[ROM]WindowsMobile6.1build21051[PLK]

• 10 Odpowiedzi
  • 1752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
[ROM]WindowsMobile6.1build21051[PLK]
« dnia: Lipiec 08, 2009, 16:42:45 »
Witam wszystkich odwiedzających...

Dziś prezentuję wam swój romik , oparty na kuchni LuQa.
Zmieniłem build WM 6.1 - 21051
Tłumaczenie zaimportowane z kuchenki.
Prawdę mówiąc zrobiłem go troszkę pod siebie ale kto wie , może któryś/aś z Was skorzysta.

ROM zawiera :

interfejs :
Touch Flo 3D

Aplikacje :

Adobe PDF
Audio Manager
PocketRAR
TotalCommander
psShutXP
RadioFM
PIM backup
HTC Task Manager
Zestaw standardowych gier
Diamond Tweak
Diamond TF3D config
Advanced configuration tool 3.3
NetCF3.5

Testowane na Radiu :  1.14.25.35 oraz 1.08.25.20M1 , miałem wrażenie iż na 1.08.25.20M1 działa to jakoś sprawniej nie mniej jednak być może to złudzenie.

ROM - >
http://[serwis zabroniony]/pokaz/4068855---62a4.html
RADIO ( 1.08.25.20M1 ) -> http://[serwis zabroniony]/pokaz/4069465---0be7.html

Pamiętaj również , iż wgrywasz ROM na własną odpowiedzialność !
 Nikt nie każe Ci go wgrywać , chcesz po testować - proszę bardzo , nie chcesz - uszanuj pracę innych i nie marudź :)

Pozdrawiam serdecznie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 14:09:45 wysłana przez ExDeaTh »
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: [ROM]WindowsMobile6.1build21051[PLK]
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2009, 17:31:34 »
Na pewno ja skorzystam  :ok:
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2009, 21:12:36 »
Gratuluję! Bardzo odchudzony lajt. POwiedział bym Vanila. ROM na dobrym buildzie i dlatego szybki. Widzę, że przybywa nam kucharzy. Tak trzymać.
P.S. Edytuj initflasze to nie będzie pustych programów czy katalogów.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2009, 22:56:38 »
Hmmm...
A jak wyłączyć słownik T9 ??

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2009, 23:24:06 »
Hmmm...
A jak wyłączyć słownik T9 ??

Jak rozsuwasz klawiaturę , to naciśnij na wirtualną klawiaturę [ tak aby wyskoczyła ta ekranowa ]..i tam będziesz na niej miał ABC -> T9  , taki przycisk , musisz na niego kliknąć i przestawi się na ABC i wtedy będziesz mógł normalnie klepać.
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2009, 05:11:26 »
Prościej. Fn+spacja.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2009, 16:13:09 »
Witam,
a czy byłaby możliwość zamieszczenia tego w postaci kuchni? Tzn kuchnia LuQa tylko że z nowszym buildem.
Długo używałem kuchenki od LuQa i pamiętam że była bardzo przyjemna, kuchnie na WM6.5 coraz bardziej mnie drażnią, a gotowe produkcje nie dają możliwości dopasowania romu pod siebie.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 15, 2009, 02:01:09 »
kuchnia bardzo by sie przydala, przy tym romie wiele bym poprawil
mam pewne przyzwyczajen,a po 2 dniach uzytkowania tel. z w/w romem jestem skory wyrzucic aparat do smietnika

nie urazajac kucharza ten rom poza polska wersja nic nowego nie wprowadza, jedynie potrafi wyprowadzic z rownowagi nieprzyzwyczajonych

