w kwestji formalnej pliki nie są moje, pochodzą z forum daimond'a i xda i dostosowałem do swoich potrzeb gdyż też miałem problemy podobne do twoich. jest to po prostu mieszanka plików dlatego też podałem na jakim romie działa.
Muszę ci przyznać racje że wystarczy mieć wgrane inne zakładki a wszystko się sypie za konfiguracje i układ zakładek odpowiada plik 26948339_manila odmian tego plików na forum xda znalazłem chyba z 15 każdy z innymi ustawieniami czy kolejnościami zakładek.
i tak mając wgraną dodatkowe zakładki za pomocą caba od jednego usera po wgraniu kolejnego zakładki te które poprzednio śmigały przestają działać lub są podmieniane.
A tak z innej beczki, przeglądając manille i jej oryginalne pliki nasuwa się pytanie czy zakładka Comm Manager trzeba w ogóle dodawać ?
przecież według mojego zdania ona cały czas jest w tyle tylko że nie jest wyświetlana na zakładce (trzeba wejść przez zakładkę ustawienia), i tutaj nasuwa się pytanie czy nie wystarczy zmodyfikować (dodać wpis) plik 26948339_manila aby cieszyć się comm Manager jako zakładką ?
Napisane: Lipiec 03, 2009, 12:49:57
A tak z innej beczki, przeglądając manille i jej oryginalne pliki nasuwa się pytanie czy zakładka Comm Manager trzeba w ogóle dodawać ?
przecież według mojego zdania ona cały czas jest w tyle tylko że nie jest wyświetlana na zakładce (trzeba wejść przez zakładkę ustawienia), i tutaj nasuwa się pytanie czy nie wystarczy zmodyfikować (dodać wpis) plik 26948339_manila aby cieszyć się comm Manager jako zakładką ?
no i miałem racje
wystarczyło w pliku 26948339_manila dodać wpis i zmienić cyfrę zakładki w moim przypadku jest to numer 10 czyli ostatni wolny
<Page Order="10" Name="communications.page" PackageName="HTC" Title="Komunikacja">
<ComponentReference Name="page" Mode9Path="HTC\settings.mode9" Component="CommunicationsPageComponent" SmartComponent="true" />
<ComponentReference Name="icon_normal" Mode9Path="HTC\icons.mode9" Component="Settings_Communication_Off" />
<ComponentReference Name="icon_selected" Mode9Path="HTC\icons.mode9" Component="Settings_Communication_On" />
<ComponentReference Name="icon_preview" Mode9Path="HTC\icons.mode9" Component="Settings_Communication_Preview" />
</Page>