akcesoria

• 129 Odpowiedzi
  • 17247 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
Odp: akcesoria
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 13, 2008, 14:28:50 »
:) Łukasz to dla mnie nie jest rozwiązanie.Ja chce wejść do samochodu włożyć telefon i nie przejmować się kabelkiem od ładowarki.W momencie włożenia w podstawe z ładowanie ,uruchamia mi się BT (program z profilami) i za pomocą nacisnięcia zielonej słuchawki na zestawie głośnomówiącym mogę sobie uruchomić AM lub wcześniej zdefiniować aby sie uruchamiała zaraz po włożeniu do zestawu(ale nie zawsze potrzebuję nawigacje).
To co Ty przedstawiasz miałem do tej pory w Diamondzie, tutaj już chce mieć pełen profesjonalizm :)  :ok:

Ale zawsze to jest jakies rozwiązanie.Również dobre dla mniej wymagających. :ok:
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 13, 2008, 15:17:24 »
Właśnie zamówiłem w Bajtelu - cena z przesyłką 270zł - bardzo miła obsługa. :ok:

Zwróć uwagę boczne "ślizgi" uchwytu. Czy w czasie wsu-/wysuwania TP nie będzie się zarysowywał? Czy są miękkie, czy mają może jakąś okładzinę, pokrycie od wewnętrznej strony?
Może być też problem z kilkoma pierwszymi wsunięciami, z upozycjonowaniem wtyku mini-USB. Trzeba to robić bardzo delikatnie, zanim nie spasują się po kilku użyciach. Czasem trzeba lekko przygiąć wtyk.

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 13, 2008, 15:27:35 »
Miałem już kilka uchwytów z tej firmy,zawsze są idealnie dopracowane.Z tym rysowaniem się może być różnie,ale patrząc na ten uchwyt do Diamonda co miałem, również były obawy,że wkładając telefon,ten boczny zatrzask bedzie powodował jakieś zarysowania.Ja tego nie zauważyłem i w ogóle ich nie było, natomiast mikroryski powstały na tylnej osłonie Diamonda tam gdzie są załamania imitujące diament.I to własnie od noszenia w koszuli/marynarce lub kładzenia telefonu na biurku/ławie/stole.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 13, 2008, 16:02:45 »
Miałem już kilka uchwytów z tej firmy,zawsze są idealnie dopracowane.

Ja też miałem. I wymieniałem gniazdo w 4700. :-| W dwóch innych modelach było OK.

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 14, 2008, 11:21:14 »
Jak uchwyt dotrze to napiszę czy bedzie miał wpływ na "ocieranie" obudowy.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 23, 2008, 12:06:29 »
Kontynuując temat akcesoriów -  wczoraj kupiłem w MediaMarkt, kaburę na pasek, która idealnie pasuje do Touch Pro i kosztuje całe 24 PLN !!! Po południu wrzucę zdjęcia i kod tej kabury bo uważam, że za tą cenę to warto brać w ciemno.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 15:07:34 wysłana przez qsqa »

*

Offline worms14

• **
  • 245
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 23, 2008, 13:59:49 »
Przyda się do pracy, nie będzie szkoda jak się coś stanie. Ta oryginalna słabo się sprawdza, pewnie za dwa miesiące do niczego się już nie będzie nadawała, przez noszenie w ciasnych spodniach.
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline Tobiash

• 15
  • Sprzęt: HTC Touch Pro->HTC Hero->???
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 26, 2008, 22:37:56 »
Zastanawiam się nad kupnem TP, ale wcześniej chciałbym wiedzieć z jakim dodatkowymi kosztami będę musiał się liczyć, stąd kilka pytań :)

1. Czy futerał dodawany do TP do czegoś się nadaje - czy od razu trzeba rozejrzeć się za innym?
2. Czy TP współpracuję ze słuchawkami "Plantronics Discovery"?

I jeszcze takie pytanie na koniec: jak najczęściej nosicie TP - na smyczy (na szyi), przy pasku spodni czy w kieszeni?