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 15, 2009, 07:21:26 »
kuchnia bardzo by sie przydala, przy tym romie wiele bym poprawil
mam pewne przyzwyczajen,a po 2 dniach uzytkowania tel. z w/w romem jestem skory wyrzucic aparat do smietnika

nie urazajac kucharza ten rom poza polska wersja nic nowego nie wprowadza, jedynie potrafi wyprowadzic z rownowagi nieprzyzwyczajonych

maciejk77 ale z drugiej strony co ma nowego wprowadzać taki rom ? rom ma działać stabilnie i w miarę szybko jak na możliwości sprzętowe urządzenia TP , został odchudzony z niepotrzebnych aplikacji wg mnie bo jak napisałem w poście pierwszym zrobiłem go pod siebie i być może ktoś z was skorzysta z tego też. A odchudzenie daje przede wszystkim to że siadasz spokojnie przy kawce i sam doinstalowujesz sobie to z czego najbardziej korzystasz , nie ma opery bo być może korzystasz z skyfire irisbrowser czy netfronta , nie ma wielu innych aplikacji bo tak samo możesz po prostu je sobie doinstalować.  Pakować wodotrysków w postaci fingersuite czy jakiś innych nakładek na system po prostu mi sie nie widzi.

Na pewno znaczącą poprawką jest to że jest to rom oparty na buildzie 21051 , dla porównania Proven'y WM6.1 skończyły na buildzie 21042 z tego co pamiętam .

Kuchnia jak napisałem w pierwszym poście to Kuchnia LuQa dostępna w poście http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=117019.0 tyle że ze zmienionym buildem dostępnym na forum xda.

maciejk77 piszesz o poprawkach , to może zamiast owijać w bawełnę że aż tyle byś zmienił ....wymienił byś te błędy/bugi , nie wiem..rzeczy do poprawy ...może byśmy wszyscy na tym skorzystali ?

Witam,
a czy byłaby możliwość zamieszczenia tego w postaci kuchni? Tzn kuchnia LuQa tylko że z nowszym buildem.
Długo używałem kuchenki od LuQa i pamiętam że była bardzo przyjemna, kuchnie na WM6.5 coraz bardziej mnie drażnią, a gotowe produkcje nie dają możliwości dopasowania romu pod siebie.

Jeżeli sam autor nie ma nic przeciwko temu to czemu nie

P.S. Edytuj initflasze to nie będzie pustych programów czy katalogów.

Czy mógłbyś podać jakiś konkretny przykład pustego programu czy katalogu ? Będzie prościej w odchudzaniu ^^

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 15, 2009, 21:05:45 »
Rom szybki Szybszego nie widziałem ;-) Dla mnie prawie idealny Win 6,5 nie instaluje bo to niewypał W tym romie brakuje nowej manilii (brak zakładki gielda) i kolorowych (ale nie za bardzo) ikonek na górnym pasku . O ile dobrze pamiętam nie działał jeszcze HTC ACTION Screen

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 16, 2009, 06:44:40 »
Nie pamiętam już dokładnie co brakowało w Twoim ROMie ale w zakładce programy było kilka pyustych plików. Wynika to stąd, że prawdopodobnie zastosowałeś prosty sposób podmiany plików .mui na nasz ojczysty język. Nie jest to jednak 100% metoda na gotowanie w pełni funkcjonalnego polskiego ROMu. Pliki .0409mui nie zawsze są identyczne jak 0415.mui. Dlatego niektóre wpisy trzeba edytować ręcznie po uprzednim porównaniu plików np: w restoratorze. Najczęstrze błędy to różnice w .rgu i initflashes. Trzeba jeszcze poprawiać i zamienić ścieżki do katalogów (tools>narzędzia itp).  Aby Cię nie zniechęcać to dopiero początek prawdziwego gotowania. Tak na marginesie nie widzę jakiejś zdecydowanej różnicy w szybkości dzialania buildu 21051 od np: 20771. No cóż, witamy w piekle kolego. Gotowanie, jeśli ktoś ma czas i determinację , nie jest takie trudne. Nowoczesne kuchnie oferują już cały zestaw narzedzi pod daną kuchnię i nie trzeba szukać w necie. Pozdrawiam.