

Z góry dzięki za pomoc. Mój telefon to HTC Touch PRO z romem TAEL Rom.

Odp: Coś w stylu QuickGPS
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2010, 23:25:58 »
Witam. To mój pierwszy post na forum :) Mam taki oto problem, że w wakacje będę często używał nawigacji. Bez aktualnych danych w quick gps telefon szuka fixa dłuuuugo (można usnąć). Quick GPS wymaga ode mnie aktualizacji danych co tydzień. W wakacje nie będę miał dostępu do internety, czyli nie zrobię aktualizacji danych quickgps. Da się coś zrobić, żeby zwiększyć mu ten czas między aktualizacjami, lub ewentualnie zastąpić go jakimś innym softem który będzie spełniał tą samą funkcję bez konieczności ściągania aktualizacji co tydzień?

Z góry dzięki za pomoc. Mój telefon to HTC Touch PRO z romem TAEL Rom.

Znaleśc hot-spota? Pobrać przez GPRS? no chyba że jedziesz do kongo?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2010, 23:29:11 wysłana przez Plomien »

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2010, 01:03:45 »
Za granicą warto sobie kupić prepaida lokalnego operatora (oczywiście jak sieć gsm/umts jest dostępna) Nie wiem czy tu jest taki wątek, ewentualnie mogę odesłać tu: http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=10 mamy sporo wątków o internecie za granicą.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 14, 2010, 20:45:42 »
Wgraj sobie nowy rom. W ostatnich romach fixa łapie bardzo szybko ...