Bolesny temat - pierwsze zwisy

• 6 Odpowiedzi
  • 1878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bolesny temat - pierwsze zwisy
« dnia: Sierpień 21, 2008, 20:03:02 »
... zaliczone.

1. Przy polaczeniu przychodzacym znajomy ktory dzwonil przerwal polaczenie zanim odebralem - zostala mi "na stale" opcja "odbierz" "odrzuc" :-) musialem softresetowac
2. Podczas zmiany albumu z muzyka i zaczytywania okladki - zacial sie na dobre - reset
3. Podczas odpalania systemu - przy wpisywaniu pinu do SIMa nacisnieciu OK (czy tam enter) i jednoczesnym (przypadkowo) nacisnieciu "enter" na koleczki - zwis :-)

4. To juz wina ubooka - kazda wersja zwiesza TP przy powiekszeniu czcionki powyzej 50 lub przy probie przejscia do nastepnej strony menu za pomoca strzalki na ekranie.

B.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
Odp: Bolesny temat - pierwsze zwisy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2008, 20:43:00 »
u mnie też przy korzystaniu z modułu telefonu co chwila się wiesza. pewnie dosyć szybko nowy ROM wyjdzie

EDIT: eh, okazało się że mam lipną karte sim playa i dlatego źle działało (chociaż w telefonach SE było ok i mnie to zmyliło), na karcie plusa wszystko śmiga aż miło :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 10:16:54 wysłana przez Renexius »

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2008, 23:51:02 »
u mnie zero zwisow, normalnie jestem zaskoczony! Uzywam sobie na maxa i nic, od kiedy go mam (2 dni) ani jedneg. Pokazuje wszystkim co TP potrafi wiec dostaje baty i nic ale Po moim Universalu nalezy mi sie spokoj  :mrgreen:
faktem jest, ze poza Lightsabeer, ReskoExplorerem i AM nic nie instalowalwm.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 23:54:41 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2008, 12:38:50 »
Zdazyl sie jeden taki wypadek, nie pamietam jednak co wtedy robilem ;]
Ogolnie bezawaryjnie chodzi.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2008, 12:47:34 »
U mnie SOA#1, ale tak jak mówiłem na zjeździe: Ściągnąłem 3 sztuki z eXpansysa, 2 działają (odpukać) jak niemalowane, ale trzecia miała takie objawy: każde dotknięcie modułu GSM/3G powodowało zwis/reset: Włożenie karty SIM, aktywowanie modułu bez karty, a jak nawet wstał, to i tak nie można było zadzwonić ani się dodzwonić. Natomiast wyłączenie modułu GSM dawało prawidłowo działającego Rafałka. Wrócił na DoA (Dead on Arrival) do sklepu, czekam na zamiennik.
No i na wszelki dopisuję: Nie była to walnięta karta Play, tylko na kartach wszystkich sieci, jak i bez karty było podobnie.
No i na wszelki wypadek 2: Tak, wiem co to jest HR i sam go wszystkim zalecam.
PS dla tych, co nie czytają instrukcji, ale dziwnym trafem używają szukajki: HR (Hard Reset, twardy reset) w Rafałku robi się naciskając przycisk głośności w dół i środkowy przycisk kółka nawigacji po czym naciska się rysikiem Reset i trzymając pozostałe przyciski puszczamy reset i czekamy, aż na ekranie pojawi się zapytanie, na które poprawnie odpowiadamy.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2008, 12:39:09 »
Dziwna historia z wczoraj - siedzialem w pracy, sluchalem muzyki via core player, chcialem zmienic utwor ale okazalo sie ze komorka nie odpowiada. Poklikalem troche i ze zgroza odkrylem ze sprzet nie reaguje w ogole na dotykanie wyswietlacza, przyciski pod wyswietlaczem i regulacja glosnosci dzialala. Soft restet niczego nie zmienil. Troche zly siegnalem po manual i w miedzyczasie wylaczylem komorke w mysl starej zasady - niech polezy, byc moze samo sie naprawi. Pomyslalem ze player cos namieszal i myslalem nad hard resetem, ale kiedy po ok 30 min wlaczylem komorke okazalo sie ze jednak wszystko smiga...
hmm?

*

Offline alekp

• 5
  • Sprzęt: MDA Vario, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 04, 2008, 13:00:00 »
U mnie było ładowanie w nocy, potem rano sprawdziłem - chodził. Po przyjściu do pracy zauważyłem szaro-biały ekran, wszystko zablokowane, pomógł dopiero soft reset. Potem funkcjonowanie wróciło do stanu normalnego.