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 27, 2008, 10:50:40 »
Futerał - jak trzymasz PDA w plecaku, to się jeszcze nada. Ale poza tym to średnio przydatny i wygodny jest. Gorzej - mi trudno wyjąć w 50% przypadków bez włączenia urządzenia. Zupełnie niepraktyczne. A na pasku (jak ktoś lubi) zamontować się nie da.
TP ma normalny, bezproblemowy Bluetooth - wszystko działa bez problemu.
Ja noszę (nosiłem do wczoraj - odesłałem ostatecznie do serwisu) Rafałka po prostu w kieszeni spodni/marynarki jak każdy inny telefon. Nie rozumiem sensu wieszania takiej cegły na szyi (chyba tylko po to, żeby rozwalić ekran). Na pasku się nie da - nie ma futerału dedykowanego.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 27, 2008, 11:54:08 »
Ja noszę na pasku. Dobrałem sobie kaburke krusell-a z serii Horizon i mocowanie do paska pozwalające w każdej chwili zdjąć całą kaburę. Kabura dobierana na podstawie podanych w internecie danych jakiej wielkości sprzęt da się do nich włożyć i niestety jest trochę za duża (jedyny rozmiar który był najbliżej). Ważne że telefon dobrze chroniony i zadowolony jestem z mechanizmu zdejmowania.
Robert

*

Offline Tobiash

• 15
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 27, 2008, 14:44:03 »
OK - dzięki za odp.
Pozostała mi ostatnia kwestia - słuchawka, która będzie lepsza z tych dwóch:

1.Plantronics Discovery 925
2.Plantronics Voyager 855

Obie kosztują tyle samo.
Chcę jej używać do: Rafałka, Skypa oraz do rozmów w samochodzie i nie mam pojęcia, którą kupić - obie są bardzo podobne.
Może na forum jest użytkownik, któregoś z tych modeli i mógłby się wypowiedzieć.

Pozdrawiam

*

Offline roboepa

• *
  • 68
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 27, 2008, 15:24:42 »
Tak się składa że używam Discovery 925. Mam ją jeszcze stosunkowo krótko, ale już teraz mogę powiedzieć że to świetna słuchaweczka. Bardzo wygodna w noszeniu i lekka. Raz mi się zdarzały jakieś trzaski w słuchawce ale nie wiem czym to mogło być spowodowane, poza tym wszystko ok. Może trochę upierdliwe jest wyciąganie jej z etui/ładowarki, na początku był to spory problem ale wszystko kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia się złącza. Ja np. jak wsiadam do samochodu to ją wyciągam z etui i wsuwam przez jego boczny otwór (wystaje wtedy ten kwadratowy element tylko), i w ten sposób do kieszeni koszuli. Ze skype jeszcze nie korzystałem na Rafałku więc się nie wypowiem w tej kwestii. Polecam.
Robert

*

Offline Tobiash

• 15
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 27, 2008, 16:42:15 »
Hmm, a dlaczego kupiłeś akurat 925, a nie np. 855 - czy brałeś pod uwagę jeszcze inne słuchawki przy zakupie?
Jak często ją musisz ładować? Czy w głośnym otoczeniu daje radę -dobrze eliminuje dźwięki otoczenia?

*

Offline roboepa

• *
  • 68
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 27, 2008, 17:24:20 »
Głównie brałem pod uwagę wygodę, a często aby było wygodnie to musi być lekko (ta jest prawie dwukrotnie lżejsza od tego drugiego modelu który podałeś). Obawiałem się trochę tego systemu mocowania przez ten kawałek silikonu, ale okazało się to rewelacyjne. Stereo też mi niepotrzebne. A uzupełnienie dodatkowym akumulatorem to zapewnienie długiej pracy. Używam jej od tygodnia chyba i jeszcze nie musiałem ładować, aczkolwiek za dużo nie rozmawiałem. Jak jest taka możliwość to wkładam w etui/akumulator, i czasem wyłączam jak wiem że mi nie potrzebna słuchawka. Na razie nie miałem okazji rozmawiać w bardzo zatłoczonym i głośnym miejscu.
Robert

*

Offline JaroKolo

• **
  • 127
  • Sprzęt: SPV M3000 => Eten X500 => Raphael => HD2 ;-)
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 15, 2008, 21:27:35 »
Ja noszę na pasku. Dobrałem sobie kaburke krusell-a z serii Horizon i mocowanie do paska pozwalające w każdej chwili zdjąć całą kaburę. Kabura dobierana na podstawie podanych w internecie danych jakiej wielkości sprzęt da się do nich włożyć i niestety jest trochę za duża (jedyny rozmiar który był najbliżej). Ważne że telefon dobrze chroniony i zadowolony jestem z mechanizmu zdejmowania.

