3 pytanka bez zakładania nowego tematu

• 17 Odpowiedzi
  • 1563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

3 pytanka bez zakładania nowego tematu
« dnia: Luty 02, 2010, 15:03:57 »
witam możecie mi udzielic 3 pytań  do :

1. wykrywanie uśmiechu, jest  doinstalowanie odpowiedzniej aplikacji ?

2. mogę emulatorem Windows 95 otworzyć  snooker 2004 ? lub starsza wersje ? jak tak to jak ?

3. jest  w TP zwiększenia nagrywanej rozdzielczości filmów do 480x640 ? jak tak to jak ?

jak nie3 odpowiedni dziale to proszę , napisalem to razem zęby niepotrzebnie otwierać nowego tematu...

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: 3 pytanka bez zakładania nowego tematu
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2010, 15:07:53 »
1.Chodzi Ci o funkcje taka jak w aparatach fotograficzny? Czy o emoty np w smsach?
Jak o to pierwsze to nigdy sie z czyms takim w pda nie spotkalem. Do tego drugiego masz na forum aplikacje.

2.Teoretycznie tak, ale w praktyce nie.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2010, 15:49:53 »
1 chodzi chodzi mi o to w aparatach np omnia posiada nie ma jakiegos kodu, aplikacji itp.
2. ponawiam pytanie  nr 3 ...

Prosze o udzielelnie pomocy

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2010, 15:54:03 »
1 chodzi chodzi mi o to w aparatach np omnia posiada nie ma jakiegos kodu, aplikacji itp.
2. ponawiam pytanie  nr 3 ...

Prosze o udzielelnie pomocy

Chyba niema, Ja mam max. 352x288

Chociaż cofam ale niemam teraz jak sprawdzić zobaczę później to odpowiem.
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2010, 15:56:40 wysłana przez Plomien »

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2010, 17:26:51 »
Update'cik.

Na xda wyczytałem że coś tam ze względu na licencje HTC odnośnie chipa niema możliwości nagrywania w VGA.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 02, 2010, 20:57:46 »
aha, nie ma mozliwosci wyjecia tego chipa zastapienie innym ;P    co z tym emulatorem probowal ktos w nim odpalic gierki 3d, i co z ta funkcja wukrywania usmiechu

PS. istniala by mozliwosc podmienie aparatu z omni do TP podobno lepszy i nie jest za duzy ?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 02, 2010, 21:02:36 »
Chcesz fizycznie wymienic aparat w pda? :E

A tego emulatora nie masz co nawet sprawdzac, bo tp ma zalosnie niewydajny procesor, co widac szczegolnie wlasnie w emulacji czy ogladaniu filmow.
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 02, 2010, 21:24:15 »
niema funkcji wykrywania uśmiechu,

o odpalaniu gier przez emulatory systemów windows zapomnij,

a zamiast kombinować z podmienianiem podzespołów to lepiej kup inne urządzenie/laptopa/aparat

« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2010, 21:28:59 wysłana przez Plomien »

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 03, 2010, 08:45:40 »
jaK BYM MIAL KUPYWAC TO BYM TU NIE ROZPISYWAL SIE NA TEN  temat. i nie dostrzegam innego telefonu. a w  TP2 hd2 ? shifcie ? bede3 dzialaly taskie aplikacje

PYTANKO:

czy jest mozliwosc moge zaplacic na nowy system, wgrania to TP windows xxp lub vista ? wiem ze bedzie cieszko a jak tak to jakim sposobem ? tak jak w shifcie .

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 03, 2010, 09:33:51 »
jaK BYM MIAL KUPYWAC TO BYM TU NIE ROZPISYWAL SIE NA TEN  temat. i nie dostrzegam innego telefonu. a w  TP2 hd2 ? shifcie ? bede3 dzialaly taskie aplikacje

PYTANKO:

czy jest mozliwosc moge zaplacic na nowy system, wgrania to TP windows xxp lub vista ? wiem ze bedzie cieszko a jak tak to jakim sposobem ? tak jak w shifcie .

