Błąd 246 Device Not Responding - podczas odpalania HardSPL'a

• 34 Odpowiedzi
  • 4931 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Błąd 246 Device Not Responding - podczas odpalania HardSPL'a
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 13, 2010, 08:57:20 »
http://pdaclub.pl/forum/raphael/faq-htc-touch-promda-vario-iv-htc-raphael-rom-hardspl-rekonstrukcja-itd/

2-gi post po raz kolejny,opis instalacji hard SPL RUU czyli rom update utility wymaga wejścia w BL!

bradley86 jak nie masz pojęcia o temacie to nie udzielaj się.

Radek,w trybie BL WM nie pracuje więc AS go nie widzi i nie ma co synchronizować.
Podłącz w trybie BL,poczekaj aż pokaże się "USB" i odpal RUU od hard SPLa.

A jednak mozna w BL ufff...
No ale niestety dalej blad 262 jak odpalam hardSPL bedac w BL. Odpalam z dysku kompa oczywiscie, nie z telefonu.

Błąd 262 to: "This error occurs during the CE ROM code upgrade process. If this happens, you can just soft reset the device and run RUU again. The update process will then continue. At this stage the rom on the device is incomplete and it will not boot back up into Windows. You will need to place it into the bootloader to continue. "

Z tego co zrozumialem to jest to problem z update'em i wystarczy zrobic SR, ale niestety nie pomaga. Natomiast nie rozumiem o co chodzi w tym zdaniu "You will need to place it into the bootloader to continue." Wiecie może? Czy to jest w ogole wazne?

Tak mi przyszlo na mysl w ogole, ze skoro hardSPL nie chce mi wejsc to moze by tak wgrac oryginalny rom ze strony HTC i zastapic nim tego orange'owego? Bo rozumiem, że PRZED WGRANIEM ORYGINALNEGO ROM'u NIE TRZEBA WGRYWAĆ HARD-SPL'a? Dobrym tokiem myslenia ide?

« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 13, 2010, 09:38:01 »
Tak mi przyszlo na mysl w ogole, ze skoro hardSPL nie chce mi wejsc to moze by tak wgrac oryginalny rom ze strony HTC i zastapic nim tego orange'owego? Bo rozumiem, że PRZED WGRANIEM ORYGINALNEGO ROM'u NIE TRZEBA WGRYWAĆ HARD-SPL'a? Dobrym tokiem myslenia ide?

Niestety nie. Uwalisz sobie telefon. Dla Ciebie oryginalnym ROMem jest ten z orange i niestety żaden inny.

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 13, 2010, 10:07:08 »
Dobra weź zrób sobie backup smsów czy czego tam chcesz jeszcze i walnij HR i wtedy sprawdź.

A tak w ogóle to tak sobie przypominam że też przy wgrywaniu HSPL'a na rom orange miałem jakiś kłopot ale jakoś w końcu poszło ale było to tak dawno temu że nie pamiętam :/

a próbowałeś już z SPLMANUAL?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2010, 10:15:09 wysłana przez Plomien »

« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 13, 2010, 11:38:37 »
Dobra weź zrób sobie backup smsów czy czego tam chcesz jeszcze i walnij HR i wtedy sprawdź.

A tak w ogóle to tak sobie przypominam że też przy wgrywaniu HSPL'a na rom orange miałem jakiś kłopot ale jakoś w końcu poszło ale było to tak dawno temu że nie pamiętam :/

a próbowałeś już z SPLMANUAL?

Zrobiłem HR i ... DZIAŁA! Tzn. instaluja sie programy (cos tam sie odblokowało - cokolwiek to było) i to bylo moim celem, natomiast czy bede mogl zmienic ROM na inny to sprobuje wieczorem i dam znac. W kazdym razie dzieki wszystkim za wielkie checi, aby mi pomoc oraz dzielenie sie wiedza. Bywam na roznych forach i przyznaje, ze wybijacie sie aktywnoscia i checia pomocy :)

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 13, 2010, 16:20:49 »

Niestety nie. Uwalisz sobie telefon. Dla Ciebie oryginalnym ROMem jest ten z orange i niestety żaden inny.

Nie uwali,RUU nie ruszy tak jak do tej pory.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!