Bateria a ROM, albo jak kto woli odwrotnie

• 3 Odpowiedzi
  • 1203 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
  • Sprzęt: SPV M3000 => Eten X500 => Raphael => HD2 ;-)
Bateria a ROM, albo jak kto woli odwrotnie
« dnia: Czerwiec 09, 2010, 14:27:35 »
Witam,

czy ktoś zauważył przy używaniu romów różnych kucharzy - ich różną bateriożerność? Zadaję to pytanie, gdyż po długim czasie używania energy przesiadłem się na ostatniego Taela. Po czym w czerwcu znowu wróciłem do Energy. Otóż Tael zżerał mi 30-50% baterii na dobę w zależności od używania. Przy czym jeżeli telefonu nie używałem to ładnie trzymał baterię. Po wgraniu energy czerwiec -myślałem że ktoś mi podmienił baterię  :E. Mało brakuje, żebym musiał ładować telefon 2X na dobę a nawet kiedy leży sobie na stole potrafi zgubić kilka %. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Czy możliwym jest taka różnica w baterii pomiędzy dwoma romami - czy musi być inny powód - np. jakaś nowa aplikacja?

Wdzięczny bedę za jakieś uwagi i spostrzeżenia. Pozdrawiam

JK

Odp: Bateria a ROM, albo jak kto woli odwrotnie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2010, 15:07:11 »
Witam,

czy ktoś zauważył przy używaniu romów różnych kucharzy - ich różną bateriożerność? Zadaję to pytanie, gdyż po długim czasie używania energy przesiadłem się na ostatniego Taela. Po czym w czerwcu znowu wróciłem do Energy. Otóż Tael zżerał mi 30-50% baterii na dobę w zależności od używania. Przy czym jeżeli telefonu nie używałem to ładnie trzymał baterię. Po wgraniu energy czerwiec -myślałem że ktoś mi podmienił baterię  :E. Mało brakuje, żebym musiał ładować telefon 2X na dobę a nawet kiedy leży sobie na stole potrafi zgubić kilka %. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Czy możliwym jest taka różnica w baterii pomiędzy dwoma romami - czy musi być inny powód - np. jakaś nowa aplikacja?

Wdzięczny bedę za jakieś uwagi i spostrzeżenia. Pozdrawiam

JK

Raczej zależne od build'a na którym jest oparty rom.

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
  • Sprzęt: SPV M3000 => Eten X500 => Raphael => HD2 ;-)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2010, 16:34:26 »
No to jak wygląda sprawa z buildem 23569? czy ktoś używa innego romu opartego na nim? Jeżeli tak to jak ocenia drenaż baterii?

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2010, 17:18:58 »
Temat maglowany wielokrotnie,ludzie,czy wy się nauczycie czytac forum zanim zaczniecie skrobać?

Przykład : http://pdaclub.pl/forum/raphael/wplyw-stanu-baterii-na-stabilnosc-systemu/
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!