Jest możliwość emulacji XP ( bardzo wolnej i niestabilnej, ale jednak ) ale nadal NIE POGRASZ SOBIE NA EMULACJI XP i zrozum w końcu to co Ci sie staramy przekazać TP nie jest najnowszym rozwiązaniem technicznym, a procesor jest dość mocno mocno ograniczony przez jego twórców a ty ciągle kombinujesz jak koń pod górkę w temacie zmiany TP teoretycznie w inne urządzenie ( tak jak sam wspomniałeś SHIFT np.)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 03, 2010, 10:35:41 »
Jest mozliwosc emulacji xp? Ciekawe, bo jeszcze niedawno ledwo co dalo sie emulowac windowsa 95...
Pabloxo jak Cie stac to kup shifta, tyle ze to umpc a nie telefon. TP to tez nie telefon, tylko pda, chociaz do telefonu napewno mu blizej niz shiftowi. Zrozum ze to pda a nie zwykly komputer, mozesz co najwyzej powgrywac na niego inne wersje wm. I nie zapomnij ze masz w TP bardzo slaby procesor i nie masz co sie bawic w emulacje starszych systemow.

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 03, 2010, 10:46:49 »
Jest mozliwosc emulacji xp? Ciekawe, bo jeszcze niedawno ledwo co dalo sie emulowac windowsa 95...
Pabloxo jak Cie stac to kup shifta, tyle ze to umpc a nie telefon. TP to tez nie telefon, tylko pda, chociaz do telefonu napewno mu blizej niz shiftowi. Zrozum ze to pda a nie zwykly komputer, mozesz co najwyzej powgrywac na niego inne wersje wm. I nie zapomnij ze masz w TP bardzo slaby procesor i nie masz co sie bawic w emulacje starszych systemow.

Jest, gdzieś na xda nawet było ale wyglądało to strasznie, no i w sumie ze względu na to nie przyglądałem sie temu jakoś specjalnie także nie wiem czy to nawet nie był fake.

Dokładnie ja jakiegoś DOSbox-a odpaliłem kiedyś z zamiarem emulacji football manager'a jakiegoś starego i zwątpiłem po tym jak każdy ekran mi się wgrywał po 2-3 minuty.

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 04, 2010, 00:46:34 »
nie chodzi mi o emulacje tylko o sam system tak jak w shifcie oprogramowanie... Wiem macie racje nie jest nalepszym rozwiazaniem ale dla chcacego nic trudnego ...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 04, 2010, 01:40:37 »
Pabloxo: napiszę jasno:
NIE, NIE MA MOŻLIWOŚCI INSTALACJI WINDOWS XP ani żadnego innego "dorosłego" systemu na Raphaelu.
Na Shiftcie się da zainstalować XP, bo to nie jest PDA, tylko normalny komputer z dodatkową funkcją pracy w trybie PDA.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 04, 2010, 18:00:22 »
Dobra rozumiem zaproponujcie mi podobne uzadzenia shifta ...

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 04, 2010, 18:21:51 »
jak chodzi Ci o dwa systemy to shift jest unikatowy. jak ogolnie to umpc to jest ich duzo, wjedz na umpcportal.com i popatrz

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 04, 2010, 19:52:23 »
OK ostatnie pytanko znancie moze jakies ciekawe skorki na ekran VGA np xp  ? nie ma np skorek o takim samym wygladzie jak na kompoterze ? eventulnie przystosowane do PDA moza ktos podac skorki Do XP, Visty, win 7 ?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 04, 2010, 19:55:30 »
Skoro przy cenie shift realnie myslales o jego zakupie napewnoe nie bedzie dla Ciebie problemem wydac te "pare" zloty na wisbar advance i wisbar advance desktop. zainstaluj jeszcze darmowe wktask, quickmenu i realvga i jak troche sie tym pobawisz osiagniesz zamierzony efekt.