jak w TP ustawic klawiature taka jak w telefonach GSM? nieaktualne

• 4 Odpowiedzi
  • 651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czyli przy pisaniu sms na klawiszu 2 abc, na klawiszu 3 def itd-od ponad 10 lat korzystalem z tel ze standardowa klawiatura i jakos trudno mi sie przyzwyczaic do dotykowej qwerty. wiem, ze jest rozsuwana klawiatura, ale nie zawsze mozna korzystac z urzadzenia 2ma rekami.
za podpowiedzia kolegi juz klawiature zmienilem-ale pojawil sie inny problem
gdy wysylam sms ze slownikiem t9  na ekranie mam np "CZEŚĆ"  ale po wyslaniu sms na ekranie np nokii pojawia sie "CZE??"
o co chodzi??? jak wysylac sms bez polskich znakow bo jak widac "normalne" telefony sobie nie radza z tym kodowaniem
zreszta wole wysylac bez ogonkow-jak wylaczyc tryb unicode?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2009, 19:04:07 wysłana przez kaosone »

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
Odp: jak w TP ustawic klawiature taka jak w telefonach GSM?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2009, 18:28:09 »
Jak masz odpalona witualna klawiature naciskasz na strzalke <obok wlaczania i wylaczania wirtualnej klawiatury> rozwinie sie menu i wybierasz "klawiatura telefonu"
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

Odp: jak w TP ustawic klawiature taka jak w telefonach GSM?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2009, 18:36:12 »
Jak masz odpalona witualna klawiature naciskasz na strzalke <obok wlaczania i wylaczania wirtualnej klawiatury> rozwinie sie menu i wybierasz "klawiatura telefonu"

jakie to proste-dzieki  :)
nie wiedzialem, ze ta strzalka do czegos sluzy...

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Odp: jak w TP ustawic klawiature taka jak w telefonach GSM? nieaktualne
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 16:22:25 »
opcja Unicode znajduje się w opcjach SMS:
Obsługa wiadomości > Menu > Opcje > Wiadomości SMS > "w razie potrzeby użyj formatu Unicode"

"odptaszkujemy" i wyłączone  :ok:

P.S. Jak zainstalujesz jakaś inną klawiaturę to ta strzałka służy też do jej wyboru  :D
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

Odp: jak w TP ustawic klawiature taka jak w telefonach GSM? nieaktualne
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2009, 01:57:41 »
opcja Unicode znajduje się w opcjach SMS:
Obsługa wiadomości > Menu > Opcje > Wiadomości SMS > "w razie potrzeby użyj formatu Unicode"

"odptaszkujemy" i wyłączone  :ok:

P.S. Jak zainstalujesz jakaś inną klawiaturę to ta strzałka służy też do jej wyboru  :D

odptaszkowalem ale pojawil sie problem z smsami ktory opisalem w innym watku :(