Ja dzisiaj kupiłem etui również krusella dedykowane do touch pro za 65 zeta. Miałem duże nadzieje  :O~, bo to nie pierwszy kontakt z tym producentem, ale po kilku godzinach widzę raczej mankamenty niż zalety  :shock:. Może po dłuższym czasie doszukam się czegoś pozytywnego poza samą ochroną i jak zwykle klipsem na pasek. Minusy to oczywiście znaczne zwiększenie rozmiaru, słabe zamknięcie na magnesik - poprzednie etui miały takie same rozwiązania ale dużo efektywniejsze. Ogólnie po tych kilku godzinach raczej bym odradzał - jeżeli ktoś się nosi z zamiarem zakupu po przejrzeniu zdjęć etui. Szczerze mówiąc nie wiem czy nie wrócę do tego dołączonego w zestawie producenta.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 29, 2008, 18:37:25 »
Czy pojawił się już jakiś dedykowany uchwyt aktywny do Touch Pro?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 29, 2008, 19:18:53 »
Pojawił się. Firmy BRODIT. Cena 239zł. Jak będe miał czas wrzuce zdjęcia, pasuje idealnie ,nie ociera obudowy Pro.
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 19:21:08 wysłana przez Jarojaw »
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline morion69

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Kingston 8GB
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 29, 2008, 21:17:27 »
239zł??!! to kurna rozbój w biały dzień... na palmtopy.pl kupisz uchwyt uniwersalny+ładowarkę za połowe tej ceny...
..::jutro to dziś, tyle że jutro::..

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 29, 2008, 21:49:20 »
Miałem,ale mnie takie rozwiązanie nie satysfakcjonowało.Stać mnie na Rafałka za ponad 2 koła to również w samochodzie chce mieć uchwyt w wersji PRO. :P
A porównywał nie będe ,różnica jak  stąd ...
...
...
..........................~~ końca nie widać... :O~
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline morion69

• *
  • 78
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 30, 2008, 08:02:34 »
rozumiem Cie doskonale, sam nie jestem zwolennikiem prowizorek... mam jednak pytanie, czy ten uchwyt ma na stałe kabel od zasilania z ładowarką, czy mozna to to odczepić... wolałbym zamiast ładowarki zapalniczkowej podłaczyć kabel usb który mam od radia wypuszczony w schowku od pasażera... poza tym jeszcze jedna drobna kwestia czy ten uchwyt ma możliwość montażu do kratki nawiewu i czy odchyla się na boki coby zwrócić go w strone kierowcy?

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 30, 2008, 11:10:43 »
Pojawił się. Firmy BRODIT. Cena 239zł. Jak będe miał czas wrzuce zdjęcia, pasuje idealnie ,nie ociera obudowy Pro.

Tak, są dobre głowice Brodita, ale czy mają uchwyt "ze stawami" do szyby przedniej? Nie chcę giętkiego pałąka, tylko takie łamany ze stawami w 2-3 miejscach.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline morion69

• *
  • 78
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 30, 2008, 13:30:58 »

