Bateria krotko trzyma

• 12 Odpowiedzi
  • 5214 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria krotko trzyma
« dnia: Listopad 12, 2010, 19:59:42 »
W ostatnich dniach bateria w telefonie trzyma mi naprawde krotko czasami rozladuje sie w 5-6h(telefon nieruszany,poprostu trzymam go zablokowanego w kieszeni), wifi wylaczone. 3g tez,zadna aplikacja nieuruchomiona ,jasnos ekranu prawie minimum. Czym moze to byc spowodowane? Czy to wina baterii,czy moze czegos innego?Dodam jeszcze ze telefon bardzo szybko i mocno sie nagrzewa. :/

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: Bateria krotko trzyma
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2010, 08:17:46 »
Jeśli nie zmieniałeś ostatnio ROMu, nie włączałeś HTC Sense, nie instalowałeś żadnej aplikacji, itp. to raczej jest to zużycie baterii.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2010, 15:18:47 »
Jak tak sie nagrzewa, to nie wiem czy napewno to jest bateria... Cos wykorzystuje nieodpowiednio parametry baterii... Nie bawiles sie moze w krecenie procka? Jakies RADIO inne wgrywales?
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2010, 15:29:02 »
A może telefon ma gdzieś zwarcie?

Może rozmawiałeś na deszczu bądź trzymałeś telefon w wilgotnym miejscu?

*

Offline drunkenmunky

• **
  • 203
  • Sprzęt: Nokia Lumia 800, LG P920 3D
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2010, 18:34:46 »
Hmm piszesz że się nagrzewa. A nic się nie dostało między styki baterii? Zmień rom i zobacz co się będzie działo. Ja polecam ci rom Energy+Titanum, jak na razie dla mnie najlepszy pod względem zużycia baterii. A dużo ich wgrywałem. Jeżeli będzie tak samo to oddaj TP do naprawy.

*

Offline Dem

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2010, 13:06:18 »
mam ten sam problem  troche sie nagrzewa czasami, wyl albo jak w dzisiejszym przypadku gdy szedlem spac bateria miala 56% wstaje pika mi i patrze 10% ;/ ale ROM mam do ... i chcialbym jakis nowy najlepszy moze cos poradzicie ?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2010, 20:22:24 »
witam,
również mam problem z baterią ale odkąd mam ten telefon stwierdziłem że chyba ten typ tak ma. Otóż za jednym ładowaniem wytrzymuje do ok 3 dni w tym ok 2h rozmów innym razem potrafi rozładować się bez rozmowy w ciągu dnia nie ruszany z kieszeni nawet. Nie wiem od czego to zależy kupiłem nawet nową baterię po pierwszym ładowaniu wytrzymała 4 dni co było dla mnie super, jednak drugie ładowanie i już rozczarowanie wytrzymała niecały dzień :(
pozdrawiam

*

Offline Dem

• 9
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2010, 23:33:59 »
a czy to nie wina ROMU i radia moze ktos sie wypowiedziec na ten temat i podpowiedziec jaki jest najlepszy pod wzgledem szybkosci i niezawodnosci ktory ma najmniej usterek ? Poniewaz dzisiaj w zaledwie kilka h bez ruszania w nocy spadla z 80% do 1% ehh
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2010, 14:06:22 wysłana przez Dem »

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 30, 2010, 08:16:51 »
Sorry,że olałem temat ,ale nie wiem jak ,telefon znów działa normalnie (Trzyma ponad dzień przy dość częstym korzystaniu z niego), fakt dalej trochę sie nagrzewa ale juz nie tak.

*

Offline mnasiadka

• 11
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 05, 2010, 16:19:49 »
U mnie sprawa wygląda różnie, tzn. wczoraj miałem 72% baterii, zacząłem słuchać muzyki i łączyć się przez wi-fi, po 3 min telefon się zaciął. Zrobiłem SR i został 1% baterii. Czego to jest wina? bateria? czy ROM? czy może coś w telefonie nie tak? Dodam że zawsze przy SR traciłem jakieś 10-15 % baterii.

*

Offline women

• 24
  • Sprzęt: MDA VARIO IV
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 25, 2010, 19:19:35 »
Moja bateria trzymała 3 dni...po wgraniu AM 5 bateria trzyma mi 1 dzien :worried:
PARANOJA!
Dodam że GPS wyłączone, WiFi też...
Zero pisania sms-ow i zero rozmów!

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 11, 2011, 21:01:12 »
@women
3 dni? To chyba nic na nim nie robilaś. JA mając ron od orange, czy też AnT TP wytrzymywał 1 dzień. Na wieczór zawsze ładowałem, żeby nast dnia sie nie zdziwić ze jest rozładowany.
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 12, 2011, 12:06:45 »
Mi w moim trzyma przy niewielkim użyciu (głównie sms i troszke wifi) ok. 2,5 - 3 dni. Na andku 2.2 - 5h ;D.  Ale nie o tym. Możecie spróbować - jeśli macie taką możliwość - naładować telefon ładowarką samochodową. Ładuje się dłużej ale i dłużej (w moim przypadku zauważalnie) trzyma - ok. 4 dni. A rafałek ma ponad 2 lata już.. I bateria nie zmieniana. Cały czas fabryczna
HTC One X - Android Revolution HD x21