Brak Połączenia z Siecią Operatora [nie może połączyć z ERA]

• 5 Odpowiedzi
  • 1137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam. Jestem posiadaczem TP od niedawna przerzucilem się z TYTNa. Przez pierwsze 2 dni wszystko działało bez zadnego problemu jednak 3 dnia zauwazylem ze nie jest polaczony z siecia operatora [zadnego zasiegu = antena z wykrzyknikiem] proby przelaczania na sam GSM nie nie daja, wyszukiwanie wyszukuje po czym przestaje a reczny wybor kaze sprobowac pozniej albo wylaczyc polaczenie danych.
Po hard resecie dalej to samo, karta sim na TYTN dalej bez zazutu a inna karta z ERY w TP tak samo nie laczy.

Czy jest moze na to jakis prostszy i szybszy sposob niz oddanie do serwisu i czekanie miesiac i czy moze ktos sie juz z tym spotkal

Pozdrawiam

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
Odp: Brak Połączenia z Siecią Operatora [nie może połączyć z ERA]
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2009, 23:08:26 »
Może spróbuj raz jeszcze Start->Ustawienia->Połączenia->Connectin Setup (kreator połączeń czy jak to się tam nazywa po polskiemu :P taki globusik z różdżką)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2009, 23:16:35 »
niestety nie mam zadnego globusika z rozdzka :] a ustawienia laczenia z siecia mam w zakladce osobiste/telefon

polaczylo mi sie przed chwila nawet 3 kreski mialem ale po minucie znowu szuka sieci

jak biore wybor sieci/ recznie i wybieram ere dostaje okienko BLAD SIECI : nie mozna przeprowadzic rejestracji w wybranej sieci. wybierz inna siec lub rozlacz polaczenie danych i sprobuj ponownie
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 00:25:24 wysłana przez Haciek »

*

Offline WujekK

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2009, 13:37:09 »
Haciek, jak się skończyły problemy z brakiem operatora? Ja właśnie mam dokładnie taki sam efekt i spakowany telefon do oddania do serwisu.
Nic tak dobrze nie rozjaśnia w głowie jak porządny kop w d.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2009, 09:23:54 »
telefon jak wspomnialem mialem mniej niz tydzien - nowka. oddany do serwisu - wymienili plyte glowna.
od tego czasu dziala ale zasieg rewelacyjny nie jest i czasem go gubi.

*

Offline WujekK

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2009, 14:11:40 »
Dzięki Haciek, w takim razie lecę do serwisu.

Dodatkowym ciekawym objawem 'ogłupiającym' jest to, ze telefon bez problemu działa przy połączeniach typu GPRS  :mysli: a tylko nie łapie połączeń głosowych / wiadomości tekstowych.

Pozdrawiam
Nic tak dobrze nie rozjaśnia w głowie jak porządny kop w d.