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 30, 2008, 17:41:29 »
.. mam jednak pytanie, czy ten uchwyt ma na stałe kabel od zasilania z ładowarką, czy mozna to to odczepić... ,... poza tym jeszcze jedna drobna kwestia czy ten uchwyt ma możliwość montażu do kratki nawiewu i czy odchyla się na boki coby zwrócić go w strone kierowcy?
kabelek jest na stałe wbudowany w uchwyt i podłączany do gniazda zapalniczki.
Można zamocować do kratki nawiewu,ale trzeba dokupić specjalny wkład w kratkę,również dostępne na tej stronie co uchwyt.Ja mam na kratce ale zrobiłem to w inny sposób.
NA Allegro zakup ten uchwyt do kratki , teraz są już lepsze(ten na zdjęciu) i po lekkiej przeróbce zainstalowałem uchwyt PRO w samochodzie.
Kierunkowość BRODIT'a jest we wszystkich kierunkach - nie będziesz miał problemów.
Tak, są dobre głowice Brodita, ale czy mają uchwyt "ze stawami" do szyby przedniej? Nie chcę giętkiego pałąka, tylko takie łamany ze stawami w 2-3 miejscach.
To jest sam uchwyt jak na zdjęciu, reszte czyli stojan do szyby czy konsola na kratkę lub obok dźwigni biegów musisz dokupić osobno.
Wszystkie tego typu rzeczy zobaczysz na stronie Brodit'a. A kupisz w Polsce.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #83 dnia: Październik 30, 2008, 18:34:06 »
znalazłem jeszcze coś takiego :
http://www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=52_24_110&products_id=1933
:)

Miałem to wczoraj w ręku i niestety mi się nie podoba mocowanie Rafała w tej trzymaczce tzn. jest tam zatrzask, czyli do włożenia/wyjęcia trzeba użyć dwóch rąk i nie jest to zbyt wygodne ale trzyma dość pewnie. (w Artemisie takim trzymaczem podrapałem mocno bok w miejscu gdzie łapie zatrzask).

Może jutro podjadę jeszcze raz bo podobno mają już taki uchwyt (pasywny) gdzie Rafała się wsuwa od góry. Widziałem taki uchwyt w akcji z Kaiserem i jak dla mnie to jedyne funkcjonalne rozwiązanie.

« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 18:40:04 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline poiuyt

• 17
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 30, 2008, 21:34:24 »
taki wsuwany to ja też bym chciał jak będziesz miał namiary to udostępnij zaraz zakupię :)

*

Offline majkeljj

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC 7 Mozart
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 31, 2008, 08:49:33 »
mam pytanko, czy ladowarka samochodowa to jakakolwiek na USB bedzie pasowac? np. od motoroli? wiem ze gniazdo to samo usb, a napięcia mają znaczenie?

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 31, 2008, 10:16:37 »
A co jest nie tak z tym uchwytem?
http://www.skleppda.pl/index.php?p1358,uchwyt-dedykowany-z-zasilaczem-samochodowym-htc-cu-s180-touch-pro-car-upgrade-kit-dla-htc-touch-pro

no właśnie to jest taki sam jak jak pokazałem czyli HTC Car Kit (wyprodukowany zresztą przez HR dla HTC) - wsuwany, z tym, że ja nie potrzebuję już ładowarki i ramienia, mam dosyć kupowania do każdego pocketa kolejnych nowych kompletnych uchwytów - teraz chcę samo trzymadło bo przyjąłem już, że kupuję tylko HR by nowe mocowania pasowały do starego ramienia, które mam już zamontowane.

mam pytanko, czy ladowarka samochodowa to jakakolwiek na USB bedzie pasowac? np. od motoroli? wiem ze gniazdo to samo usb, a napięcia mają znaczenie?

nie, od motoroli nie będzie pasować tzn. wtyczka tak ale nie będzie ładować.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline morion69

• *
  • 78
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 31, 2008, 10:30:56 »
no własnie w palmtopy.pl mają HR i uchwyty do Pro też ;)

« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 01, 2008, 13:03:48 »
1) A czy ktoś może doradzić coś na temat zasilacza samochodowego? Widzę dwie różniące się mocą. "Zwykłą" i jakąś mocniejszą o mocy 2000mA. Nie mam pojęcia jaką wziąć. Czaję się na mocną, ale mam obawy czy to aby nie zaszkodzi w jakiś sposób i tak nie najlepszej baterii Touch Pro. Może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Zasilacz ma podtrzymywać maszynę podczas nawigacji której bardzo dużo używam, bo na samej baterii to sobie daleko nie zajedziemy ;)
2) Na pewno ktoś z was ma doświadczenie z uchwytami do kratki wentylacyjnej HR. Jak one sie sprawują po dłuższym czasie używania i na naszych dziurawych niestety drogach? Trzyma to pewnie? Nie chciał bym ciągle szukać Rafałka na wycieraczce pod pedałami w aucie :P
Pozdrawiam