Moim zdaniem najlepszy ROM. Ma tylko kilka podstawowych paczek, resztę możemy dograć wedle uznania. Nie uświadczyłem póki co jakiejś wybitnej niestabilności, także polecam

Do wyboru wersja z Manilą 2.1 lub 2.5. Jedyny błąd na jaki się natknąłem to konieczność przytrzymania jednocześnie sprzętowego Shifta i wybranej litery. W przeciwnym razie zadziała on jak Caps Lock. Możliwe, że w najnowszej wersji (4.07) błąd już jest naprawiony (zbyt małe zmiany, żeby mi się chciało instalować

).
ROM 4.23 (Sense 2.5):
DownloadROM 4.17 (Sense 2.1):
DownloadZmiany (4.23):- Rozwiązany problem z pogrubioną czcionką (teraz już wszędzie wszędzie)
- Rozwiązany problem z zakładką Settings z HTC Sense w trybie poziomym
- Rozwiązany problem z zakładką Messages z HTC Sense (brak możliwości przewijania na samą górę listy)
- Naprawiony link "Shop Music Store" w zakładce Music z HTC Sense
- Pozycja "Lunar Calendar" usunięta z menu zakładki Calendar w HTC Sense
- Zaktualizowana klawiatura EzInput (Silnik i IME)
- Przywrócona starsza wersja pluginu Ringtone z w nadziei rozwiązania problemu z niedzwoniącym dzwonkiem
Zmiany (4.22):- Sense zaktualizowane do wersji 2.5.2019. Z tego powodu część zakładek może nie działać prawidłowo.
- Naprawiony problem z pogrubioną czcionką w aplikacji telefon i klawiaturze EzInput.
- Naprawiony problem z funkcją "Save To Contacts" w aplikacji od SMSów.
- Standardowy page pool wynosi teraz 8 MB.
- Jeśli chemy włączyć zakładkę Twitter'a w Sense trzeba dodać do rejestru tę wartość:[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
"Manila://twitter.page.hidden"=dword:0
Screeny (Pokazują ROM po UC także mogą zawierać aplikacje, których standardowo nie ma w systemie, np. CorePlayer):
Wątek na xda-developers:
Link