Witam, dopiero od kilku dni jestem uczestnikiem tego forum, nowym użytkownikiem swojego pierwszego HTC, więc jako żółtodziób proszę Was o pomoc i odpowiedź na kilka prostych pytań:
1.Czy klawiaturę/telefon można zablokować w Rafałku tylko poprzez dłuższe przytrzymanie klawisza odłożonej czerwonej słuchawki? Czy nie ma możliwości ustawienia automatycznej blokady np. po kilku sekundach lub minutach?
2. Po przyjściu smsa jego treść jest przez pewien czas widoczna na wyświetlaczu, a następnie użytkownik jest informowany o nowej nieodebranej informacji i moje pytanie dotyczy tego czy można uniknąć tego aby treść nowego smsa pojawiała się na ekranie i każdy mógł ją sobie w tym czasie odczytać, gdy np. właściciela nie ma w pobliżu?
3. Wysunięcie rysika w trakcie rozmowy miało powodować uruchomienie Notatnika, jednak u mnie nic takiego się nie dzieje...?
4. I ostatnie błahe pytanie. Do zestawu mam dołączone na microSD AutoMape. Chciałbym jednak korzystać z większej karty (8GB). Czy powinienem zgrać zawartość AutoMapy dostarczonej na firmowej karcie na nową większą i jak, czy też zainstalować AutoMape z kart w pamięci telefonu (wystarczy miejsca)? i Jak ją później aktualizować? Dodam jeszcze tylko, że mam też dołączoną CD z AutoMapą.
Wielkie dzięki za szybką pomoc i pozdrawiam.
killler74